Bet galu galā... Tāpat visi zināja, ka lielākā daļa nobalsos pret krievu valodu. Toreiz gan laikam bija jāatzīmē PAR - par to lai Latviešu valoda būtu vienīgā Valsts valoda... Nu i što? Tāpat krievi runā krieviski. Pat ja ieviestu stingru likumu runāt tikai latviski. Neko viņi nerunās, tikai satrakosies ar saviem krievu brāļiem un viss. Mans kaimiņš cik gadus blakus dzīvo un nevienu latvisku vārdiņu nav bildis.
sakars, ar fotogrāfiju, var būt visneiedomajamākajām lietām..., kaut vai pirts toverim, par krievu valodu, nemaz nerunājot .... man darbā bija viens krievs, kuru gadiem neviens nebija dzird''ejis runājam latviski. pieņēmām vienu turku, kurš vācijā saprecējies ar latviešu meiteni, un tagad dzīvo jelgavā. latviski runā labi, krieviski, ņe bum-bum...., tad nu vienā dienā klausos, tas krievs ar turku runā pa latviski .....
Bet par tehniskajiem terminiem nāksies piekrist ... Latviešu valodā ar tiem ir pašvakāk. Nesen vajadzēja kādas 4 stundas,lai izdomāt,ka šaiba būs paplāksne ...
Vajag zināt, ka tehniskās lietās nav problēmas ar termiņu lietošanu latviski. To zinās daudzi inženieri vai projektētāji. Grūtāk ir ar jaunas naudas nosaukšanu latviski un datorvalodu, kas nu ir pārbāzta ar viss neiedomājākamajiem datorurķu pārgudrībām. Ran - skrien ut..t. Bet savukārt foto jomā viss ir skaidrs. Tikai nezkapēc fotoblogā tiek parādīta blende, kā diafragmas skaitlis. Vienreiz par to ierakstīju phorumā tak gudrīši pierādīja, ka dirsa ir seja (atvainojamies par rupjībām, kuras manī pamodināja f-foto kārtējā beztēma)
Tāds p...sts, Karlis ir fotosienā, kas ar savu urkšķēšanu un neapmierinātību sačakarēja to vidi tik tālu, ka tagad topā ir piebirušu sniega zari. Tāds pats arī f-foto, kas beztēmas cep vienu aiz otras un tos kuri viņam aizrāda sauc par muļķim, bet argumentēt savus gājienus nevar un negrib. p.s. kā var kontrolēt savu fotogaleriju?
Patiesībā krievu valodai nav vajadzīgs nekas, krieviski runā praktiski visi, lieto praktiski visur. Man visai bieži gadās tā, ka, piemēram, veikalā jautājot pēc krekliņa piedāvā apenes, un uz jautājumiem latviešu valodā taisa tizlas grimases. Ja tiktu pieņemta krievu valoda kā otra valsts valoda, par latviešu valodu varētu aizmirst jau tagad... pēc gadiem 20 LV tāpat izmirs kā valsts, tauta un nācija.
Gabiz: pēc gadiem 20 LV tāpat izmirs kā valsts, tauta un nācija.
Interesanti, ka pēc šīs komentāra sadaļas pilnīgi nekļūdīgi var noteikt īstu zemeņlasītāju - nez kāpēc zemeņlasītāji parasti ir diezgan naidīgi un depresīvi noskaņoti pret esošo Latvijas valsti. Laikam tas ievazātais Zelta Ordas gēns sāk izskaldīties un doties tālāk, pakaļ saulei un labklājībai, uz rietumiem.
Eltons:Un vispār... ko, delfos nav piemērotas tēmas, kur izpausties?
Nē, es Delfus neapmeklēju, tā ir tava rotaļu kastīte. Lipini kraukļus, meistar.
Neuzminēji, nav... sen vairs... pašos delfu pirmssākumos varbūt tur apgrozījos līdz piegriezās atjaunoties pēc kārtējā neadekvātā bana... Par kraukļiem arī vari nebēdāt, akkurāt tikko sagatavoju 12 kraukļus izstādei. Pie izvirzītās tēmas varu tikai piebilst, ka nav nekādas vajadzības pēc tādas interpretācijas veidot polemiku.
Kad būves Pretestības muzeju blakus Okupācijas muzejam ?
Tēma jau viena un tā pati, pretestības kustības materiāli tur arī ir apkopoti, cik nu pieejami. Bet... joprojām palieku pie sava viedokļa, ka Strēlnieku laukuma ansamblis ar visu tizlo ēku, kā arī Pārdaugavas okupantu monstrs ir jāpārvieto uz Salaspili, varbūt arī jākonfiscē Grūtupa prihvatizētais ļeņineklis un tur tai bijušajā darba nometnē varētu lielisku monumentālo kompleksu izveidot. Un Rīga kaut nedaudz, bet kļūtu pievilcīgāka (siltumnīcas tik atliktu nojaukt).
