Ja reiz sadaļa "tehnika", tad pēdējie komentāri par matu skaldīšanu ar 24-105. Man nepatika bildes asums un detalizācija, tad pēc testēšanas secināju, ka sliktāks par tamponu 28-75(cenu attiecība 1/3):
- Biju canon servisā. Kopumā šoreiz attieksme laipna un pretimnākoša, bija gatavs slēdziens 2 dienu laikā. B/F fokuss nav novērots, viss atbilst normatīviem, cita regulēšana nav iespējama. Dabūju arī piesardzīgu komentāru ka ir redzēti arī labāki eksemplāri, šis esot normāls.
- Vēlāk aprunājoties noskaidroju, ka vairumā LV i-veikalu ar lielu varbūtību nonāk visādi nelikvīdi un citādas kakas, kuras civilās valstīs atmestas atpakaļ utt. Pārbaudot papīrus (veikals bm.lv) neatradu nekādas norādes par produkta izcelsmi. Tiesa atradu vēlāk netā skaidrojumus tam marķējumam, kas iespiests trubām otrā pusē (www.the-digital-picture.com...), nezinu cik ticami tie skaidrojumi
- Laikam pilnai drošībai par kvalitātu utt (iekš LV), jāpērk gadžeti canon veikalā
Tev pareizie secinājumi , man tehnika pamatā nāk no Francijas Vācijas un Japāna NEKAD NEVIENAI nav bijušas NEKĀDAS problēmas nedz ar Fokusiem nedz TEHNISKO kvalitāti. Kolēģiem kuri tehniku perk LV bezmaz 90% gadījumi ir PROBLĒMAS ar jebkuras paaudzes un līmeņa Foto tehniku VIENALGA ziepjutrauku pa 30Ls vai DSLR kameru pa 5000Ls
negatIvs:pareizāk būtu, ar šito objektīvu, līdz justēšanai nemaz nenonākt...., tas ir neiegādāties to ...
Var PIRKT taču jāskatās KUR. Latvijā diemžēl lielākā cieņā ir ZEMA cena kura kā likums paredz kādus "Izņēmumus" , parasti vājāku standartu un prasību veidā.
Lunis:Tev pareizie secinājumi , man tehnika pamatā nāk no Francijas Vācijas un Japāna NEKAD NEVIENAI nav bijušas NEKĀDAS problēmas nedz ar Fokusiem nedz TEHNISKO kvalitāti. Kolēģiem kuri tehniku perk LV bezmaz 90% gadījumi ir PROBLĒMAS ar jebkuras paaudzes un līmeņa Foto tehniku VIENALGA ziepjutrauku pa 30Ls vai DSLR kameru pa 5000Ls
Šauj nost,bet neticu,ka 90% oficiāli Latvijā tirgotas pie likumīgiem dīleriem firmas mantas var būt ar defektiem.Neiet runa par zenītlielgabaliem.Tas nozīmē,ka 9 no 10 meršiem,ko taisos pirkt salonā Domeniks, būs jāizmet šrotā!
Lunis:Tev pareizie secinājumi , man tehnika pamatā nāk no Francijas Vācijas un Japāna NEKAD NEVIENAI nav bijušas NEKĀDAS problēmas nedz ar Fokusiem nedz TEHNISKO kvalitāti. Kolēģiem kuri tehniku perk LV bezmaz 90% gadījumi ir PROBLĒMAS ar jebkuras paaudzes un līmeņa Foto tehniku VIENALGA ziepjutrauku pa 30Ls vai DSLR kameru pa 5000Ls
Šauj nost,bet neticu,ka 90% oficiāli Latvijā tirgotas pie likumīgiem dīleriem firmas mantas var būt ar defektiem.Neiet runa par zenītlielgabaliem.Tas nozīmē,ka 9 no 10 meršiem,ko taisos pirkt salonā Domeniks, būs jāizmet šrotā!
