Zinu, ka šī tēma ir apspriesta šeit ļoti daudz reižu, bet vienalga jautāšu. īpašumā Nikon d5100 body, bet objektīva izvēle groza ļoti galvu. Prioritātes ir optikas gaišums un asums un maināms zoom. Cenā līdz 200lvl.
paskaties uz manām pēdējām ainavām un visām manām bildēm reportāžā, visas bildētas ar 60 mm fiksu. Tā kā 50 uz nikon būs pat vēl platāks, jo 1) crops 1,5 un uz objektīva 50 ne 60... Ir jau nikonam arī 35 1,8, kurš nu jau būs vēl par strēķi platāks un maksā nieka 135 Ls. Neteikšu, ka baigi labais, bet nu bildēt var un gaišs caurums ar..
Tad, kad iztrakosies ar zūmu (apmēram pēc pusotra gada), sagribēsies tomēr gaišu fiksu, jo par DOF`iem un tādām lietām jau būs radusies saprašana caur praksi. Par 200 Ls nedabūsi universālu 18-200mm f/1.4, jo tāda vnk nav, fizika, saproties, neļauj bet Luxferre un TWIN variantus ieteiktu apdomāt.
Tā kā rakstu no savas pieredzes un ar zūmiem sen jau esmu iztrakojies, tad konstatēju, ka labiem fiksiem neapšaubāmi ir priekšrocības - nupat sabildēju veselu pasākumu dārziņā sīkajam ar 50mm f/1.4, platlleņķi uzliku tikai trijām kopbildēm. Pēcāk izkadrēt šopā ciešāk no 50mm, ja gribas portretiņus ar smuki sablūrotu fonu, nekāda vaina.
attiecīgi, tagad blisinu acis uz kanona 24 1.4, bet nu vari pats apskatīties cik tāds maksā, apsēdies tikai vispirms...
Bet cik "fiksi" vajadzīgi, lai iegūtu visu no apkārtējās vides, ko tā spēj Tev dot, piemēram, kalnu pārgājiens vai kāda cita ekspedīcija pie dabas? Vienīgie fiksi, kuri šādos pasākumos noder ir fisheye un macro (macro pat mazāk). Nē, nu bildēt jau var, bet daudz kas paliks neiemūžināts, jo būsi "iefiksēts" milimetros.
Pēdējās ekspedīcijā man biežāk izmantojamais objektīvs ir 100 - 300mm zooms, tad 10 - 20 mm zooms un tikai pēcāk kaut kas starp 24 - 70 mm!
Par cilvēku foto nerunāju, tas galīgi nav mans lauciņš, un tur laikam tiešām pietiek ar labu 85 vai 50 mm stiklu.
TWIN:D5100, gaišums, asums, zoom>>> Tamron 17-50mm F2.8 ar motoru
Bet kā ir ar šo tamron objektīvu, esmu dzirdējis, ka bildes kvalitāte nav no tām labākajām?
Bildes kvalitāte ir vairāk atkarīga no tās satura un fotogrāfa acs...ja ir iespēja, un vari kvalitāti atšķirt, tad izmēģini, pirms pērc...vēl Nikon 18-70mm izmēģini, izslavēto labo bilžu 50mm F1.4 fiksu, ja ar motoru cenā iekļaujas...un kamēr meklē, izmanto parasto 18-55mm VR kitiņu
neesmu baigais lietpratējs par ebay, bet tur tie noteikumi ir sarežgītāki un manuprāt, ja mani cena neapmierina, es pirms izsoles beigām varu savu preci izņemt vienkārši, par to attiecīgi droši vien kādas sankcijas...
talavietis:neesmu baigais lietpratējs par ebay, bet tur tie noteikumi ir sarežgītāki un manuprāt, ja mani cena neapmierina, es pirms izsoles beigām varu savu preci izņemt vienkārši, par to attiecīgi droši vien kādas sankcijas...
Es saprotu, ka tur ir trīs varianti Cieta cena Izsole Izsole ar variantu- pērc uzreiz.
Tas gan prasa baisu darbu- pa lombardiem. Tie, kas sevi dikti pārvērtējusi, ļoti bieži liek savus superverķus lombardos... ja esi patstāvīgi tur, var dabūt pa lēto. Uz stāvēšanu lombarda īpašnieki liek cenu ap 80-100% no ss.lv cenām.
negatIvs:par tādām cenām , gaišos 200mm , nepērku ... un tādus brīnumus nav gadījies redzēt ... , te pat lunis nobāl ...
ebay'a visādi brīnumi notiek... savu laiku gribēju amērikā pirkt autiņu- chrysler Town&country... 5 gadi vecs aizgāja par 2,4t/$. Pats nobijos, jo man iestāstīja, ka preci, kādu tu redzi tu nopērc tur, bet tālāk tā ir tava un neviens nenes atbildību par tās piegādi ostā, iekraušanu konteinerā, uz atvešanu uz eiropas ostu , tāpēc visu savus Town&country pirku caur Latvijas dīleri, un arī tad tie bija stipri lētāki par eiropas Grand Voyangeriem :P
MarisPilats:Bet cik "fiksi" vajadzīgi, lai iegūtu visu no apkārtējās vides, ko tā spēj Tev dot, piemēram, kalnu pārgājiens vai kāda cita ekspedīcija pie dabas? Vienīgie fiksi, kuri šādos pasākumos noder ir fisheye un macro (macro pat mazāk). Nē, nu bildēt jau var, bet daudz kas paliks neiemūžināts, jo būsi "iefiksēts" milimetros.
Pēdējās ekspedīcijā man biežāk izmantojamais objektīvs ir 100 - 300mm zooms, tad 10 - 20 mm zooms un tikai pēcāk kaut kas starp 24 - 70 mm!
Par cilvēku foto nerunāju, tas galīgi nav mans lauciņš, un tur laikam tiešām pietiek ar labu 85 vai 50 mm stiklu.
Tātad par fiksu izmaksām, no manas pieredzes..... Platlenķus var pirkt manuālus, jo ainavas parasti diez cik ātri neskraida.....no 14-17 mm izvēle ir diezgan liela, cena no kādiem 135 - 200ls ar kapeikām. Pa vidu ebajā ir atrodama 17 mm tokina ar af, arī pa labu cenu. 20-28 mm fiksus ražo sigma, tos var atrast no 100 - 240 ls Nikonam ir dzimtais 35 mm 1.8 nekāda vaina, ja vajag tieši šos mm. 50 mm 1.8 vai 1.4 ir nākamais ko vajadzētu iepirkt, no rokas ap 50- 175 ls atrodami bieži. 85 mm 1.8 pats savulaik nopirku pa 150 ls ( es esmu kanonists, bet cik paskatījos - cenas ir ļoti līdzīgas arī nikonam ) Tālāk pēc ieskatiem 100 -200 mm diapazonā arī šis tas ir, tikai maksā mazliet dārgāk.....200 mm 2.8 fiksu tepat blogā nesen tirgoja šķiet pa 200 ls. Ir variants nopirkt 100-135 mm fiksus + 1.4 ekstenderu
Pa kādiem 800 - 1000 ls, labi pameklējot, sanāks komplekts , kurš nosedz no 14-350 mm Pa šo naudu sanāk viens jauns unizūms..........teiksim 24-70 24-105 vai arī kropam domātie 17-80 mm stikli, kurus pārejot uz ff ( ar katru gadu taču jaunu un lietotu ff kameru paliek vairāk, arī lētākas ) varēs kārt vadzī. Turklāt fiksus var piepirkt pa vienam, lēni un nesteidzīgi.......arī 50-200 ls, cik lielākoties maksā lētākie, nav tas pats, kas 450-800 ls, ko jānoloka par zūmiem. Kvalitāte vispār nav salīdzināma. Arī pielietojamība ir stiepjams jēdziens, jo piemēram lētais 70-300 mm jau krēslā ir tikpat kā nelietojams. Tāpat kā 24-105 f 4.0 lietošanai sliktā gaismā iso būs jāceļ griestos, kamēr ar fiksiem tas viss atkrīt..... Vienīgi jāpiebilst, ka vislabāk ar fiksiem draudzēsies ff kameras- platajā galā izvēle nesalīdzināma. Arī bildējot ar atvērtu fragmu, tomēr smukāka bildīte sanāk....