Čo za huiņa? Par "telefona lielāko trumpi" žurnaļuga raksta īsu skribelējumu, 50% no kura parasta randomā diršana, ko var pateikt par JEBKURU telefonu no Nokia N-Series līdz pat (pažēlo, Dievs!) iPhone5:
"Arī pašas bildes sanāk labas, tikai dažbrīd kamerai rodas grūtības ar automātisko nofokusēšanos. Krāsu toņi likās nedaudz pablāvi, bet tā jau ir teju visiem telefoniem raksturīga problēma. Kameras uzstādījumos pieejami dažādi vizuālie efekti un samērā plašas bilžu rediģēšanas iespējas."
f-foto: ...par jauno Nokia Pure View telefonu no fotografēšanas viedokļa.
Vot tas bija visvērtīgakais apskats!!!
f-foto:Vai fotogrāfijas popularitāte Latvijā nav fikcija?
Ja Nokijas apskatus neņem pierē un visa tūkstošgalvainā fotogrāfu saime tos nepagodina ar sajūsmas spiedzieniem komentāros - Latvija fotogrāfiskā ziņā ir nulle, tukša vieta un sasmacis varžu dīķis.
Citagaisma:Bet varbūt fikcija ir Dienas popularitāte? ..nu vismaz bildētāju vidū.
Tu jau tā kā Kažoka laid - iespējams, varbūt. Un tēlo, ka nesaproti dzimto valodu.
Es rakstīju, ka fotogrāfija var nebūt populāra parasto cilvēku vidū! Fotoblogā rakstošie nereti grib radīt pretēju iespaidu. Tad nu jāķeras pie pierādījumu analīzes.
No kurienes Tu rāvi, ka runa ir par tiem, kas bildē? Tas, ka pie publiski redzama raksta, rakstiem, kuriem ir Valta Kleina bilde, ir 0 komentāru, par kaut ko tomēr liecina. Kleins ir populārs un zināms.
Starp citu, to, kas bildē ar viedtālruni, ir daudz vairāk nekā fotogrāfu.
1. Ja kādā avotā nav komentāru, tam varbūt ir dažadi iemesli, un viens no tiem ir tas, ka fotogr afi nemaz nezin, kas tiek publicēts Dienā. Nu nevar gaidīt komentarus par rakstu galu, par kura eksistenci neviens nezin. ..tik elementāra lieta Tev neienāca prātiņā? 2. Salīdzinājums ar Kažoku ir nekorekts, jo nekādi nespēj dot atbildi uz Tevis interesējoso jautajumu, taču liecina par jautatāja cilvēciko kvalitāšu iespējamo pilnveidošanu. 3. Kleins varbūt ir bijis populārs un zināms, taču varbūt to pašu var teikt arī par Dienu. ..vismaz bildētaju vidū.
Lunis:Nevajag tā ļoti meditēt uz visādām lubenēm , tad gļuki nerādīsies
Tu to par Kleinu saki? Ko nozīmē meditēt?
Es to saku par "Mēdiju sensācijām" , Diena sen vairs nav NEKAS populārs un vērā ņemams , projekts kuru tā ĪPAŠNIEKI uztur pie dzīvības "No vēlēšanām līdz vēlēšanām" , tas pats viņu oponentu izdotais IR ir daudz lasāmāks un interesantāks.
Citagaisma:Bet varbūt fikcija ir Dienas popularitāte? ..nu vismaz bildētāju vidū.
Tu jau tā kā Kažoka laid - iespējams, varbūt. Un tēlo, ka nesaproti dzimto valodu.
Es rakstīju, ka fotogrāfija var nebūt populāra parasto cilvēku vidū! Fotoblogā rakstošie nereti grib radīt pretēju iespaidu. Tad nu jāķeras pie pierādījumu analīzes.
No kurienes Tu rāvi, ka runa ir par tiem, kas bildē? Tas, ka pie publiski redzama raksta, rakstiem, kuriem ir Valta Kleina bilde, ir 0 komentāru, par kaut ko tomēr liecina. Kleins ir populārs un zināms.