-------------- izstāstīšu pirms daudziem gadiem dzirdēto no viena autobūves inženiera, ka vācu smagajiem piemēram motorus testējot tiek noteikta tolerance, piemēram 20 zs novirze no jaudas, bet salīdzinājumā tajā laikā Scania šī novirze praktiski nedrīkstēja būt. Motors netika iebūvēts automašīnā. Tad neviļus rodas jautājums, kur gan paliek tie daži motori, kuri neiztur kontroli? Scania gadījumā varbūt tie tika izjaukti, bet tie švakuļi no citiem auto ražotājiem? Tāpat arī ar objektīviem... nu neticu, ka šie netiek testēti un pēc tam šķiroti.. bet ja šķiro, tad kur liek šos nelikvīdus?
Un praktiskā darbā tu ļoti jūti to 20 ZS iztrūkumu?Un galvenais vai vari, apsēdies tādam pie stūres un izmetis pāris riņķus pa šoseju,tā uzreiz pateikt-šī ir sūdīga mašīna,šitā nekur neder,bet šo lūk varētu lietot normāli?
Par Meršiem, protams, īpašs stāsts, lai atceramies Vairas mersi, kam suņa daba, ar to apstāšanos... Par objektīviem, nu atšķiras šie, nu testē pērkot, nu pēc loģikas no atvestās partijas pēdīgam jābūt ne nu mēslam, bet tomēr... Tik ja partijā viens? Un ieved šos no plašā sojuza visos iespējamos veidos? Mok no kāda patiešām lielveikala to pēdīgo pa puscenu var ievest???
Ja godīgi tad es jums neticu! Neticu ka rūpnīca Japānā škiro objektīvus, neticu ka marķē atsevišķi un sūta uz eiropas vairumtirdzniecības noliktavām kuras atkal šķiro ko sūtīt uz Vāciju, ko Somiju, ko Latviju un ko Igauniju! Tas vienkārši ir pārāk dārgi un, visticamāk, ka japānis rūpnīcā nemaz nav līdz tam aizdomājies jo nekad nav dzīvojis PSRS!
kasparsf:Ja godīgi tad es jums neticu! Neticu ka rūpnīca Japānā škiro objektīvus, neticu ka marķē atsevišķi un sūta uz eiropas vairumtirdzniecības noliktavām kuras atkal šķiro ko sūtīt uz Vāciju, ko Somiju, ko Latviju un ko Igauniju! Tas vienkārši ir pārāk dārgi un, visticamāk, ka japānis rūpnīcā nemaz nav līdz tam aizdomājies jo nekad nav dzīvojis PSRS!
Pareizi dari, ka netici... Ar Latvijas plašo tirgu tas būtu vienkārši vājprāts, par sojuza regulām pat nerunājot... Bet par ideju kādā eiropas lielveikalā pa lēto imprtēt to pēdīgo no partijas.... Vismaz tā ideja mani attur pirkt veikalā vienīgo.
Nu panem to pasu Coca Colu... sastavs atskiras Eiropas tirgum un A-eiropas tirgum... + tas ir daudzam partikas lietam, tad kapec lai ar tehniku nebutu tapat? Ir tacu prece paredzeta ASV un Kanadai, Eiropai un Krievijai... un kur braki likt, var mest ara, bet var letak realizet valstis, kur cilveki mazak prasigi, likumdosana pielaidigaka, nezin savas tiesibas utt. Nedomaju, ka mums veikala lietas ir 1:1 kvalitate ar piem. ASV tirgum paredzetajam!
PAR konkrēto vietu es tev kādreiz pastāstīšu pie aliņa Piemērs vienkārši 10 niekā. Man birojam blakus birojs bij tieši blakus vienam no lielkājiem Auto importētājiem - eksportētājiem , kādas 3-4x izmantoju viņu pakalpojumus PA CEĻAM
viecha:Un praktiskā darbā tu ļoti jūti to 20 ZS iztrūkumu?Un galvenais vai vari, apsēdies tādam pie stūres un izmetis pāris riņķus pa šoseju,tā uzreiz pateikt-šī ir sūdīga mašīna,šitā nekur neder,bet šo lūk varētu lietot normāli?
