Ļoti interesanti ir mūsdienās, ja cilvēks soc tīklos vai kādos saitos nepublicē savu bildi un savu vardu un uzvardu, ir uzskatāms ka tam cilvēkam ir ko slēpt. Tad kapēc mēs savas fotogrāfijas ar saviem vardiem un dzimšanas datiem nelīmējam uz žogiem un mājas sienām? Tas jav ir tas pats.
Savu identitāti,kas grib un kam vajag,var noslēpt tikai vispār nerādoties internetā.Un arī tad vēl diez vai-baidos,ka piemēram banka ,ja gribēs zinās par tevi visu.Tāpat valdību jeb varas iestāžu rīcībā,ja vēl nav,tad noteikti būs pilna informācija par katru tavu soli,ne tikai par identitāti.Tas ir ņemts no CIP analītiķu prognozēm par nākošajiem 10-20 gadiem.Iedomāties,ka tu slēp savu identitāti aiz nikneima ir vienkārši naivi.Taču jā Delfos tavs komentārs kļūst varen drosmīgs un atklāts,ja paraksties ar qwerty,nevis savu vārdu vai uzvārduPsiholoģija,poņimaješ!
Neraudi, nu! Bet lepni visiem tirliņiem paziņo: es esmu Mākslinieks un parakstos ar savu mākslinieka pseidonīmu un ejiet ka jūs visi ... [netulkojams vietējais slengs]
Te bija pasažieri ,kuri nesen plātījās ar savu informētību. Bābu runas teikšu. Jebkura informācijas ieguve,iespējamas santāžas un nožmiegšanas izdevumi n-tās reizes pārsniedz iespējamu labuma gūšanu, tāpēc principā varu biogrāfiju kopā ar apenēm arī uz žoga uzkārt.
es ja eju uz ielas, tad velku uzpurni (var gāzmasku), lai neatpazīst. Ir taču traki, ka var skatīties gan tie kuriem naudas nav, gan tie, kuri iereibuši vai nav atdevuši kredītu bankai
Bet pa nopietnam, tad kas gan ko slēpt savu vārdu un bildi? Es kaut kā īsti to nesaprotu,gribi rādi, gribi nerādi... kur problēma? Visu nosaka mērķis, ko gribi ar šo slēpšanos slēpt vai ko gribi ar atklātību panākt...
Ir gana daudz seviški vidējās un vecākās paaudzes cilvēku kuriem NAV NE JAUSMAS kādus noteikumus un nosacījumus paredz Internet vide un digitālā korespendence , Inetā anonimitāte PRINCIPĀ nav iespejama vismaz ikdienas lietotāju līmenī noteikti nē . Reālās vides Vārdā Uzvardā vai personas datos I-netā neoficiālā komunikācijā paraks`tas tik LOXI un NEJĒGAS vai vinkārši dumji cilvēki. Es sauvulaik tieši I-net pirmsākumos LV izveidoju savu PIRMO mācību projektu , tolaik mācijis Tieši WEB komerciju marketingu i-netā bija tas 1996 gads , toreiz izveidoju arī savu specifisku komunikāciju valodu un stilu + VĀRDU kas joprojām ir nemainīags LUNIS , tas istenībā nav vārds tas ir "Saīsinājums" un sākotnēji peredzēja "Personālu" zem ši viena VĀRDA pasniedzēji kuri tolaik man bija Vacieši un dazī viētēj guderenieki BIJA STARĀ seviķi par komunikācijas stila EFEKTIVITĀTI un pašu ideju darbojās izcili , saīsinājums ir no "Latvijas universālā neadekvātās informācijas sitēma" saīsinājumā LUNIS . Pasākums bija domāts kā sistēma un metodes kuras iedarbijās un KONKRĒTĀM klientu grupām ievelk komunikāciju un iesaista biznesā liek KOMUNICĒT / SADARBOTIES / IZMANTOT SERVISSU . Darbojās tas spīdoši seviški fīča ko saulaik ieteica speciļaists