forum.gif
Sigmas kalibraacija/diagnostika
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Sigmas kalibraacija/diagnostika
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 03.01.13 13:22 labots
 citēt
Sveiki!
Visiem zinaamaa Sigmas kaite - fokusa nobiide, man shajaa gadiijumaa ir front focuss, kursh reizeem ir un reizeem nav.
Ir kaads meistars kursh LV ar cienju un godu to lietu var noveerts pa ne paaraak saapiigaam samaksaam? :D
Objektiivs patiik, negribeetos no taa shkjirties gribeetu to meegjinaat sadaktereet. Paldies.
Sigma 50mm f1.4
Publicēts: 03.01.13 14:18
 citēt
Gaļina, Mūkusalas ielā... Tepat forumā pameklē koordinātes. Par sāpīgām/nesāpīgām naudām jautājums individuāls, protams.:face-smile:
Publicēts: 03.01.13 15:18
 citēt
Elmarss:Gaļina, Mūkusalas ielā... Tepat forumā pameklē koordinātes. Par sāpīgām/nesāpīgām naudām jautājums individuāls, protams.:face-smile:

ja saki ka ir jau runaats tad vien buus jaameklee...paldies.
Publicēts: 03.01.13 15:33
 citēt
NEESMU saskāries ar SIGMA problēmu ""Fokusa nobīdi" ko nevar teikt par CANON stikliem kam tas LV ir Ikdieniški
Publicēts: 03.01.13 15:36
 citēt
Lunis:NEESMU saskāries ar SIGMA problēmu ""Fokusa nobīdi" ko nevar teikt par CANON stikliem kam tas LV ir Ikdieniški

nu vot man divas sigmas peec kaartas, abaam nobiide, pirmajai liela, otrajai peec garantijas nomainjas tik un taa neliela nobiide ir : / abas jauni eksemplaari no LT naakushas.
bet kameer atsuutiija otro apmainiito versiju nogaidiiju visu vaaru :D un nokalibreet pirmo nevareeja. nu kas taa par djeelu. canonu var sigmu nevar, bet paardod!!!
Publicēts: 03.01.13 15:41
 citēt
rabarberts:
Lunis:NEESMU saskāries ar SIGMA problēmu ""Fokusa nobīdi" ko nevar teikt par CANON stikliem kam tas LV ir Ikdieniški

nu vot man divas sigmas peec kaartas, abaam nobiide, pirmajai liela, otrajai peec garantijas nomainjas tik un taa neliela nobiide ir : / abas jauni eksemplaari no LT naakushas.
bet kameer atsuutiija otro apmainiito versiju nogaidiiju visu vaaru :D un nokalibreet pirmo nevareeja. nu kas taa par djeelu. canonu var sigmu nevar, bet paardod!!!

Tas Fakts, piekam Sigmu justē tikai ar Tavu kameru, Un ne vienmēr tas ir iespējams... :face-sad:
Publicēts: 03.01.13 15:42
 citēt
Vissūdīgākā sadaļa bēdustāstā ir "reizeem ir un reizeem nav."
Tas nozīmē, pirmkārt pašam ir jātiek skaidrībā gan par reizēm gan par AF darbības īpatnībām kopumā.Jo peldošu defektu gadijumā vienkārša regulēšana diez vai pilnībā atrisinās problēmu.
Publicēts: 03.01.13 15:52
 citēt
60uz5komats6:Vissūdīgākā sadaļa bēdustāstā ir "reizeem ir un reizeem nav."
Tas nozīmē, pirmkārt pašam ir jātiek skaidrībā gan par reizēm gan par AF darbības īpatnībām kopumā.Jo peldošu defektu gadijumā vienkārša regulēšana diez vai pilnībā atrisinās problēmu.

" jātiek skaidrībā gan par reizēm gan par AF darbības īpatnībām kopumā"

no sabildeeta pasaakuma jaamet miskastee liels daudzums kadru deelj nefokusa. viss skaidrs AF kkur lazho, jo ar citu aparaatu un citu objektiivu dabiiga atlase ir krietni mazaaka attieciigi objektiivs shancee preciizi atshkjiriibaa no sigmas.

kaa jau saku veelos saglaabt situaaciju, jo stikls feins kad noshancee korekti. jaabuut tak risinaajuma ja reiz tirgo shaadas lietas.
Publicēts: 03.01.13 15:53
 citēt
vēl jau ir joks, ka zoomiem (un ne tikai blakusražotāju) pie dažāda fokusa attāluma var peldēt dažādi. Un kameras AF punkti arī var uzvesties dažādi. Pa manam pie Gaļinām čāpot ir jēga ja fix, UZ CENTRĀLO PUNKTU, ir nobīdīts tik traki, ka to nevar nojustēt ar kamerā iebūvēto regulējamo - nav gan nācies tādus briesmoņus sastapt nevienam ražotājam.
Publicēts: 03.01.13 15:55
 citēt
stikli nelažo KAUT KUR - ja lažo, tad konkrēti uz vienu pusi - kaut kur lažo AF ja tam ļauj pašam punktus uz bumbiņu izvēlēties.
Publicēts: 03.01.13 15:55
 citēt
Maris:vēl jau ir joks, ka zoomiem (un ne tikai blakusražotāju) pie dažāda fokusa attāluma var peldēt dažādi. Un kameras AF punkti arī var uzvesties dažādi. Pa manam pie Gaļinām čāpot ir jēga ja fix, UZ CENTRĀLO PUNKTU, ir nobīdīts tik traki, ka to nevar nojustēt ar kamerā iebūvēto regulējamo - nav gan nācies tādus briesmoņus sastapt nevienam ražotājam.

sigma 50mm f1.4
nobiide uz centraalo punktu, ar kameras opciju nojusteet pilniibaa nevar, paliek nobiide minimaala gan. bildeet var, bet kaa jau mineeju augstaak no pasaakumiem utt daudz braakju, nedaudz vairaak kaa vajadzeetu buut.
Publicēts: 03.01.13 15:56
 citēt
Maris:stikli nelažo KAUT KUR - ja lažo, tad konkrēti uz vienu pusi - kaut kur lažo AF ja tam ļauj pašam punktus uz bumbiņu izvēlēties.

neljauju nekam neko izveeleeties, bildeeju tikai un vieniigi uz centraalaa punkta...
Publicēts: 03.01.13 16:06
 citēt
rabarberts:
Maris:vēl jau ir joks, ka zoomiem (un ne tikai blakusražotāju) pie dažāda fokusa attāluma var peldēt dažādi. Un kameras AF punkti arī var uzvesties dažādi. Pa manam pie Gaļinām čāpot ir jēga ja fix, UZ CENTRĀLO PUNKTU, ir nobīdīts tik traki, ka to nevar nojustēt ar kamerā iebūvēto regulējamo - nav gan nācies tādus briesmoņus sastapt nevienam ražotājam.

sigma 50mm f1.4
nobiide uz centraalo punktu, ar kameras opciju nojusteet pilniibaa nevar, paliek nobiide minimaala gan. bildeet var, bet kaa jau mineeju augstaak no pasaakumiem utt daudz braakju, nedaudz vairaak kaa vajadzeetu buut.

Ar TO vajadzēja sākt... DROŠI pie Gaļinas.
UN Māri, esmu sastapis zūmu, kam garajā galā FF, un īsajā BF... Un Gaļina rokas noplātīja...:face-smile:
Publicēts: 03.01.13 16:12
 citēt
Nu ar 1,4 tā ir, ka ja nelieto kameru kā bisi, šaujot visu centrā, tad jāmācas lietot AF no jauna :) Asuma dziļums ir tik mazs, ka pārkadrējot, ar pusnospiestu šateri *fokusa plakne* tiek pagriezta un fõķis aizpeld - sāk parādīties jēga džoistikot AF punktu pa kadru un/vai iemācīties ar kādām nobīdēm jārēķinās ja pēc centrālā punkta paņemsi asumu un kustināsi kameru pārkadrējot

Jo lielāks matricas laukums, gaišāks stikls un lielāka matricas detalizācija - jo knauzerīgāk jāpieiet fokusēšanai - uz puskadra 6Mpix ar f5,6 kitu visas bildes asas :D
Publicēts: 03.01.13 16:15
 citēt
Elmarss:UN Māri, esmu sastapis zūmu, kam garajā galā FF, un īsajā BF... Un Gaļina rokas noplātīja...

nuja - to ar saku - man skola pamanījusies tādu nopirkt :)
Publicēts: 03.01.13 16:22
 citēt
Man filmu laikā bija divas tādas - 24-70 un 28-135, kurām, fokusējoties uz horizontu, ass sanāca tas, kas 5 metru attālumā.
Publicēts: 03.01.13 20:16
 citēt
rabarberts:

tāpēc man tās sigmas ar krīt uz nerviem !
Publicēts: 03.01.13 23:08
 citēt
rabarberts:Sveiki!
Visiem zinaamaa Sigmas kaite - fokusa nobiide, man shajaa gadiijumaa ir front focuss, kursh reizeem ir un reizeem nav.
Ir kaads meistars kursh LV ar cienju un godu to lietu var noveerts pa ne paaraak saapiigaam samaksaam? :D
Objektiivs patiik, negribeetos no taa shkjirties gribeetu to meegjinaat sadaktereet. Paldies.

Tev tas''reizem ir un reizem nav'' ir pei vienadiem diafragmas atverumiem?
Publicēts: 04.01.13 01:40
 citēt
emzi:
rabarberts:Sveiki!

nee tikai pie atveertaas fragmas. studijas apstaakljos perfecto shanceee..esmu nobliezis visu skolu ntaask lases f8 braakju bij kaa parasti ar jebkuru citu bidleetu verkji
Publicēts: 04.01.13 01:41 labots
 citēt
NilsS:
rabarberts:

tāpēc man tās sigmas ar krīt uz nerviem !

man pamazaam arii saak, bet nu veeel cieshos ;D
vareetu nomainiit uz 85mm mosh tas draudziigaaks...
Publicēts: 04.01.13 01:42
 citēt
Maris:Nu ar 1,4 tā ir, ka ja nelieto kameru kā bisi, šaujot visu centrā, tad jāmācas lietot AF no jauna :) Asuma dziļums ir tik mazs, ka pārkadrējot, ar pusnospiestu šateri *fokusa plakne* tiek pagriezta un fõķis aizpeld - sāk parādīties jēga džoistikot AF punktu pa kadru un/vai iemācīties ar kādām nobīdēm jārēķinās ja pēc centrālā punkta paņemsi asumu un kustināsi kameru pārkadrējot

Jo lielāks matricas laukums, gaišāks stikls un lielāka matricas detalizācija - jo knauzerīgāk jāpieiet fokusēšanai - uz puskadra 6Mpix ar f5,6 kitu visas bildes asas :D

pateicos par info : ) doma jau korekta.
Publicēts: 04.01.13 21:55 labots
 citēt
rabarberts:
emzi:

nee tikai pie atveertaas fragmas. studijas apstaakljos perfecto shanceee..esmu nobliezis visu skolu ntaask lases f8 braakju bij kaa parasti ar jebkuru citu bidleetu verkji

tikai tāpēc, ka pie f 8 asuma dziļums ir pietiekami liels, lai kļūda nebūtu redzama.
elementāra fi zi ka vecīt......
85 mm silti iesaku kanonisko
Publicēts: 04.01.13 22:00
 citēt
Elmarss:
rabarberts:
sigma 50mm f1.4

Ar TO vajadzēja sākt... DROŠI pie Gaļinas.
UN Māri, esmu sastapis zūmu, kam garajā galā FF, un īsajā BF... Un Gaļina rokas noplātīja...:face-smile:

Man 24-70 arī bija nobīde katrā galā sava. Aiznesu uz Canon centru un ar trešo piegājienu man visu noregulēja kā vajag...
Publicēts: 04.01.13 22:52
 citēt
Lasu, un smaidu - ir gadījies saskarties. Pagātnē. Vakar dabūju testam Sigmu 24/1,8 EX Macro, un ne brīdi neienāca prātā doma par fokusa nesaderību. Kamerai spoguļa - visu bek/front cēloņa vienkārši nav. Sīkums, bet patīkami!:face-wink:
Publicēts: 04.01.13 23:34 labots
 citēt
A. eeeeeeeeeeeee.... ideja jau rožaina, bet ne spieģelī iemontētie AF sensori un to 45grādi ir nelaimes cēlonis...