---------
Viecha, ir reizes, kd pietrūkst šo... Armijā mums pa naktīm bija halturka, jādzen no ešelona jaunie žiguļi uz bāzi. Attālums 11 km un jautrākais bija braukt pēdējiem, tad varēja kolonā izstiepties un riktīgi iedot mizā. Nu neticami, bet bija tā paša modeļa ietvaros tādi spridzekļi, ka jūti, lido, bet bija arī tādi, kuri "gumijā iesieti" dod, bet neiet. Ar smagiem tas pats, īpaši, kad pabraukā pa kalniem ar 40 tonnām un kalns iet uz augšu vairākus km.
Par pārtikas precēm visiem it kā viss kaidrs, ka mums te pilnīgi cita produkcija nāk, bet rūpniecības precēm līdzīga bēda. Mūs vēl ilgi uzskatīs par 3. attīstības valstīm, lai kā mēs to pieņemt negribētu...
Ne par objektīviem ,bet piemēram ir testi cik precīzi slēdzis atstrādā attiecīgos laikus visā diapazonā-no 30 sek līdz pat 8000-ai daļai.Normālai Japānas tehnikai(konkrētu modeli nepateikšu,neatceros,bet kaut kas no semipro filminiekiem,tipa EOS 5)tā novirze ir aptuveni 0,0...kaut kāds procents visā laiku diapazonā..Un tikai pašā galā-pie 8000 aiziet mīnusā par kādu 1/10 stopa.Zenitčiks bija tāpat testēts-tad viņam pie 500 ātruma novirze jau bija 2/3 stopa vai pat vairāk.To,protams,es jutīšu arī praktiski bildējot.Bet tie 5 vai 10 % tikai pašā galā ...to es nemanīšu nakādi.Testu aparatūra uzrāda,bet dzīvē man tāda kļūda ir pie kājas.Ne tā?Otrajā galā arī ir drusku lielāka novirze no normas,bet atkal krasi atšķirīga japāņiem un krieviem.Un padomju tehnikas lietošanas gadījumā ir svarīgi kāds eksemplārs tev gadījies un vai to var pieregulēt.Bet japāņi...arī Āfrikā ir japāņi.Vai kas tamlīdzīgs nav arī ar tiem objektīvu justējumiem uz konkrētās kameras?
Viecha, diemžēl japāņi mūsdienās ir dikti plašs jēdziens, no ar japāņu strādnieka,kurš pusdienlaikā lūdzas par savu uzņēmumu, līdz aziātu šķūnīšiem, kur saliek analogus un zem zīmola lelbles nonāk tirgū. Daudz par to raidījumu redzēts. Ir tādai daži interesanti vācu kanāli, kur šī lieta tiek pa retam parādīta. Ja jau vairs ko ražotu Japānā. Ražo sen aiz tās robežām un ja viss būtu zem japāņu kontroles... Man paziņa bija Tailandē un teica, varot nopirkt 3 veida Rolex pulksteņus: - oriģināls (cena ui!) - analogs (lētāks, bet kvalitāte neatpaliek) - lēts (krutka, bet atšķirs ne katrs) Un kur tad krievu forumos tik bieži pieminētie "pelēkie"? No kurienes šāds termins?
Nu Tālaviet,par žiguļiem gan es ticu.Reiz Antverpenes ostā redzēju kā lādē laukā no kuģa trjumiem Ņivas.Nerunāsim par to,ka obligātie pāris litri benžas pārdzīšanas vajadzībām,bija nosperti un nabaga strādnieki ar kanniņām bija spiesti uzpildīt mašīnas lai vispār kustētos.Tad no kādiem 60 gabaliem 2-3 nonīka turpat pie kuģa tikko uzbraukuši uz mola.Vārdu sakot bija spējīgi noripot metrus 50 vai 100.Rabotņiks izlec ārā(viņiem tur laiks svarīgs kādā atbrīvos kuģi),nolamājas,iesper Ņivai ar kāju un pamet turpat kur apstājusies.Un skriešus pakaļ nākošajai uz kuģi.Gan jau pēc tam savāca arī izbeigušās.
