Jolan:D800 bet tā cena baigi negaršīga(vismaz Latvijā)
Tur jau tā "bēda", ka cena mani neapbēdina Vienkārši bija doma, ka D600 lētāks, žiperīgāks, varbūt vienkāršāks.. tomēr dažu iemeslu dēļ mani velk uz D800, vairāk px, tātad varēs drošāk kropot, AF punkti 600ajam sabāzti pa daudz vidū utt...
Bet, ja jau Luxferre saka ka D800 ir zē best =]
P.S. Vai D800E ir jūtami pārāks asuma ziņā?
P.P.S. Manā galā D800 cena ir nepini 2700 CHF rupji 1500 Ls, laptopā 1793 Ls , mnjā, 300 Ls starpība...
Jolan:D800 bet tā cena baigi negaršīga(vismaz Latvijā)
Tur jau tā "bēda", ka cena mani neapbēdina Vienkārši bija doma, ka D600 lētāks, žiperīgāks, varbūt vienkāršāks.. tomēr dažu iemeslu dēļ mani velk uz D800, vairāk px, tātad varēs drošāk kropot, AF punkti 600ajam sabāzti pa daudz vidū utt...
iespējams D600 ir super, bet man par viņu grūti spriest jo neesmu testējis... Ar kropošanu ir tā ka tur vajadzēs pretī pašu labāko nikon optiku citādi nav vērts to lielo matricu dragāt...
Protams jāņem vērā arī datu masīvu apjoms raws aizņem apmēram 72-75Mb, attiecīgi piemēram adobe fails ar 3 slāņiem aizņem jau 400Mb... Tiffs 200Mb
D800 neesmu testējis, bet salīdzinot pēc visiem testiem D800E ir mazliet asāks. Atkarīgs no tā ko vēlies bildēt. Ja ainavas arhitektūru utt tad labāk ņem D800E.
Savādāk tas ir tāds smags jautājums vai par katru cenu jāņem tas E piemaksājott 20%...
Gabiz:ur jau tā "bēda", ka cena mani neapbēdina Vienkārši bija doma, ka D600 lētāks, žiperīgāks, varbūt vienkāršāks.. tomēr dažu iemeslu dēļ mani velk uz D800, vairāk px, tātad varēs drošāk kropot, AF punkti 600ajam sabāzti pa daudz vidū utt...
iespējams D600 ir super, bet man par viņu grūti spriest jo neesmu testējis... Ar kropošanu ir tā ka tur vajadzēs pretī pašu labāko nikon optiku citādi nav vērts to lielo matricu dragāt...
Protams jāņem vērā arī datu masīvu apjoms raws aizņem apmēram 72-75Mb, attiecīgi piemēram adobe fails ar 3 slāņiem aizņem jau 400Mb... Tiffs 200Mb
Par stikliem, lielie plāni... pagaidām lietošanā 50 1.8, 105 2 DC, nākamais pirkums (pirms vai pēc D600/800) Nikon 24-70mm f 2.8G ED AF-S NIKKOR, vēlāk ar laiku plānots Nikon AF-S 70-200mm f 2.8G ED VR II un kaut kas no platā gala 10/16mm zivsacs... Failu izmēri arī nebiedē, datos lido, i7 ar 16GB RAMa, 3x1TB + 240GB SSD
Pirmajā brīdi internetā bija atrodama info, ka cilvēki bez maz vai gatavi no D800 uz D600 pāriet, ka tas esot mazāks, ātrāks, labāks... tas nedaudz konfjūzē..
P.S. Ņemot vērā vietu kur atrodos, tad nebildēt dabas skatus būtu liels grēks. Bet noteikti būs arī citas bildes.. Es no testiem sapratu, ka E priekšrocība ir jūtamāka uz lielākiem atvērumiem līdz 4-5.6, bet uz F/8-16 atšķirība nepamanāma..
D800 1500Ls (www.digifuchs.ch...), D800E 1875Ls (www.digifuchs.ch...), pa manam uz šo summu starpība nav liela. Bļa, paskatījos cik D800E laptopā maksā.. 2350... un no kurienes tādas cenas rodas? 500 Latu starpība!!!
