Nekad neesmu redzējis superīgas kāzu bildes, kas tapušas ar 350 d + 18-55 kit. Sūdu kalnus, kuri šķilti ar šādiem un līdzīgiem komplektiem - gan.... Te gudrās galvas, kam darīt nav ko, var pa analizēt - kāpēc tā
Redz, tepat blogā, jefiņš ar Marku un krutākiem(dārgākiem) stikliem MPSus publicē... padomā arī TU...
klau, vispār jau runa bija par kāzu fotogrāfiem, neapspriežot visuma izcelšanos utt. Starp citu - kurš ?
Nekad neesmu redzējis superīgas kāzu bildes, kas tapušas ar 350 d + 18-55 kit. Sūdu kalnus, kuri šķilti ar šādiem un līdzīgiem komplektiem - gan.... Te gudrās galvas, kam darīt nav ko, var pa analizēt - kāpēc tā
Redz, tepat blogā, jefiņš ar Marku un krutākiem(dārgākiem) stikliem MPSus publicē... padomā arī TU... Pat ar ziepi tapušas kāzubildes esmu redzējis, UN maksāts par TO oooo-kāds cipars... Izlien no savas ģerevņas.
te varētu taisīt derības, kurš vairāk uzcepsies uz šī glupā plakāta.. Būtībā plakāts te var palikt otrā plānā, galvenais, cita tekstā salasīt pēc iespējas vairāk blusu
talavietis:te varētu taisīt derības, kurš vairāk uzcepsies uz šī glupā plakāta.. Būtībā plakāts te var palikt otrā plānā, galvenais, cita tekstā salasīt pēc iespējas vairāk blusu
Dažs pērk krutu auto, lai meitenes sakoļītu, citi "garus" objektīvus un "resnus" fotoaparātus... daudziem ir vērts aizdomāties, vai auto un "vizināšana par velti" nesanāk lētāka par "nobliez" mani smuki.. un na xaļavku
Gabiz:Dažs pērk krutu auto, lai meitenes sakoļītu, citi "garus" objektīvus un "resnus" fotoaparātus... daudziem ir vērts aizdomāties, vai auto un "vizināšana par velti" nesanāk lētāka par "nobliez" mani smuki.. un na xaļavku
Pat iedomāties nevari, cik ļoti tāsauktajiem TOPfotogrāfiem, kas par bezspoguleņu "krutajām" bildēm onanē, gribas, lai topiks ap beibju foto un gadžetu izmaksām noslēdzas... Jauku Jauno, arī nefotogrāfiem, manējiem.!
Gabiz:Dažs pērk krutu auto, lai meitenes sakoļītu, citi "garus" objektīvus un "resnus" fotoaparātus... daudziem ir vērts aizdomāties, vai auto un "vizināšana par velti" nesanāk lētāka par "nobliez" mani smuki.. un na xaļavku
Bet "nobliezt"varam!Un nemaz nebūs dārgi.Tikai kāds tam sakars ar spoguļkameru?
Ņemsim par atskaites punktu pilnīgi normālu, labi situētu amatieri - fotomīli no Anglijas, uzsveru - fotomīli. Iet laiks, fotomīlis aug un attīstās, pieņemas prātiņā un, protams, investē savā mīlestībā - fototehnikā. Un nevienam nerodas nekādi "emm.." jautājumi, tas tiek uztverts normāli un ar sapratni, gluži kā fakts, ka šāds fotomīlis, divu nieka mēnešu laikā nopērk jebkuru gadžetu 500 naudu robežās, īpaši neiespringstot un neskaitot pfeniņus. Un tagad - analogi - par atskaites punktu paņemsim vidusmēra profesionāli, tai pašā Anglijā, kurš sniedz fotogrāfa pakalpojumus. Un atkal - nevienam nerodas nekādi jautājumi - cilvēks, kurš sniedz pakalpojumu profesionāli, rūpējas par savu tehniku, tās stāvokli, zināšanām, izmaksām ikdienas darba nodrošināšanai un pat elementārai nokļūšanai no punkta A uz punktu M. Nevienam nav spiesta lieta par varītēm uzbāzties dārgam pro vai žuļikam pro, var tomēr sasprindzināt savu smadzenīti un atrast lētāku pro vai meklēt alternatīvas, kas vairumā gadījumu, tiek arī darīts ( ja ņem vērā, kāzu gatavošanās specifiku pasaulē( tai pašā Angiljā, kur tikai izcili idioti un EU sitizenšipa pircēji skrien laulāties pa galvu pa kaklu)). Visi zina,ka kāzas un citi "īpaši" gadījumi ir once , twice in a lifetime un tiem attiecīgi jāsagatavo arī maciņš.
Tad kāpēc es tomēr redzu cepienus par šādiem plakātiem? Domājams tāpēc, ka post padumija tomēr ir bijusi savdabīga lobotomija un padumijas laika atrauga, nu, nekādi nespēj saprast elementāras ekonomikas pamatformulas... Es ar šo akapēctikdārgi, saskaros ikdienā, savā darbā, pat neskatoties uz to, ka mana klientūra nav industrijas top plaukts, bet ir vidusmēra slānis maksātspējas ziņā un mani amatbrāļi par analogu pakalpojumu nekautrējas ņemt 3x lielāku ciparu. Secinājumi? Tikai viens. Tiklīdz klients - vienalga, šuvējas, fotogrāfa, grafikas dizainera, autoremontmeistara vai gineklologa.. , izmet sakrālo akapēc.., ir laiks viņu pasūtīt ātri,pieklājīgi, bet tālu, ar biļeti vienā virzienā. Bez paskaidrojumiem. Vienkārši - pasūtīt.
Un nevajag labam profesionālim raustīties, ka mēnesi peles bizos pa maku. Izdzīvos patiešām talantīgākie un apsviedīgākie, kas tad arī ir ekonomikas pamatu pamats. Kurpretī nolaisties līdz pakāpei, kad klientam jāskaidro shēmās un ar uzskates materiāliem, kā 5gadīgam bēbim, kas tad veido izmaksas viņa pasūtītajā projektā, nu, piedodiet... Man nav opja miljonāra, lai es varētu atļauties tērēt savu dārgo laiku tukšām vāvulām. Cilvēkam, kurš vēlas pirkt manu pakalpojumu, ir jāzina bez sufliera, kāpēc viņš ir izvēlējies mani ar visu manu dārgo, vidējo vai lēto tehniku un procesa gaitā šādām apspriešanām vienkārši nav vietas.
Vienkārši, cieniet sevi mazliet vairāk, cieniet savu darbu un visbeidzot - cieniet klientu, protot viņam savlaicīgi pateikt "nē".
Tikai to, ka profesionāļa līmeni nosaka ne tik daudz gadžetiem iztērētā nauda, pakalpojuma cena vai klientūra, bet gan elementāra savas profesionalitātes līmeņa apzināšanās un adekvāta uzvedība.
Starp citu, augsta līmeņa pro, kurš makšķerē klientus ss.lv, ir tikpat smieklīgs kā klients, kurš cer atrast augsta līmeņa pro ss.lv....
Gadi skrien kā stirnas. Idejas dzīvo mūžīgi. Ideja par lielo $$$ jau nu noteikti. Topika uzturāšanai atkārtošu linku uz ainavu fotogrāfa Vyacheslav Izaztsov, Novosibirsk, Russia izlikto darbu katalogu. www.saatchionline.com... Pavēroju bildes. Pavēroju cenas. Nopietni strādā. Pārdomājot regulāri F/blogā apspriesto naudas pelnīšanas tēmu (kā fotogrāfam), radās jautājums - cik no mūsu autoriem par savām ainavām (apsukātām par krūmu bildēm) var cerēt saņemt līdzīgu summu? Vēl - tiem, kuri mīl dzīvi, nevajagot laiku izšķiest nelietderīgi, dzīve noritot īsā, tai atvēlētā laika posmā.