Par kamerām ir unikālāki stāsti , man kolēģei bij 5OD kurš pēc Canon servisa teiktā NEKAD nav ticis uzražots nevienā CANON rūpnīcā Vienkārši Canonam nav tādas ražošanas numerācijas. Iekšā visas komponentes oriģinālas ATŠĶIRĪBA bija pamanāma tikai ievērojami neprecīzākā AF sensoru kalibrācijā Rupji sakot AF strādāja jokaini tāpēc ar aizstiepa uz servisu.
Kungi, ja strīds par novirzēm no normas tehnoloģijās- tad, - kurš var apgalvot, ka VISI kādas partijas produkti būs 100% atbilstoši projektētajām tehnoloģiskajām prasībām?.. Vai tas vispār ir iespējams? (Vismaz pie esošajām tehnoloģijām? ) Jautājums 2- vai neatbilstošo produkciju izmest?- nebūs par dārgu?.. it kā jau lietojama
letins:Jautājums 2- vai neatbilstošo produkciju izmest?- nebūs par dārgu?.. it kā jau lietojama
Jā , tieši to ar LIETOJAM Ja runa piemēram par Higiēnas precēm tas kas priekš mums ražo CITĀS rūpnīcās pēc lētākām tehnoloģijām no lētākām izejvielām Vēl arī LIETOŠANAS paradumi , piemēram katars domāju ieērojs ka visādi šampūni dezodoranti pirkti pie mums un Vacijā uzvedās dažādi. PIRMKĀRT tie ir no tās lētās sērijas OTRKĀRT tie arī ražoti atbilstoši MŪSU lietošanas paradumiem Vāciets iepilina trīs piles šampūna un mazgājās MĒS lejam pusi saujas
Nu laikam gan- būs auni, būs cirpēji- mārketings, nekā personīga.. Tāds nu ir tigus, ko jau aizvien vairāk iepazīstam.. Ir pieprasījums- ir piedāvājums- cik adekvāts, pētiet paši.. Ja salīdzina standartus- kas precīzāk atbilst postuētajam- GOST, vai EIROSTANDART- salīdziniet- esat taču salīdzināšanas meistari
to, ka 24-105L ir kitenieks, nevar noliegt, jo tā arī tika izlaists kopā ar 5D. Pirku komplektā Canon veikalā. Sliktu neko par šo teikt nevaru, jo bija ļoti ass, nebija problēmas ar pretgaismām, ar kontrastu. Fokusējās var teikt vienkārši ideāli, pat salīdzinot ar 24-70L, kurš nomainīja šo kitu tikai dēļ fona zīmējuma. Nepatika man 24-105L fona blūrojums un vinjete uz FF. Par cik pirku abus, kā uzreiz parādījās, vēl nekādas nojausmas par šleifes problēmām nebija. Šim objektīvam cena ir nedaudz par augstu un sarkanā strīpa varbūt šim tomēr nepienākas.
Zin,ka daļēji piekrītu.Reiz sieva sen senos laikos bija h viņ zin kāpēc nopirkusi ārzemēs vaļas pulveri.Nu tur tipa tādu pašu marku ko arī pie mums tirgo.Un visu laiku man klāstīja,ka ārzemju variants esot stipri labāks.Teicu lai beidz niekus stāstīt,bet ar vēsu prātu padomājot,dabiski,ka poļu "uzņēmējs" tur elementāri saber iekšā savu Persil variantu.Uzkruķīt var nosacīti vienkāršus izstrādājumus,bet kā ar automobiļiem un fotokamerām?Diez vai man šķūnītī uz savu roku izdosies viltotus Volvo ražot.