B. Voldi... ja to saka absolūtais šī saita nefoķa karalis...

Valdi atzīstu esmu švaks virpotājs, vēl man ir netikumi, bet +/- fōķi iestādīt esmu iemanījies
Publicēts: 05.01.13 00:02
 citēt
Maris:A. eeeeeeeeeeeee.... ideja jau rožaina, bet ne spieģelī iemontētie AF sensori un to 45grādi ir nelaimes cēlonis...

B. Voldi... ja to saka absolūtais šī saita nefoķa karalis...

Valdi atzīstu esmu švaks virpotājs, vēl man ir netikumi, bet +/- fōķi iestādīt esmu iemanījies

kas tā par baiso miglubildi ?
Publicēts: 05.01.13 05:32
 citēt
Varu piekrist par canona 85/1,8,ņipri ķer un trāpa ar jebkuriem punktiem apstākļos,kad uz aci skatumeklētājā vairs ne vella saprast nevar un displejs arī man simbolisks. Atverot apstrādei viss ir kā vajag izņemot ,kur pats nolažojis garām. Pasen nav bildēts ar 50/1,4,bet par 85/1,2 tiešām pārliecinošāk kampj. Nekad nav bijis 50/1,2 L,varbūt tam labāks,nezinu.
Publicēts: 05.01.13 11:12
 citēt
NilsS: kas tā par baiso miglubildi ?

Kā tu uzdrošinājies nosaukt šidervu, kurš uztaisīts ar pasaules pirmās strādnieku-zemnieku valsts ražojuma visprogresīvāko, optiski mehāniskās domas lidojuma augstākajā punktā radīto produktu - Ģeļiosu-44!!!??? :anger:
Publicēts: 05.01.13 14:53
 citēt
Schneider:
NilsS: kas tā par baiso miglubildi ?

Kā tu uzdrošinājies nosaukt šidervu, kurš uztaisīts ar pasaules pirmās strādnieku-zemnieku valsts ražojuma visprogresīvāko, optiski mehāniskās domas lidojuma augstākajā punktā radīto produktu - Ģeļiosu-44!!!??? :anger:

O OOO ieberzos :face-sad:
PS Roland - neķer ņiprāk tas 1.8 par 1.2 - pēdējais ir lēnāks, toties precīzs kā ķirurga nazis, turklāt NEKAD fokusējoties neaizpeld garām......to es saku pēc vairākiem desmitiem naktskluba, mičošanu utaml bildēšanu
Publicēts: 05.01.13 21:24
 citēt
Maris, A. eeeeeeeeeeeee.... ideja jau rožaina, bet ne spieģelī iemontētie AF sensori un to 45grādi ir nelaimes cēlonis... Piekrītu. Ne jau sensori un 45 grādu leņķis. Cēlonis ir reiz tik nepieciešamā, bet šobrīd uz rudimenta statusu kandidējošā mehānisma noviržu radītā nesakritība attēlam, kuru bildētājs redz (no spoguļa - apvērstu pentaprizmā) skatu meklētājā ar to attēlu, kurš projicējas uz matricas / filmas. Elementāra mehānika, nekādu burvju triku. Cik var spriest no rakstiem par spoguļkamerām vispār un bek /front fokusēšanās kļūdu, praktiski šis netikums nav likvidējams. Pat ar fiksētajiem stikliem, zoomiem vēl klāt nāk tiem raksturīgais - vāja kvalitāte kā platajā, tā garajā galā. Vispār, kā atzīst paši ražotāji, virs 3x zoomstikls jau ir problēma.:face-sad: P.S. Par miglu bildi arī Tev taisnība. Lai gan mājup braucot, biju uzlicis itkā jau diezgan izslavētu stiklu - Pentax 40/2,8 XS (Limited kopija, tikai iedzīts dziļāk kamerā) , pa gaitā ejoša, drebelīga tramvaja netīro logu nekas labāks neiznāca. Gan ar AF, gan MF mēģināju, kamēr pāri paralēltiltam braucām. ISO 3200, fragma vaļā, "A" režīms uzliek 1/15 sek.,un nekā... Pieļauju, ka ar te piesauktajien stikliem / kamerām mūsu fotovīri būtu ar to mierīgi tikuši galā. Man, kā mehāniķim - nefotogrāfam nekas nesanāca.:face-sad: Ļoti nopietni apsveru iespēju šim objektīvam meklēt citu saimnieku - ir taču pie mums Pentax kameru lietotāji, pie tam - ar spoguļkamerām.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):