forum.gif
Ludzu dodiet padomu ))
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Ludzu dodiet padomu ))
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 22.12.12 00:32
 citēt
Man apnika savs 450D ar visiem prichindaljiem + tur nav video un nevaru meituku filmet.. tad nu nolemu pardotu un gribu kkadu kompakt foto jeb tieshak hibridu ar full hd un mainamajiem objektiviem un tagad domaju par nikon 1- v1 vai j2 vai sony nex 5n vai 5r!

Ludzu palidziet saprast- sony 5n un 5r cenas stasrpiba ir, bet baigi daudz labuma pats neredzu, domaju te kads gudraks toch ir un + ja salidzina ar nikoniem 1- gan v1, gan j2.
Paldies.
Publicēts: 22.12.12 11:04
 citēt
Alternatīva - nopērc iPhone 4s un filme meituku kamēr apnik! Video kvalitāte ļoti ok majas video arhivam, vienmēr pa rokai, jo daudz pat ļoti daudz mirkli zūd kamēr aizej pec kameras, ieslēdz, secini ka izladejusties utt.
Veiksmi un priecīgus svētkus.
Publicēts: 22.12.12 12:10
 citēt
endrju:Man apnika savs 450D ar visiem prichindaljiem + tur nav video un nevaru meituku filmet.. tad nu nolemu pardotu un gribu kkadu kompakt foto jeb tieshak hibridu ar full hd un mainamajiem objektiviem un tagad domaju par nikon 1- v1 vai j2 vai sony nex 5n vai 5r!

Ludzu palidziet saprast- sony 5n un 5r cenas stasrpiba ir, bet baigi daudz labuma pats neredzu, domaju te kads gudraks toch ir un + ja salidzina ar nikoniem 1- gan v1, gan j2.
Paldies.

5N nestradās korekcijas jauno objektīvu aberācijai, vinjetei un distorsijai un tā programmatūra arī netiks vairs atjaunināta. Man ir NEX-F3 un tās korekcijas strādā lieliski un ir tiešām BŪTISKAS.
Publicēts: 22.12.12 12:38 labots
 citēt
endrju:Man apnika savs 450D ar visiem prichindaljiem + tur nav video un nevaru meituku filmet.. tad nu nolemu pardotu un gribu kkadu kompakt foto jeb tieshak hibridu ar full hd un mainamajiem objektiviem un tagad domaju par nikon 1- v1 vai j2 vai sony nex 5n vai 5r!

Paldies.

Nikon un Sony bezspoguļiem galvenā atšķirība - sensora lielums, un attiecīgi - visas sekas, kas no tā izriet.

Bildē - 1" (Nikon CX) vs APS-C (Standard)

Publicēts: 22.12.12 12:48
 citēt
Tikai un vienīgi Fuji X-E1 ja gribas maināmos objektīvus jeb X100 ja vari iztikt bez.
Publicēts: 22.12.12 12:49
 citēt
Baltskars:Tikai un vienīgi Fuji X-E1 ja gribas maināmos objektīvus jeb X100 ja vari iztikt bez.

Piekrītu.
Publicēts: 22.12.12 13:09
 citēt
Nu tur jau ari cipars pavisam cits :)
Publicēts: 22.12.12 13:52
 citēt
endrju:Nu tur jau ari cipars pavisam cits :)

Ar cipariem ir tā, ka katrs nākošais līmenis dodas rokā par ģeometriskā progresijā augošu cenu. Fuji rokās neesmu turējis, droši vien ir labāks mehāniski, arī optika ļoti laba, bet pēc šī: www.imaging-resource.com... man Sony bilde likās mīlīgāka.
Publicēts: 22.12.12 17:36
 citēt
Labi biedri pedejo reizi ludzu dodiet savu izveles balsi par vienu vai otru Nikon_1 V1 vai Sony NEX 5RK/5N ?
Paldies!
Publicēts: 22.12.12 18:33
 citēt
endrju:Labi biedri pedejo reizi ludzu dodiet savu izveles balsi par vienu vai otru Nikon_1 V1 vai Sony NEX 5RK/5N ?
Paldies!

nezinu kāds ir Sony bet to Nikon neņemtu. Tad labāk bildēt ar aifonu.
Publicēts: 22.12.12 19:05
 citēt
NEX-5N - nē, kaut arī bilde laba, par vecu un netiks atjaunināta programmatūra
Nikon - nē, jo sensors daudz vājāks, bet ieguvums gabarītos neliels
Ja NEX, tad F3, 5R vai 6
Publicēts: 22.12.12 19:30
 citēt
nu 400-500ls vertiba ne spoguleni.. kompaktu kameru ar ljoti labu video funkciju un kvalitativu foto.. pagaidam bija doma starp nex 5tajiem un nikon1 ir vel kadi ieteikumi ?
Publicēts: 22.12.12 19:32
 citēt
Baltskars:
endrju:Labi biedri pedejo reizi ludzu dodiet savu izveles balsi par vienu vai otru Nikon_1 V1 vai Sony NEX 5RK/5N ?
Paldies!

nu pec shiim funkcijam un cena ir aptuveni 460ls
www.sony.lv...

ir kkas labaks ?
Publicēts: 22.12.12 19:45
 citēt
endrju:nu 400-500ls vertiba ne spoguleni..

Pentaxis K-30 ar 18-55 WR kitenieku - varēsi bildēt un filmēt kaut grēku plūdus smilšu vētras laikā cementa fabrikā.
Publicēts: 22.12.12 19:48
 citēt
Nu reku visi Soņi līdzās, ņem lēnām un pēti: www.dpreview.com...
Publicēts: 22.12.12 19:49 labots
 citēt
Nu nez, ja jau tik dikti gribās pieklājīgu aparātu ar maināmu optiku un video, samaini savu 450D pret 1100D.
Vismaz nebūs lieki tēriņi ar optikas maiņu...:)
Kopā ar vidēju objektīvu diži lielāks par NEX' iem &Co nebūs, bet lietošanas ērtība daudz labāka.
Ja naudiņa atļauj, portatīvai līdzi staipīšanai paķer kādu lielmatrices kompaktu ar zūmu (Sony RX-100, Fuji x-10, Pana LX-7, Canon S-100 utml).
Publicēts: 22.12.12 21:25
 citēt
Paldies liels visiem! Izskatiju video un tā! Sony Alpha NEX-5R video laikam visparliecinoshaki manam naudas makam.. Kaa Jums shis apratins fujifilm finepix x100 ?
Publicēts: 22.12.12 21:34
 citēt
endrju:
Baltskars:

nu pec shiim funkcijam un cena ir aptuveni 460ls
www.sony.lv...

ir kkas labaks ?

Es jau teicu Fuji X-E1 ja pa dargu tad pa 550 Ls var dabut Fuji X100
Publicēts: 22.12.12 21:44
 citēt
Par m4/3 sistēmu neesi domājis? Piemēram, jaunais Olympus E-PL5?
Publicēts: 22.12.12 21:45 labots
 citēt
Katram savas vēlmes un vajadzības.
Fiksfokālis, protams , laba lieta, taču tikai tad, ja to var nomainīt pēc situācijas (IMHO).
Bet samaksāt 550 Ls par smuku rotaļlietu ar vienu vienīgo fokusa attālumu 35 mm vismaz es nevaru atļauties (un arī neredzu vajadzību).
Publicēts: 22.12.12 21:59
 citēt
edgarsj:Par m4/3 sistēmu neesi domājis? Piemēram, jaunais Olympus E-PL5?

nu nedaudz lidzigs sony nex 5r, pat pa 25-30ls letaks.. bet kadas butu galvenas prioritaates ?
Publicēts: 22.12.12 22:49
 citēt
īsti nesapratu jautājumu. Pašam man ir OM-D (e-pl5/e-pm2 vecākais brālis) un esmu visnotaļ apmierināts, tiesa, video vajadzībām lietoju reti.
Publicēts: 22.12.12 23:46
 citēt
Labi noslegsim sho diskusiju dodat balsi, kads par kadu no shiem, ja Jums butu jaizvelas (liels paldies):

* fujifilm finepix x100

* fuji x-10

* sony alpha nex-5R

* nikon_1 v 1-2 vai j 1-2

Priecigus svetkus!
Publicēts: 23.12.12 00:16 labots
 citēt
Grūti balsot cita vietā, nezinot gaumes un prioritātes...:face-sad:
Jo sevišķi, ja piedāvātie kandidāti tik kardināli atšķirīgi...:anger:

Es savu balsi jau sen nodevu, bet tikai par sevi- vismaz pašlaik priekš manis optimālākais variants ir abi varianti kopā- spoguļkameras komplekts un labs advancētais ziepis ar zūmu (manā gadījumā Canon 40D un 3 dažādi ziepji - vecais Canon S70, kā arī 2 Fuji -pašlaik F-550EXR un tuvākajā nākotnē x10).
Ja būtu jāizvēlas tikai viens variants, tad gan būtu grūti izlemt.

Vismaz pašlaik, kamēr paretam nav izslēgti daži nopietnāki fotodarbiņi- kāzas, reportāžas utml., bez spoguļkameras iztikt nevar.

Toties ceļojumā stiept fotosomu ar spoguļkameru ar 3 objektīviem vairs nav lustes...:face-wink:
Publicēts: 23.12.12 00:23
 citēt
Fuji x-10. Viennozīmīgi, no dotā saraksta.:face-smile:
Publicēts: 23.12.12 00:56 labots
 citēt
Nikon J2 izskatijās ļoti pārliecinoši (cik pārliecinoši var izskatīties 2.7 crop matrica), bet cena ... aii...
Ja tomēr cena nededzina, tad go for it, objektīvu klāsts pārsteidzošs!!! Bet nu labi, esmu pētījis tikai teorētiski, praktiski - Eliks aizdevca pabildēt ar PEN1 olimpussy (vai kkā tamlīdzīgi), ziniet? Patika, vienkāršiem ģimenes foto un video - ar gaišu stiklu - labs lcd, ātras opcijas - viss ir ļoti labi. Man pat klusa aizdoma, ka tā būs mūsu visu nākotne un TTL nomirs un būs tikai mirrorless :D Murgs, ne?

Bet es nenopirku, jo maksāja vairāk par labu spoguleni
Publicēts: 23.12.12 01:03
 citēt
pagaidām nākotne nevar būt pie šāda tipa matricām, jo ierobežo stikli... Otra lieta, tad jau kāpēc agrāk nevarēja visi bildēt uz 35 filmas un kādam vajadzēja platfilmas un īpašiem gardēžiem plates? Tak ne jau izdrukas lielumā vien ir tā sāls...
Publicēts: 23.12.12 01:11
 citēt
nikonam nav nekādu ierobežojumu sākuma līmeņa objektīviem, uz katru 1.5crop ir tāds pats priekš Nikkon 1 Nikkor. Kādreiz arī 1.5 crop likās fuj un tikai filma valda, tagad tas tā samēra plaši aizgajis, ka tik tāpat nenotiek ar mirrorless. Vienīgi jautājums, kāpēc :D
Publicēts: 23.12.12 01:24 labots
 citēt
Shadow:nikonam nav nekādu ierobežojumu sākuma līmeņa objektīviem, uz katru 1.5crop ir tāds pats priekš Nikkon 1 Nikkor. Kādreiz arī 1.5 crop likās fuj un tikai filma valda, tagad tas tā samēra plaši aizgajis, ka tik tāpat nenotiek ar mirrorless. Vienīgi jautājums, kāpēc :D

-------------
un kur tad priekšrocība, ja uzliksi piemēram nikona 70 - 200 ? Kāda vairs tur starpība, kabatā tāpat vairs neliksi.. jēga ir tikai tad, ja vajag kompaktu aparātu un tik tālu tas varētu būt ar pankūku uz 35 mm ...
Publicēts: 23.12.12 11:42
 citēt
Ja no saraksta, tad NEX-5R, bet es iespringtu dēļ NEX-6, jo, manuprāt, obligāta ir iebūvētā zibspuldze, kas ļauj glābties pēkšņās nestandarta situācijās.
Publicēts: 23.12.12 12:08
 citēt
endrju:Labi noslegsim sho diskusiju dodat balsi, kads par kadu no shiem, ja Jums butu jaizvelas (liels paldies):

* fujifilm finepix x100

* fuji x-10

* sony alpha nex-5R

Priecigus svetkus!

Ņemot vērā kā jūs spriežat par kamerām, un diez vai saprotat atšķirību starp liela un maza sensora īpašībām, tad es jūsu vietā no šī saraksta ņemtu Fuji x10, jo:

- optiskais skatu meklētājs (nav jātur ziepis izstieptās rokās)
- ir RAW formāts
- zūma diapazons nosedz standartu - 28-112mm
- priekš zūma un samērā lielā sensorā ziepim fantastiska diafragma - f2.0-f2.8
- zūmošana strādā nevis kā ziepjiem ar podziņu, bet gan ar gredzenu ap objektīvu kā spoguļkameru zūmiem. pie tam, zūma gredzens ir arī ieslēgšanas mehānisms, tā kā var uzreiz izvilkt, pagriezt zūma gredzenu un bildēt
- ir braketings un citas spoguļkameru fīčas
- foto režīmi kā spoguļkamerai - manuālais, slēdža priooritāte, diafragmas prioritāte
- ekspo kompensācijai ir atsevišķs ripulis
- optiskā stabilizācija
Publicēts: 23.12.12 13:43
 citēt
Liels paldies!

Tad jau sanak delj zuma diapazona x-100 ir luzera lomaa vai ne ?
Publicēts: 23.12.12 14:44 labots
 citēt
endrju:Liels paldies!

Nav vis. Atradīsies daudzi, kas teiks - cik labi, nekāda zūma, zūmēšu ar kājām! Bet ja paskatās tirgū esošo objektīvu klāstu, tad nezūmu ir vairāk nekā zūmu un tie nav nekādi lūzeri, taisni otrādi - aristokrāti!
P.S. Iesaku nesasteigt pirkumu, bet vēl iedziļināties, kas ir kas.
Publicēts: 23.12.12 14:49 labots
 citēt
endrju:Liels paldies!

Neesmu no jaunās paaudzes un lūzera jēdzienu saprotu visai aptuveni-laikam kaučkāds ne visai gudrs neveiksminieks?...:face-crying:
X-100, manuprāt , savā klasē ir izcila kamera, taču tā nav pārāk universāla, dēļ iebūvētā fiksfokāļa ar vienīgo fokusa attālumu 35 mm.
Ja cilvēku tas apmierina, nav ne vainas. Manām vajadzībām (un maciņam) tāds aparāts neatbilst, tādēļ izvēlos krietni lētāko un universālāko x-10. Darbiem, kas prasa kvalitāti un operativitāti, izmantoju spoguļkameru, vaļaspriekiem - "advancēto ziepi".
Ja ir jāizvēlās vienīgā sistēma, tad nu gan bik vairāk kreņķu un pārdomu.
Jāatcerās tikai vecais reklāmistu teiciens- "kas der visam, neder nekam"...:face-grin:
Publicēts: 23.12.12 16:14
 citēt
Nu redz man vajag sabildet meitu, gimeni.. izbraucienus... iziet kko ielas citreiz nobidet.. viens vel no galvenajiem faktoriem ir bildet kadu grafikas vai makslas darbu ko radu.. un vajag ari video lai uzliekot uz stastiva var kkadu action video nofilmet.. piem krasojot kadu sienu (apgleznojot) u.t.t. bet man nepatik aifoni kaut ari apple produkciju lietoju 7 gadus un gribu kko ljoti kompaktu!

jekura gadijuma cena lidz ~ 450 ls neko labaku par x-10 un sony nex 5r nevaru atrast..

Kads varbut var padalities x-10 video rezhima kvalitati atteiciba uz sony nex 5r?
Publicēts: 23.12.12 22:19
 citēt
RobertsJ:
endrju:Labi noslegsim sho diskusiju dodat balsi, kads par kadu no shiem, ja Jums butu jaizvelas (liels paldies):

* fujifilm finepix x100

* fuji x-10

* sony alpha nex-5R

Priecigus svetkus!

Ņemot vērā kā jūs spriežat par kamerām, un diez vai saprotat atšķirību starp liela un maza sensora īpašībām, tad es jūsu vietā no šī saraksta ņemtu Fuji x10, jo:

- optiskais skatu meklētājs (nav jātur ziepis izstieptās rokās)
- ir RAW formāts
- zūma diapazons nosedz standartu - 28-112mm
- priekš zūma un samērā lielā sensorā ziepim fantastiska diafragma - f2.0-f2.8
- zūmošana strādā nevis kā ziepjiem ar podziņu, bet gan ar gredzenu ap objektīvu kā spoguļkameru zūmiem. pie tam, zūma gredzens ir arī ieslēgšanas mehānisms, tā kā var uzreiz izvilkt, pagriezt zūma gredzenu un bildēt
- ir braketings un citas spoguļkameru fīčas
- foto režīmi kā spoguļkamerai - manuālais, slēdža priooritāte, diafragmas prioritāte
- ekspo kompensācijai ir atsevišķs ripulis
- optiskā stabilizācija

kā X10 īpašnieks, gribu piebilst 2 lietas:
1. ieslēgšana ar zūma gredzenu ir seksīgi, bet!!! to nevar izdarīt ar vienu roku.
2. filmēšana... nu NEZ... tikai autofokuss centra punktaa. izbaaziis meituks galvu aaraa no kadra centra un aums aizies pakaļā. mājas video (kadraa visa gulta) pat ļoti ok.

te foto ar X10 www.fotoblog.lv...
Publicēts: 24.12.12 02:17
 citēt
tev ir kads video no personigiem arhiviem ar x10 ? :)
Publicēts: 24.12.12 13:39
 citēt
endrju:tev ir kads video no personigiem arhiviem ar x10 ? :)
tikai neriktiigie video, kaa jau mineeju - bilde ir ljoti laba, bet tikai automaatiska fokuseeshana kadra centraa...
Publicēts: 24.12.12 14:06
 citēt
Bildes:
1. ieslēgšana ar zūma gredzenu ir seksīgi, bet!!! to nevar izdarīt ar vienu roku.

Tas ir domāts, ka kamera jātur ar vienu roku, un gredzens jāgriež ar otru? Nebija ienācis prātā, ka to varētu nosaukt par mīnusu, jo kad bildēju ar spoguleni, es tāpat to daru ar divām rokām :)
Publicēts: 24.12.12 15:50
 citēt
RobertsJ:
Bildes:

Tas ir domāts, ka kamera jātur ar vienu roku, un gredzens jāgriež ar otru? Nebija ienācis prātā, ka to varētu nosaukt par mīnusu, jo kad bildēju ar spoguleni, es tāpat to daru ar divām rokām :)
nju parastam ziepim ir tas pluss, ka to podzinju jau var nospiest kameer velc no somas aaraa. X10 ir konkreeti jaapanjem, jaanonjem vaacinsh, kaut kur jaaiestumj, jaapagriezh zuuma gredzens... BET - tas ir taads mazs miinuss... es esmu pilniigaa kaifaa par saveejo. spogulene, visi stikli nahrenizeeti :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):