A. ka Tokijā dažs labs mikrorajons ir lielāks par LV un ražotājs speciāli priekš LV toč neko neatlasa. Savukārt tirgotājs neko netestē. B. ražotājs protams, ka testē stiklus, bet tos kas neatbilst kkādiem normatīviem noteikti nelaiž tirgū jo pārējie ražotāji to tik vien gaida, lai izbļautu pa visu pasauli. C. lērumā Āzijas valstu ražo populāru produktu pakaļdarinājumus... vai tos tirgo bm.lv viltojot *Eiropas izplatītāja garantijas* papīrus... figviņzin... ir nācies tur pirkt bišķi niknākas lietas un nekas par to nav liecinājis D. 24-105 ir 4,5x zooms kurā sabāzts platleņķis, pamatnieks un tele - visticamāk šajā faktā arī jameklē atbilde - kaut gan bildi studijā, citādi grūti ko teikt - 5DII neapstrādāta, pilna izmēra bilde izskatās ziepaini neasa arī ar makrostiklu uz f8
tāda situācija- lielā bāze, no kuras tālāk objektīvi tiek izvizināti pa bodēm. Bodē ieved 10 objektīvus, pircēji atlasa labākos, bet pēdējie 3 paliek un neviens vairs nepērk. jautājums, kur paliek šie 3 objektīvi, jo tos 7 nopirka,pārdevējs gūst peļņu, pircēji apmierināti. - Vai to ved atpakaļ uz lielo bāzi? - Mēģina vietējam tomēr iemuhļīt? - Aizsūta uz rūpnīcu atpakaļ? - izmet ražošanas atkritumu konteinerī un tam atslēgu priekšā? Zinu, ka sadzīves tehniku brutāli izmet ( redzēts Dānijā ), arī ap 500 Ls vērtu,bet kā būs ar objektīviem, kamerām?
A. ka Tokijā dažs labs mikrorajons ir lielāks par LV un ražotājs speciāli priekš LV toč neko neatlasa. Savukārt tirgotājs neko netestē. B. ražotājs protams, ka testē stiklus, bet tos kas neatbilst kkādiem normatīviem noteikti nelaiž tirgū jo pārējie ražotāji to tik vien gaida, lai izbļautu pa visu pasauli. C. lērumā Āzijas valstu ražo populāru produktu pakaļdarinājumus... vai tos tirgo bm.lv viltojot *Eiropas izplatītāja garantijas* papīrus... figviņzin... ir nācies tur pirkt bišķi niknākas lietas un nekas par to nav liecinājis D. 24-105 ir 4,5x zooms kurā sabāzts platleņķis, pamatnieks un tele - visticamāk šajā faktā arī jameklē atbilde - kaut gan bildi studijā, citādi grūti ko teikt - 5DII neapstrādāta, pilna izmēra bilde izskatās ziepaini neasa arī ar makrostiklu uz f8
Par "C", ja BM tirgotu, sen jau būtu nojūgts. Pie pirmās garantijas verifikācijas. JO papīrus garantijas serviss verificē ar ražotāju. Par pārējo jau izteicos.
Beidziet muldēt, pat tāds sīkums, kā margarīns uz šejieni tiek pumpēts sūdīgāks. Objektīvi, tāpat, kā visasn nopietnas detaļas iziet pēcsalikšanas testu, un brāķis tiek nošķirots nost, bet pārejie ir sadalīti 2-3 daļās, atkarībā no firmas... tātad1.2.3. šķira Un visas tās tiek izpārdotas :P. Kur katra, nezinu, bet to gan, ka 3. šķiru var iztirgot tikai muļķiem!!!
negatIvs:
kā reizi , 24-105mm ir vissūdīgākais, tjipa kitenieks, no nosauktajiem ... laikam jau sarkanā šaurā strīpiņa samulsināja, vai burts L mar'ķējumā ....
