_AlterNative:Viņam laikam kaut kas nav kārtībā ar zobiem, tur plaukstu mutei priekšā.
Starp citu muti lidz ausīm vaļā smaidot vai smejoties tikai atver pilnīgākie pāķi, cariskajā krievijā aristokrātiju no bērnibas mācija plaukstu mutei turēt priekšā ja smaidija vai smējās.
"latvju ziemassvētku tradīcijas" - kas tās tādas? Tu par Saulgriežiem vai Chri$tmas? Vai jēlsarkani nopistajām "kristīgajām vērtībām"? Nebūtu tur tā tizlā purna un n-to uzrakstu, būtu kolorīts darbiņš kādam Death Metal/Grind CD X-Mas Metal versiju koverītim!
Disfigurator:"latvju ziemassvētku tradīcijas" - kas tās tādas? Tu par Saulgriežiem vai Chri$tmas? Vai jēlsarkani nopistajām "kristīgajām vērtībām"
Es nezinu, kādā ģimenē esi audzis, ja tev smadzenītēs viss tā "sapists". Latviski jau itkā rakstīt māki... Vecākai paaudzei tomēr ir ieaudzināti uzskati, ka Ziemassvētki saistās ar visu to labāko, sirsnīgāko, gaišāko cilvēku dvēselēs un attiecībās ...! Priekš ampelēšanās ir gana daudz citu svētku.
Friidis:Vecākai paaudzei tomēr ir ieaudzināti uzskati, ka Ziemassvētki saistās ar visu to labāko, sirsnīgāko, gaišāko cilvēku dvēselēs un attiecībās ...!
Značit ģimeniskās vērtības. Bet kāds tām sakars ar decembra 20. datumu vidu? Tikai tad latvietis atceras ģimeni? : D
Disfigurator: Bet kāds tām sakars ar decembra 20. datumu vidu? Tikai tad latvietis atceras ģimeni? : D
Nu štruntīgi, ja esi pārliecināts, ka latvietis 364 dienas gadā ir ģimeni aizmirsis, nez no kurienes vispār tāds uzskats. A tu katru gadu kolēģes ar tulpēm apveic arī 7. un 9. martā?
Schneider:Nu štruntīgi, ja esi pārliecināts, ka latvietis 364 dienas gadā ir ģimeni aizmirsis, nez no kurienes vispār tāds uzskats.
Uzskata nav, ir ģimeniskuma sasaiste ar ķipa nepareizu JK dzimšanas dienu, kura mēģināta apvienot ar nepareizu astronomisko saulgriežu datumu. Putra kaut kāda - sašķobīta un no katla izgāzta. Citiem vārdiem, velku uz zoba.
Nē, tulpju un citu puķu svētkus nesvinu. Puķes tad dāvinu vien tad, ja kolektīvā kāds vēl dāvina, lai kāda nepaliktu bez un es nebūtu tas sliktais kolēģis.
Eltons:Pats gan izdzēsa... bet šeit lai vēl pastāv kā piemērs... kā nekā, kādam ir sava nostāja un ja talants un iespējas ir paust to, kāpēc ne?
es teikšu drīzāk tā - viņs ir cilvēks bez iekšējām robežām. Tās ir robežas (šis nav tagad konkrēti par viņu) kas definē dzimumu, tautību, nacionalitāti, reliģisko piederību, visāda veida orientāciju.
Disfigurator: Uzskata nav, ir ģimeniskuma sasaiste ar ķipa nepareizu JK dzimšanas dienu, kura mēģināta apvienot ar nepareizu astronomisko saulgriežu datumu. Putra kaut kāda - sašķobīta un no katla izgāzta. Citiem vārdiem, velku uz zoba.
Ja tik stipri centīsies iedziļināties visos sīkumos (pareizs dzimšanas datums vai saulgrieži), ātri var palikt par smieklīgu dīvainīti. Tie ir visā pasaulē gadsimtos atzīti (un nu jau arī pilnīgā nejēgā komercializēti) svētki, atšķirībā no Jaungada, kad visi klīst pa ielām ar šampīzera pudelēm, šos nosvin ģimenes lokā. Un viss.
Tas viss ir herņa, es te atklāju, ka cepuri ar nagu uz pakaļu sākuši likt galvā nevis reperi 90-tajos, bet gan padomju fotogrāfi jau 1959.gadā. Tālmērnieka Zarja instrukcija:
Herņa it iz, mhm. Tikai tas, ko svin tajos Z-sv tāpat nav īsti skaidrs (trollface), jo datumi nošauti tik nenormāli greizi (tīšuprāt, lai pagānu saulgriežus aizstātu ar reliģisko skalošanu, tādējādi stiprinot krustnešu atnesto "labestību")! Pēdējos gados man Z-sv izskatās vienkārši pēc Staro Rīga turpinājuma ar tizlu globālo muzikālo pavadījumu + "brīvprātīgā" maciņu tukšošana, jo tā vajagot - jādāvina huiņas visiem.
