forum.gif
Diapozitīvu skenēšana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Diapozitīvu skenēšana
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 03.01.13 18:07
 citēt
Lūdzu padalīties ar ieteikumiem, kur labāk (price/performance) aiznest pāris diapozitīvu kastītes ieskenēt. Pirmā izmēģinājuma partija varētu būt ap 50 gab. rāmīšos.
Publicēts: 03.01.13 18:21
 citēt
Var pie manis ieskanēt.
Publicēts: 03.01.13 18:25
 citēt
chukmasoff_f:Var pie manis ieskanēt.

cik, kur, kad? kas ietilpst servisā (retušēšana ar)?
Publicēts: 03.01.13 18:26 labots
 citēt
Uzzvani 28376644 Artūrs, sarunāsim
Publicēts: 03.01.13 18:32
 citēt
chukmasoff_f:Uzzvani 28376644 Artūrs, sarunāsim

ok, es pirms tam vēl mājās paskaitīšu dipiņus, lai precīzi pateiktu
Publicēts: 03.01.13 18:34
 citēt
edgarsj:

ok, es pirms tam vēl mājās paskaitīšu dipiņus, lai precīzi pateiktu

2,50ls par filmu ieraxtītu diskā.
Ja filma ir sagriezta tad +15 sattīmi par katru kadru
Retušēšana, tas ir atsevišķi runājams, jo ko un kā retušēt ir jaredz pašas bildes.
Publicēts: 03.01.13 19:42
 citēt
pārs kastītes, var pārfotografēt, ja saimniecībā ir spogulene. sistēma nav sarežģīta. iegūst attēlu 1:1 no diapozitīva uz spogulenes . pēc tam šopā dari ko gribi ... :big_smile:
Publicēts: 03.01.13 23:07
 citēt
www.youtube.com...
ir provēts... jebļa grebļa, kamēr sastutē uzparikti, pēcāk konveijers... ar dipiņiem būs vieglāk, tie nav negatīvi...
Publicēts: 04.01.13 09:16
 citēt
Es pagājušo piektdien sāku skanēt,bet man skaneris neatpazina un meta error,ka tie esot negatīvi... Kā tad! Un tad es skanerim parādīju āmuru :D Kādu laiku bija miers.
Publicēts: 04.01.13 09:16
 citēt

Ok...es ar pierakstīšu Tavu nr. Izskatās,ka man arī vajadzēs :)
Publicēts: 04.01.13 09:43
 citēt
Bet man cita problēma. Ja jau reiz tēma panesās, varbūt kāds var palīdzēt. Nopirku Skeneri Minolta Dimage Scan Elite 5400. Un par dzīvu naudu piepirku softu Silverfast SE 6.6.2r5. Krāsas dievīgas. Skenē lēni, ļoti lēni, brīžiem apstājas pavisam, tad skaita soļus kā pulkstens sekundes. Bet tas nekas, tikmēr var darīt citas lietas. Sliktākais ir tas, ka pēc aptuveni 5 kadru ieskenēšanas sāk vilkties līdzi kaut kāda daļa no iepriekšējo kadru krāsu un kontrasta iestatījumiem un tos nevar noņemt pat, ja salieku visus iestatījumus kā sākumā, vai pat nospiežu "Load factrory settings". Nekā - ar katru nākošo kadru sākotnējais kontrasts palielinās. Dīvaini un par laimi, ka nākamajā dienā var visu sākt no jauna, atkal 5 kadriņus...
Publicēts: 04.01.13 10:25
 citēt
Ja softu pirki, tad softam ir arī supports?
Publicēts: 04.01.13 10:48
 citēt
Aha, man Silverfast tādus trikus netaisa. Gļuks ar kešatmiņu vai kaut kas tāds. Iegūglē, uzraksti tech support...
Publicēts: 04.01.13 14:44
 citēt
Vienkāršākais- pārbildēt ar macro objektīvu. Protams, kaut kādu filmas turētāju jātaisa, var likt uz ira stikla. uz cauruma kartonā utt.
Publicēts: 04.01.13 14:48
 citēt
Varētu salīdzināt rezultātu ar makro pārfočēto un ar speciālu skeneri skenēto. Interesē, kas būtu labāks. Stipra aizdoma, ka skeneris ieliks.
Publicēts: 04.01.13 15:00
 citēt
Disfigurator:Varētu salīdzināt rezultātu ar makro pārfočēto un ar speciālu skeneri skenēto. Interesē, kas būtu labāks. Stipra aizdoma, ka skeneris ieliks.

tas atkarīgs no tā cik godprātīgi uztaisa melli matēto kašteli un kāda kamera ir pieštepselēta makrostiklam - šaurajam kadram 15+Mpix spogulene (no izšķirtspējas viedokļa) izpogās jebkuru skeneri 200LVL robežās un dažas kameras neatpaliks arī krāsu ziņā (ja skeneri darbina skenera ražotāja softs).

