ak34:Gabiz, 800 gan jau ka ir labāks. It īpaši e - būtu canonam kas līdzīgs, izvēlētos to. Trūkums gan ir, ka dārgi būs kartes pirkt, disks ātri pildīsies un grūtāk asas bildes dabūt.
P.S. Par to "lielo" algu šveicē - nav grūti ar vietējiem? Kad biju pārs nedēļas atpakaļ kā reizi netālu - Lucernā, viens vietējais gandrīz ar trīsstāvīgajiem izteicās par viesstrādniekiem no dienvidvācijas, kas strādājot par grašiem un vietējiem ņemot nost darbu.
Man jau ir pārgājusi "ložmetējnieka" mānija. Protams būs jāsamierinās ar lielākiem apjomiem, bet mani vairāk interesē upgrade uz ilgāku laiku ar rezervi... kamēr ir iespēja. Ar viesstrādniekiem ir tā ka katram kantonam ir kvotas, tā vienkārši te nevar dabūt darba atļauju, līdz ar to vai nu tevi kādām vajag un viņš nodrošina lai tu dabū atļauju, vai ir daļa, kas strādā pa "melno". Par nelegāļiem (da i par citām nekārtībām) te diezgan bargi ņem priekšā... Un tiešām no Vācijas daudzi dodas "spaidu" darbos uz Šveici (tev vienai meitenei džeks ir no Ķelnes gala), jo Vācijā algas ir krietni zemākas nekā Šveicē.. Ar vietējiem ir tā, ka viņi paši negrib strādāt par nedaudz zemāku samaksu, līdz ar to ir niša vietējā daba tirgū, kas dabiskā veidā aizpildās. P.S. Bet vāciešus te ne visai mīl, tāpat kā Austrijā. P.P.S. Ar tām algām ir tā ka maksā te no 2.5-6k CHF, atkarībā no darba, amata, uzņēmuma. Sievietēm laba alga skaitās 4k, večiem ap 6k, advancētākos darbos var dabūt 8-12, bet tas tikai, ja esi vērtīgs kadrs...
Gabiz, Kad sarēķini, ka 8GB kartiņa ir tik nedaudz ietilpīgāka par 35mm filmiņu, sāc apdomāt vai tiešām to vajag Bet kā jau teicu - pats pie šādas izvēles izvēlētos 800E.
Tas, ka tur pa mazu algu izdzīvot nav iespējams ir skaidrs Pusdienas vai vakariņas paēst bez 30-40 CHF nav iespējams, sabiedriskais transports ir dārgāks kā taksis Rīgā un uz ielas var redzēt arī Bugatti Veyron utt Man izskatījās, ka ar 6k CHF izdzīvot tur nav viegli
Nav tik traki, viss no daudz kā atkarīgs, ja dzīvo pilsētā, tad dzīvoklis vien maksās 1-2-3k franku, manā miestā no 400-800 var dzīvojamo platību atrast. Pa lēto iegādājies auto un braukā cik un kā gribi. Protams, sākumā nedaudz grūti pierast pie cenām, pie līmeņa.. bet pēc pirmās pilnās algas pārstāju skaitīt cik tas maksā latos.. reiz iegādājos baigi garšīgu gaļu (sagriezta paciņā).. mājās apskatīju, 65 grami paciņā, un cena par kg 79 franki, tas ir ~45 Ls.. kamēr es viens, man ēšanai atliektiem galiem pietiek 100-120 franki nedēļā, tas ir ieskaitot alu =] Kā jau minēju, viss ir atkarīgs no tā kur un kā dzīvo.. Latvijā bankā kā kontraktoram man maksāja 350 Ls, kad meklēju datoriķa darbu man pateica, ka mana amata tirgus cena ir max 350, es tikai 400 gribēju.. nospļāvos un devos prom, kā reiz darbs Šveicē patrāpījās. No pēdējās algas es aizskaitīju sievai uz LV 1000 Ls, viņa atbrauca pie manis un Šveicē 1.5 nedēļu nodzīvoja, brīvdienās pabraukājām apkārt, un vēl atpakaļceļam naudu iedevu.. Ja šā mēneša algu braucot uz LV nepārtērēšu, tad uz jauno gadu sev D800E uzdāvināšu.. Matemātika ir gaužām vienkārša.
Gabiz, nu tad apsveicu ar gaidāmo pirkumu, un apskati šito (svaigs apskats ): www.imaging-resource.com... Neko tik labu (iekš compare images šajā pašā lapā var salīdzināt ar jebkuru konkurentu) vēl neesmu redzējis.
ak34:Mana problēma laikam, ka šveicē neko citu kā pilsētas redzējis neesmu.
viena no manām problēmām, ka Šveicē neko neesmu redzējis un Austrijā tikai Vīnes lidostu no iekšpuses! cik ta bieži vajag / var vajadzēt 36 pikseļus, tos pašus 12 ne katru dienu vajag. tā, ka pa manam citiem kritērijiem gallvenokārt jāpievērš uzmanība. domā ilgi un rūpīgi, ā, gribēju teikt, lai paspēju sarūpēt kāpostu, lai varētu Tavu D700 atpirkt, bet no D80 jau pats esmu apgrādējies. tie trokšņi!