ņem 350D cena apm 380Ls + Tamron 28-75mm F2.8 vai Tamron 17-50, cena apmeram 250Ls, atmiņas karte 1gb maksa 10Ls, ok būs virs 600 mazliet apmēram kadi 640 - 650Ls, bet tev būs ļoti labs objektīvs ar ko sākt bildēt un viss pārējais tīri mans uzskats
Varbūt iesākumam labāk paņem kādu SLR-like kameru vai no kompakt zoom kamerām, piemēram, Fujifilm FinePix IS-1 vai arī S9100, vai arī Sony DSC-R1. No kanoniem Canon PowerShot S5 IS, S3 IS, S2 IS. Un līdz ar to i ne pa stikliem būs jādomā, i ne pa putekļiem uz matricas! :wink:
Bet par trokšņiem, kas ir CCD matricai un ziepjiem gan + par darbības lēnumu un vēl visādām "ekstrām" ko sniedz ziepju trauki, reizēm vienk. ir izdevīgi nenožēlot paris 10 latus un nopirkt ko labāku, kā saka
Aparātam ta esi naudu sakrājis...bet vēl tev vajadzēs kādus trīs dažādus stiklus, ārējo zipeni, keisu kur to visu salikt, statīvu...vairākus komplektus lādējamās baterejas...sarēķini, vai esi uz to visu gatavs...tikai lai bildētu KAUT KO...
Nu tāds objektīva nava, kas der visam...izlem, ko bildēsi, tad arī meklē sev piemērotako objketīvu. Ko bildēsi, cilvēkus, portretus, dabas skatus, sportu, kustīgu sportu, telpās..nu tā kautkā..
tādu nav it īpaši tie 18 - 200 pēc noklusējuma ir nekvalitatīvi... Un par 400D ka gribi, es ņemtu 350D, īstenībā es tā arī izdarīju un nebrīdi to nenožēloju, to naudu, ko ietaupīju uz starpību starp 350D un 400D ieguldīju zipenē )
Ja gribās par kamerām k-ko uzzināt, ļoti pateicīgs saits ir [url=www.dpreview.com... tur ir daudz un dikti info, salidzinajumi, tesi un viss parejais, kas saistās ar digitālo foto...
Aparātam ta esi naudu sakrājis...bet vēl tev vajadzēs kādus trīs dažādus stiklus, ārējo zipeni, keisu kur to visu salikt, statīvu...vairākus komplektus lādējamās baterejas...sarēķini, vai esi uz to visu gatavs...tikai lai bildētu KAUT KO...
kāpēc cilvēkam ieteikt pirkt visādus pričendāļus, ja tie viņam, iespējams, nekad nebūs vajadzīgi?
Lai bildētu sportu vajag ļoti labus objektīvus - es domāju lai kvalitatīvi nobildētu
Bet principā variants ņemt KIT objektīvu ir visumā normāls, ja nav lielas sajēgas sākumā no tehnikas, kādu pusgadu padarbojoties tu saproti, ko tu gribi, un ko tev vajag, protams, ja ir iespēja, tad vērtīgi ir paņemt k-kadu labaku objektīvu, apmeram pa 250Ls, bet nu sākumā arī KIT ir labs, kā saka dSLR nav ziepīts - un objektīvi ir maināmie, vienīgais, ka varbūt izdevīgāk ir pirkt jaunu body un ņemt KIT objektīvu no rokām - daudzi ir tādi, kur pat mēnesi nav lietoti savā mūža un ir cilvēki, kas grib no tiem tikt vaļa pa lētu naudu Rezultātā ja tu nopirksi KIT objektīvu no rokām un aprarātu (body) veikalā ietaupījums var sastādīt no 35 - 45Ls aptuveni, atkarīgs pa cik var body lētakais latvijā dabūt
Ja ir gaisma pietiekami tad jau kreņķu nav un ārā dienas laikā jau pārsvarā pietiek . PS.Saulainā laikā jau ,protams, viss sanāk kontrastains, bet ja saulīte caur mākoņiem(takā ir takā nav) ta supper un ar lētajiem teleobjektīviem arī var vicot ka prieks. Bet vispār jau netā var atrast tabuliņu kur labi var redzēt ka labākās bildes tieši tiek uzņemtas ar ne pro objektīviem jo profiņi strādā uz pasūtijumu un tā jau ir cita specifika (diez, vai tas attiecās arī uz sportu?), amatieri var tik stundām "laizīties" ap vienu bildu kamēr bombonka
ko juus daaat ar bildeeem, drukaajat a3 formaataa vai peetat uz kompja 1:1 palielinaajumaa? lielaakaa dalja taapat bildes liek webaa un skataas tikai uz kompja monitora! imho iesaaceejam kits buus tieshi laikaa! un ja kaadam ziepim arii buus labaaka optika, tad ne jau optika buus izshkjiroshaa - matrica, trokshnji, sleedzja aatrums - jebkursh entry level dslrs buus paaraaks par digiziepi... parasti kaads laicinsh paiet kameer iepazistas ar manuaalajiem rezhiimiem, un tad rodas arii sajeega kas esoshajam objektiivam pietruuxt. un ne jau kamera bildee, bet fotograafs.
Ja ir interese par sporta fotogrāfiem tad [url=blog.seattletimes.nwsource.com...ā adresē iespējams atrast interesantu info, bildes un EXIF datus par katru bildi, kas tur ielikta...
hmm, man kaut kaa ir skjitis, ka optika ir LJOTI svariiga. Ja gadaas iegraabties suudiigaa optika, tad pat Marks III tevi neglabs no sliktaam bildeem.
Kits ir labs saakumam, bet ja cilveeks zina ko grib, ir verts uzreiz pirkt labaaku stiklu, kas vairaak atbildiis meerkjiem. Jo nu taa kita konstrukcija... piedodiet, bet manaa skatijumaa ir tikai pagaidu variants. Kita ekvivalenti un ne slikti ir gan Tamronam, gan Sigmai, lidz ar to var mieriigi pirkt body un piemekleet klaat objektivu.
Tavam range derees kaut kaads 24-75 vai kas tml. Vai arii 17-55, kas ir ljoti dzidrs, nekapriizs stikls, kas labi fotografee arii apstaakljos, kad ir mazak gaismas. Tamron 17-50 kvalitates zinjaa neatpaliek, bet Canonam klat ir tie 5 mm un IS un USM, kas ir tadas neobligaatas ekstras, kas kadreiz gan var nodereet.
Ja ir interese par sporta fotogrāfiem tad [url=blog.seattletimes.nwsource.com...ā adresē iespējams atrast interesantu info, bildes un EXIF datus par katru bildi, kas tur ielikta...
Protms, ka daudz ko izsaka stikls, tāpēc labāk ir ieguldīt stiklā no sākuma arī 350D un 400D ir pietiekoši labs aparāts ja tam ir normāls stikls, protams, ja nav vajadzīgi 8 fps utt.
Okej, lūdzu neapspriežat kaut kādu profesionāļu komplektus kurus es tā pat nevaru atāluties! Lieta ka šodien, rīt vajag nopirkt fotoaparātu! Kur labāk visu iegādāties, viekalā vai internetveikalā? Un tad arī kāds varētu iedot reālu linku uz cenu kāda ir normālam objektīvam kas paredzēts velo sportam, un ar kuru var fotogrāfēt ģimenes pasākumus? Bet atkal nekādu tur pro! Šobrīd nevaru izlemt, vai pirkt kit vai mēģināt dabūt ko labāku! No rokas pirkt nevaru, jo viss būs uz firmas rēķina!
Gaidu jūsu variantus!!!
Ja tu perc pusprofesionaalu kameru, ar domu, ka visu fotografeesi auto rezjiimaa, tad nav verts izdot naudu un pirkt 350 vai labaaku. Jo shii kamera taapat kaa visas spogulenes speej pa istam izpausties, ja a) ir maaciities gribosh iipatnis un b) labi stikli.
Tas ko tev te cilveeki iesaka - Canon 17-55, 24-70, Tamrona vai Sigmas ekvivalenti - tas nav nekaads pro, bet normaals liimenis, lai attaisnotos ieguldiijums kaut vai pusprofesionaalajaa spogulenee.
Ja gribi point and click, tad peerc kaadu normaala liimenja trauku, kuram jau ir labs nemainaamais optiskais pribambaas un nejauc sev galvu ar pro un ne-pro. Ja domaa fotografeet nopietni - tad objektiivus plaano jau tagad. Tici man - tas atmaksaajas daudz speciigaak nekaa nopirkt tagad ar domu - man vajag asap un vienalga kaut ko.
+ Kamelija, bet KIT maksā tik lēti, ka reizēm vienkarši ir vērts samaksāt sākumā par to lai saprastu ko vēlies tālāk! Un tad tie 20 - 25Ls ko samaksaji par kit nav tik daudz + var pēc tam pārdot, kad nopērk normālāku objektīvu zaudējot max 5Ls )
Jaa, Shadow taisniba (nee, zjeel, bet vinjsh man apr reklaamu nemaksaa), jo ja tu domaa, ka pus-pro kamera automaatiski garantees labas bildes, tad tu SMAGI maldies, jo taa kamera ir ljoti prasiiga pret to biologjisko buutni, kas spaida podzinju. Protams, ja izmanto Auto rezjimu, tad ir savaadaak... bet nu Auto rezjiimam ir arii ekvivalenti, kas maksaa leetaak un prasa mazaak darbu un gjimenes bildeem un max A4 ir gana labas.
Karstas putras streebshana peec ASAP metodes nesniegs to baudu, kas leena un apdomaata fotoaparaata un vinjam piederoso prichindaalju izveele, JA tu fotograafijai esi noleemis pieversties kaut cik nopietnaa liimenii.
Nju es jums teixsju ta man ar 90% stiklu ir 2,8 BET uzreiz bridinu ar viņiem stradat ir jabut BAIGAI pieredzei savadak jums ies tapat ka te tadam lietotajam ka "Lazdonis" tīnim seņči sadāvina krutu tehniku un rezultātā džeks dzīvo pa vieniem grāvjiem vien un kauns atzīties ka NEPROT galīgi ar šadu "Samdzenju čakarētāju" strādāt. Nr.1 Stikliem ar 2,8 ir aaaarkartigi maziņs asuma dziļums tas nozimē ja bildēsiet portretus asums būs uz DEGUNGALU bet ģiis pilnīgā šmigā un otrādi vispār DIGI kamerām sevišķi TUMŠĀM kā 300D---30D uz aci ir ļoti uzmanīgi jāstād asjums ar tiem 2,8 a AF šai gadijumā KUR LIEC tur IR un nekur citur 2,8 ir tāds spilgtuma diapazons ka DUMAS KAMERAS mērīšana bieži vien netiek galā ar to GAISMAS JŪRU rezultātā brāķa kadri ko IDEALI var novērot tam pašam "Lazdonis" kuram nav ne jausmas ka kamerai pārslēdzas mērīšanas punkti un zonas Par asuma dziļumu džeks laikam tomēr būs dzirdējis tāpēc TUMSĀ savu 2,8 piediafragmē uz 5,6 uzliek jūtību 800 un nez kāpēc exsi -1. Tā vietā lai ieslēgtu kamerai SPOT mērīšanu bērns mēģina strādāt ar ar ZENTI + HELIOS 5,6 Nepŗeciet šādas krutas tehnikas PIRMS IEMĀCIETIES STRĀDĀT NORMĀLI jūs ar vinām nočakarēsieties vairāk nekā bildēsiet un pāries jums vēlme BILDĒT redzot nozēlojamo rezultātu. Uz Lazdonis gan tas neattiecas viņs tik dragā pa grāvjiem un SECINĀJUMI vai padošanās "grūtību priekšā" nav viņa dabā
nafik to 400D? kāpēc ne 350D, kas ir salīdzinoši lētāks un, manuprāt, izvēļņu ērtuma ziņā labāks.
