Nu Tu gan tāds neadekvāti skarbs! Sanāk, ka tiem, kuri nemāk labas bildes uztaisīt, trūkst smadzeņu!? Manuprāt visai dumjš apgalvojums. Es to vairāk sauktu par fišku konkrētajā nodarbē. Galu galā katram savs.
nu netak visos virzienos trūkst - var tak būt akadēmiķis, bet kadra būvei smadzenes nenopūlēt - ja tu neproti spāniski, tad taču neskaities automātiski muļķis.
Nu tur jau tā lieta pateici tieši to, ko domāju. Bet pirms tam rakstīji :''atšķirība ir tā, ka pēc kāzām, šim knipsētājam ir arī bildes kuras nav kauns rādīt - to gan mazāk dod fiksi, vairāk smadzenes, kuras iztrūkst vairumam. "
nu netak visos virzienos trūkst - var tak būt akadēmiķis, bet kadra būvei smadzenes nenopūlēt - ja tu neproti spāniski, tad taču neskaities automātiski muļķis.
Nu tur jau tā lieta pateici tieši to, ko domāju. Bet pirms tam rakstīji :''atšķirība ir tā, ka pēc kāzām, šim knipsētājam ir arī bildes kuras nav kauns rādīt - to gan mazāk dod fiksi, vairāk smadzenes, kuras iztrūkst vairumam. "
nuja, ka iztrūkst, šajā, konkrētajā, jomā - tur jau ir tā atšķirība, ka cilvēki, nopērkot grāmatu spāniski, viegli apjēdz valodas neprasmi, bet nopērkot kameru.... i līdz sirmai galvai un kameras nolikšanai nē
***1. Kāda gan saistība tam kā bildē šis fotogrāfs un citi ar objektīvu izvēli? Zinu arī tādus kas arī ar Hasselbaldu kāzās bildē... Nu un kas no tā? ***
man likās, ka T unorādīji kā ir pareizi un nopietni - es tik parādīju, ka norādījums nav panākumu atslēga
***2. Vai konkrētais fotogrāfs izmanto tikai fiksētos objektīvus... laikam jau nē ***
jā
***3. Es izteicu tikai savu viedokli, tādēļ neizprotu sasisti starp konkrēto fotogrāfu un maniem padomiem... ***
skaties pirmo punktu
***klau kas Māris kas kāzās ir tāds ko nevar nobildēt ar 2.8 zoomiem? ***
Nu saitē ir gan fiš, gan fragmas vaļējākas - protams to var pasludināt par *pilnīgu stulbumu*, betl lai pasludinājums nebūtu komisks vajadzētu sludinātājam būt efektīgākām kartiņām kā saitē.
***Praktiski nezinu nevienu gadījumu kad kāds būtu gribējis izdrukas lielākas par A3+***
kāds tam vēl te sakars? Tāds pats kā 4Gb atmiņas kartiņai vai neslīdošām zolēm fotogrāfam?
***P.S. Būtu labi ja padalītos savā viedoklī nevis divdomīgos tekstos un neskaidros salīdzinājumos par kādu konkrētu fotogrāfu...***
Padalījos savā viedoklī, ka domājot par kadra būvi, cilvēks *blakusefektā* neizbēgami nonāk līdz skaidrībai par optikas izvēli (un bezjēdzīgi to uzticēt citiem) + parādīju, ka ir piemērs kuram neder zoomu pārītis - rupji sakot atbilde ir katrā pašā.
Neteicu, ka zoomu lietotāji ir idioti, teicu, ka piegājieni ir dažādi
1. izlasi manu orģinālo postu! tur nevienam neko nenorādu utt. Iteicu savu viedokli! (Posts kā redzi nav labots utt) 2. Par konkrēto fotogrāfu neko nezinu tā kā nav arī norādīts saitā tad grūti ko spriest. Redzu tikai to ka viņš aktīvi bildes apstrādā šopā. Un tur nu gaumes mēdz būtu dažādas! Cik cilvēku tik viedokļi. Tavu viedokli jau sapartu ka tev šī fotogrāfa darbi patīk. 3. lasi pirmo punktu. 4. Par izdrukām sakars ir tāds ka 24-70 2.8 objektīva kvalitāte būs pietiekama lai drukātu bildes šādā izmērā... un nav vajadzīgs tur krutākais fiks... nebildē tak arhitektūru ainavas, bet kāzas 5. Cik nu zinu pārsvarā visi bildē ar zoom, šad tad uzmest kādu fiksu, kā piemēram Tevis minētais fotogrāfs fishaye...
Saitā redzams ka tur izmantoti dažādu fokālo atālumu objektīvi... katram savs
P.S. Intresants ka tā vietā lai padalītos ar savu viedokli tu sāki diskusiju- spamošanu par manu viedokli... Tādēļ iesaku būt tolerantākam pret mau viedokli, jo cik cilvēki tik viedokļi. Neredzu jēgu tālāk šo diskusiju attīstīt.
Luxferre: 5. Cik nu zinu pārsvarā visi bildē ar zoom, šad tad uzmest kādu fiksu, kā piemēram Tevis minētais fotogrāfs fishaye... P.S.2
es kāzas bildēju ar fiksiem vismaz 80% un labi ja atlikušos 20% ar zūmu Tāpēc ir 2 fočiki utt...........vispār es zinu vismaz pāris kolēgu, kuri domā un dara tāpat