Gabiz: Par stikliem, lielie plāni... pagaidām lietošanā 50 1.8, 105 2 DC, nākamais pirkums (pirms vai pēc D600/800) Nikon 24-70mm f 2.8G ED AF-S NIKKOR, vēlāk ar laiku plānots Nikon AF-S 70-200mm f 2.8G ED VR II un kaut kas no platā gala 10/16mm zivsacs... Failu izmēri arī nebiedē, datos lido, i7 ar 16GB RAMa, 3x1TB + 240GB SSD
Pirmajā brīdi internetā bija atrodama info, ka cilvēki bez maz vai gatavi no D800 uz D600 pāriet, ka tas esot mazāks, ātrāks, labāks... tas nedaudz konfjūzē..
Kā jau teicu tas dēļ apjomiem, liela daļa nav pieraduši.... lieto fotoaparātus kā šujmašinas....
Piemēram man uz 32Gb CF stāv ravi... tad tur varu iebildēt tikai ~400 bildes.... cik nu dzirdēts tad tauta kāzās bliež tūkstošiem, tad attiecīgi tie ir jau simtiem GB.... lai arī man ir AMD 6 kododlu bleck edition _16Gb ram+ SSD vienalga bildes apskatot uz 30" moņa ar windows orģinālo wieveri aiziet 3 sekudes pirms bilžu ielādes.... Capture one gan to dara ātri...
Pēc šī www.lensrentals.com... spriežot D800 ir izcila manta. D800E manuprāt ir mazliet riskants un nav "visiem dzīves gadījumiem". Tīri teorētiski, bildējot, piemēram, regulāru, smalka auduma rakstu var iedzīvoties kaut kādos "artefaktos". Apsūnojušu akmeni, to gan viņš paņems mazliet ( pēc redzētajiem testiem tik tiko manāmi) labāk par D800. Ja jau grib no AA filtra atteikties, tad patiešām ģeniāla ir FUJI pieeja jaunajā X sērijā - izmainīt Bayer filtra rakstu, padarot to mazliet neregulārāku, nedaudz līdzīgu filmas dabiskajai graudainībai.
Gabiz:D800 1500Ls (www.digifuchs.ch...), D800E 1875Ls (www.digifuchs.ch...), pa manam uz šo summu starpība nav liela. Bļa, paskatījos cik D800E laptopā maksā.. 2350... un no kurienes tādas cenas rodas? 500 Latu starpība!!!
nāk klāt PVN
GunarsII:Pēc šī www.lensrentals.com... spriežot D800 ir izcila manta. D800E manuprāt ir mazliet riskants un nav "visiem dzīves gadījumiem". Tīri teorētiski, bildējot, piemēram, regulāru, smalka auduma rakstu var iedzīvoties kaut kādos "artefaktos". Apsūnojušu akmeni, to gan viņš paņems mazliet (bet pēc redzētajiem testiem tikai mazliet) labāk par D800. Ja jau grib no AA filtra atteikties, tad patiešām ģeniāla ir FUJI pieeja jaunajā X sērijā - izmainīt Bayer filtra rakstu, padarot to mazliet neregulārāku, nedaudz līdzīgu filmas dabiskajai graudainībai.
Tik traki nav, jo piemēram vidējā formāta kamerām nav šāda Baijera filtra.... tādēļ piemēram tas pats Capture one piedāvā brīnišķīgu algoritmu šī moire noņemšanai pats patestēju.
Otrs moments ir tas ka to moire tik bieži nevar dabūt, lai pārbaudītu to pašu Capture one nācās man speciāli pabildēt lai vispār viņu dabūtu...
Nafig patkartinjaam taada fototehnika? Buutu labaak baucis apakalj uz Teevzemi valsti celt, to bij tik slikti ka jaabrauc prom, tagad laikam esi ticis biezaakaa maiziitee... eh Gabi Gabi....
Bildes:Nafig patkartinjaam taada fototehnika? Buutu labaak baucis apakalj uz Teevzemi valsti celt, to bij tik slikti ka jaabrauc prom, tagad laikam esi ticis biezaakaa maiziitee... eh Gabi Gabi....
