''What Digital Camera'' aprīļa izdevumā tika salīdzināti canon un pārējo firmu spoguļkameru kit objektīvi (sigmas diemžēl nebija) un ieguva tikai 76% no 100. Otrais zemākais rezultāts no 6. Es ņemtu sigmu.
ja pirksi KITu (tas ir objektiivu komplektaa ar kameru), tad zini ka vinjam buus maximaali preciizs autofokuss, jo stikli un kameras tiek komplekteetas taa lai kopeejaas novirzes buutu minimaalas, tachu tas nenoziimee ka kamera buus ar perfektu autofokusu - vienkaarshi stiklinjsh buus pielasiits lai kopsummaa buutu OK - tas buutu par labu Canonam. Miinusi laikam jau zinaami -konstrukcija , pretgaisma distorsija, vinjeteeshana, asums, izšķirtspeeja utt Par Sigmu nezinu, jo neesmu ne lietojis, ne mēģinājis, bet neko labu neesmu dzirdeejis par shameejo varbuut teko var izlobiit - www.fredmiranda.com... Ja izveele tikai no shiem diviem , tad es njemtu originaalu - tas ir Canon, bet kaa jau te teica, tad varbuut tieshaam atrast iespeeju piekraat veel bishkji naudinjas...
shito jau nu nepaslinko pats pamekleet, kaut vai Googlee Briedi, ar pretgaismu es gan biju domaajis sauleszaķīšus no pretgaismas, bet arii CA ir taads kaads ir savišķi platajaa galaa
Hromaatiskaa aberaacija, jeb CA, parasti ir vai nu sarkanas vai zilas vai zaljas kraasas nobiide. Parasti pie platlenjkjiem zoomiem. Ir arii pie tele stikliem. Man piemeeram uzliekot konverteri arii rodas taada. Tumshi zari un gaishaam debesiim izskataas vnk briesmiigi