Starp citu, to, kas bildē ar viedtālruni, ir daudz vairāk nekā fotogrāfu.
palaidi garām būtisku niansi - lielam daudzumam, kas fotografē ar viedtālruni tas ir fetišs - izstiepjot rokā aparatūru ar aizkostu ābolu sanāk tāds kā masturbācijas simboliskais akts. Tad vēl androīdisti, windowsfooneri... Nokia šodien skan kā lamuvārds. Ja par mani, tad es tādus rakstus netaisu valā - iemeslu skala varētu būt diezgan plaša - attieksme pret kleinu, šaubas par to ka raksts apmaksāta reklāma utt.
Mana kaimiņiene nesen ar neslēptu pārākumu jautāja-vai tu zini kas ir Galaxy?Vecis šai tikko nopircis bija.Un es tikpat indīgi pretī-bet tu tos burtiņus-cipariņus tur vispār redzi,jeb uz dullo spied?
viecha:Mana kaimiņiene nesen ar neslēptu pārākumu jautāja-vai tu zini kas ir Galaxy?Vecis šai tikko nopircis bija.Un es tikpat indīgi pretī-bet tu tos burtiņus-cipariņus tur vispār redzi,jeb uz dullo spied?
galaxy amplituuda ir no 3 liidz 10 cillām... katrs var ko piemeklēt savu pirkstu resnumam. manai ķepar SIII mini ir ideāls
Bildes: Ja par mani, tad es tādus rakstus netaisu valā - iemeslu skala varētu būt diezgan plaša - attieksme pret kleinu, šaubas par to ka raksts apmaksāta reklāma utt.
Valts tas ir Valts , jā NAV VIEGLI ar viņu TAČU es viņu labi pazīstu 25 gadus tieši profesionālā jomā UN tieši tāpēc MANA ATTIEKSME pret viņu ir ka viņš ir ĻOTI KRUTS MEISTARS nevis "mēdiju personāžs" bet tieši MEISTARS kuru nav viegli paciest bet IR VĒRTS PAMĀCĪTIES un tādu LV ir ļoti maz.. Mans skolotājs Balodis ir LĪDZĪGS tikpat grūti paciešamas VAIRUMĀ GADĪJUMU taču esmu no viņa iemācījies maksimāli ko varēju izspiest un VĒL MĀCĪTOS joprojām ja vien nebūtu pavērusies iespēja piekļūt LĪDZĪGIEM tipiem tikai ārpus LV un tur tādu no kuriem BIJA VĒRTS un ar radniecīgiem GĻUKIEM bija sastopami visai biezā slānī , piegriezās viena gļuki varēja doties pie nākamā Tāpat arī no Kleina VAJADZĒTU mācīties visiem kas tiek viņam klāt.
f-foto:" ka fotogrāfi nemaz nezin, kas tiek publicēts Dienā. Nu nevar gaidīt komentarus par rakstu galu, par kura eksistenci neviens nezin. ..tik elementāra lieta Tev neienāca prātiņā?"
Nepielec dzirkstele. Padomju akumulators, aizsērējuši svečvadi?
Fotogrāfiem tur nav jākomentē. Viens kompetentais to jau ir izdarījis. Sauc viņu Valts Kleins. Tur gribētos redzēt parastu lietotāju atsauksmes vai vismaz spamojošu interesi. Nulle. No tā var šo to secināt. Raksti bija pirmajā lapā vairākas dienas katrs. Labi pamanāmi.
Cilvēciskās īpašības neietekmēs ne tēvs, ne māte, ne fotoblogeris. Runā par tēmu.
Nav vajadzīga Diena, lai redzētu, ka politiskās tēmas vidējam lasītājam ir tuvākas par foto tēmām. Tepat blogā to var lieliski redzēt. Sevišķi izceļas viens autors, kuram ārpus foto notiekošais liekas svarīgāks (Diena, eiro, dažādas valodas) )
Apskatījos, arī f-foto komentāru tur neatradu. Tad ko tu murmulē te, labāk visu blogistu vārdā būtu nokomentējis to technikas brīnumu. Nu labi, par visiem nerunāsim, bet vismaz es savā vārdā tevi pilnvaroju to izdarīt.