Tēvzemē būtu krājis kādu pus gadu D3200.Kāpēc tad jāatgriežas?
Bildes:Nafig patkartinjaam taada fototehnika? Buutu labaak baucis apakalj uz Teevzemi valsti celt, to bij tik slikti ka jaabrauc prom, tagad laikam esi ticis biezaakaa maiziitee... eh Gabi Gabi....
Tieši tā! Bildes, Tagad es no vienas algas varu atļauties iegādāties objektīvu, par kuru agrāk tikai sapņoju, jeb būtu ņēmis kredītā uz 2 gadiem... Da pa lielam es tagad varu atļauties dzīvot nevis katru dienu cīnīties par eksistenci, atdot 2/3 algas par dzīvokļa īri un par atlikušo 1/3 paēst, degvielu autiņā ieliet un spēt pasapņot par elementārām ikdienā nepieciešamām lietām.
Pastkartiņām.. nu varēšu kvalitatīvākus "sūdus" (pēc tavām domām) ražot.. neba jau visiem ar instagram auxto māxlu taisīt...
NIKON D800 Rokā paturēju paspaiduju , man jau vispār NIKON sistēm ērtāka rokā lielas ar ī budzeta gals , tas tāds PIRMAIS iespaids vienkarši rokās paturot , cena ar patīkama. Kautgan jāsaka godīgo MANI pilnībā apmierina 6-8mpix kameras kuraa šancē ĀTRI / PRECĪZI un pie auxtiem ISO . OPTIMĀLĀ kamera kas pašam ir bijusi CANON Ds MARK II Ds MARK III jau vairs nepatika pēc CENA / REZULTĀTS , Ja man būtu janēm JAUNA kamera no nulles es jau labu laiku NOTEIKTI ņemtu NIKON vienkārši ĒRTĀK lietojams CENA optimāla. VĒL INTERESANTI šobrūd taka esmu izlēmis ka drīz jānēm CANON 6D jo tam GPS un Wi-Fi iebūvēts man darbam nepieciešams regulāri , vēl taka spīd paša vecais Ds MARK III savākt. Bet ja piemēram šancētu PRESĒ vai KĀZIŅAM tad ņemtu šobrīd NIKON D800 Pa kautkādiem ~1860Ls viņš bodē uzraiz dabonams ar STABĪLU garantiju www.pixmania.lv... Ja baig gribas taupīt no Vacijas var dabūt pa ~1790Ls
Jolan:
Tieši tā! Bildes, Tagad es no vienas algas varu atļauties iegādāties objektīvu, par kuru agrāk tikai sapņoju, jeb būtu ņēmis kredītā uz 2 gadiem... Da pa lielam es tagad varu atļauties dzīvot nevis katru dienu cīnīties par eksistenci, atdot 2/3 algas par dzīvokļa īri un par atlikušo 1/3 paēst, degvielu autiņā ieliet un spēt pasapņot par elementārām ikdienā nepieciešamām lietām.
Pastkartiņām.. nu varēšu kvalitatīvākus "sūdus" (pēc tavām domām) ražot.. neba jau visiem ar instagram auxto māxlu taisīt...
nu vecīt... pastkartiņas nav nekas nievājošs. Nevajag domāt to, kas nav rakstīts.
un aizbrauc visi kam grūti... un peec tam pie mums brauks taadi, kam veel citur ir veel gruutaak... nejuuti musturu? kaa Braalii teica njujorkas taksists "rodjina tam, gde tjoja zadnjica v teple..."
Lunis:... Bet ja piemēram šancētu PRESĒ vai KĀZIŅAM tad ņemtu šobrīd NIKON D800 ...
Biju labākās domās par tavu veselo saprātu.Tā nav kamera ne vienam ne otram,jo sevišķi presei.Kamera ir ļoti prasīga pret optiku un bildētāju,principā attieksmei vajadzētu būt kā pret videjo formātu: laba optika,optimālās fragmas,statīvs,RAW. Ainavas ,architektūra,lielas grupas(virs 200 cilvēkiem) ap-reklāmiski studijas darbi. Manuprāt tas ir labs otrais aparāts pie kāda D3/D4,reizēm kad bildēšana tiešam prasa rezolūciju,bet par univesālu kameru nu gan D800 nevaru nosaukt.