kurš lasija tēmu "Cilvēka uztvere" par dažādu texstu utt uztveri cilvēka smadzenēs. Koroče izdomājām kā var atsijāt "Neaktuālos" pārāk piekasīgos tādus kas neko nepērk vai prasa pārāk lielus resursus. Iarzradas ka ar seviķsi uzrakstītu texstu tā apsniegšanas manieri var PIESPIEST cilvēku gan LASĪT UZTVERT gan NELASĪT un iiet tālāk un lieki netērēt ar viņu laiku un resursus. Tā nu tas viss radās , toreiz dabūju izcilu vērtējumu un izmantoju iespēju uzsākt BIZNESU tieši šai jomā Darbojās burvīgi tik nemitīgi apgreidotā veidā kopš paša 1996 gada vasaras Pie reizes vēlāk kā izrādījās viss saskan ļoti perfelti Lunis Franciijā nozīmē "Precīzi juvelieru svari" ar ko sver dārgakmeņus un dārgmetālus. Tā mēs Luņojam , SĀKUMĀ skats vispār bija baiss "Liekači" neaktuālā publika drausmīgi besijās ka VAI VISA man intresantā publika liptin lipa pie manis PILNĪGI bez kāda speciāla "Uzmākšanās" pati no sevus , savukārt VIŅIEM reālas neaiturāmas mokas sagādāja vien LASĪŠANA ko es esmu rakstījis Par cik tas vis tika radīst 100% I-net videi un biznesam no tā laika atteiocos PILNĪBĀ no jebkāda cita vārda vai identitātes digitālās komunikācijas jomā. "Radošs psiedonīms" ja gribat . Tas īstenībā aizgūts no lielajām mēdiju aēgntūrām . Piemēram Rīgas AFI savulaik bija "Velta" , varēja zvanīt sūtīt e-pastus vienmēr atbildēja VELTA , zvani 2 natī otrā galā ruoja veča bals VELTA klausās Tāpat arī MUMS ir gadiem divas personas LUNIS gan ir man vienam . Mūzīgi Lunis
Protams katram ir personīgā darīšana par to vai publicēt vai nē, bet ir radies tads kā stereotips, ja nepublicējas tad tas nu nav visai smuki un godīgi pret citiem. Man personīgi nav ko slēpt, bet tomēr uz žogiem savas bildes ar saviem datiem nekad nekarinātu.
paralēli Luņa pieminētajai ,ir vēl cita identitātes sistēma LOXIS. Idejas pamatā ir sagrūst patiesu visplašāko informāciju visās iespējamās vietās. Darbojas nevainojami.
Luxferre:Un es jau domāju kur ta chumasoffs pazudis...
Fotoblogam ir tāds feins džentelmeņu komplektiņš: Lunis, CHukmasoff un F-Foto.
No tā laika kad esmu pārstājis bildēt dažādu ne no manis atkrīgu iemeslu dēļ, un strādāju pavisam ko citu, ari te apgrozīties vairs nava īpaši interesanti...
chukmasoff_f: No tā laika kad esmu pārstājis bildēt dažādu ne no manis atkrīgu iemeslu dēļ, un strādāju pavisam ko citu, ari te apgrozīties vairs nava īpaši interesanti...
Nu nez es jau ar kādus 4 gadus foto jomā nestrādāju, bet nu fotogrāfēšanu atmest nevaru. Un arī fotoblogā iegriežos palasīt ko jaunu esat saspamojuši...
Bet par identitāti ir tā, ka zinu kas slēpjas zem foruma aktīvākajiem avatariem.
Par Balviem un Ludzu nezinu, bet tai stūrī, kurš tuvāk Lietuvai, no kura nāku es, ļoti daudzi latgaliešu dialekta vārdi tieši atbilst leišu literārajai valodai.
Schneider:Par Balviem un Ludzu nezinu, bet tai stūrī, kurš tuvāk Lietuvai, no kura nāku es, ļoti daudzi latgaliešu dialekta vārdi tieši atbilst leišu literārajai valodai.
Tā arī ir,sen atpakaļ ,kad mācijos Rīgā,Rēzeknes meitene ar ludzēnieti īsti skaidrībā netika,bet vik ta tur tas attālums.Kurzemē nav sliktāk,ventiš ar Lejaskurzemnieku nesapratīs daudz ko!
Kā sauc to speciālistu un kurā jomā viņš ir speciālists?
Vispār es neticu, ka Tu spēj no šīs "fīčas" ievērojami atkāpties. Ko nozīmē "prasīt pārāk lielus resursus"?
Toreiz tas viss bija NOPIETNI cilvēks bija viens no vadošajiem specilaistiems leģendārā Krievijas "Samadzeņu intitūtā" , Krievija kā rteiz bija Eiropā modē un bija atstiepts vecis kurš lasija iapatnējas leitas par "Tekstu uztveri" par bojātiem un kropļotiem texstiem kā uztver neticamus tekstu apjomus , kā dažādas izglītības un intelekta līmeņa publika uztver texsta bojājumus , visādas intreesntas metides ka raxsta TEXSTU burtiskji 2-3 zilbes no vārda vai tikai dažus burtus texts no otra gala gramatiski neskartots dažāda lieluma burtiem. Viņam bija interesanti matereali SKATIES nevar saprast neviena vārda SĀC LASĪT no viena gala un PERFEKTI visus var izasīt. Principā MANS uzdevums bija "Atšķelt neaktuālos" visādus koļeģus , nesaistītu nozaru piemēram "Datoristus" kas tai laikā bija pamata auditorija I-netā visādas tukšus čatotājus "Piedzivojumu mejletājus" , mani interesēja ar Radošām un komunikāciju sfgērām saistūta publika , tad nu IZVEIDOJU pasakumu . Sakumā bija baigi grūti jo principā man Latviešu un Krievu valodā un literatūrā vienmēr bijušas teicamas atzīmes esmu arī brīdi 1990 sākumā pasniedzis Latviešu valodu. Taka nācās IESPRINGT bet kad piesāvās bija LABAIS , vsiādi datoristi , un cita aprobežiti analītiska publika kas tik "Vilni dzene" slogi servisu bet neko neperk vienkarši jūdzās nozts jau KOMUNIKĀCIJĀ , palika tie kas vajag kas MEKLĒ to ko mēs piedāvājam Kopš tā laika zinu ka kā domā "Ciparu galvas" REĶINOT bet snespējot RADOŠI korigēt vai IZVAIDOT Koroče LUNŌJAM , pirmā publika kas ATŠUJĀS bija visādi konkrēti agresīvi dioti , vēlāk protams izmantojot tolaik salīdzinošu noslēgtu sabiedrību pētīj`ma ko nesam ATŠĶELUŠI , tie pamāta bija dažādi Datospeciļaisti kuri nodarbijās ar SPORTU pamatā Ciņām , visādi Fiziņki , tehniski servissu speciālisti , vienīgi ko REĀLI nevarējām atškelt Skolotājus pārējos nebija problēmu ATŠŪT Lipa klāt KOMUNIKĀCIJU specilāisti māxslinieki , sexretāres cita radoša publika TIKAI no Nixa un TEXSTU stila IEVILKĀS Būtiskākā fīča ko visādi admiņi nespēja ierubīt bija PAŠPIESAISTE ka iemēram Beibes kuaras šie LENCA mēnešiem pēc pāris dienām jau biaj "Pie manis" pasakumos un tussos Da vēl beigās bizness par štukām sabīdijās ;D Pircējam UZPLIJĀS tik nejegas un idioti , klintes ir JĀPROT piesaistīt PIESPIEST sākt komunicēt JA UZPLIJIES ir gan cita cena gan attieksme Viss specifiski ar WEB komunikācijām saistītas fīcas kad NEREDZI un nezini ar ko komunicē
chukmasoff_f: No tā laika kad esmu pārstājis bildēt dažādu ne no manis atkrīgu iemeslu dēļ, un strādāju pavisam ko citu, ari te apgrozīties vairs nava īpaši interesanti...
