forum.gif
Mugursoma vai pleca soma
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Mugursoma vai pleca soma
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 03.06.07 23:24
 citēt
Es noteikti ņemtu pleca somu, jo ar mugureni bik ilgāk izvilkt kameru laukā, kad pēkšņi ievajagās, un man tā bieži gadās.
Publicēts: 03.06.07 23:27
 citēt
Skatījos šito veikalā - nepatīk!
Tik atri kameru neizraušu laukā, kā no sava Delsey Xeo
Publicēts: 03.06.07 23:28
 citēt
un kam tev tik lielu...makā paraksi caurumu un momentā nopirksi klāt vēl vismaz 2us objektīvus?
Publicēts: 03.06.07 23:29
 citēt
Es noteikti ņemtu pleca somu, jo ar mugureni bik ilgāk izvilkt kameru laukā, kad pēkšņi ievajagās, un man tā bieži gadās.

Iečeko šito: www.lowepro.com...

Domāju ka diezgan ātri var tikt klāt.

Šī vienam paziņam ir un tur speciāli ir padomāts tieši par ātru piekļūšanu klāt.
Ja vietas viņā pietiks vari ņemt ciet. KIT komplektam + zipenei + sigmai 70-300 jā, bet daudz vairāk tur vietas nav.
Publicēts: 03.06.07 23:38
 citēt
Nu, ja tu esi sedlos - tad noteikti ņem mugursomu, ar plecinieci dabūsi stumt savu riteni :)
Publicēts: 03.06.07 23:46
 citēt
tak tizlas tās somas ... :( imho lowepro sux
Publicēts: 03.06.07 23:54
 citēt
Te es varu tikai piekrist Martink. Par daudz viņi prasasalīdzinot ar citām ērtākām somām.
Publicēts: 03.06.07 23:58
 citēt
tak tizlas tās somas ... :( imho lowepro sux

Ko vari ieteikt tādā gadījumā?

Man arī vajaga somu, bet sakarīgu vēlams kopā ar labtopu, lai var sabāzt kādu vienu normālu tele objektīvu 70- 200 2,8 un mazākus kādus 3 gab :)

PS. Foķiks un pārējā draza pats par sevi
Publicēts: 04.06.07 00:00
 citēt
+ domāju, ka labu somu atrast ir pat grūtāk, nekā kameru, jo laba soma būs gadiem desmit un pat vairāk. ne lowepro, ne tamrac manī nerada pārliecību, ka kaut ko tik tizlu gribētos lietot 10 gadus...

P. Brieža ielā redzēju dažas NAtional Geographic somas - varētu būt interesanti, tad vēl tur bija KATA somas - tām vismaz, atšķirībā no lowepro, ir ļoti izturīgs "bruņojums" - somas no apakšas un sāna ir apvilktas ar kārtīgu plastmasu, kas var noderēt gan satracinātā geju ienaidnieku pūlī, gan neveikli uzkāpjot uz slapja akmens, rāpjoties pa kādu nogāzi. Man pašam dizains so so, bet vismaz nebūtu žēl naudas par tādu.

Iesaku kārtīgi meklēt! :)
Publicēts: 04.06.07 00:03
 citēt
+ domāju, ka labu somu atrast ir pat grūtāk, nekā kameru, jo laba soma būs gadiem desmit un pat vairāk. ne lowepro, ne tamrac manī nerada pārliecību, ka kaut ko tik tizlu gribētos lietot 10 gadus...

P. Brieža ielā redzēju dažas NAtional Geographic somas - varētu būt interesanti, tad vēl tur bija KATA somas - tām vismaz, atšķirībā no lowepro, ir ļoti izturīgs "bruņojums" - somas no apakšas un sāna ir apvilktas ar kārtīgu plastmasu, kas var noderēt gan satracinātā geju ienaidnieku pūlī, gan neveikli uzkāpjot uz slapja akmens, rāpjoties pa kādu nogāzi. Man pašam dizains so so, bet vismaz nebūtu žēl naudas par tādu.