Voldemorts: Pavēroju bildes. Pavēroju cenas. Nopietni strādā. Pārdomājot regulāri F/blogā apspriesto naudas pelnīšanas tēmu (kā fotogrāfam), radās jautājums - cik no mūsu autoriem par savām ainavām (apsukātām par krūmu bildēm) var cerēt saņemt līdzīgu summu?
Visupirms, derētu sākt ar "mākslinieku" vēlmi aptvert neaptveramo. Pirmā kļūda biznesā - pašam šaut, pašam retušēt, pašam studijot, pašam skraidīt pa PR pasākumiem un spraudīt saujās visiem savas vizitkas, pašam dirnēt sociālajos networkos un spamot, pašam taisīt savu portfolio, uzturēt websaitu, pašam izstāžoties un pie tā visa - pašam vēl savu bugaltēriju vest. Tādi multitāskeri, kā likums, izgāžas un meņģējas gadiem vienā un tai pašā vietā. Nu, nevar profesionālis, atvainojos, dzimumaktot santīmu un drukāt savas vizītkartes uz lētākā papīra, ar puszagtu paštaisītu logo (apšaubāmā kvalitātē), hostēties subdomēnā wordpresam. com, uz twenty eleven templeita, nēsāties pa tusiņiem, uzturēt saikni ar potenciālajiem klientiem sociālajos tīklos un pie tā visa, būt vēl arī spējīgs fotografēt... Tas nav nopietni. Voldemorta minētais fotogrāfs ir izvēlējies maksāt vidutājam par bilžu pārdošanu un neiespringt par šīm bildēm vispār. Pareiza pieeja. Viņam automātiski tiek piedāvāts portfolio, zināms skaits sekotāju websaita pieslēgtajos sociālajos tīklos, zināmas bezmaksas reklamēšanās iespējas, kā arī - atkrīt vajadzība cirst cauri krūmiem svaigi izveidotu websaitu, neko nezinot par e-komerciju kā sugu. Pēc maniem vērojumiem, web vidē, veicas tiem fotogrāfiem, kuri uztaisa labu, pietiekami retu, kvalitatīvu sēriju komerc un reklāmfoto, izliek to par, teiksim 5USD fotobankās un pa to laiku, kamēr šīs bildes N reizes tiek nopirktas, koncentrējas uz nākamo fāzi www iekarošanā - portfolio. Kas tad ir labāk - uztaisīt izcilu un pārdot vienu bildi vai printu par 100, 200, 400 dolāriem vai pārdot sēriju bilžuku N reizes un iegūt N klikšķus un labas pozīcijas gogles meklētājā uz šo bilžu web variantiem? Tie laiki, kad ar savām aumež daiļajām bildēm varēja čukbānī uz Parīzi aizbraukt izstādīties, ir pagājuši un tagad auditorijas koncentrācija ir par labu tieši www un uzvarēs nevis talantīgākie, bet gan tie, kuriem iegadīsies talantīgākais www pīāršiks. Jautājums ir - cik ir tādu, kuri var atļauties talantīgu pīāršiku, ja pat domēnu un hostingu savam laukumam apmaksāt vardīte žņaudz...
Voldemorts:Gadi skrien kā stirnas. Idejas dzīvo mūžīgi. Ideja par lielo $$$ jau nu noteikti. Topika uzturāšanai atkārtošu linku uz ainavu fotogrāfa Vyacheslav Izaztsov, Novosibirsk, Russia izlikto darbu katalogu. www.saatchionline.com... Pavēroju bildes. Pavēroju cenas. Nopietni strādā. Pārdomājot regulāri F/blogā apspriesto naudas pelnīšanas tēmu (kā fotogrāfam), radās jautājums - cik no mūsu autoriem par savām ainavām (apsukātām par krūmu bildēm) var cerēt saņemt līdzīgu summu? Vēl - tiem, kuri mīl dzīvi, nevajagot laiku izšķiest nelietderīgi, dzīve noritot īsā, tai atvēlētā laika posmā.
------------------------ pavisam viduvējas bildes! Es varu zem savām padrukāt 1500 Ls gb, un te jau LV pirms gadiem tādi bija, kuri iedomājās, ka pietiek pašam sevi pacelt pāri. Tikai viens ir uzrakstīt cenu, bet otrs ir to tiešām sajust makā.
Ja jau diskusija aizgājusi tik tālu, tad sens princips biznesā- pats ar 2 rokām nopelnīsi tik, cik ar 2 rokām var nopelnīt... gribi vairāk, pieliec vēl citas rokas. Vislabāk bizness aiziet, ja nav jānodarbojas ar pašslavēšanos, bet to dara citi cilvēki... Radi viņiem interesi un ļaujies lai tevi ness...
PS man ir viena bilde, kura ir nopirkta 174 reizes un tas ir daudz labāks pierādījums, nekā es pašrocīgi zem bildēm būtu ciparus ar 3 nullītēm sazīmējis.
talavietis, nu protams! Ar "nopietni strādā" biju domājis cenas, ko par šādiem darbiem vēlas saņemt starpnieks - saatchionline com. Tam autoru, to darbu piedāvājums ir visai plašs. Visdažādākie žanri, ne tikai foto.
Voldemorts:talavietis, nu protams! Ar "nopietni strādā" biju domājis cenas, ko par šādiem darbiem vēlas saņemt starpnieks - saatchionline com. Tam autoru, to darbu piedāvājums ir visai plašs. Visdažādākie žanri, ne tikai foto.
Viss tas ir tā un pareizi, bet man, kā iedzērušam kroga apmeklētājam ir pie kājas, kā tikt līdz mājām un ja kāds taksists ar Bugatti mēģinās attaisnot sava pakalpojuma cenu ar mašīnas cenu, es aizbraukšu ar Dačiju. Foto.ru rakstīja, ka viens viņa paziņa kāzas uz kropu bildē ar Sigmu 24-70, jo tā esot visresnākā, tātad vairāk patīk noteiktai pasūtītāju kategorijai - Re, ar kādu verķi tiek bildētas mana dēla kāzas!
Liekas, smieklīgi, bet tomēr fakts... daudzi cenšās sapikt plakātā redzamo, un kad ir tuvu galamērķim, tad katrs savā dzimtajā valodā sak prasīt- sapirku tik dārgu tehniku, kā lai bildēju par velti Ne velti Džekijs saķēris galvu, par to muļķigo jautājumu (pareizāk par jautātāju). Bet pieiesim no biznesa puses... 10000 Ls ieguldījums, nu labi, norakstām 3 gados. (((10000:3):12):20)=14 Ls/dienā, vai 1,7 Ls/st vari uzlikt pie cenas par tehniku , Tas, ja aparāts stāv dīkā, tas nozīmē, ka to laiku viņš nedilst. Bez spec vārda fofograferim , nu alga 500 ls mēnesī ir jaf nedaudz par daudz , tas ir 3 Ls/st... rēķiniet tālāk (bļaus daži, kur šops, atbilde, nemāki visu labi uzbildēt, šopojies uz sava rēķina, pasūtītājam nemākulība naf jāapmaksā), tātad rupi, visi izdevumi 1 st var būt (plakātā attēlotajam tipāžam) 7 Ls. Nu ja ir jaf savs fotobrends, tad loģiski, par to pienākas cits izcenojums. Nu nekad par vienādu darbu un iznākumu nemaksās vienādi Kondrašinam un kaimiņJankam