Nu nez es jau ar kādus 4 gadus foto jomā nestrādāju, bet nu fotogrāfēšanu atmest nevaru. Un arī fotoblogā iegriežos palasīt ko jaunu esat saspamojuši...
Bet par identitāti ir tā, ka zinu kas slēpjas zem foruma aktīvākajiem avatariem.
Var atmest bildēt, ja nav ar ko bildēt, un kopš nesadarbojos vairs ar uzņēmumu kur fototehniku varēju paņemt, gribot vai negribot nācās atmest
f-foto: Proponēt nenozīmē pierādīt. Tā ir tikai hipotēze. Un tad ir vajadzīgs kas konkrētāks - kas teica, kur, kāds ir akadēmiskais novērtējums utt.
Man personīgi NEKAD nav intersējusi bezjēdzīga TEORIJA bet gan tikai lietas kuras PRAKSĒ sevi piedijušas , konkrētais cilvēks tāpāc ar bija TUR ka viss ko viņš rādija stāstija tika izmantots praktiski un teicami darbojās , tapēc ar viņš tur bija. Vispār par cik INTERNETS toreiz bija pilnīgi jauns "Komunikāciju" veids Austrumeiropā tad arī tika ŅEMTI speci kuri nodarbojās ar ko IESPEJAMS NODERĪGU , mūsdienās tas noteikti būtu kāds USA MARKETINGA @ Komunikāciju specs , toreiz tādu I-net jomā vēl nestr`daāja toteis cilvēkiem bija DOMAS kas iespejams varētu stradāt MANĀ gadījumā šancēja IZCILI Mna piemēram JAUTRĪBU sagādā apziņa ka tiem kas man neškiet interesanti pat LASĪSANA ko es tireiz raxstiju sagādā problēmas
f-foto:Principā Latgalē varētu būt līdzīgi, kā savulaik bija Skotijā. Izloksnes mērvienība - ciems, pilsēta. Un jebkurā virzienā jau ir vērojams kas cits. Pa vidu starp izteiktākajiem piemēriem ir t.s. dialektu pārejas zonas. Kā areāli dabā, kas arī nesākas uzreiz, kā ar nazi nogriezti.
ha Glāzgovā paši skoti nesaprotot ko mazizglītotie glazgovieši saka... i - izrunā par e, o - par a, izrunā r burtu, citi uzsvari... manas meitas kaimiņiene no štatiem tik grozījusi galvu un teikusi - zisiz not inglish
chukmasoff_f:Ļoti interesanti ir mūsdienās, ja cilvēks soc tīklos vai kādos saitos nepublicē savu bildi un savu vardu un uzvardu, ir uzskatāms ka tam cilvēkam ir ko slēpt. Tad kapēc mēs savas fotogrāfijas ar saviem vardiem un dzimšanas datiem nelīmējam uz žogiem un mājas sienām? Tas jav ir tas pats.
It kā interesanti... "ja cilvēks soc tīklos vai kādos saitos nepublicē pie savas bildes (neliels mans labojums) savu vardu un uzvardu"... citur atkal lasām šo pašu cilvēku brēcam- viņi manu bildi nozaguši, autoru , naf minējuši Ot šito ir PSRS mantojums, kad masveidā skrāpēja anonīmus (labdaris ) stučījumus... re kā iegājies asinīs :P. Jebkurai slēpšanās variantam ir savs iemesls, un parasti tas ir ne no tiem labākajiem
Zvedrijā runāju ar stokholmieti, kurš teica, ka "r" jāizrunā kā angļu valodā, protams varot arī hārd "R", bet tas esot provinšelī. Bet kaukāds laucinieks no Malmes apgalvoja, ka tieši cietais "R" esot tas pareizais, Stokholmas iedzīvotāji nevella nesajēdzot no zviedru valodas.