forum.gif
14mm 2.8
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / 14mm 2.8
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 07.01.13 21:19
 citēt
Kursh reaali ir tureejis rokaas sho briinumu un ko var teikt.
Samyang 14mm f/2.8

vinsh tikpat labi var buut zem nosaukuma Walimex vai Rokinon. Brendi dazhaadi, leeca viena. Atkariibaa kur pirkts.
Interesee reaalaas atsauksmes ja taadas ir : )
Publicēts: 07.01.13 22:01
 citēt
kasu te tagad pauri par šito - stabili zinu, ka brenda AF 14nieku par viņa summu nav jēgas ņemt - tad labāk piemest Zeiss 15niekam.

Izbrīna fakts, ka šis Samyang spēj dot ārā nesliktu izšķirtspēju

farm9.staticflickr.com...

kadrs gan ar kroplu apstrādi un pārasināts, bet skaidri var redzēt, ka vismaz izšķirtspējā viņš brīvi pārsit dārgāko Sigma 12-24mm

Ja nevajag neiedomājamo (piemēram kkādu plastiku vai glītu nefoķi) no tik nejēgā plata stikla, tad hruščovku dzīvokļus sludinājumiem var klapēt ekselenti

kkur bij lapa kur viens krievs apraksta kā novest jamo līdz jēgai - pirmais bij atrast un ieķeksēt uz skalas švīku no kuras tas ir vienmērīgi ass (uz vaļā vai f4 fragmu neatceros) no 2m līdz bezgalībai - un otrs bija uztaisīt līniju, aberāciju utt profilu pēcapstrādei

vecis gan bij beidzamais tehniķis un paraugu biles bij nokaujoši garlaicīgas

šodien BFS apčolēju tuvumā, bet kameras nebija līdz.
Publicēts: 07.01.13 22:19
 citēt
Maris:kasu te tagad pauri par šito - stabili zinu, ka brenda AF 14nieku par viņa summu nav jēgas ņemt - tad labāk piemest Zeiss 15niekam.

Izbrīna fakts, ka šis Samyang spēj dot ārā nesliktu izšķirtspēju

farm9.staticflickr.com...

kadrs gan ar kroplu apstrādi un pārasināts, bet skaidri var redzēt, ka vismaz izšķirtspējā viņš brīvi pārsit dārgāko Sigma 12-24mm

Ja nevajag neiedomājamo (piemēram kkādu plastiku vai glītu nefoķi) no tik nejēgā plata stikla, tad hruščovku dzīvokļus sludinājumiem var klapēt ekselenti

kkur bij lapa kur viens krievs apraksta kā novest jamo līdz jēgai - pirmais bij atrast un ieķeksēt uz skalas švīku no kuras tas ir vienmērīgi ass (uz vaļā vai f4 fragmu neatceros) no 2m līdz bezgalībai - un otrs bija uztaisīt līniju, aberāciju utt profilu pēcapstrādei

vecis gan bij beidzamais tehniķis un paraugu biles bij nokaujoši garlaicīgas

šodien BFS apčolēju tuvumā, bet kameras nebija līdz.

oo, BFS ir uz aptausti? masterfoto ar tirgo kaa walimexu, bet shiem nav uz vietas.
Publicēts: 07.01.13 22:31
 citēt
kāds nez pretgaismā......flāres gan jau ar baisās.
Testbilde ļoti iespaioja, stūros arī, salīdznoši, labs vēl....
Publicēts: 07.01.13 22:41
 citēt
NilsS:kāds nez pretgaismā......flāres gan jau ar baisās.

rewievs www.photozone.de...
bet tas nav tas. gribas kaadu kursh to reaali pats tureejis rokaa un ir lietojis.
par jebkuru stiklu atsauksmees visaadus staastus var atrast :D
Publicēts: 07.01.13 22:57
 citēt
man ir divus gadus samiyang 8/3.5 perfekti atbilst solītajam. Mehāniskā daļa nopietna,nekas neizļurkājas un nenobružājas. arī optikai nav ne vainas,pārklājumi,izškirtspēja. 14/2.8 tajā ziņā būs tas pats-tas ir nākamais manā oirkumu rindā jo sedz FF. Man vaig rīku darbam,pa krūmiem un burziņiem-tajā cenā nekā līdzīga nav.
Publicēts: 07.01.13 23:08
 citēt
Rolands66:man ir divus gadus samiyang 8/3.5 perfekti atbilst solītajam. Mehāniskā daļa nopietna,nekas neizļurkājas un nenobružājas. arī optikai nav ne vainas,pārklājumi,izškirtspēja. 14/2.8 tajā ziņā būs tas pats-tas ir nākamais manā oirkumu rindā jo sedz FF. Man vaig rīku darbam,pa krūmiem un burziņiem-tajā cenā nekā līdzīga nav.