Tukšu salmu kulstīšana! Popularitātes jautājumu varpacelt jeb kurā jomā vai tas ir vai tas nav. Ja par fotogrāfiju tad tās popularitātes rādītājs ir fotogrāfiju publicēšana, un nav svarīgi ar ko tā uzņemta vai ar mobilku vai ar uberkruto pro kameru.
f-foto:Vairāk jaunu bilžu, nekā populārajā Fotoblogā. Jāpaskaita.
Vai šis: www.diena.lv... un citi liecina, ka fotogrāfiem nav intereses?
Intereses tiešām nav, jo ir jāstrādā ne vis jalodā pa netu un jalasa un jablenž visādas muļķības... f-foto vis ticamāk neko citu nedara kā lodā pa netu pārpostē visāda veida murgu, kā ari tepat veido topiku, gan par valodām, gan par fotogrāfijas vērtību gan par vēl sazin ko.. PSRS laikos bija tāda diagnoze, kā grafomānija kura saistīta ar personības uzmanības trūkumu, tagad nezinu vai tādadiagnoze pastāv, bet visa tā ņemšanās izskatās pēc "lēni tekošās šizofrēnijas", kuru pieraxtija visiem disidentiem. Parasti tādiem cilvēkiem ir problēmas ar pašapliecināšanos, un novērtējumu, tapēc jav ari f-foto, neko te nepublicē, un ja ko ari bija ielicis no bildēm pie mazākās kritikas to ņēma laukā. Mans ieteikums- liec labāk bildes, kaut vai štruntīgas, bet no tā būs vairāk jēgas , ne kā no foruma topiku vairošanas.
f-foto: Man ar fotogrāfiju tikpat liels sakars, cik cūkai ar aviāciju...
Tādā gadījumā nebūtu prātīgāk, ja tu ar saviem pārdzīvojumiem par kaukādas lapeles komentiem ietu uz cūkkopju saitu?
Tad mēs varētu palaist garām kādu cūkkopju izsludinātu konkursiņu. ..labāk jau kāds cūkkopis še arī paganās, i mums redzesloka paplašināšanai nenāks par skādi.
f-foto, Diena ir gandrīz beigts veidojums. Būs liels brīnums, ja tā organizācija neizbeigsies, jo auditorija ir pārāk maza. Dienā to prtālu apmeklē pacmit tūkstoši un lielākā daļa nenāk lasīt dienu, bet nokļūst tur gadījuma pēc - no meklētājiem vai saitēm sociālajos tīklos. Ja tajā rakstā nav aktuālu atslēgas vārdu, tad tas jau publicēšanas brīdī bija lemts aizmirstībai, jo tēma ir garlaicīga un Kleins ir masām nezināms viens no tūkstošiem Latvijas fotogrāfu
ak34:f-foto, Diena ir gandrīz beigts veidojums. Būs liels brīnums, ja tā organizācija neizbeigsies, jo auditorija ir pārāk maza. Dienā to prtālu apmeklē pacmit tūkstoši un lielākā daļa nenāk lasīt dienu, bet nokļūst tur gadījuma pēc - no meklētājiem vai saitēm sociālajos tīklos. Ja tajā rakstā nav aktuālu atslēgas vārdu, tad tas jau publicēšanas brīdī bija lemts aizmirstībai, jo tēma ir garlaicīga un Kleins ir masām nezināms viens no tūkstošiem Latvijas fotogrāfu
Viena normāla atbilde ir ok.
Tas ir, Kleins nav zināms, bet Lunis ir. Tāpēc vien ir jālasa FB un nav jālasa Diena.
Vidējam Latvijas iedzīvotājam fotogrāfs Kliens izteiks aptuveni tik pat daudz kā fotogrāfs Bērziņš, kas čoma kāzās vasarā bildēja.