Iesaku kārtīgi meklēt! :)

NJa tas tiešām nav viegli cik nu esmu līdz šim skatījies ....
Publicēts: 04.06.07 00:07
 citēt
Vēl viena lieta ko gribētos, lai tā soma pārāk nekrīt acīs tomēr mantība tajā glabātos liela...
Publicēts: 04.06.07 01:44
 citēt
Vēl viena lieta ko gribētos, lai tā soma pārāk nekrīt acīs tomēr mantība tajā glabātos liela...

tad tev derēs kartupeļu maiss... daudz sajies un nevienam nekritīs acīs ;)
Publicēts: 04.06.07 08:40
 citēt

tad tev derēs kartupeļu maiss... daudz sajies un nevienam nekritīs acīs ;)

Nebūs īsti kā vajaga tur nekādi nav pasargāti paši objektīvi. Jāsataisa tad speciālas kabatiņas :)
Publicēts: 04.06.07 10:10
 citēt
Tad, kad mana pleca soma palika par mazu, tad arī sāku skatīties uz to pleca-mugur somu Slingshot bla bla bla. Bet arī tā man bija par mazu. Mani arī brīdināja un biedēja, ka būs neērti ar mugureni, bet es tomēr neklausīju nevienu un iepirku Lowepro mugureni. Un ne brīdi neesmu to nožēlojis, jo ielien gan sausa veļiņa, gan aliņi, gan citi papildus nieciņi :)
Publicēts: 04.06.07 10:22
 citēt
[..]Un ne brīdi neesmu to nožēlojis, jo ielien gan sausa veļiņa, gan aliņi, gan citi papildus nieciņi :)

Aaa, fotosomaa fotolietas ir tie "citi papildus nieciņi" :D
labs labs...
Publicēts: 04.06.07 10:28
 citēt

Aaa, fotosomaa fotolietas ir tie "citi papildus nieciņi" :D
labs labs...

kas gan ir fotolietas salīdzinājumā ar sausu veļu un aliņu? :D
Publicēts: 04.06.07 11:27
 citēt

Man ir KATA soma (www.bhphotovideo.com...). Nu jau saak palikt par mazu, bet taa varu tikai piekrist, ka korpuss (chaula) ir speeciigs. + veel tas apmetniitis lietum ar ljoti noder. Neesaashanai super (taisno muguru ne sliktaak kaa slavenais "zirnekliitis" vai kaa to zveeru sauca).

Betnu jaa... iekshaa ieliida BIGMA, tamrons 17-50, Sigmas 150mm MACRO, 2 filtru komplekts katram, dazji vadi, 350D, Kokina filtru paariidis ar gredzenu... statiivs pie saaniem, ak jaa - laptops savaa azotiitee. Uz rudeni naaks klat 10-22, so reaali ar to taa soma buus sevi izsmeelusi. Zipenei tur vietas nav vispar.
Publicēts: 04.06.07 11:31
 citēt

Man ir KATA soma (www.bhphotovideo.com...). Nu jau saak palikt par mazu, bet taa varu tikai piekrist, ka korpuss (chaula) ir speeciigs. + veel tas apmetniitis lietum ar ljoti noder. Neesaashanai super (taisno muguru ne sliktaak kaa slavenais "zirnekliitis" vai kaa to zveeru sauca).

Betnu jaa... iekshaa ieliida BIGMA, tamrons 17-50, Sigmas 150mm MACRO, 2 filtru komplekts katram, dazji vadi, 350D, Kokina filtru paariidis ar gredzenu... statiivs pie saaniem, ak jaa - laptops savaa azotiitee. Uz rudeni naaks klat 10-22, so reaali ar to taa soma buus sevi izsmeelusi. Zipenei tur vietas nav vispar.

Izskatās liela soma, bet ja tu sāc saukt, kas iekšā tad rodas jautājums tiešām kur tad zipeni ielikt.

Cik vizuāli liela viņa ir?

Te itkā zipene ir iekšā
Publicēts: 04.06.07 11:38
 citēt
Nee, nu ja es filtrus netureetu origjinaalajaas kastiitees, tad mozj veel kaut ko vareetu sakasiit. Peec kaadaam paaris nedeeljaam vareshu pateikt vai zipenei bus vietas :). ...

Vizuaali - normaala mugursoma. Kas man LJOTI patiik - visas starpsienas ir biidaamas, jo darbojas uz ljipu4ku principa.
Publicēts: 04.06.07 12:20
 citēt
Nee, nu ja es filtrus netureetu origjinaalajaas kastiitees, tad mozj veel kaut ko vareetu sakasiit. Peec kaadaam paaris nedeeljaam vareshu pateikt vai zipenei bus vietas :). ...

