forum.gif
Gaismas
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Gaismas
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 02.01.13 18:37
 citēt
Sveiki,

runājot par gaismām- ceru, kāds varēs mazliet nokomentēt mani interesējošos jautājumus.
Man ir 2 jautājumi:
1) Šobrīd izmanotju manuālo zibspuldzi. Cik noprotu "dārgajām" zibspuldzēm ir TTL funkcija, kas automātiski sarēķina iestatījumus. Kādi ir komentāri un kā praksē tas strādā? Varbūt kāds ir lietojis Sigma Flash EF-610 DG ST?
2) Apskatot studijas gaismas es atradis šādu komplektu- www.ilota.lv... Varbūt ir kāds komentārs? Cena salīdzinoši laba, aprkasts, manuprāt, arī labs.

Paldies!
Publicēts: 02.01.13 18:45
 citēt
Esi gatavs izprast detalizētu TTL darbības izklāstu?

P.S. Ar Sigmas blicēm man ir nelāga pieredze.
Publicēts: 02.01.13 18:55
 citēt
Vairāk interesē kā TTL strādā praktiski- rezultāts un kvalitāte. Teorētiski esmu papētijis, internetā ir ļoti daudz resursu. :)
Publicēts: 02.01.13 19:04
 citēt
Praksē ļoti bieži ir neprognozējams, piemēram, ar Canona E-TTL, kuram impulsa jauda pieregulējas pēc eksponometra segmenta, kurā atrodas aktīvā AF zona, trāpot ar to uz baltu objektu, var sanākt nedagaismota bilde. Reizēm uz kontrastainiem sižetiem pareizāk nostrādā A režīms ar pašas blices mērījumu.
Bet nu tas viss katrā gadījumā ir savādāk, jāpierod arī novērtēt sižetu un operatīvi rīkoties ar blices ekspokorekciju. Jāpiešaujas, karoč.
Publicēts: 02.01.13 19:07
 citēt
Schneider:Esi gatavs izprast detalizētu TTL darbības izklāstu?

P.S. Ar Sigmas blicēm man ir nelāga pieredze.

Par to Sigmu, Tev šo nevajag, JO nAV manuālo režīmu tikai TTL, Precizitāte un viss ar to saustītais ar Canon 1000D normāli. BET labāk piemet bik naudiņas un paņem to, kas ar Super beidzas... Jā, lētuči, bet manuprāt nav ne vainas, pats lietoju 530to un nesūdzos, bij kā vienīgā, tagad viena no rezerves, bet pa to cenu neslikta. Labāk jau Metz 48... Vai 58. veiksmi un daudz labu bilžu Jaunajā. :face-smile:
Publicēts: 02.01.13 19:12
 citēt
Elmarss: Labāk jau Metz 48... :face-smile:

Tas tak sen jau noņemts no ražošanas, tagad ir smārtfona krustojums ar blici - Metz-52, ar tačskrīnu.
Publicēts: 02.01.13 19:24
 citēt
Schneider:

Tas tak sen jau noņemts no ražošanas, tagad ir smārtfona krustojums ar blici - Metz-52, ar tačskrīnu.

Ja beibēm var zvanīt, būs OK arī šis... Atpalicis esmu, vecs.:face-sad:
Publicēts: 02.01.13 19:41
 citēt
Schneider:

Paldies par komentāru! Par Super modeli biju palaidis garām.. cenas ziņā ir dārgāks.. bet tad jau labāk mazliet pagaidīt nekā "uzrauties". :)
Publicēts: 02.01.13 19:43 labots
 citēt
kaut kas man te nepareizi sakopejās :face-wink:
Paldies kungi, par komentāriem!
Publicēts: 02.01.13 21:00
 citēt
Reportāžas tipa bildēm izmantoju tikai TTL. Reizēm jau kļūdās ar jaudu, bet katrā ziņā kļūdas % ir daudz mazāks, kā pats spētu ātrumā jaudu pieregulēt :D
Publicēts: 02.01.13 21:58
 citēt
Minētais komplekts ir tikai piegaismošanai kad ir pamatgaismas vis maz vēl divas.
Bet tagad jav ar tādiem komplektiem un lētā gala spoguleni ss.lv piesakās kā profi :D
Publicēts: 02.01.13 22:16
 citēt
chukmasoff_f:Minētais komplekts ir tikai piegaismošanai kad ir pamatgaismas vis maz vēl divas.
Bet tagad jav ar tādiem komplektiem un lētā gala spoguleni ss.lv piesakās kā profi :D

Ja pareizi saprotu, tad piegaismošanai tas varētu būt domāts, jo jauda 200W ir salīdzinoši zema, vai ne? Es biju domājis, ka šāds komplekts varētu būt labs nelielam foto stūrītim, bet ne studijas iekārtošanai.
Publicēts: 02.01.13 22:25 labots
 citēt
k_lie:
chukmasoff_f:Minētais komplekts ir tikai piegaismošanai kad ir pamatgaismas vis maz vēl divas.

Ja pareizi saprotu, tad piegaismošanai tas varētu būt domāts, jo jauda 200W ir salīdzinoši zema, vai ne? Es biju domājis, ka šāds komplekts varētu būt labs nelielam foto stūrītim, bet ne studijas iekārtošanai.

Nelielam fotostūrim pie 610 sigmas piepērc pāris yongmongus, vai kāviņustur, statīvus, zontus, trigerus un esi laimīgs kā strobists.:face-smile: Varēsi pat beibes dabā pa smuko šķilt...:face-grin:
Publicēts: 02.01.13 22:40
 citēt
Elmarss:
k_lie: Ja pareizi saprotu, tad piegaismošanai tas varētu būt domāts, jo jauda 200W ir salīdzinoši zema, vai ne? Es biju domājis, ka šāds komplekts varētu būt labs nelielam foto stūrītim, bet ne studijas iekārtošanai.

Nelielam fotostūrim pie 610 sigmas piepērc pāris yongmongus, vai kāviņustur, statīvus, zontus, trigerus un esi laimīgs kā strobists.:face-smile: Varēsi pat beibes dabā pa smuko šķilt...:face-grin:

Atzīšos, tas bija mans sākotnējais plāns. Tomēr saliekot visus cīparus kopā un papētot inernetā piedāvāto, uzgāju šo variantu pa 180 Ls (kas nav traki lielāks par strobista aprīkojumu). Būt laimīgam kā strobistam nebūtu ne vainas :) , bet mazliet biedē yongnuo stabilitāte.. arī tas, ka yonguno darbojas ar baterijām, kas, manuprāt ir lielāka ņemšanās..
Publicēts: 02.01.13 22:45
 citēt
k_lie: ...arī tas, ka yonguno darbojas...

Bet tā jau ir neredzēta laime, ka darbojas!
Publicēts: 02.01.13 23:00
 citēt
Schneider:
k_lie: ...arī tas, ka yonguno darbojas...

Bet tā jau ir neredzēta laime, ka darbojas!

tas gan, tas gan :D
Publicēts: 03.01.13 00:36
 citēt
No sērijas:
Šobrīd izmantoju bļodu un veļas ziepes. Cik noprotu veļas mašīnai ir auto funkcija...
Publicēts: 03.01.13 01:00 labots
 citēt
ĀŖEJĀM blicēm TTL praktiski nekad neizmanto. Labākā gadījumā AUTO režinu bet tāda praktiski nav modernaj`ma un lētajām blicēm. Jautātājs jau vaŗeja no sākuma APRAKSTĪT kādiem mērķiem kādam apjomam un cik bieži viņam kautko VAJAG :) Sākumā minētais komplekts ir GRABAŽA par lielu cenu vai ŠTRUNTS par mazu:) Par šādu cenu ja PAMEKLĒ var nokomplektēt autonomu NELIELAS studijas līmeņa komplektu pietam ar AUTO funkciju vienīgi tas būs izmantojams tikai "Pieredzējušam lietotājam" piemēram neieliem pasūtījuma darbiem ārpus telpām :) Tipa 3 METZ 45 CT1 blices ~150Ls 3x statīvi blicēm ~30Ls 2x lietussargi ~10Ls optiskie palaidēji 3x ~15Ls :)
Publicēts: 03.01.13 10:18
 citēt
Gabiz:No sērijas:
Šobrīd izmantoju bļodu un veļas ziepes. Cik noprotu veļas mašīnai ir auto funkcija...

Bet kā gan citādi?! ;) Runājot par veļas mašīnām, kad mums mājās parādijās pirmais veļas "automāts", tajā vakārā TV vietā skatijāmies kā veļa griežas :)
Publicēts: 03.01.13 10:36
 citēt
Lunis:ĀŖEJĀM blicēm TTL praktiski nekad neizmanto. Labākā gadījumā AUTO režinu bet tāda praktiski nav modernaj`ma un lētajām blicēm. Jautātājs jau vaŗeja no sākuma APRAKSTĪT kādiem mērķiem kādam apjomam un cik bieži viņam kautko VAJAG :) Sākumā minētais komplekts ir GRABAŽA par lielu cenu vai ŠTRUNTS par mazu:) Par šādu cenu ja PAMEKLĒ var nokomplektēt autonomu NELIELAS studijas līmeņa komplektu pietam ar AUTO funkciju vienīgi tas būs izmantojams tikai "Pieredzējušam lietotājam" piemēram neieliem pasūtījuma darbiem ārpus telpām :) Tipa 3 METZ 45 CT1 blices ~150Ls 3x statīvi blicēm ~30Ls 2x lietussargi ~10Ls optiskie palaidēji 3x ~15Ls :)

Ārējām blicēm TTL praktiski neizmanto- vai tas ir domāts liekot uz statīva? Es biju sapratis, ka zibspuldzei, liekot uz foto, TTL ir pats labums. Zibspuldze būtu vajadzīga, lai varētu dažādos pasākumos bildēt cilvēkus, notiekošo utt. (kam TTL, man likās, būs pats labais). "Lielās gaismas" bija domātas, lai varētu uztaisīt nelielu foto stūrīti.
Teorētiski esmu papētījis, bet varbūt varētu nokomentēt kā praksē atšķiras TTL no Auto režīma?
Publicēts: 03.01.13 11:35 labots
 citēt
k_lie: ...kā praksē atšķiras TTL no Auto režīma?

Praksē šitā - ar baltu objektu centrā, nemainot citus parametrus, kad ir centrālā AF zona,

E-TTL:

Auto:

Publicēts: 03.01.13 21:48
 citēt
Schneider, paldies par piemēru!
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas