forum.gif
Fuji un Oly
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Fuji un Oly
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 21.11.12 23:07
 citēt
Gribētos aptaustīt un izmēģināt Fujifilm un Olympus produkciju (Precizējot fuji x sēriju, oly OM-D), varbūt, kāds zin, kur to varētu Rīgā izdarīt?
Publicēts: 21.11.12 23:31
 citēt
ISTI neizprotu vēlmes pieversties tik nestabīlām un nepraktiskām sistēmām.
Publicēts: 21.11.12 23:49
 citēt
Nu fudžis,kā otrā sistēma ir ļoti patīkams variants.Izstādē čamdiju Xpro1 un X-E1,kopumā patika,fujis laikam ir vienīgā sistēma kuras kameras jepegs man neizraisa vemšanas refleksu.Nepatika X-E1 elektroniskais skatumeklētājs,un vēl nepatika 18nieks - optiski vājš izstrādājums,vai arī neveiksmīgs eksemplārs bija.Toties Xpro1 ļoooti patika,i kā kamera ,i rezultāts,domāju,ka ir vesela kaudze darbu kurus mierīgi varētu ar to izdarīt un nekāds D3 monstrs nebūtu līdzi jāvazā.
Publicēts: 22.11.12 00:03
 citēt
Fujis ir labs ja viņam NIKON bajonete virsū:)
Publicēts: 22.11.12 00:09
 citēt
Lunis:ISTI neizprotu vēlmes pieversties tik nestabīlām un nepraktiskām sistēmām.

Izmēram ir nozīme!!!
Publicēts: 22.11.12 00:37
 citēt
Man ir Olympus OM-D E-M5, iespējams, ka varam saskrieties, bet ne katru dienu esmu rīgā.
Publicēts: 22.11.12 08:50
 citēt
man ir, bet chamdiit nedoshu. nopeerc. po.

ko nevar celt, to nevar nest.
Publicēts: 22.11.12 11:05
 citēt
Lunis:Fujis ir labs ja viņam NIKON bajonete virsū:)

Nav tik traki ;) X Pro1 krāsās un dinamiskajā diapazonā ieliek Canonam. Mīnuss šobrīd ir, ka nav daudz objektīvu - tikai 3, bet tie kas ir -ir labi. Šādai sistēmai arī daudz vairāk nevajag - pavasarī būšot vēl CZ 12mm, ko visticamāk paņemšu un varbūt kādu gaišu portretnieku vēl gribētos. un 18mm priekš platleņķa ir labs - lai arī ne tik labs kā 35 un 60. Galu galā Fuji objektīvus māk taisīt ne sliktāk par Nikonu un Canonu.

Visādā ziņā bildes kvalitāte ieskaitot objektīvus šim aparātam tiek salīdzināta ar Leica M9. Un izmēru ziņā tas ir tāds pats - ja bildē, tad apkārtējie parasti nemaz nepamana. Nevis tā kā ar 1D un 24-70/2.8
Publicēts: 22.11.12 11:23
 citēt
ak34: Galu galā Fuji objektīvus māk taisīt ne sliktāk par Nikonu un Canonu.

Visādā ziņā bildes kvalitāte ieskaitot objektīvus šim aparātam tiek salīdzināta ar Leica M9. Un izmēru ziņā tas ir tāds pats - ja bildē, tad apkārtējie parasti nemaz nepamana. Nevis tā kā ar 1D un 24-70/2.8

Vispār jau Fuji objektīvus māk taisīt LABĀK par Nikonu un Canonu, jo -
1. Atšķirībā no Nikona Fuji vēl aizvien ražo objektīvus lielformāta kamerām, kas nozīmē to, ka šajā segmentā šamie ir pārāki, nemaz nerunājot par Canoniem, kurš lielformātam i tuvu nav stāvējis.
2. Atšķirībā no Nikon Fuji vēl aizvien taisa objektīvus vidējā formāta kamerām, gan savām gan arī Hasselbladam, kur Fuji nomainīja Zeisu, kas nozīmē, ka aŗī šajā segmentā Fuji ir pārāks par Nikonu, nemaz nerunājot par Canonu, kas arī vidējam formātam tuvu nav stāvējis.

..un tamdēļ, ka man pašam ir Fuji.:-)))
Publicēts: 22.11.12 11:24
 citēt
Fuji rullē!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Publicēts: 22.11.12 11:54
 citēt
Citagaisma:
ak34: Galu galā Fuji objektīvus māk taisīt ne sliktāk par Nikonu un Canonu.