A man pie kājas, es nelaužu galvu par to, kas reliģiskā ziņā šeit notika pirms 800 gadiem. Pagāniskie saulgrieži ar krustnešu "labestību" nav aizstāti papuasu džungļos un zulusu savannā, ar to viņus arī apsveicu!
Vēl jau paradokss ar ķipa JK dzimšanas svētkiem, pirmo bausli, salaveci un pagāniskajām četrrindītēm pie eglītes : D
Un man patīk kā šamējo "labestība" svītroja āsomo un intelektuāli attīstīto maiju civilizāciju no kartes. Bet tas tā. Pasvinēsim asinskāra dieva dēla dzimeni!
Arī pie kājas. D-Amerikā ar ķeceru sārtiem tika aizstātas cilvēku upurēšanas piramīdu virsotnēs. Asinskāras ir bijušas visas reliģijas- no aizvēstures, kad troglodīti smērēja ar upuru asinīm savu koka dieviņu lūpas, līdz samērā nesenajā pagātnē marksistu-ļeņinistu nobendētajiem miljoniem. Ja kas, šodien kristietība ir viena no iecietīgākajām, ja par Muhameda karikatūru musļi gatavi uzsākt džihadus, tad par tajā pašā islama pasaulē sadezinātiem krustiem un pāvesta portretiem Eiropā neviens nesāk dedzināt mošejas.
Jā, kristietība savu asins mēru izlējusi viduslaikos. Piesātinājās - jāuzkarsē, lai var pārsātināt. Un dvieļgalvas...
Tāpēc jau es arī saku - nost ar reliģiju! Ticību savu var paturēt. Bet tiklīdz notiek kaut kādu reliģisko dogmu ieviešana sociumu regulējošās sfērās - ziepes. Neiecietība, tumsonība, krusta kari un džihadi.
Enīvej, jā - piekrītu. Z-sv ir ģimenes svētki - aiz loga skaista ziema, cilvēkiem brīvdiena, spīd smukas gaismiņas un godā tiek celta ļubestība. Tas labi.
Oi te tak noilustreeta taa Ziemassveetku anekdote, ja kaads nau dzirdeejis:
Peec pasaules radiishanas dievs bija ljoti noguris, a te viens engelis piesienas tipa shito pasaakumu vaig nosvineet, vaig nosvineet, varbuut vismaz egliiti izpushjosim, iisaak sakot engelis ar savu uzmakshanos un egliiti ljoti nokaitinaaja dievu, taalaak veesture klusee ko dievs izdarija ar engeli un egliiti, bet no taa laika ir iedibinaata tradiicija egles galaaa uzspraust engeliiti
shito kaadreiz man viens Luteraanju maaciitaajs izstaastija
Disfigurator: Uzskata nav, ir ģimeniskuma sasaiste ar ķipa nepareizu JK dzimšanas dienu, kura mēģināta apvienot ar nepareizu astronomisko saulgriežu datumu. Putra kaut kāda - sašķobīta un no katla izgāzta. Citiem vārdiem, velku uz zoba.
Atjautības uzdevums jeb Ziemsvētku mīkla šajā sakarā - Gan Ziemassvētkus, gan Jāņus svin 3 dienas pēc astronomiskajiem saulgriežiem. Arī Dievs, kurš noteikti orientējas astronomijā, Jēzus piedzimšanu tomēr nozīmēja 3 dienas vēlāk. Kas par lietu, kur tas suns aprakts? Balva pareizās atbildes zinātājiem - prieks pašam par savu atjautību! P.S. Bet kas ir "ķipa...dzimšanas diena" ?
Tas ir tas, ka konkrētais 25. decembris kā Kristus dzimšana tiek atzīmēta tikai no kaut kāda tur mūsu ēras 3. gs, kad to izdomāja kalendāra unificēšanai/standartizēšanai (ja neputrojos). Ir redzēti raksti, kur cilvēki rēķina, vadoties pēc bībelē minētajiem notikumiem - tāda un tāda valdnieka nāve vai valdīšanas laiks, hronikas, planētu pozīcijas, mēness aptumsumi un no tā izpīpējuši, ka dzimis ap septembri or smth. Bet nu, tur ar variē: