forum.gif
6000 ls plakāts - nobildēsi par velti?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / 6000 ls plakāts - nobildēsi par velti?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 30.12.12 09:05 labots
 citēt
Tas plakātiņš, kas traukos parādījies pēdējā laikā neliekas smieklīgs?
Publicēts: 30.12.12 09:13
 citēt
džeks , plakāta lejas daļā velk uz Džekiju Čanu ...... , bet arī bez tā ir iemesli spurdzienam :bad_smile:
Publicēts: 30.12.12 09:26
 citēt
bezjēdzīgs tas plakātiņš . Kaut kas izrauts no tēmas un viss. Man var piederēt vesela foto aģentūra ar vairākām studijām un administratīvo kobainu,bet tas nu nekā netraucētu nošķilt kaut ko ar galaxi na haļavu.
Varētu būt vienīgi runa par neprasmi organizēt biznesu. Ņefig nest,ko nevar pacelt.
Publicēts: 30.12.12 09:44
 citēt
ingfoto - vari mani rīt ap pusnakti nobildēt :big_smile:
Publicēts: 30.12.12 09:45
 citēt
Oliss:ingfoto - vari mani rīt ap pusnakti nobildēt :big_smile:

vai tad būsi viesizrādēs?
Publicēts: 30.12.12 12:14
 citēt

nē, bildēšu kāzas
Publicēts: 30.12.12 12:50
 citēt
imgfoto:

nē, bildēšu kāzas

Pa velti :D ?
Publicēts: 30.12.12 13:03
 citēt
nuuu, maksa, kā zinām, var būt dažāda :D
Publicēts: 30.12.12 14:57
 citēt
Ko brīnaties?Jūs taču paši tā atbildat,kad klients sūdzas ka dārgi.:face-grin:
Publicēts: 30.12.12 15:03
 citēt
Par velti bildē ar lētiem komplektiņiem. Ar šādu komplektiņu jau diez vai... Ja nu vienīgi kailās ainavas mākslas vai citu iemeslu vārdā...
Publicēts: 30.12.12 15:39
 citēt
Luxferre:Par velti bildē ar lētiem komplektiņiem. Ar šādu komplektiņu jau diez vai... Ja nu vienīgi kailās ainavas mākslas vai citu iemeslu vārdā...

Daudziem foto ir hobijs, tāpēc visu bildē bez maksas neatkarīgi no tā kāda tehnika. Pastulbs plakāts un vienīgais, ko tas parāda - daudzi fototehnikā ir iztērējuši vairāk nekā var atļauties, tāpēc jāsaspringst par sādām lietām
Publicēts: 30.12.12 15:46
 citēt
nesaprotu, kas Jums te liekas pastulbs - normāls plakāts priekš tiem, kam ne mazākās jausmas, cik maksā fototehnika ........
Publicēts: 30.12.12 16:31
 citēt
dansiga:nesaprotu, kas Jums te liekas pastulbs - normāls plakāts priekš tiem, kam ne mazākās jausmas, cik maksā fototehnika ........

A klientam rausta cik tai Leica S2 objektīvi maksā,jeb viņš bildi pirks?
Publicēts: 30.12.12 16:36
 citēt
dansiga:nesaprotu, kas Jums te liekas pastulbs - normāls plakāts priekš tiem, kam ne mazākās jausmas, cik maksā fototehnika ........

==========

Es arī to šādi uztveru!
Publicēts: 30.12.12 16:55
 citēt
nafig to 50mm vai kādu tur fiksu plakātā ar 24-70 un 70-200 pietiek un summa būtu smukāka 5000Ls. un vizuāli smukāk arī varēja noformēt.

Ir tādi fotogrāfi, kam darbs pietiek un uz kuriem apvainojas paziņas, ka tā jau aizņemtais fotogrāfs neziedos savu laiku un spēku lai pa velti nofočētu un ir tādi kas sapērkās pirmajā dienā dārgu tehniku un nesaprot kāpēc viņam nemet naudu pakaļ par viņa amatiera bildēm. protams ka viedokļi šiem atšķirsies :)
Publicēts: 30.12.12 16:59
 citēt
Rolands66:

tie nav klienti, bet diedelnieki, kas parasa nofotografēt bez maksas!!!!
Publicēts: 30.12.12 17:22 labots
 citēt
dansiga:
Rolands66:

tie nav klienti, bet diedelnieki, kas parasa nofotografēt bez maksas!!!!