17-40/4L un 16-35/2,8L abi ar sarkanu strīpu, bet otrajam strīpa sarkanāka un L burts treknāks. 24-105 mani visvairāk pārsteidza ar to ka liec taisnes pa kadra malām. Bik pamocīju savulaik,man sajūsmas nebija. Bet man vispār zūmi nav diez ko aktuāli.
talavietis:tāda situācija- lielā bāze, no kuras tālāk objektīvi tiek izvizināti pa bodēm. Bodē ieved 10 objektīvus, pircēji atlasa labākos, bet pēdējie 3 paliek un neviens vairs nepērk. jautājums, kur paliek šie 3 objektīvi, jo tos 7 nopirka,pārdevējs gūst peļņu, pircēji apmierināti. - Vai to ved atpakaļ uz lielo bāzi? - Mēģina vietējam tomēr iemuhļīt? - Aizsūta uz rūpnīcu atpakaļ? - izmet ražošanas atkritumu konteinerī un tam atslēgu priekšā? Zinu, ka sadzīves tehniku brutāli izmet ( redzēts Dānijā ), arī ap 500 Ls vērtu,bet kā būs ar objektīviem, kamerām?
šitas mani reāli arī uztrauc, jo neticu, ka IB serviss "mērenus" brāķus sūta atpakaļ uz somijas bāzi vai paši uzfrišina. atliek tikai piedāvāt nākamam klientam. agri vai vēlu klients paņems. arī lielie B&H gan jau laiž atgrieztos esemplārus atpakaļ apritē. ir gadījies "mainīties" ar viņiem. bet BM.lv cik saprotu tirgo UK tirgum domāto produkciju.
viecha:Starp citu,par vinjeti toč.Man arī taisa nedabīgi lielu gan 24-105 gan 17-40.Abi it kā skaitās L.
klau, nu bet tie tak ir lētākie L. Turklāt, ja salīdzina ar vēl lētākajiem Sigmu uc 3. ražotāju platajiem, ir ok. Ir labs korpuss, 17-40 pat blīvētais, par 24-105 neatceros, af-mf pārsēdzās vienkārši un nevelkot bikses pāri galvai, iztiek bez baigām flārēm, af ir kluss, ātrs un precīzs, arī aberācijas normā. Ir salīdzinoši ilgmūžīgi, turklāt bez būtiskām nolietojuma pazīmēm. Piemēram sigmai, kas man kalpo jau gadus 5. bija rokai tīkams gumijots pārklājums tērauda daļām - tas ir nolobījies gandrīz visa korpusa garumā, zūma gumijas rinķis atlipa un nokrita vienā jaukā dienā......un laikam tas arī viss, varbūt kādus sīkumus piemirsu
viecha:Starp citu,par vinjeti toč.Man arī taisa nedabīgi lielu gan 24-105 gan 17-40.Abi it kā skaitās L.
klau, nu bet tie tak ir lētākie L. Turklāt, ja salīdzina ar vēl lētākajiem Sigmu uc 3. ražotāju platajiem, ir ok. Ir labs korpuss, 17-40 pat blīvētais, par 24-105 neatceros, af-mf pārsēdzās vienkārši un nevelkot bikses pāri galvai, iztiek bez baigām flārēm, af ir kluss, ātrs un precīzs, arī aberācijas normā. Ir salīdzinoši ilgmūžīgi, turklāt bez būtiskām nolietojuma pazīmēm. Piemēram sigmai, kas man kalpo jau gadus 5. bija rokai tīkams gumijots pārklājums tērauda daļām - tas ir nolobījies gandrīz visa korpusa garumā, zūma gumijas rinķis atlipa un nokrita vienā jaukā dienā......un laikam tas arī viss, varbūt kādus sīkumus piemirsu
Protams.Dārgākie L ar 2,8 caurumu man nemaz nav pa kabatai.Es nemaz nesūdzos par šitiem.Tikai tāda īpatnība man liekas ir ar to vinjeti platajā galā.Par kādu tur neasumu vai pļeckainumu nemācēšu teikt-es to nejūtu.Un ka būtu nesmuks bokeh...nu diez ko nepiekritīšu,bet tas tiešām ir gaumes jautājums.Un ar 4.caurumu jau tas bokē ir daudzmaz izteikts tikai bildējot tuvā distancē-pāris metru ne vairāk.Laimīgu Jauno gadu!Es jau puspālī atrodos!