Lunis:... Bet ja piemēram šancētu PRESĒ vai KĀZIŅAM tad ņemtu šobrīd NIKON D800 ...
Biju labākās domās par tavu veselo saprātu.Tā nav kamera ne vienam ne otram,jo sevišķi presei.Kamera ir ļoti prasīga pret optiku un bildētāju,principā attieksmei vajadzētu būt kā pret videjo formātu: laba optika,optimālās fragmas,statīvs,RAW. Ainavas ,architektūra,lielas grupas(virs 200 cilvēkiem) ap-reklāmiski studijas darbi. Manuprāt tas ir labs otrais aparāts pie kāda D3/D4,reizēm kad bildēšana tiešam prasa rezolūciju,bet par univesālu kameru nu gan D800 nevaru nosaukt.
NŪ zini tomer adekvāti jārēķina izmaksas. NEZINU KAM LV presē atmaksātos D4 es nestādos priekšā pie VAJADZĪBĀM. Mīsdienās tomēr racionālak 3 rīkļīši paparaču ar D800 nekā VIENS ar D4
Par atmaksāšanos tev taisnība,odnako man D800 šķita tāds lēns un apdomīgs,protams tā ir D3 kaitīgā ietekme.Un top kamera tomēr ir ilgspēlējošāks pasākums,nākošo un varbūt pat aiznākošo modeli var izlaist,un tikai tad domāt par jaunu,vēl šobrīd var gadīties D3s par labu ciparu un tā praktiskā atšķirība ar D4 nav nekāda dižā,preses tipa bildēšanām pietiek ar atliektim galiem. Bet Latvijas prese tiešam ir riktīga bēdu ieleja.
Ja cenu atšķirība tev nav būtiska, tad ņem E, bet ja ir tad gan ir ko padomāt... tas atkarīgs arī no tā ko bildē. Es paņēmu E jo patīk arī šad tad kādu dabasskatu uzbildēt. Arī Zavadskim ir E neskatoties uz to ka viņš bildē studijā un reklāmu utt.
Gabiz, kas tā bij tur stūrī par mazo pundurvalstiņu, kur elektronika vēl lētāka? Man stāstīja sen atpakaļ bijušais šefs un solīja aizvest uz turieni iepirkt foto tehniku, bet tā arī nesanāca laika nekad...
šodien termiņš beidzas, lai to piesolīto cenu dabūtu!
talavietis:Gabiz, kas tā bij tur stūrī par mazo pundurvalstiņu, kur elektronika vēl lētāka? Man stāstīja sen atpakaļ bijušais šefs un solīja aizvest uz turieni iepirkt foto tehniku, bet tā arī nesanāca laika nekad...
talavietis:Gabiz, kas tā bij tur stūrī par mazo pundurvalstiņu, kur elektronika vēl lētāka? Man stāstīja sen atpakaļ bijušais šefs un solīja aizvest uz turieni iepirkt foto tehniku, bet tā arī nesanāca laika nekad...
Lihtenšteina? Nezinu kā ir tur. Bet dīvaini ir tas, ka Šveicē līmenis daudz augstāks, gan cenas, gan algas, tomēr daudzas lietas ir lētākas nekā Latvijā..
šodien termiņš beidzas, lai to piesolīto cenu dabūtu!
Gabiz, 800 gan jau ka ir labāks. It īpaši e - būtu canonam kas līdzīgs, izvēlētos to. Trūkums gan ir, ka dārgi būs kartes pirkt, disks ātri pildīsies un grūtāk asas bildes dabūt.
P.S. Par to "lielo" algu šveicē - nav grūti ar vietējiem? Kad biju pārs nedēļas atpakaļ kā reizi netālu - Lucernā, viens vietējais gandrīz ar trīsstāvīgajiem izteicās par viesstrādniekiem no dienvidvācijas, kas strādājot par grašiem un vietējiem ņemot nost darbu.