Piedod Māxliniec, BET kā klientam man "pie kājas" Ka Tu pēdīgo kreklu atdevi, lai TO gadžetu nopirktu... JA Tava bilde mēsls, pa seju atrausies, ka mani kropļo. tieši Tāpēc plakāts vienkārši DEBĪLS. Man, vēlreiz, pajāt cik lohs par grabažām iztērēja, man BILDI vajag.:face-grin: UN zinu, ka ir lohi, kam grabažas svarīgas.:face-grin:
P.S.
Tas pajoliņš plakātā varēja "krustēva" dāvināto Lexusu piezīmēt, vispār cipars kosmosā lidotu....
Publicēts: 30.12.12 17:26
 citēt
Kā vienmēr - minūtē nopelnīt miljonu visu dzīvē dabūt par brīvu. Kāds vieds cilvēks reiz teica, ka būs jāpajājas, lai ko sakarīgu dabūtuvienmēr ir jāpajājas.
Publicēts: 30.12.12 17:57
 citēt
Elmars, BET kāpēc būtu jāfotografē bez maksas!?!!?!!?
Publicēts: 30.12.12 18:03
 citēt
dansiga:Elmars, BET kāpēc būtu jāfotografē bez maksas!?!!?!!?

... a, kāpēc vispār jāfotogrāfē :D

Plakāts stulbs, visi, kas šo plakātu ielika draugiem.lv saņēma no manis aptuvēni šadus tekstus
"Ja kameras cena izteiktu prasmi, ku viegli būtu fotogrāfos orientēties. Kameras cena izsaka iespēju lielumu un bieži vien stāvokli sabiedrībā.
Tāpēc, nevis šādu stulbu plakātu, bet bildes galdā!!! Un pēdējais noteiks maksāt, vai nemaksāt.
Ir bieži, kad es ar mobilo iztaisu labāk, kā turpat blakus ar 1D...
Lūk kā bildē mobilais (sen atpakaļ bildēta)... www.photodom.com...
Nevis fotoaparāts, bet smadzenes bildē, un attiecīga tehnika, ja to pareizi māk pielietot palīdz īstenot ieceri.
Es personīgi tautas vietā, visiem kuri ielikuši šo un līdzīgus plakātus, pasūtījumus 3 gadus nedotu. Nemāki iztaisīt savu, nevar dot pasūtijumu"
Publicēts: 30.12.12 18:06 labots
 citēt
es gan šo saistu tikai vienīgi ar profa darbību, jo manā naivā prātā komercija saistās ar pamatlīdzekļiem, nodokļiem un pelņu, bet mani kā hobijfotogrāfu šis nemaz neuzbudina :D , jo kamera nav pirkta, lai kādu bildētu par velti, gribu bildēju, gribu nebildēju, ja bildēju,esmu profs, ja nebildēju, esmu cilvēks ar kameru, kurš fočē kā grib, ko grib un ja vispār grib..
Publicēts: 30.12.12 18:09 labots
 citēt

Piedod, bet kāpēc man par mēslu jāmaksā, arī ar zelta lāpstu radītu mēslu????:face-grin:
+++++ haidukam, par izvērstu skaidrojumu.:face-smile:
P.S.
Redz jautājums, kas bij vispirms, klients vai fotografers...
Plakāta autors, Māxliniece un vēl daži domā, ka Dievs Fotograferu radīja, un lai šamam darbs būtu, sadēstīja zemītē klientu sēklas...
Es gan domāju, ka cilvēkiem bildes gribējās, un tāpēc daži par fotogrāfiem skolojās... Un tagad vēl daži "čaklīši" gadžetus pērk, un fotograferus tēlo...:face-smile:
Publicēts: 30.12.12 18:25
 citēt
Elmarss:

Piedod, bet kāpēc man par mēslu jāmaksā, arī ar zelta lāpstu radītu mēslu????:face-grin:
P.S.
Plakāta autors, Māxliniece un vēl daži domā, ka Dievs Fotograferu radīja, un lai šamam darbs būtu, sadēstīja zemītē klientu sēklas...
Es gan domāju, ka cilvēkiem bildes gribējās, un tāpēc daži par fotogrāfiem skolojās... Un tagad vēl daži "čaklīši" gadžetus pērk, un fotograferus tēlo...:face-smile:

----------------------
Elmār, nu man bildes izmētātas pa netu, nu ja cilvēks izdomā man uzticēt kaut ko nobildēt, tad taču viņš vadās pēc redzētā, ne tā? Tad tālāk es jau izdomāju cik man gribās prasīt par manu laiku un darbu, kā arī par tehnikas amortizāciju. Vai es kaut ko ne tā saprotu? Ir gadījies sagrēkot un pabildēt par naudu. Varbūt man bija nevis jāsauc cena, bet jāgaida cik man atmetīs?
Publicēts: 30.12.12 18:29 labots
 citēt
talavietis:
Elmarss:
P.S.

----------------------
Elmār, nu man bildes izmētātas pa netu, nu ja cilvēks izdomā man uzticēt kaut ko nobildēt, tad taču viņš vadās pēc redzētā, ne tā? Tad tālāk es jau izdomāju cik man gribās prasīt par manu laiku un darbu, kā arī par tehnikas amortizāciju. Vai es kaut ko ne tā saprotu? Ir gadījies sagrēkot un pabildēt par naudu. Varbūt man bija nevis jāsauc cena, bet jāgaida cik man atmetīs?

Redzi, atslēgas vārds bija "bildes" tobiš Tava darba kvalitāte... UN pie kājas ar ko Tu TO dabūji gatavu. KAS bij nesaprotams? Pareizi, tik idiņš prasīs AR KO Tu bildē un neskatīsies Tavu darbu, par to arī ņirdziens uz "plakātu"...:face-smile:
Es puika no laukiem, un nejūdzu ratus zirgam priekšā, un ņirdzu par visiem, kas TĀ dara.:face-grin:
Publicēts: 30.12.12 18:31 labots
 citēt
talavietis:
Elmarss:
P.S.

----------------------

Pareizi raksti- tu nosauc cenu, cilvēks paskata tavus darbus un saka- JAA vai NEE. Un viņam absoluti neinteresē tavs arsenāls. :)
Un darījums tiks noslēgts tikai tad, kad abas puses būs apmierinātas... bet tavi argumenti, ka bildē ar plakātā redzamo, cenu neietekmēs :P
Publicēts: 30.12.12 18:37
 citēt
Par ko tad maksā fotogrāfam?
Par darbu +
par brendu+++++ (naf brenda, naf+, ir liels brends, ir daudz+++++ )
(ja vēlies , ka bildi tev paraksta pasaules slavens fotomākslinieks, samaksāsi par viņa parakstu n-tos tūkstošus. Bet tādu pat un pat labāku neatpazīstams fotogrāfs uztaisīs par velti, vai simbolisku cenu)
Publicēts: 30.12.12 18:41 labots
 citēt
Haiduk, man pazīstams operators filmē kāzas un kooperatīvos, tici netici, bet bija laiks, kad viņš teica, ka videokamerai jābūt krutai un iespējami lielākai, lai varētu filmēt par smuku ciparu. esot pat reizes ņēmuši otru kaut kādu lielu neejošu līdzi, lai radītu tēlu... :) Un es šim ticu, jo nabaga klients arī nezin kas ir laba bilde. ja tas zinātu, tad nebūtu tādu šķidru komentāru zem bildēm traukos bijis un arī šeit ir gana karots ar tādu pašu klientu, kurš paņēmis savu pirmo kameru un pārliecināts, ka viņa bilde ir laba.
Tā kā šis tehnikas arsenāls kaut kādā ziņā ir arī pierādījums, ka cilvēks nav nopircis to lai dauzītu riekstus. Bet nu es savā būtībā esmu diezgan liels ideālists un mani tas netraucē iejukt rietumu sabiedrībā, bet šeit diemžēl bieži mani nesaprot..
Publicēts: 30.12.12 18:51 labots
 citēt
Haiduks:Par ko tad maksā fotogrāfam?
Par darbu +
par brendu+++++ (naf brenda, naf+, ir liels brends, ir daudz+++++ )
(ja vēlies , ka bildi tev paraksta pasaules slavens fotomākslinieks, samaksāsi par viņa parakstu n-tos tūkstošus. Bet tādu pat un pat labāku neatpazīstams fotogrāfs uztaisīs par velti, vai simbolisku cenu)

Mja, ir gadījies redzēt nodzērušos "brendus". UN ļautiņus, kas par TO maksā... Novije latišskije/russkije saucas... Tiem ar tās lielās kameras vajag, tiem ar tā krutā filmēšana ar spogulenēm, un fočēšana ar bezspogulenēm... katrs pelna kā prot, vai NEPROT... Biežāk jau neprot.:face-grin:
Un vēl, ja traukos, kur pārsvarā "klienti" ganās tas plakāts vēl varbūt ir saprotams, Tad te, kur ganās cilvēki, kas domā, ka zin, kā bilde rodas, tas plakāts ir kā skaļš pirdiens baletā.:face-devil-grin:
Publicēts: 30.12.12 20:09
 citēt
normāls, informatīvs plakāts vidusmēra cilvim.
kaut vai lai saprastu, ka tik dārga tehnika nemaz nav vajadzīga :)

savukārt uz kādiem nosacījumiem tiek fočēts ir pavisam cits stāsts ar citiem faktoriem.
Publicēts: 30.12.12 20:16
 citēt
Lachux:normāls, informatīvs plakāts vidusmēra cilvim.

savukārt uz kādiem nosacījumiem tiek fočēts ir pavisam cits stāsts ar citiem faktoriem.

