Oliss:Tas caurums ir domāts tam lai kāds fotoknipsētājs atvērtu jaunu tēmu un pajautātu citiem.................... nevis lai apskatītos interneta resursos.
Īsti neredzu tam jēgu, cik tad reizes vajag grozīt to CPL filtru un tieši kad saules blende virsū. Spriežot pēc blendes formas, fokusējoties gals negrozās!?
Es arī to nesaprotu, PL lietoju tikai mākoņu izcelšanai, kad saules stari ir ~90 grādu sānā un diez kādas parazītiskās gaismas arī bez blendes nevar dot.
tikai polarizatoram tas domāts - un tikai Pentaxim tādu robu esmu manījis - baisi reti lietoju polarizatoru (lai arī B+W tomēr netīk kā jāj bildi kopā), bet kad lietoju tad loģiski ar blendi un šis robs tak tad neaizstājams.
iebūvētai zipenei... to robu tak liek uz apakšu - no augšas 10x biežak var zaķi ieraut.
Juruss:Īsti neredzu tam jēgu, cik tad reizes vajag grozīt to CPL filtru un tieši kad saules blende virsū. un spriežot pēc blendes formas, fokusējoties gals negrozās.
Tu bildē nepieregulējot polarizācijas filtru? Pofig, ka tik virsū, kā sanāks būs labi? Ja pamana, ka ir 4 debes puses + saule tik viena, tad šāds paņēmiens īsti vairs neder.
Juruss: un tieši kad saules blende virsū.
Traki reti ir gaismas apstākļi kad saules blendi nevajag - visbiežāk ir gaismas apstākļi kad vajag ko stipri vairāk par saules blendi - tāpēc eksistē kompendiji utt. - fiksiem, ja vien nebildē ar pilnīgi vaļā f1,4, vispār visieteicamākais variants ir blende ar kadra rāmi
Schneider:Es arī to nesaprotu, PL lietoju tikai mākoņu izcelšanai, kad saules stari ir ~90 grādu sānā un diez kādas parazītiskās gaismas arī bez blendes nevar dot.
visi bildējamie sižeti uz pasaules, nav peizāžas ar sauli aiz muguras + ne saule ir vienīgais iespējamais spožais objekts, + ir vesels atzars kā ar polarizatoru bildēt atspīdumus, glancētas lietas utt.
Juruss:Īsti neredzu tam jēgu, cik tad reizes vajag grozīt to CPL filtru un tieši kad saules blende virsū. Spriežot pēc blendes formas, fokusējoties gals negrozās!?
kapēc gan grozīt tikai cirkulāro, ja krietni vairāk var grozīt lineāro...
Mēs te ar vienu čali spriedelējam, nafig blendei šis caurums?
Varianti šādi:
1. iebūvētā zibspuldze nemet ēnu 2. var grozīt polarizācijas filtru 3. ar otrādi uzliktu blendi var grozīt manuālo fokusu
Jūsu varianti?
Ļoti laba lieta, starp citu. Vienam savam "Sigma" pats tādu izzāģēju. Sanāca vēl smukāk kā šajā paraugā, parādīt gan nevaru, jau pārdots. P.S. Šis man rādās par resnu, var iebadīt ar pirkstu filtrā.
GunarsII:Ļoti laba lieta, starp citu. Vienam savam "Sigma" pats tādu izzāģēju. Sanāca vēl smukāk kā šajā paraugā, parādīt gan nevaru, jau pārdots. P.S. Šis man rādās par resnu, var iebadīt ar pirkstu filtrā.
šajā paraugā ražotājam vēl ir sanācis *zāģējumā* iedabūt sliedītes un fiksējamo klikšķi, lai to robu varētu glauni aiztaisīt ciet - pārsvarā jau ļaudis bildē bez polarizātora un tad šo coķi galīgi nevajag a blendi vajag gan - un jo mazāk cauru jo labāk.
GunarsII:Ļoti laba lieta, starp citu. Vienam savam "Sigma" pats tādu izzāģēju. Sanāca vēl smukāk kā šajā paraugā, parādīt gan nevaru, jau pārdots. P.S. Šis man rādās par resnu, var iebadīt ar pirkstu filtrā.
šajā paraugā ražotājam vēl ir sanācis *zāģējumā* iedabūt sliedītes un fiksējamo klikšķi, lai to robu varētu glauni aiztaisīt ciet - pārsvarā jau ļaudis bildē bez polarizātora un tad šo coķi galīgi nevajag a blendi vajag gan - un jo mazāk cauru jo labāk.
Tas, protams, pavisam glauni, pašam ķēķī sliedītes uztaisīt par grūtu, bet labā ziņa ir tā, ka traucējošā gaisma no apakšas arī diezgan mazvarbūtīga.
imgfoto:tikko piefikseeju, ka gadus 2 neesmu nonjemis blendi nevienam stiklam
es zinu cilvēkus kas gadiem nav noņēmuši otrādi apliktas blendes un bildē ar gariem stikliem turot tik kameru, bāž pirkstus zem blendes, lai zoomu pagrieztu... Ir ļaudis kas nekad nenoņem sūdīgu polarizācijas filtru + tas ir nejēgā nospeķots... IT speciālistiem daudziem ir tīri neko spogulenes, bet bildē uz 2Mpix jepg + to ļauj kamerai kompresēt jo vismaz pusei programmētāju riebjas liela izmēra datu nesēji, *nevajadzīgi* ātri datori utt.
imgfoto:tikko piefikseeju, ka gadus 2 neesmu nonjemis blendi nevienam stiklam
es zinu cilvēkus kas gadiem nav noņēmuši otrādi apliktas blendes un bildē ar gariem stikliem turot tik kameru, bāž pirkstus zem blendes, lai zoomu pagrieztu... Ir ļaudis kas nekad nenoņem sūdīgu polarizācijas filtru + tas ir nejēgā nospeķots... IT speciālistiem daudziem ir tīri neko spogulenes, bet bildē uz 2Mpix jepg + to ļauj kamerai kompresēt jo vismaz pusei programmētāju riebjas liela izmēra datu nesēji, *nevajadzīgi* ātri datori utt.
Es nesaprotu cilvēkus, kas nopērk objektīvu par bargu naudu un tam uzskrūvē virsū UV filtru