Man Krievu Anglu Vācu Zviedru Poļu vai kāda cita valoda Latvijā bijusi nebijusi , viena no daudzām valodā kura šeit bijusi kādu laiku un aiziet. Senāk šeit dominēja Vācu valoda , ja bija laba izglītība jāzina vēl bija Franču BŪTĪBĀ Krievu valodas loma Latvijā patreiz ir 1:1 ar Angļu valodu , bez abām tām var mierīgi iztikt . TAČU ja negrib sevi ierobežot un zin ir ļoti labi noder. Referendums par Krievu valodu ? Tik pat dumjš variants kas būtu par Angļu valodu. Gribu zinu , negribu nezinu sevi aprobežot nav problēma , es piemēram kādreiz zināju vācu valodu esmu tajā pat mācījies skolā Vācijā , TAČU gadus 15 praktiski neizmantoju un esmu praktiski pilnībā aizmirsis. Tas pats bija arī ar Krievu valodu 15 gadus praktiski nebiju lietojis un praktiski vairs nezināju , taču tad nomainījām biznesa virzienu un pa ~3 gadiem atguvu pilnībā. Vispār neesmu radis turēt galvā`nevajadzīgas lietas. Referendumus pamatā rīko POPULISTI un KONJUNKTŪRISTI neatceros nevienu referendumu izņemot Eiropu un NATO kam būtu kāda praktiska jega izņemot tā rīkotāju stulbu izrādīšanās kāre.
zināt krievu valodu un sekot nilam twiterī ir ļoti svarīgi, jo kā gan savādāk "iedzīvotājs vulgaris" - autovadītājs uzzinās, ka šodien var ar sabiedrisko braukt uz pārējo nodokļu maksātāju rēķina.
f-foto, tu to nopietni? Man ir ārkārtīgi žēl Latviju, ka ir tādi latvieši kā tu. Vistīrākais padomju produkts. No-žē-lo-ja-mi. Lai krievi runā savā mēlē, bet man neuzbāžas ar viņu. Tu vispār sajēdz kas notiktu ja tā būtu kā otrā valsts valoda? Sviests..
Kādam ir izdevīgi no vecā armijas kažoka izvilt kodes, lai palidinās. Un tādi, kā f-foto musinātāji un nemiera cēlēji, ar saviem nekonstruktīvajiem spriedelējumiem ir jādzem labi tālu. Kam mums veci kašķi. Jātiek ar saviem mēsliem galā, kas no jauna radušies un vecie, sen satīrītie nav jāpurina. F-foto spriedelējumi - kā bezpajumtnieku pūles, vecos mēslos atrast sev ko noderīgu.
jaunieši, f-foto jūs kaitina kā tādus bērnus, ir viņam gan bildes, gan reportāžas, pašlaik tik melnrakstos Un par valodu jūs arī kacina, a Jūs tik pavelkās....
es zinu daudzus, kas saviem bērniem izvēlās mācīt eiropas valodas, jo neuzskata, ka krievu valoda būtu kaut kas tāds, kas obligāti jāzina visiem, kas dzīvo Latvijā.
Sapper:jaunieši, f-foto jūs kaitina kā tādus bērnus, ir viņam gan bildes, gan reportāžas, pašlaik tik melnrakstos Un par valodu jūs arī kacina, a Jūs tik pavelkās....
Tas jau pats par sevi saprotams. Nedaudz mulsina pēdējā laikā aktivizētie saiti, kā arī "trollismam" raksturīgā ne sevišķi korektu faktu masveidīga piesaukšana. Saitā par eiro uz tiešu jautājumu par personīgo motivāciju, ieintersētību neatbildēja pēc būtības. Tikai lasīju aizvainota pusaugu puišeļa apsaukāšanos.
Latvijas prezidents Andris Bērziņš ir nobēdājies, ka latviešu jaunatne, sevišķi mazpilsētās un laukos, slikti runā krieviski. Savukārt krievvalodīgos jauniešus viņš uzteic, jo viņi, lūk, latviešu valodu pārvalda ļoti labi.
Valsts prezidents Andris Bērziņš intervijā Sanktpēterburgas internetavīzei fontanka.ru pauda, ka Rīgā bez krievu zināšanām latviešu jaunieši nevarēs atrast labu darbu un tāpēc viņš uzsver, ka latviešu jaunatnei cītīgāk jāapgūst krievu mēle. Vienlaikus viņš arī izsaka nožēlu, ka Latvijas laukos un mazpilsētās krievu valodai vairs nav veltīta tik liela uzmanība, kā agrāk.
talavietis:vispār pēc tā valodas referenduma daži krievi palika lecīgi, bet tas jau nav rādītājs, tik nozīmē to, ka tas kas nav apdzisis, var atkal uzliesmot...
Mums tieši otrādi - vieni ģimenes draugi, kas latviski saprata, tomēr ikdienā runāja krieviski, sašutumā par referenduma idejas bezkaunību izgāja latviešu valodas kursus un tagad runā TIKAI latviski, tieši tāpat referenduma iespaidā izdarīja viena no sievas biznesa partnerēm.
Vēsturiskajā kontekstā RU kā otrā valsts valoda būtu kā latviešu kolektīvā nostāšanās раком - lai imperiālisti vālē. Nekaunība tā bija un tās iznākums ir vien likumsakarīgs.