1. Atšķirībā no Nikona Fuji vēl aizvien ražo objektīvus lielformāta kamerām, kas nozīmē to, ka šajā segmentā šamie ir pārāki, nemaz nerunājot par Canoniem, kurš lielformātam i tuvu nav stāvējis.
2. Atšķirībā no Nikon Fuji vēl aizvien taisa objektīvus vidējā formāta kamerām, gan savām gan arī Hasselbladam, kur Fuji nomainīja Zeisu, kas nozīmē, ka aŗī šajā segmentā Fuji ir pārāks par Nikonu, nemaz nerunājot par Canonu, kas arī vidējam formātam tuvu nav stāvējis.

stulbi argumenti... absolūti ...

Lielam formātam, salīdzinoši, primitīvas glāzes - midi tāpat. Nesalīdzināmi grūtāk ir uzcept optiku mazam formātam un šajā jomā Fuji panākumi nav manīti (no 35mm Fujica kamerām nekas vērā ņemams ārā nav nācis) kamēr dažu Oļika Zuiko dēļ ļaudis pērk pārejas un lieto canonus manuāla fokusa režīmā. Piedevām Oļiks ir pamanījies izspiest no savas mazformāta superoptikas ašāko AF uz zemes kamēr Fuji AF ir bēdu leja. Fuji plus ir viņu krāsu zināšanas no filmu ražošanas pieredzes - matrices un kameras krasu softi ir šā brenda stiprā puse - neesmu tagad pētījis, bet vēl pāris gadu atpakaļ Oļika ciparbilde bij baigākā no visām...

Jebkurā gadījumā kartiņas no tik maza formāta būs skumjas abiem - fudžikam ar glītākām krāsām, oļikam mazliet mazāk pretīgu neaso zonu
Publicēts: 22.11.12 12:16
 citēt
Pekrītu gandrīz visam Maris teiktajam, izņemot, pēdējo daļu..

Fujifilm X sērijas kameras ar APS-C izmēra sensoru, attēla kvalitātē tur līdz un vairākos gadījumos pārspēj analogas Canon un Nikon spoguļkameras gan trokšņu līmenī, gan attēla kopējā kvalitātē.
Publicēts: 22.11.12 12:16 labots
 citēt
Maris:
Citagaisma:

stulbi argumenti... absolūti ...

Lielam formātam, salīdzinoši, primitīvas glāzes - midi tāpat. Nesalīdzināmi grūtāk ir uzcept optiku mazam formātam un šajā jomā Fuji panākumi nav manīti (no 35mm Fujica kamerām nekas vērā ņemams ārā nav nācis) kamēr dažu Oļika Zuiko dēļ ļaudis pērk pārejas un lieto canonus manuāla fokusa režīmā. Piedevām Oļiks ir pamanījies izspiest no savas mazformāta superoptikas ašāko AF uz zemes kamēr Fuji AF ir bēdu leja. Fuji plus ir viņu krāsu zināšanas no filmu ražošanas pieredzes - matrices un kameras krasu softi ir šā brenda stiprā puse - neesmu tagad pētījis, bet vēl pāris gadu atpakaļ Oļika ciparbilde bij baigākā no visām...

Jebkurā gadījumā kartiņas no tik maza formāta būs skumjas abiem - fudžikam ar glītākām krāsām, oļikam mazliet mazāk pretīgu neaso zonu

1. Māri, kā jau mēs reiz sarunājām, tad lai iesaistītos diskusijās Tev vispirms ir jāiemācās uzvedības vai sarunas kultūra.
2. Kā zināms tad mazajā formātā lielāko lomu spēlē nevis kvalitāte un optika, bet gan mārketinga budžets un kameru lietošanas ērtības.
3. Taču ja nu akurāt vajaga mazā formāta kvalitati optikai, tad var paskatīties uz videokamerām, kuru optika Fuji izpildījumā atkal ir pārāka par Canoniem un Nikoniem.:-)

p.s. Vienkārši jāsaprot, ka Fuji visu laiku ir strādājis citā profesionālā līgā, un tagad ar tur gūtajām iestrādēm iesaistās cīņās par visperspektīvako tirgus segmentu. Kā jau iepriekš esam noskaidrojuši, tās jau ir lietas, par kuram Tev ir maza saprašana.