Ja skeneris vismaz tāds ko es te andelēju ar Silverfastu kopā, tad tos krāsu bitus kamera nepavilks gan.

Bet tas viss tik tad ja filmas materiāls ir ūber - ja veca amatieru filma ar ierindas optiku bildēta tad....
Publicēts: 04.01.13 15:24
 citēt
kas tas par skeneri, ko tu tirgo un par cik?
parasti tie ir ģimenes diapozitīvi un nav izcili, ir izbalējuši, ar Zenit vai Zorkij labākajā gadījumā bildēti. Pietiek ar kaut kādu Canon 1000D un macro 60 objektīvu. Tas tā, no pieredzes.
Publicēts: 04.01.13 16:14
 citēt
_AlterNative:kas tas par skeneri, ko tu tirgo un par cik?
parasti tie ir ģimenes diapozitīvi un nav izcili, ir izbalējuši, ar Zenit vai Zorkij labākajā gadījumā bildēti. Pietiek ar kaut kādu Canon 1000D un macro 60 objektīvu. Tas tā, no pieredzes.

www.fotoblog.lv...
Publicēts: 04.01.13 18:03
 citēt
Nevar saprast par to skeneri, reiz gribēju pirkt, bet process bija tik lēns, ka tā ar neko neizdarīju. Faili zvērīgi lieli, būtu jāapstrādā, jāsamazina, kvalitāte tā nekas. bet vecajām filmām nekāda jēga īsti nav, tik, cik vēsturei, nekādu pārdodamo bilžu tur nav. laikam jākoncentrējas uz svarīgākām lietām, roti, jāmācās fotografēt radoši. Tā jau it kā saprotu, par ko runa, arī kamera kaut kāda man ir, ar jocīgu formātu- 10x15 cm. Bet optika arhaiska, 1935. gads apmēram. F/4,5 laikam ielākais atvērums.
Kā tam skenerim ar rāmīšiem priekš šaurās filmas un 120 tās filmas? Bildē laikam 9cm plats rāmis.
Publicēts: 04.01.13 19:00 labots
 citēt
Tas protams subjektīvs viedoklis, bet man šķiet, ka šādu skeneri ir jēga kurbulēt jaunām (nē nu var būt, ka kādam ir vecs nikns materiāls), kvalitatīvām filmām vai papīra loksnēm - tad ir oooo! un prieks par rezultātu - lai arhīvus taisītu ģimenes bildēm... tur pacietību vajag.

10x15 cm ar f4,5 ir ļoti ok - 35g galīgi nav no svara - vairāk ražotājs - līdzīga gada platās filmas roļiki un zeissikoni ir super priekš MB. Vobšem ja verķis bijis pro (objektīvs) tad bildes būs konfekte, ja padomju pionieru kamera, tad nē... nekas nav mainījies :)

šitam skenerim nāk līdzi rāmji šaurai filmai, platai filmai, caurspīdīgais lielajam formātam un necaurspīdīgais līdz 10x15 formātam - bez rāmja jau viņā nevar neko (nu ar labu) iebāzt, jo šis *iesūc* sevī iekšā skanējamo materiālu - lampa stāv uz vietas, ne brauc kā planšetniekiem.
Publicēts: 04.01.13 19:06
 citēt
Es savus 700 gabalus parfotografeju, ja dipiņš labi saglabājies, tad rezultāts arī labs.
Uzparikte:
Statīvs
Lampa
Dslr
M42 pāreja
Ussr makrogredzeni
Helioss
Skrūvspīles
"for nikon" pults
Publicēts: 04.01.13 22:08 labots
 citēt
Šito tekstu, Māri, ieiec pie skenera pārdošanas topika par rāmjiem.

