smartins:Gribētos zināt, cik starp blogeriem ir tādi, kas prot, vai nopietni apsver iespēju mācīties kādu no mūsu kaimiņu lietuviešu vai igauņu valodām.
dansiga:heh - es ļooti nopietni apsevru domu par lietuviešu valodu
Man kādreiz macoties Viļņā un brīdi velāk bija leišu druška tad jau pie šās senčiem kautko varēj ar parunāt. BET kā daudzas lietas ko nelieto esmu sen aizmirsis No tā laika atceros MĒS +/- apmēram varam saprast par ko Leiši runā VIŅI LATVISKI ne vārda nevar saprast.
dansiga:heh - es ļooti nopietni apsevru domu par lietuviešu valodu
Man kādreiz macoties Viļņā un brīdi velāk bija leišu druška tad jau pie šās senčiem kautko varēj ar parunāt. BET kā daudzas lietas ko nelieto esmu sen aizmirsis No tā laika atceros MĒS +/- apmēram varam saprast par ko Leiši runā VIŅI LATVISKI ne vārda nevar saprast.
Vecajā latgaļu izloksnē, kurā runāja mana vecāmāte, ļoti daudzi vārdi bija no leišu šodienas literārās valodas. Par saprašanu - bet ko tu sapratīsi, ja skonis latviski ir garša, bet garsa - skaņa.
Es puikas gadus pavadīju leišmalē.Un mēs sīkie tusējām apkārt,kad lielajiem bija dejas klubā.Un tur pa krūmiem sapratu,ja leitis saka "bibis raudonis",tad atbildē būs šķēliens pa muti!