P.S. Ja tu nēsā brilles, tad 400D arī neieteiktu ņemt, jo būs gļuki ar pāreksponētā vai nedaeksponētām bildēm. Tas man stāstīja viens briļļu nēsātās un 400D lietotājs. Šitam 400D esot tāds gļuks, ka brilles atstaro gaismu skatu meklētājā un tur nabaga aparātiņš pilnīgi apjūk..
P.S. Ja tu nēsā brilles, tad 400D arī neieteiktu ņemt, jo būs gļuki ar pāreksponētā vai nedaeksponētām bildēm. Tas man stāstīja viens briļļu nēsātās un 400D lietotājs. Šitam 400D esot tāds gļuks, ka brilles atstaro gaismu skatu meklētājā un tur nabaga aparātiņš pilnīgi apjūk..
Nezkapēc liekas pilnīgas muļķības, vismaz man nekad tādas nav bijušas lietojot 400D un nevienam paziņam, kam ir arī... Bet nu viss var būt, bet nu vienmēr jau pastāv M, un domājams, ka tur vajag gana spēcīgu gaismu lai eksponometrs apjuktu no tās
Bet jebkurā gadījumā es iesaku 350D un pa ietaupiito naudu ņemt stiklu vai zipeni!
Un ja gribi Lowerpro somas, tad vislabāk tās pirkt Maskavas ielas Canon, jo viņi ir oficiālie izplatītāji un ir baigi normālās cenas
Cik esmu dzirdējis lēcas kurām ir tuvai un tālais gals pēc noklusējuma ir nekvalitatīvas... Tikai k-kadas dargas varetu but normalas par leto galo šaubos... Es neņemtu bet pats skaties pēc saviem ieskatiem uz to 28 - 300
es domāju ka 28-300 būtu ok iesācējam. Ļoti labs diapozons, apmierinās visas vajadzības. Un shaubos vai ta dzīsies pēc TĀDAS kvalitātes ko sniedz L klase...
Kaut kās lētāks no ārējiem zibeņiem nav? Un vai tiešām ir labi ņemt to kit objektīvu?
Ir lētāks - Speedlite 220EX, ja patīk cīnities ar pargaismotām bildēm un citādi nepareizu zipenes reķināšu īsāk sakot, man dikti patīk teiciens: Mēs neesam tik bagāti lai pirktu lētu mantu
Respektīvi tu varbūt samksā mazliet vairāk sākumā, bet ilgtermiņā tas atmaksājas: 1. Bildes kvalitate - nepargaismojas, rekina normalak 2. Nervi - necakare nervus ar to ka zipene vislaik ardas
Es saku jā kit objektivam ja negribas sakuma iegrust vairak naudas vai tas vienk. nav - nav tik sudiigi, pabildē ar kit kadu pus gadu saproti, kas ir kā ir - izproti ko nozime mm, ko nozime F skaitlis un tad jau var "upgrade" taisiit uz k-ko labaku - tiri mans subjektivais viedoklis, KIT nemaksa tik dargi tie ir 20Ls, un pēc tam pa 20 var pārdot to jau esmu minejis vairākkārt un tas ir viens no labakajiem objektiviem klase lidz 100Ls
Tika viss iegādāts, izņemot somu neostore.lv, atverot kasti bīju vīlies jo fotoaparātam nav līdzi lādētājs, kaut kāds sviests, tāka šovakar sazvanīt neizdevās mēģināšu rīt noskaidrot kas tā pa lietu! Canon 400d ar EF-S 18-55 kit objektīvu komplektā taču jābūt lādētajam?
Varbūt jums kaut kas ir sakāms? Kādi padomi ko viņiem tiekt?
Jābūt gan! Tas diezgan nereāli izklausās, ka nav, bet nu ja viņi sāk močīt par to, ka tu esi viņu pakasis vai tā, jo tā var gadīties, var arī negadīties, tad visiem patīk Paterētāju Aizsardzības Birojs!
ss.ss.lv... nu ir lietots! bet tev paliek nauda lai piepirktu klāt zipeni un vēl gripu un piem. 50mm f/1.8 tumšam laikam. un ekipējums ilgam laikam...un tad pēctam kitu var pret ko citu apmainīt