uz kaaada korpusa 8mm izmanto?
kaadu bildi apskatei?
Publicēts: 07.01.13 23:20 labots
 citēt
8mm bija kropam pirkts 400D,bet dažreiz lieku arī uz FF,neko netraucē spogulim,bet nenosedz kadru. Bildes esmu izvācis no galerejas,bet reportāžas abas beidzamās ar to taisītas. Katastrofāla detalizācija nekļuva pat pēc līniju iztaisnošanas,bet 14mm būs divreiz labāks,tikai nedaudz pa malām liec. par hromatiskajam es neiespringstu,jo tās ir pat zeisam. Nu jā ,bet varbūt tomēr vari ,kur dabūt pats paburzīt-cita lieta.

ak -jā priekšējam vāciņam fixators izbira,bet liekas pats aizķēru aiz somas siksnas un izrāvu
Publicēts: 07.01.13 23:48
 citēt
rabarberts:
NilsS:kāds nez pretgaismā......flāres gan jau ar baisās.

rewievs www.photozone.de...
bet tas nav tas. gribas kaadu kursh to reaali pats tureejis rokaa un ir lietojis.
par jebkuru stiklu atsauksmees visaadus staastus var atrast :D

Nevajag optiku skatīties tikai pēc tā kā aklie bildē izšķirtspējas karti un pēc tam visādu drazu pagalmā *testa bildēm* - piemēram iz iso 12800 dienas vidū šķūneļa ēnā :D - vajag piemēram šeit: www.pixel-peeper.com... skatīties bildes kas nāk ārā no katra stikla - tur var arī ieķeksēt fragmu, slēdzi, kameras tipu - protams jārēķinās, ka tas ir tikai flikra meklētājs un nets ir, nets - būs bildes ar dbīlu apstrādi, būs ar stulbu foķa punktu un būs ar elementāri trīcošiem nagiem - bet var uzrakt arī sakarīgas un apjaust optikas potenciālu

noder, lai varētu godīgi atzīties - ir jēga vai nav

pimēram nikonam ir lērums budžeta fiksu kuri pēc līniju testiem monstri a ieraugot kāda ir nefokusa zona mirklī, pat pa 50LVL, nevēlēsies pirkt.
Publicēts: 08.01.13 15:50 labots
 citēt
atradu baigo mīnusu - konstrukcijas dēļ nevar uzskrūvēt filtrus :(
Ir uzpariktes, ar kuru palīdzību var piemuķīt nd utaml filtrus, bet cpl ta nespīd :((((
Publicēts: 08.01.13 16:35
 citēt
jociigs vai? kaa ta 14mm fiksam var filtru uzlikt? :D

ne canon, ne nikkor, ne 12-14mm sigmai tak ar nevar

www.juzaphoto.com...

a nafig polarizatoru - tik plati jau taapat debesi traki kontrastee - ja nu tachkai, caur logu viss salons jaanobildee un noeenot slinkums :)
Publicēts: 08.01.13 17:00
 citēt
Interesējošo Samyang 85/1,4 testēju laptop.lv. Bija kutkādi platie arī. Par cik cilvēkbildes ar tiem ir izteikti (man) pretīgas, neiedziļinājos. I-netā paskaties, pazvani.:face-smile:
Publicēts: 08.01.13 17:03 labots
 citēt
Maris:jociigs vai? kaa ta 14mm fiksam var filtru uzlikt? :D

ne canon, ne nikkor, ne 12-14mm sigmai tak ar nevar

www.juzaphoto.com...

