forum.gif
Par nikon capture nx2
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Par nikon capture nx2
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 04.01.13 15:32
 citēt
Diez ir iespēja ''novilkt'' nx2 (nx ir oriģinālais) ???
Publicēts: 04.01.13 15:49
 citēt
Ko ar to nx2 dara ???
Publicēts: 04.01.13 19:25
 citēt
Šeit protams:
thepiratebay.se...
Likumīgi tas protams nav ,bet toties sirdsapziņa necieš,jo ja ražotājs pat top kameru komplektācijā neiekļauj dzimto raw konvertoru,tad kameras pircējam ir pilnas morālas tiesības to konvertoru nospert.

P.S. man viņš nepatīk,lēns un slikti uzvedās bildes ēnās.
Publicēts: 04.01.13 20:34 labots
 citēt
60uz5komats6:Šeit protams:
thepiratebay.se...
Likumīgi tas protams nav ,bet toties sirdsapziņa necieš,jo ja ražotājs pat top kameru komplektācijā neiekļauj dzimto raw konvertoru,tad kameras pircējam ir pilnas morālas tiesības to konvertoru nospert.

P.S. man viņš nepatīk,lēns un slikti uzvedās bildes ēnās.

Ja būsim korekti, tad Eiropai vismaz sākotnēji tika solīts (un cik zinu, tad vismaz dažiem šis solījums ir ticis izpildīts) Capture NX2 iekļaut Nikon D800E komplektācijā.
Nikon dzimtais RAW konvertors bez maksas ir Nikon ViewNX.
Publicēts: 04.01.13 21:07
 citēt
A mani nekrata ko sola,man pietiek ar faktu ka ne D2x,ne D3 komplektācijā nebija(es pilnībā saprastu tādu koncepciju,ja tas attiektos uz vienkāršā gala spogulenēm).Bezmaksas ViewNX konvertācijā nevar iejaukties(vai pēdejos gados kaut kas būtu mainijies?),tad jau sanāk,ka MacOs defoltais(arī bezmaksas) Preview ir kudī krutāks Raw konvertieris par dzimto ViewNX.
Publicēts: 04.01.13 21:11
 citēt
CameraRaw ir labāks.
Publicēts: 04.01.13 21:13
 citēt
Kādu iejaukšanās līmeni konvertācijā Tu vēlies? Ir iespēja koriģēt baltā balansu (jā, nepilnīga, bet ir), ekspozīciju, kontrastu, izmantot uzstādījumus kā kamerai, un vēlšādi tādi sīkumi, Konvertējot var izvēlēties JPG vai TIFF, noteikt izmēru pa garāko malu.
Publicēts: 04.01.13 21:20
 citēt
Canons šos softus dod par velti, bet Nikons par naudu... Bet par naudu daudz labāk ir nopirkt Capture One.
Publicēts: 05.01.13 08:29
 citēt
RaitisSF:Ko ar to nx2 dara ???

Apstrādāt raw.
Publicēts: 05.01.13 10:58
 citēt
johans:
RaitisSF:Ko ar to nx2 dara ???

Apstrādāt raw.

Camera RAW 4 man patīk daudz labāk par Nikona NXiem...
Publicēts: 06.01.13 09:17
 citēt
Luxferre:Canons šos softus dod par velti, bet Nikons par naudu... Bet par naudu daudz labāk ir nopirkt Capture One.

vo, vo...un nav nemaz tik dārgs
Publicēts: 06.01.13 10:37
 citēt
nx2 ir labs tikai pārāks lēns..
Publicēts: 06.01.13 12:36
 citēt
Luxferre:Canons šos softus dod par velti, bet Nikons par naudu... Bet par naudu daudz labāk ir nopirkt Capture One.

taga miļlāju to capture One......................hm pagaidām šķiet camera RAW man tomēr labāk patīk
Publicēts: 06.01.13 16:22 labots
 citēt
Čakars, bet kad lietoju Nikon, tad vislabākie rezultāti bija CaptureNX2 no Raw uz Tiff un tiff tālāk apstrādā ar LR.
Konvertāciju varēja veikt uzreiz visām bildēm.
Publicēts: 06.01.13 16:48
 citēt
nafig fotografēt RAW, ja taisa konvertāciju pirms apstrādes!?!?!?!?
Publicēts: 06.01.13 17:14
 citēt
dansiga:nafig fotografēt RAW, ja taisa konvertāciju pirms apstrādes!?!?!?!?

Vajadzības gadījumā var krāsu temperatūru pamainīt un TIFF jau satur visu to pašu informāciju (par katru pikseli), ko RAW.

Man daudz labāk patīk krāsas, kuras tiek iegūtas no Capure NX, nekā Camera RAW
Publicēts: 06.01.13 17:43
 citēt
ox3r:

Vajadzības gadījumā var krāsu temperatūru pamainīt un TIFF jau satur visu to pašu informāciju (par katru pikseli), ko RAW.

Bet Tu vispār zini Camera RAW iestatījumus?:face-wink:
Publicēts: 06.01.13 17:44
 citēt
ox3r:

Varbūt tā ir bet man čakars,jo pie šamā nav pierasts

Publicēts: 06.01.13 17:48
 citēt
Irsis:
ox3r:

Bet Tu vispār zini Camera RAW iestatījumus?:face-wink:

Saregulēt jau var visu ko, es rakstīju par gadījumu, kad bildi atver ar noklusētajiem iestatījumiem. Capture NX RAW failam, manā gadījumā, nepieciešama daudz vienkāršāka pēcapstrāde.
Publicēts: 06.01.13 17:53
 citēt
ox3r: Camera Raw es izdaru elementāri VISU(fotošops faktiski vsp nav vajadzīgs) un mežonīgā ātrumā,par šo -nezinu gan,tikai patestēju. Ar ģeometrijām man pašvaki gāja un vēl šis tas. Bet nestrīdēšos,tiešām tikai pamēģināju
Publicēts: 06.01.13 18:01 labots
 citēt
Rolands66:ox3r: Camera Raw es izdaru elementāri VISU(fotošops faktiski vsp nav vajadzīgs) un mežonīgā ātrumā,par šo -nezinu gan,tikai patestēju. Ar ģeometrijām man pašvaki gāja un vēl šis tas. Bet nestrīdēšos,tiešām tikai pamēģināju

Lieta tāda, ka man gandrīz nekas nav jāregulē un bilde jau atverot (ar Capture NX) ir laba. Tieši tāpēc, veicu tās manipulācijas. Atverot bildi ar Camera RAW, tā zaudē krāsas, gaišumu. Verot vaļā NEF failu, LR sākumā (uz īsi brīdi) parādīta RAW`ā "iestrādāto" prieview no JPG un pēc tam parādās īstā versija. Man tā no JPG patīk daudz labāk.

Salīdzini JPG, kurš nāk pa tiešo no kameras ārā un RAW, kurš eksportēts pēc Camera RAW atvēršanas. Tad arī sapratīsi, kurš variants Tev labāk patīk. Tādā veidā iegūstu iespēju apstrādāt RAW, kurš izskatās kā JPG (tā kā pēc Nikon domām būtu jāizskatās bildei no konkrētās kameras), bet satur visu RAW informāciju.

LR ir daudz labāks, lai uzliktu visām bildēm asumus, taisītu kolekcijas, veidotu BW versijas u.c. lietas.

Ja nekļūdos, tad arī Zavadskis tieši tā pat agrāk darīja. Nezinu vai vēl ar vien tā dara. Nu jau vairāk neatceros, bet iespējams tieši no viņa pārņemu šādu darbību secību un ne brīdi nenožēloju.
Publicēts: 06.01.13 18:04
 citēt
Nju jāāāāāāā -es ar NEFiem neesmu ņēmies :(
Publicēts: 06.01.13 18:07 labots
 citēt
Saprotu, ka problēma ir tajā, ka neviens kameru ražotājs nedod citiem informāciju par saviem RAW failiem. Tāpēc katrs softu izstrādātājs to dara pēc savas saprašanas un varēšanas.
Publicēts: 06.01.13 18:10
 citēt
Kā senlaikos fotogrāfi meklēja sev ideālo filmiņas un attīstītāja kombināciju,tā šobrīd kameras un RAW konvertora kombināciju var meklēt.Katrs konvertors dod atšķirīgu rezultātu no viena un tā paša RAWa,plus vēl ja ir vajadzība bildi uzdzīt uz augšu lielāka formāta drukai,izrādās ka katram konvertoram ir ne tikai savas krāsas(un nē,nevar šopā ideāli sadzīt vienādas tās krāsas pēctam),bet arī detalizācijas algoritmi atšķiras(palielināšanai man vislabāk patika RawDeveloper,tāda filmīga struktūra sanāk)
Publicēts: 06.01.13 18:12
 citēt
Man arī nav sanācis dabūt tas pašas krāsas. Tāpēc vajadzēja lielāku cieto disku, bet tas bija vienīgais mīnus.
Publicēts: 06.01.13 18:19
 citēt
60uz5komats6:man vislabāk patika RawDeveloper,tāda filmīga struktūra sanāk)

MAC sistēmai vispār labāki patīkamāki algoritmi darbam ar Grafiskiem failiem.
Publicēts: 06.01.13 19:16
 citēt
ox3r, ja Tev labāk patīk JPG versija (!!!!) nu tak bildē JPG un kamera Tev visu pati apstrādās!!!! Esmu nedaudz pārsteigta par šo Tavu apgalvojumu .....
Publicēts: 06.01.13 19:24
 citēt
dansiga:ox3r, ja Tev labāk patīk JPG versija (!!!!) nu tak bildē JPG un kamera Tev visu pati apstrādās!!!! Esmu nedaudz pārsteigta par šo Tavu apgalvojumu .....

Ja pietiekoši advancēta kamera, tad fotogrāfi TĀ arī dara.... Nu nav laika onanēt par RAWU, ja klients gaida bildi... Vien Māxlinieki cenšās...:face-grin: Nevajag par Darbu bolīt ačus.:face-smile:
Publicēts: 06.01.13 19:33
 citēt
Elmarss:
dansiga:ox3r, ja Tev labāk patīk JPG versija (!!!!) nu tak bildē JPG un kamera Tev visu pati apstrādās!!!! Esmu nedaudz pārsteigta par šo Tavu apgalvojumu .....

Ja pietiekoši advancēta kamera, tad fotogrāfi TĀ arī dara.... Nu nav laika onanēt par RAWU, ja klients gaida bildi... Vien Māxlinieki cenšās...:face-grin: Nevajag par Darbu bolīt ačus.:face-smile:

Bet KO es saku? Lai taču bildē JPG, nevis RAWaa un tad konvertē uz TIFu (galu galā TIFaa ar''i var fotografēt) .....
Publicēts: 07.01.13 06:41
 citēt
Nezinu cik attaisnota konvertēšana no Jpg uz tif. Man šķiet ar tagadējām kartēm visjēdzīgāk ir akurāti sastellēt iestatījumus un maukt Raw plus jpg. Var uzreiz,ja vajag klientam atdod un ja kaut kas baigi izdevies,no rawa maksimumu vilkt. Lieko pēc tam nodzēst-špicka.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):