NilsS:
Protams.Dārgākie L ar 2,8 caurumu man nemaz nav pa kabatai.Es nemaz nesūdzos par šitiem.Tikai tāda īpatnība man liekas ir ar to vinjeti platajā galā.Par kādu tur neasumu vai pļeckainumu nemācēšu teikt-es to nejūtu.Un ka būtu nesmuks bokeh...nu diez ko nepiekritīšu,bet tas tiešām ir gaumes jautājums.Un ar 4.caurumu jau tas bokē ir daudzmaz izteikts tikai bildējot tuvā distancē-pāris metru ne vairāk.Laimīgu Jauno gadu!Es jau puspālī atrodos!
Nav ko brīnīties, ja reāli aktīvam fotodarbonim tehnika ne tikai ātrāk "amortizējas", bet arī ātrāk fiziski nodilst. Kaprači takš savas lāpstas arī maina krietni biežāk, nekā vidusmēra dārziņa saimnieks... Es pārāk intensīvi nebildēju un mani vienīgie L-"lētuči" - 17-40 un 70-200/4, nekādas īpašas apdiluma pazīmes neuzrāda. Bet vecais labais "3.zortes" "Tokina 28-70/2,6-2,8" vispār kā jauns. Bet tas arī būvēts krietni zolīdāk par vienu otru šodienas dārgo-biezo. Un, pa brīnumu- kaut arī visu savu optiku esmu pircis mazlietotu- ne reizi uz briesmīgajiem "nefokusiem" neesmu uzrāvies.
Ar canon lūžņiem Latvijā šķiet ir tā pat kā bija ar krievu maģiem. Ja nopirku kādu Technics maģi, tad neko tur vairs neuzregulēsi, kas tur rakstīts tas arī ir. Nopirku teātrim 2 krievu Olimpus 004 un pacēlu vismaz par vienu klasi, ja ne divām. Tas pats ar šeit dabonamiem canoniem. Kamēr neesi nojājis kaudzi nervu servisā, tikmēr viņš savai klasei neatbilst un arī pēc tam ar piedomāšanu. Pie kam canon gadījumā nav starpības kur viņu pērk, jo draņķi tirgo kā pa dārgo tā pa lēto. Ar ārzemes canonu pieredzes vēl nav, bet maija beigās būs. Tad jau manīs vai tam ir arī kāda cita jēga, jeb tikai 1/3 cenas starpība.
MaKa:Ar canon lūžņiem Latvijā šķiet ir tā pat kā bija ar krievu maģiem. Ja nopirku kādu Technics maģi, tad neko tur vairs neuzregulēsi, kas tur rakstīts tas arī ir. Nopirku teātrim 2 krievu Olimpus 004 un pacēlu vismaz par vienu klasi, ja ne divām. Tas pats ar šeit dabonamiem canoniem. Kamēr neesi nojājis kaudzi nervu servisā, tikmēr viņš savai klasei neatbilst un arī pēc tam ar piedomāšanu. Pie kam canon gadījumā nav starpības kur viņu pērk, jo draņķi tirgo kā pa dārgo tā pa lēto. Ar ārzemes canonu pieredzes vēl nav, bet maija beigās būs. Tad jau manīs vai tam ir arī kāda cita jēga, jeb tikai 1/3 cenas starpība.
Žēl, ka Technics neražo objektīvus... Vēl "žēlāk", ka pat Canonam neražo...