Šobrīd slinkums krāmēt ārā to kameru, uz objektīva bij rakstīts ''Compur''. Fiksētais laiks līdz 1 sek un bez ''B'' ir arī ''T'', tātad, ērts ilgām ekspozīcijām. Objektīvs nedzidrināts, kā jau tajos laikos, līdz ar to nedomāju, ka ļoti labs. 1979. gadā man bija dažas stikla plates, nobildēju savu klasi, kopbildi. Neatceros sajūsmu par rezultātu, vairāk par procesu.
Es tik domāju, ka to papīra negatīvu var arī pārfotografēt ar jebkuru kameru. Aizdomas, ka papīra negatīvam nav izcila izšķirtspēja. Varbūt, ka tiem, kas ļoti plāni, ir OK.
Publicēts: 04.01.13 22:19
 citēt
Oi kļūdies - papīram (mūsdienu Ilford) ir vājprāta izšķirtspēja (papēti cropus te pie punkta 2.) www.fotoblog.lv...

D800 iet gulēt :)

Compur ir slēdža mehānisms - labs ja to nesrasūsina vai citādi nepiebeidz + papīra jūtībai jau T ar vajag :)

Stikla plates 79 gadā pret šodienas papīru varētu būt kas līdzīgs Smenai pret D800 - laukumi vienādi, bet...

objektīvu jau var pārbaudīt ar makrosliedi vai havajas papīra rulii pabildējot ar puskadra/kadra ciparnīcu - sarēķini cik Tev tādi kadri ieiet 10x15 un priekštats radīsies :)
Publicēts: 06.01.13 23:39
 citēt
Priekš mājas albūmu sakārtošanas, ne pārāk rūpīgi glabātu fotodiapozitīvu skanešanas, tīrīšanas, vai nav piemērots piemēram :
www.epson.ru...
Epson Perfection V500 Photo ?
Publicēts: 07.01.13 00:29 labots
 citēt
Ciprese:Priekš mājas albūmu sakārtošanas, ne pārāk rūpīgi glabātu fotodiapozitīvu skanešanas, tīrīšanas, vai nav piemērots piemēram :
www.epson.ru...

BEIDZ galu dabūsi , šausmīg daudz darbietilpīgu operāciju MAJAS vajazdībām tur vaig tādys ~50Ls robežās REĀLI nekas krutāks tadām vajazdībām nav neieciešamas tik šitāds www.pixmania.lv...=

PARASTI tie mājas slaidi ir TADĀ kvalitatē ka LABĀK nav jēgas un pūļu vērts
youtu.be...

ŠITAS verķis būtībā ir 5mpix ziepis kurš veikli pārfočī visu ko viņā iebāž:)
Publicēts: 07.01.13 00:31 labots
 citēt
Man ir līdzīgs, Canon 8400F. Pārāk lēns, salīdzinot ar pārfotografēšanu.
papīram ir liela izšķirtspēja, bet tas vīrietis laikam kustējies, jo nekāda īpašā pārsteiguma nav. Vai arī- Ilford papīram virsū ir plastikāta glance, kas , iespējams, lineatūru samazina. katrā ziņā nav tāds milzīgs pārsteigums Tavā piemērā ar grupas bildi.
Piemērs ar mājiņu pāri dīķim pārlieconošāks.
Publicēts: 07.01.13 00:53
 citēt
_AlterNative:Man ir līdzīgs, Canon 8400F. Pārāk lēns, salīdzinot ar pārfotografēšanu.
papīram ir liela izšķirtspēja, bet tas vīrietis laikam kustējies, jo nekāda īpašā pārsteiguma nav. Vai arī- Ilford papīram virsū ir plastikāta glance, kas , iespējams, lineatūru samazina. katrā ziņā nav tāds milzīgs pārsteigums Tavā piemērā ar grupas bildi.
Piemērs ar mājiņu pāri dīķim pārlieconošāks.

nu tak grupas bilde ir drūmā vakarā ar 8sek ekspozīciju - papīram jūtība ir iso2, iso3 - īsas ekspozīcijas tik nikna gaismā. Japamēģina ar rentgena filmu - tur iso (nezinu kads jo rentgenam speed pieraksta kka savādāk) stipri augstāks

Ciprese:Priekš mājas albūmu sakārtošanas, ne pārāk rūpīgi glabātu fotodiapozitīvu skanešanas, tīrīšanas, vai nav piemērots piemēram :
www.epson.ru...

nē šitādi majas skeneri ātram procesam neder - majas visātrākais pārfotogrāfēt.
Publicēts: 07.01.13 08:28 labots
 citēt
Ja pārfotografē filmiņu, kāds faila formās RAW vai JPG? Ja JPG, pēc kā vadīties iestādot fotoaparātam baltā balansu?
Publicēts: 07.01.13 09:07
 citēt
VValdis:Ja pārfotografē filmiņu, kāds faila formās RAW vai JPG? Ja JPG, pēc kā vadīties iestādot fotoaparātam baltā balansu?

Es bildēju RAW un baltā balansu grozīju pēcapstrādē. Pēcapstrāde vispār sanāca ilgākā daļa no dipiņu digitalizēšanas (nācās arī nedaudz izkadrēt rāmīšu šķībumus utml). RAW vienīgais mīnuss ir diska vieta - man uz 24mpx tas ir 24MB uz kadru.
Publicēts: 07.01.13 10:44
 citēt
kruzulis:
VValdis:Ja pārfotografē filmiņu, kāds faila formās RAW vai JPG? Ja JPG, pēc kā vadīties iestādot fotoaparātam baltā balansu?

Es bildēju RAW un baltā balansu grozīju pēcapstrādē. Pēcapstrāde vispār sanāca ilgākā daļa no dipiņu digitalizēšanas (nācās arī nedaudz izkadrēt rāmīšu šķībumus utml). RAW vienīgais mīnuss ir diska vieta - man uz 24mpx tas ir 24MB uz kadru.

Kas tad ir diska vieta ? 24mb uz kadru vispār nav nekas, un ja nav glabātuves vis maz 1-2 TB tad tak nav dzīvošana.
Nu gadās protams kuriozi, man viens frukts atveda kompi ar 40gb HDD , kompis vec kā pasaule portatīvais DELL, džeks bildē ar 1Ds Mark, un sūdzas ka grūti kompis velkot visu, bet arejo HDD pirkt netaisoties :D
Publicēts: 07.01.13 20:10
 citēt
Lunis:
www.epson.ru...

BEIDZ galu dabūsi , šausmīg daudz darbietilpīgu operāciju MAJAS vajazdībām tur vaig tādys ~50Ls robežās REĀLI nekas krutāks tadām vajazdībām nav neieciešamas tik šitāds www.pixmania.lv...=

PARASTI tie mājas slaidi ir TADĀ kvalitatē ka LABĀK nav jēgas un pūļu vērts
youtu.be...

ŠITAS verķis būtībā ir 5mpix ziepis kurš veikli pārfočī visu ko viņā iebāž:)

Paldies !

Bet tas verķis Epson Perfection V500 Photo it kā arī mehāniskus skrāpējumus, putekļus no diapozitīva "retušē",
nav tāds čakrs tos aizklonēt :face-smile:
Publicēts: 07.01.13 20:12
 citēt
Ziņoju, ka ar rezultātu esmu tīri apmierināts, te prove:

Publicēts: 07.01.13 20:15
 citēt
kur, , vai kādā veidā,, nonāci pie rezultāta?
Publicēts: 07.01.13 20:19
 citēt
vovo, netur' svec' zem dipiņ'!
Publicēts: 07.01.13 20:22 labots
 citēt
img.fotoblog.lv...

arī ieliku vannas istabas sižetu.... pārfotografēts ar lēto C350d .... šopā ar nekas īpaši nav darīts šai versijai ... :bad_smile:
Publicēts: 07.01.13 20:23
 citēt
P.S. speciāli nebiju sagatavojis, asums čau, pēc ielikšanas blogā
 citēt
edgarsj:Ziņoju, ka ar rezultātu esmu tīri apmierināts, te prove:

Nav slikti, tikai vēl derēja iztīrīt vismaz tos dažus lielākos putekļus :face-wink:
Ar kādu aparātu ir skanēts ?
 citēt
negatIvs:kur, , vai kādā veidā,, nonāci pie rezultāta?

Izmantoju mr. chukmasoff_f augstāk esošo piedāvājumu.
Publicēts: 07.01.13 20:25
 citēt
Ciprese:

Nav slikti, tikai vēl derēja iztīrīt vismaz tos dažus lielākos putekļus :face-wink:
Ar kādu aparātu ir skanēts ?

Jājautā Mr. chukmasoff_f
Publicēts: 07.01.13 20:26
 citēt
negatIvs:P.S. speciāli nebiju sagatavojis, asums čau, pēc ielikšanas blogā

Atzīšos, ka izvēlējos asāko no 70 tēva ar smenu fočētajām bildēm :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):