p.p.s. Bet Canon manuālos objektīvus cilvēki leito aiz to pašu iemslu aiz ko lieto arī Zenit onjektīvus - tie ir lēti, jo Canon FD sērijas objektīvi nav pa taisno lietojami uz Canon kkamerām atšķīrībā no tiem pašiem Nikoniem vai Pentaksiem.
Publicēts: 22.11.12 13:04
 citēt
Salīdzināju Canon Eos M - 22 mm ar Fuji X-E1(arī X100) un rezultāts no Canon diezgan bēdīgs, lai neteiktu vairāk!
Publicēts: 22.11.12 13:16
 citēt
Citagaisma: 1. Māri, kā jau mēs reiz sarunājām, tad lai iesaistītos diskusijās Tev vispirms ir jāiemācās uzvedības vai sarunas kultūra.

tukša šļura - nulle jāgas no O un F aspekta

Citagaisma:
2. Kā zināms tad mazajā formātā lielāko lomu spēlē nevis kvalitāte un optika, bet gan mārketinga budžets un kameru lietošanas ērtības.

:D :D :D tu to par Bressonu? Par reportāžu, sportu, wildlife? Vai par to, ka no šodienas pēkšņi kas ir mainījies un uzliekot liela formāta glāzi uz maza formāta tā vairs nekļūst par telestiklu ar sliktu izšķirtspēju kamēr maza formāta telestikliem tā ir n-reizes aukstāka? :)

Citagaisma:

3. Taču ja nu akurāt vajaga mazā formāta kvalitati optikai, tad var paskatīties uz videokamerām, kuru optika Fuji izpildījumā atkal ir pārāka par Canoniem un Nikoniem.

Nu ko es varu darīt, ka neatšķir bezcerīgi zemo videoizšķirtspēju no foto milzu palagiem.... nu domā, mācies - ko citu, lai iesaku.

Citagaisma:

p.s. Vienkārši jāsaprot, ka Fuji visu laiku ir strādājis citā profesionālā līgā, un tagad ar tur gūtajām iestrādēm iesaistās cīņās par visperspektīvako tirgus segmentu. Kā jau iepriekš esam noskaidrojuši, tās jau ir lietas, par kuram Tev ir maza saprašana.

Tu to atkal par šiem, ar amatieru optiku (no kuras Fuji nerubī nevella, bet Oļikam ir leģendāru glāzīšu sarakstiņš) rīkojošamies ļaudīm? .... nja būtībā ja ieejam bodī ar fotogrāmatām par cilvēkiem, pasauli, dabu, sportu - gandrīz simtprocentīgi bildītes radījuši mārketinga upuri... šausmīgā Canon, Nikon, Zuiko, Zeiss, Rokkor, Pentax šaurā optika (kurai Fuji nav galīgi ko likt pretī)....

Citagaisma:

p.p.s. Bet Canon manuālos objektīvus cilvēki leito aiz to pašu iemslu aiz ko lieto arī Zenit onjektīvus - tie ir lēti, jo Canon FD sērijas objektīvi nav pa taisno lietojami uz Canon kkamerām atšķīrībā no tiem pašiem Nikoniem vai Pentaksiem.

Neesmu dzirdējis par tādu muļķi kas lietotu FD uz cipariem - ja nu nabagi - bet ir nopietni studijas onkas kas lieto vecus Zuiko uz Canon ciparu FF - ja spētu lasīt, būtu šo apjēdzis jau no ieprieksējā posta.
Publicēts: 22.11.12 13:22
 citēt
Maris,
Labāk vai sliktāk māk tas ir neizmērāms lielums. Fakts gan ir, ka Fuji taisa objektīvus gan lieliem formātiem, gan maziem, piemēram TV kamerām. Cita lieta, ka tehniskās prasības tajos segmentos ir citas. Galarezultāts gan ir labs. Protams, ne tik labs kā midformāta filmai
Publicēts: 22.11.12 13:28
 citēt
starp citu, arī ziepjiem fujiks taisa cienījamu optiku - es dprevjuu saliidzinoshajos testos paluureeju stuurus - reti kuram ziepim vai pat nopietnākam stiklam ir tik asi stūri bez hromatiskām aberācijām
Publicēts: 22.11.12 13:42
 citēt
ak34:Maris,
Labāk vai sliktāk māk tas ir neizmērāms lielums. Fakts gan ir, ka Fuji taisa objektīvus gan lieliem formātiem, gan maziem, piemēram TV kamerām. Cita lieta, ka tehniskās prasības tajos segmentos ir citas. Galarezultāts gan ir labs. Protams, ne tik labs kā midformāta filmai