Patiesā popularitāte-tas ir labs temats.Ne tur ko Kleins reklamējis un cik atsauksmju par to bijis,bet tā plašāk.Reizēm jūs palasoties liekas,ka fotografēšana ir baigi izsmalcinātais mākslas,zinātnes un sporta apvienojums(kā šahs piemēram),kas ir pieejams tikai izredzētajiem ar sevišķām spējām un talantu un kuru mirstīgais cilvēciņš nemaz nespēj novērtēt...utt.Come on!Ne plašākai publikai tās mūsu izstādes vajag,ne modeļu un ainavu bildēšanas smalkumi kādu interesē.Es fotogrāfa amatu liktu uz prestiža kāpnēm blakus galdniekam un santehniķim(gods un slava labiem galdniekiem un santehniķiem,sava amata meistariem,bet tas tomēr nav spēlēt vijoli Čaikovska konkursā).Ne augstāk.Kā būs tālāk?Tas arī ir inčīgs kvešens.Visi tie telefoni,instagramas,sociālie tīkli...nezinu,nezinu.Manuprāt tas viss padara fotogrāfiju kā nodarbi arvien mazāk prestižu un mazāk iekārojamu.Dod,Dievs,ka kļūdos!Sāku ar popularitāti,bet beidzu ar prestižu.Šai gadījumā tās nemaz nav tik atšķirīgas lietas.
Cik latviešu skulptorus,gleznotājus,baleta māksliniekus,dzejniekus zinās nosaukt nejaušs vidējais letiņš? Bet politiķus ,hokejistus ,popdziedātājus ,seriālu varoņus un biksīšu ielikņu ražotājus.....?
Jā taisnība.Popsmeņus daudz vairāk nekā gleznotājus.Bet vai tāpēc stāstīt ,ka kultūra glābs nāciju?Labi saprotot,ka tādu uzdevumu šī pati kultūra veikt nespēj un tā nemaz nav kultūras funkcija vai uzdevums,bet visas tās runas ir vajadzīgas tikai tādēļ lai izdabūtu vairāk naudas no kopējā katla.Un vēl jāparunā par pašu šo jēdzienu-kas tad ir tā kultūra?Tak ne jau tautu dejas un klūdziņu pīšanas pulciņi un arī ne augstā māksla,ko" atzīst visā pasaulē".Fotogrāfi,protams,arī tiek pieskaitīti kultūrai,tātad sevišķi saudzējama un lolojama šķira.
Protams, ka fotogrāfija ir īpaša. No vienas puses, tā var būt absolūti nepraktiska, tikai priekš skatīšanās un emocijām, tātad - māksla! No otras puses, tikpat praktiska kā galdniecība un santehnika un tieši tāpat labāk vai sliktāk izpildīta. Viecha tiko šim aspektam jau pieskārās. Nav dzirdēts, ka gleznotāji un tēlnieki ceptos par savas nodarbes jēgu un sūtību zemes virsū tāpat kā fotogrāfi. Vai tik nebūs tā, ka "tīros" māksliniekus tā kā aizskar, tā kā pazemina viņu prestižu tas, ka fotografēšana ir arī bezgala daudzu citu profesiju sastāvdaļa un palīglīdzeklis. Un kur tad vēl ģimenes albūmi un ceļojumu piezīmes, kas tiek traktēti kā banalitātes kalngali un tāpēc jo īpaši rīvē kantes "patiesajai fotogrāfijai" jeb fotomākslai.
Roļikam un Gunāram vajag uzmest kādu kapakmeni uz kājas - lai zin, ka LV ir tēlnieki ne *skulptori*, vēl čupu kapakmeņus I.Ziedonim un žurnālistiem, lai pārstāj muldēt par bronzā KALTĀM medaļām
Man "Diena" krīt pastkastītē kā nedēļas nogales komplekts ar beztermiņa abonēšanu un automātisko ikmēneša maksājumu. katru reizi apņemos pirmdien iet vai zvanīt un to abonentu uzteikt, bet tā kā priekšā sestdiena un svētdiena, tad pirmdienā tas atkal izkritis no galvas un tā no nedēļas uz nedēļu... tas materiāls jau sen iet uz laukiem krāsns iekurināšanai (mea maxima culpa). Elektroniskajā vidē tur iegriežos tikai tad, kad kaučkādā veidā caur saitēm sejasgrāmatā uzzinu par dienas konkursu fotogrāfijā, tad nu dodos un ievietoju savas bildītes, cerot uz bezmaksas vīna glāzi izstādes atklāšanā
Neesmu pētījis laika trūkuma dēļ, bet varētu būt, ka komentāru trūkums vērojams arī zem citiem, ar tehniku saistītiem rakstiem. Protams, ka politiku komentēt vieglāk - vairumam jau sen ir gatavs viedoklis (visi deputāti cūkas, rauš naudu un nekā nedara), bet lietās, kur jāiedziļinās vai jāsalīdzina tehniskas nianses u.tml. lielākai daļai nemaz nav iekāriens rakstu līdz galam izlasīt, kur nu vēl komentēt kaut ko par pikseļiem un milimetriem. Tie, kuri vēlas ko konkrētu uzzināt, sen jau ir uzzinājuši pirms šī raksta tapšanas, pārējie paļaujas uz reklāmu un to, kas "smukāk izskatīsies"
A ja runa par Dienu vai kādu citu mēdiju, tad vispār tos nav jēgas lasīt , var uzmest aci uz virsraxtiem un starp citu tā ari daru pēdējos gadus, un i to daru reizi nedēļā vai retāk, un nekas nemainās, tie paši valdības kašķi ar KNAB tā kā nekas vairāk nenotiktu, tas pats fotoradāru seriāls 4 gadu garumā tā kā par citu nebūtu ko raxtīt, un tie paši LV sportistu slavinājumi, it kā tie nu ir vienīgie varoņi kuri sūri nodarbojoties ar savu hobiju grib saņemt lielu piķi, vispār par hobijiem ir jamaksā pašiem...
GunarsII:Protams, ka fotogrāfija ir īpaša. No vienas puses, tā var būt absolūti nepraktiska, tikai priekš skatīšanās un emocijām, tātad - māksla! No otras puses, tikpat praktiska kā galdniecība un santehnika un tieši tāpat labāk vai sliktāk izpildīta. Viecha tiko šim aspektam jau pieskārās. Nav dzirdēts, ka gleznotāji un tēlnieki ceptos par savas nodarbes jēgu un sūtību zemes virsū tāpat kā fotogrāfi. Vai tik nebūs tā, ka "tīros" māksliniekus tā kā aizskar, tā kā pazemina viņu prestižu tas, ka fotografēšana ir arī bezgala daudzu citu profesiju sastāvdaļa un palīglīdzeklis. Un kur tad vēl ģimenes albūmi un ceļojumu piezīmes, kas tiek traktēti kā banalitātes kalngali un tāpēc jo īpaši rīvē kantes "patiesajai fotogrāfijai" jeb fotomākslai.
Tas tāpēc, ka fotogrāfi visu aizņēmušies no šoferiem (profesionālis, otra apdiršana). Par profesionāli nerunāsim, jo ūberkrutajiem tas ir mīļvārdiņs, bet par to otro- uz ielas paskati, pie luksofora uzsākt nemāk, pēc tam nesās, lai tikai kādam aizlīstu priekšā... labi ka ēters šoferiem ir liegts... tur ietu trakāk, kā blogā ... ot tā "profesionāļi- zemākās izglītības papīrs par to liecina, līdz ar to arī smadzenes ir tikai profesionālas", bez tēlainības :P Bet skulptori ir veči ar augstāko izglītību :P Bet Mārim- vecis, kas kaļ akmeni ir skulptors, vecis, kas darbojas tēlniecībā ir tēlnieks :P (viens ir šaurākas nozīmes, otrs plašākas nozīmes apzīmējums darbības formai)... bet tas par viņa 18.12.12 22:56 tekstu, kuru galīgi nesaprotu... kuģi iet jūrā, monētas un medaļas kal!!! zeltā, sudrabā , bronzā. Vēlreiz atkārtoju, ka nesapratu viņa kārtējo ironiju
kā tad var ko saprast ja neko nezin??? tas pēc definīcijas nav iespējams
*skulptors* ir rusicisms (vārds ko neatrast nevienā LV vārdnīcā - to lieto sētā, takšu pieturās un strojkās - baņās ar gan jau) - tēlnieks ir ar skolu (neatkarīgi no materiala kādā strādā), akmeņkalis bez skolas, strādājošs ar akmeni.
monētas vienmēr ir kaltas (relatīvi - jo ar vienu sitienu - šim procesam atbilst LV akadēmiski akreditēts vārds *štancēt*), savukārt medaļas lietas - alvas un vara sakausējumu (bronzu), līdzīgi kā lērums citu metālu (čugunu piemēram) nav iespējams kalt jo tas sadrūp - tas ir pirmais iemesls teksta muļķīgumam un otrais ir pavairošanas formāts - medaļām (sporta, veltījuma, piemiņas utt.) ir mazas sērijas - liet ir dārgāk kā štancēt, bet štances presforma atmaksājas sākot no tūkstošiem - tādēļ desmitus un simtus lej.
par bronzas kalšanu runā tik jefiņi kas sniegavīra (sņežnaja baba) *skulptorus* neatšķir no tēlniekiem.