a nafig polarizatoru - tik plati jau taapat debesi traki kontrastee - ja nu tachkai, caur logu viss salons jaanobildee un noeenot slinkums :)[/quote

elementāri - uz blendes vai korpusa uzskrūvē rāmi, tajā liec kaut Ulmaņa potretu.....nu vai filtru, ja rodas tāda perversa vēlme.....
Kas attiecas uz 2. apgalvojumu - bildējot interjerus noder un ne tikai
Publicēts: 08.01.13 17:29
 citēt
sitiem visiem to raami redzees pat uz puskadru - nav lemts - ir sisteemas kur liek mazu filtrinju pie pakaleejaas leecas vai man pasenai sigmas zivsacij ir iebuuveeti 3 filtrelji
Publicēts: 08.01.13 17:37
 citēt
Voldemorts:Interesējošo Samyang 85/1,4 testēju laptop.lv.:

un kaa tas 85 patika?
Publicēts: 08.01.13 17:43
 citēt
rabarberts:

un kaa tas 85 patika?

ej nu, uz ciparniicas matstikla, traapi manuaali fookji 1,4/85mm :) Alus pudeles, reklaamaam, no statiiva bildeet, jaabuut labam.
Publicēts: 08.01.13 18:14
 citēt
Maris:sitiem visiem to raami redzees pat uz puskadru - nav lemts - ir sisteemas kur liek mazu filtrinju pie pakaleejaas leecas vai man pasenai sigmas zivsacij ir iebuuveeti 3 filtrelji

afk tad nespīd :(
Publicēts: 08.01.13 18:36
 citēt
Māri-vot tas ir man interesanti,kā un kādus filtrus piečinīji pakaļējai lēcai ???
Publicēts: 08.01.13 18:36 labots
 citēt
rabarberts:

un kaa tas 85 patika?

Itkā jau nekas. Normāls portretnieks būtu par to naudu. Jau pie F1,4 lietojams. Attur izmēri un svars- pie mana pentax K-01 zūd kompaktkameras priekšrocības.:face-sad: Tas arī lika man pievērsties līdzīgajam Jupiter-9 (85/2,0). Pārraku visu pieejamo i-netā, redzēju tur lietotāju sabildēto. Sapratu - atrast Jupiter-9, nenojātu, ar M42 ir tāda pati laimes spēle kā ar Helios 44-3 (2). Ir tālmēram M39 (Zorkij?), tos mēģina likt caur pāreju M42/M39. Nezina ļaudis, ka dažādi darba nogriežņi (nav fokusa uz bezgalību). Palika tikai Contax/ Kijev, pielāgojot ar palielu meh. apstrādi. Ir daži plusi - mazlietoti un kvalitatīvi. Kijeva tomēr flagmanis tālmēriem, arī stiklus nedaudz vairāk kontrolēja. Ņemot vērā cenu, gadījuma pircēju nebija. Sasmējos par šeit izskanējušo - esot vietējam pionieru fotopulciņam nopirkts bijis. Ticu, bija. Tikai ne jau puisīšiem viņu deva, skolotājs pats sev kaklā uzkāra. Izņēmums varētu būt skolotāja atvase. Tos gan mēs, parasti bērni, nez kāpēc diez ko necietām.....
Maris, nekādu matstiklu. Tikai Live View uz ekrāna. Atceros, reiz brāķēji "pikingu". Tagad atkodu - nav tam Pentax K-5 tās fīčas. Pirmajam parādījās mazajam K-01, tad K-30. Uzmet palielinājumu, ar 2x pietiek, un šai režīmā lieliski iezīmē fokusā esošo zonu. Aiz trešās kaimiņmājas stāvošai mašīnai lieliski redz - asums uz priekšdaļas vai aizmugurē. Tuvplāna portretus, ar atvērtu fragmu, jā - tur ir jādomā. Tas arī, bez izmēriem un svara (uz pusi mazāks) lika man pievārsties 85/2,0. Arī tīri tehniski tas bija zināms izaicinājums - bez adapterim uzlikt Pentax kamerai.:face-smile:
Publicēts: 08.01.13 18:40
 citēt
Gan turējis , gan bildējis. Principā par savu cenu ļoti labs stikls. Mīnus ka nav AF kā Canoniskajam variantam, bet uz tik platu lenķi nav ari vajadzīgs.
Man patika.
Publicēts: 08.01.13 19:43
 citēt
Rolands66:Māri-vot tas ir man interesanti,kā un kādus filtrus piečinīji pakaļējai lēcai ???

zenitaara fisham ir viitne pakaljaa un filtru cupinja - kraasainie mb
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):