P.S. Es, tāpat kā Lukašenko, protu piecas valodas: Preses konference, Lukašenko uzstājas. Jautājumi no zāles: - cik valodas jūs protat? - es piecas! - kādas? - nu: baltkrievu lasīt, baltkrievu rakstīt, krievu lasīt, krievu rakstīt nu un angļu. - varat kaut ko angliski pateikt? - protams: hende hoh! - bat tas taču vāciski! - ā, nu tad es protu sešas valodas!
viecha:Man atkal izdzirdod vārdu"demokrātija", roka automātiski sniedzas pie revolvera maksts!
Ir kas labāks padomā?
Nedomāju, ka labāk ir kāda stingā roka, cars tētiņš vai viena partija, jo tad kāds vienpersoniski izlemj visu sabiedrības locekļu un sabiedrības grupu vietā. Demokrātijā, kaut vai tāda kā pie mums, pat ja katrai partijai ir vairāk savas intereses nekā valstiskas intereses, daļa tur ir korumpanti, tad tomēr, tā kā intereses partijām un grupējumiem ir dažādas, tad viņi paši parūpējas, lai celtu mēslus viens par otru ārā, un rezultātā vidējais aritmētiskais sabiedrībai kopumā tomēr ir pozitīvāks, nekā, ja kāds lēmumus pieņem vienpersoniski.
Mani interesē, kādēļ cilvēki, kas atbalsta stingro roku vai ko tamlīdzīgu, iedomājas, ka vienpersoniski kādam vadot valsti, viss būs kārtībā un viss būs labi, un visi lēmumi būs visu sabiedrības locekļu un grupu interesēs? Kādēļ visi domā, ka šis vienpersoniskais vadonis būs spējīgs visu interesēm izdabāt un būs tāds balts un pūkains? tāds vadonis tak vispār nebūs izkontrolējams no sabiedrības puses. Politikā apriori nevar būt neviens lēmums tāds, kas visus apmierina, jo sabiedrībā ir dažādas grupas ar dažādām interesēm, un lai visi būtu kaut cik apmierināti, vienmēr būs kompromiss, tādēļ arī politiķi nekad nebūs tautā ļoti mīlētas būtnes, jo viņu lēmumi vienmēr būs kompromisi, pat ja tie politiķi būs kristāldzidri, tīri un godīgi.
Ai nu Robert.Es jau tikai pamuldēju,tipa citēju kādu no naciķu bosiem to ļi Gebelss tas bija to ļi Himlers...Ko nu te klārē par stingro roku.Starp citu interesanti kurā vietā un valstī ir kāda partija vai pat atsevišķs politiķis,kuram nav savu interešu.Nu tipa kurš tikai par valsti un tautu cepas t.i. piedodiet strādā?
viecha:Starp citu interesanti kurā vietā un valstī ir kāda partija vai pat atsevišķs politiķis,kuram nav savu interešu.Nu tipa kurš tikai par valsti un tautu cepas t.i. piedodiet strādā?
„Sensenos laiks kāds cilvēks, ciešot briesmīgas zobu sāpes, izgudroja vācu valodu.” „Vācu valodā daži vārdi ir tik f]gari, ka izrunājot redzams, kā tie perspektīvā sašaurinās” Marks Tvens. (Abi citāti pēc atmiņas, linka nebūs) Sešdesmitajos gados bija kārtība, ka lauku 8gadīgajās skolās kā svešvaloda bija bez izvēles vācu. Anglene pienācās pilsētniekiem. Videnē un augstskolā katrs mācījās to, ko bija dabūjis sākt 5. klasē. Tajā laikā tas pat bija izdevīgi, jo vāciski varēja dabūt interesantu un pat amata literatūru, ja cītīgi paķemmēja „Globusu”, angliski grāmatas brīvi nopērkamas parādījās tikai 70-to vidū un par kapitālistiskām cenām.
He, he... par valodām vissmieklīgākie ir krievu nacionālista Zadornova sacerējumi, reku filmu pat uzražojis... kā izrādās, tad visa Pasaule ir sākusies un joprojām griežas tikai un vienīgi ap krieviem un krievu valodu. Pēdējais laiks Ēķim ar kāviņtursauca to kas slupst uzražot patriotisku filmu, kas pierāda, ka Lāčplēsis ir reāla persona, kurš radījis Latvijas globusu...
Eltons:He, he... par valodām vissmieklīgākie ir krievu nacionālista Zadornova sacerējumi, reku filmu pat uzražojis... kā izrādās, tad visa Pasaule ir sākusies un joprojām griežas tikai un vienīgi ap krieviem un krievu valodu. Pēdējais laiks Ēķim ar kāviņtursauca to kas slupst uzražot patriotisku filmu, kas pierāda, ka Lāčplēsis ir reāla persona, kurš radījis Latvijas globusu...
Nevajag Zadornovu klausīties Latvijas karogā ietinušamies, viņš gala beigās ir satīriķis
Bet, ja Zadornovu klausās uzmanīgāk, var pamanīt, ka viņš tieši tāpat ķēzī virsū arī savam Putinam, krievu milicijai un armijai. Foto.ru viņu sen būtu izbanojuši: Отныне в этом разделе категорически запрещены: ... 3. Прямые оскорбления представителей власти. Они будут расцениваться как провокация против Клуба.
Schneider:Bet, ja Zadornovu klausās uzmanīgāk, var pamanīt, ka viņš tieši tāpat ķēzī virsū arī savam Putinam, krievu milicijai un armijai. Foto.ru viņu sen būtu izbanojuši: Отныне в этом разделе категорически запрещены: ... 3. Прямые оскорбления представителей власти. Они будут расцениваться как провокация против Клуба.
Tas jau nekas - Krievijā visi - putinisti, opozicionāri, tie kas pa kreisi, tie kas pa labi, tie kas uz ziemeļiem,tie kas uz dienvidiem, cara piekritēji vai pretinieki, baznīcas piekritēji vai pretinieki, Putina piekritēji vai pretinieki, gan austrumnieciski noskaņotie, gan rietumnieciski noskaņotie, gandrīz pilnībā visi, tikai ar atsevišķiem izņēmumiem, ir lielkrievu šovinisti un par Krievijas atjaunošanu kādreizējās robežās, un visu Baltiju uzskata par "iskonno russkije zemļi".
Tādēļ manā skatījumā, varbūt pat labāk, ka tur sēž cara tronī Putins, kura nostāja ir skaidri zināma, un uztur kaut kādu saprotamu kārtību, nevis sākas kādas straujas pārmaiņas (tipa arābu pavasaris Ēģiptē), kad juku rezultātā vienu caru mēģina nomainīt nākamais, notiek visādas demonstrācijas, armija ir ielās, parādās bēgļu straume u.t.t. Mums te tik vēl trūka, lai kaut kādu juku rezultātā no Krievijas mums gāztos pāri bēgļu vilnis.
man kā vācu valodas lietotājam, šī valoda vienmēr būs tāla un neaizsniedzama un jo vairāk to apgūsti, jo vairāk es pārliecinos, ka viņu nevar iemācīties, ja nepiedzimsti vācietis.
Par šādiem un līdzīgiem vācu valodas salikteņiem, vācieši paši smejas, ka aizlasot līdz beigām`, sākums sen aizmirsies un kā ne, tomēr 79 burti, bet domāju, ka ir vēl garāki un šis nebūt nav rekordsmenis
Nekas, kad mūsējā ZA Pirtszinību Savāktne nolatviskos Lēdermaņa multitūli, uztaisot salikteni no visiem tur 30+ štrumentiņiem, visi vācieši skaudībā noelsīsies.