šis arī ir infantils teksts - tāpat kā *runa iet* - to saka tie kam nepielec, ka tai nav kāju. Pat piekrastes sievas saka, ka pašas vecais iet jūrā, bet kuģis, vai laiva dodas jūrā.
viecha::Sāku ar popularitāti,bet beidzu ar prestižu.Šai gadījumā tās nemaz nav tik atšķirīgas lietas.
Man reiz viens LABS sen čoms kura darbus uzšāvām klientam pa ~50x lielāku cenu nekā iepriekš NEPIRKA no šā tie paši cilvēki PILNĪGĀ neizpratnē jautāja KĀPĒC JUMS TĀ MAKSĀ bet man pat 10x mazāku ciparu NE MŪŽAM NEMAKSĀS!! Es pasmējos un ATKLĀJU noslēpumu ko viņš un daudz nesaprot : Tāpēc ka tu šiem plijies kā Jons no Bambāļiem bet MĒS tevi tirgojām nevis kā Jons no Bambāļiem bet vienkārši izlaidām caur "Archives du bureau de Paris" tīklu un menedžmentu i nekādu blēdību. Vienkarši BAMBĀĻIEM nafig 5Ls bet NO PARĪZES pat pilnīgi anonīmu "Kolekcijas" eksemplāru tā pavisam cita štelle! Pie bagātās kundzes neatceraties "Tas ir Fraņču !" Tieši tāpēc Kleins , Deinats , Eglītis , Kundziņš , Brauns , Zavadskis , Sokolovs , Sundew plaši zināmi NOTEIKTĀS aprindās utt itp ir PRESTIŽI bet "Jons no Bambāļiem" vai slavaskāri Omuki un lētie lauku censoņi kurus neviens nezin TAJĀS aprindās i 5Ls maksāt nav vērts kaut BILDES attēli varbūt ar būs vienādi Tieši tāpēc man patīk būt ar dzīvi apmierinātam un anonīmam darīt visu kas prātā ienāk nevis "Neēdušam un vienam no 100 zināmiem drebot par PRESTĪŽU un modīgu stilu" Prestižs un popularitāte paredz NOTEIKTU sabiedrības uzmanību un statusu kas "Uzliek pienākumus" , man nepatīk sevi ierobežot toties patīk PIĶIS kā pie tā tikt NESPRINGSTOT sen esmu nokārtojis , pārējais man nav interesanti to mierīgi var paturēt CITI
f-foto: Lauksaimnieki pilnus stūrus pievaimanājuši par meža cūkām, bet tu saki - nešokē.
Es gan nezinu, kur viņi ir "pilnus stūrus pievaimanājuši", uztraukums par cūku mēri tajos pierobežas pagastos jau pāris nedēļas kā noklusis, tā, ka ar savu aktuālā pārzināšanu labāk neblamējies. Un, ja tu uzmanīgāk visu izlasītu, saprastu, ka mani nešokē, ka forumā paliek viens, kurš pats salīdzina sevi ar cūku, nevis meža dzīvnieki.
f-foto:Dzimis un audzis jau tu esi laukos, to dažreiz jūt...
Uz šito neatbildēšu tu te centies uzsākt Anniņas strīdu ar Pēterīti bērnudārzā.
Nestāstiet nu niekus!Kuģi peld!Es šitā krievos vienam ofiņam-izbijušam jūrniekam pateicu,jo nezināju krievu valodu tik labi un man nebija nekāda sakara ar jūru.Šis apvainojās un atcirta,ka peld tikai sūdi.Par laimi novaldījos un skaļi nepateicu,ka tu jau arī esi sūds,tātad peldi!