Vizuaali - normaala mugursoma. Kas man LJOTI patiik - visas starpsienas ir biidaamas, jo darbojas uz ljipu4ku principa.

Cik sanāca kopējas izmaksas viņai?
Publicēts: 04.06.07 12:27
 citēt
Nu cenu tu tur redzi (nesuutiju tikai somu, so nezinu cik butu viena pati izmaksaajusi) :). Lielaakais 4akars bija ar atmuitoshanu. Taa kaa, ja var taadu dabut EU vai veel labaak LV robezjaas... vienigi tad cena USD bus pa tiesho parkonverteeta LVL.
Publicēts: 04.06.07 12:57
 citēt
Un ko tauta saka par šo pleca somu: [url=http://lowepro.com/Products/Shoulder_Bags/allWeather/Rezo_180_AW.aspx

Es]http://lowepro.com/Products/Shoulder_Bags/allWeather/Rezo_180_AW.aspx

Es[/url] neņemtu pleca somu, jo nav ērti un tā ir daudz smagāk, ja nu vēl statīvu pieliek klāt.
Bet piekrītu, ka ir pasākumi, kur viņa ir arī daudz ērtāka un parocīgāka.
Publicēts: 04.06.07 12:58
 citēt
šitajā redzi kad 70-300 neieiet...
un pats izdomā... cik lielu gribi un kāda veida gribi un ej un nopērc :evil:
Publicēts: 04.06.07 13:04
 citēt
es par rezo 180 runāju
Publicēts: 04.06.07 13:08
 citēt
Reaali somas izveele ir atkariiga no taa KO tu paarsvaraa fotografee. Kalnos ar taadu pleca somu tu tikai lamaasi sevi. Savukaart kaut kaados sabiedriskos rautos... nu i naf*** tev tads rjukzaks. Visideaalaakais variants, ja miili fotografeet visu un visur - 2as somas - celjoshanai dziiviibai nelabveeliigos apstaakljos (tu nokritiisi no klints un lauziisi sprandu, bet objektiivus varees nodot mantojumaa naakamajai paaudzei), a otru - pastaigai pa muzeju, kaazaam, kaut kaadam mieriigam pasaakumam, kur liidzi njem tikai korpusu un paaris objektiivus.
Publicēts: 04.06.07 19:47
 citēt
Ehhh! Man gluži tā pati problēma - izvēlēties mugureni...
Publicēts: 04.06.07 20:13
 citēt
Lietoju Slingshot 200.
Plusi - piekļuve nudien ātra un ērta, ja saliek kabatiņas pēc savas gaumes, var nēsāt priekšā vai uz muguras, neizskatās pēc fotosomas.

Mīnusi - pēc 3 stundām sāk plecs sāpēt, jo siksna tikai viena, braucot ar riteni, vienalga, jāpielieto otra siksna, bet tā ātri atklikšķināma; žakete un mētelis mēdz savilkties līdzi siksnai...

Lielākā dilemma ir ceļojums, piemēram, lidmašīnā ar vienu rokas bagāžas vienību; tad vajag lielu mugureni, kuru vēl ņem salonā, kurā iekšā ielikt Slingšotu ar aparatūru, zeķītes, vistu utt. Uz vietām slingšots rullē, uzņemot bildes, bet kā vienīgā transporttaša galīgi nē....

Lai gan rekur ķeneri izgudrojuši krustojumu - Think Tank Rotation 360 (www.rotation360.com)
Publicēts: 04.06.07 21:13
 citēt
[url=www.fotonoma.lv]www.fotonoma.lv[/url] ir divas somas, aizej saki ka blogeris iedos pataustiit moshka kadu atlaidi iedos panemt uz brivdienam ugunskristibam. ta mugursoma laikam daargaka, karoche viss ko varu tev palidzet
Publicēts: 04.06.07 21:14
 citēt
ps es pats meginaju notestet uz aatrumu :) izskatas ka no mugurenes kamera atrak iznjemama, jo ievietota ar ekranu pret tevi. a no pleca somas kamer iznjem, sagriez tikmer kadra vairs nav
Publicēts: 04.06.07 21:37
 citēt
Man ir Micro Trekker 100, Maza gan ir, bet 350D ar objektivu virsu, + 70-300, un 28-80, Zipene mieriigi ielien katrs sava nodalijuma, neko daudz jau vairs nesaliksi, bet izbraucieniem, vai gariem gabaliem loti erta, galvenais ka 2 lences, apnika man muguru cakareet ar 1! Ja perc mugureni, tad poh kadu, bet 2 lences!!!
Publicēts: 04.06.07 22:48
 citēt
Shad, viss atkarīgs no tā, kāda tā plecu soma! Es paņēmu Delsey un iekšējie ''mīkstumi'' ir maināmi un novietojami pēc savas vēlmes. Man 1-2 sekundes paiet, lai izvilktu kameru.
Publicēts: 04.06.07 23:00
 citēt
Shad, viss atkarīgs no tā, kāda tā plecu soma! Es paņēmu Delsey un iekšējie ''mīkstumi'' ir maināmi un novietojami pēc savas vēlmes. Man 1-2 sekundes paiet, lai izvilktu kameru.

OXOTHO ticu. vienkarshi tur uz vieatas bija tadas, tests un mugurene uzvareja. tikai viena problema - ka to mugureni uzvilkt :D pagaja minutes 10 kamer sapratam 8)
Publicēts: 05.06.07 09:52
 citēt
[url=lowepro.com... šādu

Ļoti ērti, ja labs segums, bet tikko jāuzliek mugurā tad ir ko nest, jo pati jau diezgan smaga...
Publicēts: 05.06.07 10:32
 citēt

Iečeko šito: www.lowepro.com...

Domāju ka diezgan ātri var tikt klāt.

galvenais ņem ar perspektīvu, lai ir vieta vēl kaut ko ielikt :) savādāk būs ta kā man :) nav vairs vietas, taču kad pirku domaju ka vairak neko klat nepirkšu un būs labi, taču gāja laiks parādijas grips, tagad gribu zibeni, a kur to likt ....
Publicēts: 05.06.07 15:13
 citēt
Apmēram... :lol:

Brīžiem jūtos kā tūrists! :D
Publicēts: 05.06.07 21:28
 citēt
nu es saveejo nesaaju uz priekshu shad tad! ;) pieteiekami maza! :D
Publicēts: 05.06.07 21:49
 citēt
PAR GARNADŽIEM

Ja ej pa kādu pūli, tad pleca somu var nolikt priekšā un zini ka neviens no mugurpuses neķibinās.
Bet kā ar mugurenēm... :roll:

Martinio - īsti garnadži somu izvilks no dajebkurienes. Viens tāds gadījums ir dzirdēts, ne gan LV, bet Romā, kad soma bijusi nolikta starp kājām, kāmēr īpašniece maizītes tiesājusi un aizstiepta kā neķeras.
Publicēts: 05.06.07 22:08
 citēt
Somas izvēle atkarīga no Taviem ieradumiem. Ja pārvietojies ar velo vai lielus gabalus ar kājām, tad aizmirsti par plecu somu. Ja braukā ar mašīnu, tad droši vari ņemt pietiekami ietilpīgu pleca somu.

Man pašai ir mugurene:
lowepro.com...

Viens no populārākajiem Lowepro mugureņu variantiem. Tiešām ietilpīga - kad piekrāmēju pilnībā un priekšā vēl statīvu piesienu, knapi pastiept varu :D Ir laptopam vieta, ja nevajag laptopam, var lieku džemperīti ielikt :) Ir arī lielā kabata ar nodalījumie priekšā, kur visādas nefoto lietas salikt. Foto nodalījums gana ietilpīgs kamerai, kādiem 3 objektīviem + zibenei. Ļoti ērta un ergonomiska, lai ko te kāds mēģināja iebilst par Lowepro ērtumu. Esmu diezgan piekrautu to somu lielus gabalus stiepusi.
Turklāt baigais pluss tai somai, ka viņa ir pareizā izmēra lidošanai - atbilst salona bagāžas standartiem, ja nav piebāzta priekšējā kabata. Pati no Londonas lidojot, dabūju tajā režģī Getvikas lidostā bāzt un derēja :)

Diezko neder, ja vajag operatīvi objektīvus mainīt - pasākumiem, reportāžām. Tam nolūkam domāju šovasar tada nelielāka izmēra pleca somu iepirkt.
Publicēts: 05.06.07 22:57
 citēt
Blogs jau no 16padsmit... :D :roll:
Publicēts: 05.06.07 23:10
 citēt
Nav pretenzinjas, es tikai tā - kā saka 'prieks pieķert' :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):