Stāsts ir par to, ka "apbižotie" pilnus draugiem.lv pielikuši :D
Publicēts: 30.12.12 20:23 labots
 citēt
Es varu plakātu vērtēt tikai saistībā ar tā ievietotāju portālā draugiem.lv, līdz ar to nevaru objektīvi ko vērtēt. nekas oriģināls tas nav, jo esmu redzējis analogu ar krievu tekstu. Tātad, plaģiāts.
man liekas, ka viss tas pārspīlēts, es bildēju pat velti ļoti daudz, un tas man sagādā prieku. To darot, varu atļauties bildēt ar 1000D un kit objektīvu, proti, komplektiņu, kas man ir maksājis zem 200Ls.
Bet par klientiem taisnība, vismaz plauktā man rēgojas 1D ar 24*70L, tad viņš saprot, ka ne jau nabadzības dēļ izvēlos citu aparātu.
Publicēts: 30.12.12 20:23
 citēt
Haiduks:
Lachux:normāls, informatīvs plakāts vidusmēra cilvim.

Stāsts ir par to, ka "apbižotie" pilnus draugiem.lv pielikuši :D

ā, nu, tad jau paši vainīgi :)
Publicēts: 30.12.12 20:31
 citēt
Palika nepaķidāts kāda vella pēc kaut kādas sarunas laikā fotogrāfam vispār jānonāk situācijā,kad sākas taisnošanās un izdevumu analīze.. :D
Publicēts: 30.12.12 20:36
 citēt
Rolands66:Palika nepaķidāts kāda vella pēc kaut kādas sarunas laikā fotogrāfam vispār jānonāk situācijā,kad sākas taisnošanās un izdevumu analīze.. :D

Man patika teiciens- nopirku skalpeli....
... un kad naf klientūras, tad liks plakātu- lāzerskalpelis maksā X0000, kojka X0, koka mētelis bezmaksas :P
Publicēts: 30.12.12 20:38
 citēt
Rolands66:Palika nepaķidāts kāda vella pēc kaut kādas sarunas laikā fotogrāfam vispār jānonāk situācijā,kad sākas taisnošanās un izdevumu analīze.. :D

AHA, par Maļēviča kvadrātu var turpināt... Ja nopietni, tad izdevumu analīze, kāreiz ir fotograferu jājamzirdziņš... Arī plakātu skatot pie tāda secinājuma var nonākt, plakāts - fotogrāfiska nekādība.:face-smile:
Publicēts: 31.12.12 13:30
 citēt
viecha:Ko brīnaties?Jūs taču paši tā atbildat,kad klients sūdzas ka dārgi.:face-grin:

vot nekad neesmu tā atbildējis, tāpēc arī brīnos:)
Publicēts: 31.12.12 13:38
 citēt
Jēziņ.. humoristiks plakāts tam kurš saprot par ko runa. Un šitāda ņemšanās?:amazing:
Publicēts: 31.12.12 13:41
 citēt
betas-apsargs:Jēziņ.. humoristiks plakāts tam kurš saprot par ko runa. Un šitāda ņemšanās?:amazing:

SĀPE TA REĀLA
Publicēts: 31.12.12 13:50
 citēt
Elmarss:

izdevumu analīze, kāreiz ir fotograferu jājamzirdziņš... .:face-smile:

Nekad neesmu redzējis superīgas kāzu bildes, kas tapušas ar 350 d + 18-55 kit.
Sūdu kalnus, kuri šķilti ar šādiem un līdzīgiem komplektiem - gan....
Te gudrās galvas, kam darīt nav ko, var pa analizēt - kāpēc tā :face-glasses:
Publicēts: 31.12.12 14:04 labots
 citēt
NilsS:
Elmarss:
izdevumu analīze, kāreiz ir fotograferu jājamzirdziņš... .:face-smile:

Nekad neesmu redzējis superīgas kāzu bildes, kas tapušas ar 350 d + 18-55 kit.
Sūdu kalnus, kuri šķilti ar šādiem un līdzīgiem komplektiem - gan....
Te gudrās galvas, kam darīt nav ko, var pa analizēt - kāpēc tā :face-glasses:

Redz, tepat blogā, jefiņš ar Marku un krutākiem(dārgākiem) stikliem MPSus publicē... padomā arī TU...:face-grin:
Pat ar ziepi tapušas kāzubildes esmu redzējis, UN maksāts par TO oooo-kāds cipars...:face-devil-grin: Izlien no savas ģerevņas.:face-grin:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):