Piekrītu - to arī mēģināju pateikt, ka pieredzei citu formātu jomā ir maza nozīme - jomas atšķiras neganti - un, ka Oļikam ir labas optikas precedenti +/- šādā formātā - savukārt Fuji, šādā izmērā, nekas vairāk par *+/- korektu* rezultātu nav manīts. Tāpat kā Oļikam sensora/softa veiksmīgi tandēmi nav redzēti.

Svars un izmērs, pie šādas izvēles, tiks samazināti, bet kompromisi, no bildes viedokļa, būs oioioi...
Publicēts: 22.11.12 13:50 labots
 citēt
Māri - man Tev ir pavisam nopietns jautājums (bez ironijas):

Vai vari nosaukt piemērus, tipa Pēteris (links uz bildi) ir mega supertruper bilžu jutējs/redzētājs, BET nu optika viņam tikai +/- korekta, BET - ja viņam būtu kas izcila optika, tad būtu oi oi oi... (pretējos piemērus gan vari aiztaupīt...)
Publicēts: 22.11.12 14:19
 citēt
Māri, Tu ar saviem tekstiem šeit mēģini pretnostatīt Oļiku, kas man ir 35mm filmas patīkamākais brends, un Fuji, ko es šobrīd ar lielu prieku izmantoju, taču tas ir galīgi garām. Tās ir dažādas sistēmas ar savām priekšrocībam un saviem trūkumiem.
p.s. Ja man šobrīd vajadzētu izvēlēties starp Oli un Fuji, tad vienalga izvēlētos pēdējo, bet nevis tamdēļ, ka Oļi ir slikts bet gan tamdēļ, ka pat ar baterejas rokturi tas priekš manis par mazu un tamdēļ, ka ar Fuji mierīgi uzliekot filtru var bildēt IRā. Bet citādi Oļiks ir ļoti simpātiska sistēma ar man patīkamu kadra proporciju.
Publicēts: 22.11.12 15:42
 citēt
g3:Gribētos aptaustīt un izmēģināt Fujifilm un Olympus produkciju (Precizējot fuji x sēriju, oly OM-D), varbūt, kāds zin, kur to varētu Rīgā izdarīt?

Abi dārgi mēsli, vo - vajag ko alternatīvāku nezināmāku! Tad būs rezons!
Publicēts: 22.11.12 16:34
 citēt
Man radusies vajadzība pēc mazākas, vieglākas kameras, ko ņemt ceļojumos, bet ideālā gadījumā, kas varētu aizstāt vienu dslr manā somā un darboties kā otrā kamera neparedzētos gadījumos.

Pagaidām Fuji, man šķiet nedaudz simpātiskāks, bet vēlos abus brendus kārtīgāk apskatīt, lai rodas sajēga, kas ir kas un vai man tas vispār der.

Tad saprotu Rīgā nav opcija apskatīt Fuji un Oly?
Publicēts: 22.11.12 16:49
 citēt
Vai "izstāžu zālē Elkor" nav?
Fuji izstādē bija no Lietuvas atvesti,bet kantoris kurš ar to nodarbijas Latvijā saucas Baltexfilm,piezvani un pajautā.Olympusu pārstāvniecība kādreiz bija Vienības gatvē 87 , bijušās Šēnfelda nervu klīnikas teritorijā :) ,arī - piezvani un pajautā.
Publicēts: 22.11.12 16:59
 citēt
60uz5komats6:Vai "izstāžu zālē Elkor" nav?
Fuji izstādē bija no Lietuvas atvesti,bet kantoris kurš ar to nodarbijas Latvijā saucas Baltexfilm,piezvani un pajautā.Olympusu pārstāvniecība kādreiz bija Vienības gatvē 87 , bijušās Šēnfelda nervu klīnikas teritorijā :) ,arī - piezvani un pajautā.
njaa... nervu kliinikas teritorija ir labaa vieta kur oljikus razdavatj....
Publicēts: 22.11.12 18:55 labots
 citēt
60uz5komats6:Vai "izstāžu zālē Elkor" nav?

Olympusu pārstāvniecība tur tiešām joprojām atrodas- medtehnika un foto.
Dēls strādā medtehhnikas nodaļā un man apskaidroja, ka fotonodaļa vairāk ar "mazum" klietiem nestrādā- tikai nodrošina lielās piegādes, tā kā individuāli tur neesot liela jēga iet.
Publicēts: 22.11.12 18:57
 citēt
lielās piegādes.

Latvijā viņas noteikti īpaši lielas :face-smile:
Publicēts: 22.11.12 19:00 labots
 citēt
Baltskars:
lielās piegādes.

Es domāju relatīvi - salīdzinot ar viena aparāta noprovēšanu priekš Bildēm & Co.:face-grin:
Cik saprotu, viņi apgādā visu Baltijas reģionu.
Publicēts: 22.11.12 20:34
 citēt
Friidis:
Baltskars:

Es domāju relatīvi - salīdzinot ar viena aparāta noprovēšanu priekš Bildēm & Co.:face-grin:
Kas Tevi, vecais āzi, rausta aiz mēles atkal? Tādiem pajoliņiem kā Tu kāreiz visu vajag izčamdīt. letiņš, ibio. Es nekad neko nečamdu. Vajag - pērku. Nekam nav nozīmes kad kaut kas iekrit kategorijā "gadžets"

ps. pac uzprasījies
Publicēts: 22.11.12 21:08 labots
 citēt
Bildes:
Friidis:

Kas Tevi, vecais āzi, rausta aiz mēles atkal? Tādiem pajoliņiem kā Tu kāreiz visu vajag izčamdīt. letiņš, ibio. Es nekad neko nečamdu. Vajag - pērku. Nekam nav nozīmes kad kaut kas iekrit kategorijā "gadžets"

ps. pac uzprasījies

Un šitāds tips uzskata sevi par kultūras cilvēku?:face-sad:
Kult-urla...:face-crying:
Publicēts: 22.11.12 21:20
 citēt
Un kā var zināt, ka vajag, ja nav pačamdīts?
Publicēts: 22.11.12 21:22
 citēt
Ritz:Un kā var zināt, ka vajag, ja nav pačamdīts?
gadžetistiem nevajag zināt, viņiem vienkārši vajag. bet to visiem nesaprast.
Publicēts: 22.11.12 21:23
 citēt
pilnmēness tā kā nebūtu ..... mēnešreizes, vai?;-p:-)
Publicēts: 22.11.12 21:51
 citēt
dansiga:pilnmēness tā kā nebūtu ..... mēnešreizes, vai?;-p:-)
jā, cienījamā tautas māksliniec, kas uz sirsniņas?
Publicēts: 23.11.12 08:05
 citēt
Patīkami no malas palasīties tādu inteliģentu diskusiju, paldies!
Publicēts: 23.11.12 11:51
 citēt
orks:Patīkami no malas palasīties tādu inteliģentu diskusiju, paldies!

+++
:D
sarunas babulis vulgaris
Publicēts: 23.11.12 12:06
 citēt
orks:Patīkami no malas palasīties tādu inteliģentu diskusiju, paldies!
vienmēr laipni gaidīts forumā!
Publicēts: 23.11.12 12:54
 citēt
g3:Gribētos aptaustīt un izmēģināt Fujifilm un Olympus produkciju (Precizējot fuji x sēriju, oly OM-D), varbūt, kāds zin, kur to varētu Rīgā izdarīt?

Varu klātienē iedot savējo OM-D apskatīt, klusais centrs, kursēju starp Augstceltne - Viesturdāza (Vidus iela) rajonu. PM.
Publicēts: 23.11.12 16:27
 citēt
edgarsj:

Varu klātienē iedot savējo OM-D apskatīt, klusais centrs, kursēju starp Augstceltne - Viesturdāza (Vidus iela) rajonu. PM.

vot nesaprotu motivāciju iedot savu apskatīties, tērēt savu laiku tam un taa, tusetu te veel smukas chikas...tad veel...:D
nu mosh esmu nemoderns:D
Publicēts: 23.11.12 17:36
 citēt
imgfoto:
edgarsj:

vot nesaprotu motivāciju iedot savu apskatīties, tērēt savu laiku tam un taa, tusetu te veel smukas chikas...tad veel...:D
Tu vnk esi no provinces...
Publicēts: 23.11.12 17:49
 citēt
imgfoto:
edgarsj:

Nevis nemoderns, bet neizpalīdzīgs...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas