GunarsII:Vienkārši iesaku palasīt. Par visu - karjeru, aizbraukšanu, neaizbraukšanu. Patīk optimisms, nevis "vissirslikti.lv" [url=http://www.delfi.lv/news/comment/comment/iveta-kazoka-kadel-dzivot-latvija-ideja-par-globalu-latviju.d?id=42959576
]http://www.delfi.lv/news/comment/comment/iveta-kazoka-kadel-dzivot-latvija-ideja-par-globalu-latviju.d?id=42959576[/url] n Gēbelss brunčos... TAS IR to vērts lai tērētu laiku lasot.
optimismam jābūt pamatam.Izklausās pēc cilvēka,kurš nopērk 92 gada Opeli un sevi mierina,ka pirkums ir viss optimālākais un ja pat būtu vairāk naudas tik un tā pirktu šo autiņu jo šī izvēle ir cool.
Jolan:optimismam jābūt pamatam.Izklausās pēc cilvēka,kurš nopērk 92 gada Opeli un sevi mierina,ka pirkums ir viss optimālākais un ja pat būtu vairāk naudas tik un tā pirktu šo autiņu jo šī izvēle ir vis optimālākā.
Tātad, kur ņemt optimismu, tāds ir jautājums. Varbūt esi jau redzējis, bet iesaku katram noskatīties filmu BARAKA: www.spiritofbaraka.com... Izcila ne-aktierfilma bez teksta par dzīvi uz Zemes, uzņemta 24 valstīs, ar lielisku mūziku. Ieteicamie noskatīšanās apstākļi - neliela kompānija, iespējams pēc pirts, pie viegliem, smalkiem ēdieniem un dzērieniem (jo filmas laikā var sarunāties), vēlama laba skaņas aparatūra. (Tagad pieejama arī Blue ray versija). Optimismam jāparādās! P.S. "Baraka" vairākās valodās nozīmē - laime, svētība.
Interesanti, topika autoram kādu grasi no plānotajiem smadzeņskalošanas ļimoniem apsolījuši, vai tikai pirtiņu ar vīna glāzi "na haļavu"... financenet.tvnet.lv...
Elmarss:Interesanti, topika autoram kādu grasi no plānotajiem smadzeņskalošanas ļimoniem apsolījuši, vai tikai pirtiņu ar vīna glāzi "na haļavu"... financenet.tvnet.lv...
Nu jau gan Guru esi atradis! Kā jezuītiem - klausies mūsu vārdos, bet neskaties uz mūsu darbiem.
Elmarss:Interesanti, topika autoram kādu grasi no plānotajiem smadzeņskalošanas ļimoniem apsolījuši, vai tikai pirtiņu ar vīna glāzi "na haļavu"... financenet.tvnet.lv...
Nu jau gan Guru esi atradis! Kā jezuītiem - klausies mūsu vārdos, bet neskaties uz mūsu darbiem.
smadzeņuskalotāju mērķauditorija pati piesakās. Nav stulbs zampoļits, bet ar erzacu, konsolidovski, ar var iztikt, bijis tik, kam ticēt uz vārda, pat reizēm politkorekti pastrīdoties...
Nu te dzīvot man patīk tapēc ka esmu bijis sterilajā vācijā un vēl da''zās sterilās eiropas valstīs, kur brīvdienās pat daudzi lielveikali nestrādā un vis ir tik caurspīdīgi un pareizi, ka tauta dzīvo ne tā kā grib bet tā kā tas ir pieņemts. Obligāti jasmejas vai jaraud ne pēc sava emoceonālā stāvokļa bet tā kā tas ir sabiedrībā pieņemts. Sterilajai eiropai var piemērot leģendāro izteicienu
Vot es visiem stāstu,ka nekad nebraukšu prom no Latvijas.Un jūtos ļoti slikti tāpēc,ka manis paša abas meitas pagājšgad aizlaidās pāri pa okeānu nepavisam ne tāpēc,ka te mirtu badu vai nevarētu savilkt galus kopā.Bet klusībā pie sevis atzīstos pats sev,ka nebraucu tikai tāpēc,ka nevaru-esmu vienkārši par vecu un neko tur nepanākšu.Būtu jaunības enerģija un veselība aizbrauktu kā nieku,vēl jo vairāk tāpēc,ka nedaudz zinu angļu valodu.Ne izcili,bet sākumam noteikti pietiekoši un būtu stabili priekšā migrantu pamatmasai.Vai atgrieztos?Domāju,ka noteikti.Bet varbūt atkal sevi mānu?
Likteņi un izvēles ir dažādas un viss ir pieņemams. Man arī viena meita pārcēlās uz Vāciju, toties pārējie bērni uzskata, ka nekur citur nedzīvos nekādā gadījumā, ja nu vienīgi uz laiciņu kaut ko pamācīties. Bet šo topiku patiesībā ieliku protestējot pret "VISS IR SLIKTI. LV" filozofiju. Ja nevari nekur aizbraukt, neko neproti, piemēram, vinnēt konkursu un dabūt darbu Briselē -slikti. Ja aizbrauc - atkal slikti, neesi patriots!
Pie mums viss ir slikti.Bija reiz liekas Panorāmā divi sižeti par medicīnu vienā vakarā.Viens bija,ka izdarīta pasaulē unikāla nieru operācija vai kas tamlīdzīgs.Otrs sižetiņš,ka Latvija pec kādiem tur rādītājiem medicīnas laukā ieņem priekšpēdējo vietu Eiropā.Nebūs grūti uzminēt kurš sižets bija vispirms un trīsreiz garāks par otru.Arī tas ir viens no faktoriem kāpēc "viss ir slikti".Un tā pati nemitīgā gaudošana,ka visi aizbrauc un pasākumi aizbraukušo atgriešanai?Viens tāds nopuņķojies nīkulis tiek rādīts kā aizbrauc ar asarām acīs,kā izmisums viņu dzen...un jau pēc nedēļas tas pats debīliķis tiek intervēts jau Londonā smaidīgs un apmierināts klāsta kā viņa dzīve pagriezusies par 180 grādiem!Vīņš ,raug,esot pirmo reizi ārzemēs un viss ejot kā pa sviestu jau pirmajā nedēļā!Es labi zinu,ka tās ir absolūtas blēņas,bet daudzi noteikti notic.Tur taču nevajag ne kvalifikāciju,ne valodu,pietiek ar faktu,ka esmu ieradies.
viecha:Pie mums viss ir slikti.Bija reiz liekas Panorāmā divi sižeti par medicīnu vienā vakarā.Viens bija,ka izdarīta pasaulē unikāla nieru operācija vai kas tamlīdzīgs.Otrs sižetiņš,ka Latvija pec kādiem tur rādītājiem medicīnas laukā ieņem priekšpēdējo vietu Eiropā.Nebūs grūti uzminēt kurš sižets bija vispirms un trīsreiz garāks par otru.Arī tas ir viens no faktoriem kāpēc "viss ir slikti".Un tā pati nemitīgā gaudošana,ka visi aizbrauc un pasākumi aizbraukušo atgriešanai?Viens tāds nopuņķojies nīkulis tiek rādīts kā aizbrauc ar asarām acīs,kā izmisums viņu dzen...un jau pēc nedēļas tas pats debīliķis tiek intervēts jau Londonā smaidīgs un apmierināts klāsta kā viņa dzīve pagriezusies par 180 grādiem!Vīņš ,raug,esot pirmo reizi ārzemēs un viss ejot kā pa sviestu jau pirmajā nedēļā!Es labi zinu,ka tās ir absolūtas blēņas,bet daudzi noteikti notic.Tur taču nevajag ne kvalifikāciju,ne valodu,pietiek ar faktu,ka esmu ieradies.
+++ vienkārši pretīgi no tā bezjēdzīguma, negatīvisma, tizluma un sviesta, kas tiek dzīts medijos un tad jābrīnās, ka 90% pensionāru uzskata, ka valsts un pasaule ir pilnīgā tūtā....kam tas ir izdevīgi? Lasīju interesantu viedokli par šo tēmu - ne Rietumiem ne Austrumiem mēs neesam vajadzīgi kā domājoša un inteliģenta tauta, tikai kā transporta koridors ar tupiem lētiem izpildītājiem, līdz ar ko arī no visām pusēm notiek mērķtiecīga debilizācija. Bet ja padomā, masveida debilizācija notiek visā kapitālistiskajā pasaulē, ar ASV priekšgalā. Ja ļoti labi padomā, šī debilizācija izsktās konkrēti mērķtiecīga. Atkal jājautā, kam tas ir izdevīgi?
GunarsII:Likteņi un izvēles ir dažādas un viss ir pieņemams. Man arī viena meita pārcēlās uz Vāciju, toties pārējie bērni uzskata, ka nekur citur nedzīvos nekādā gadījumā, ja nu vienīgi uz laiciņu kaut ko pamācīties. Bet šo topiku patiesībā ieliku protestējot pret "VISS IR SLIKTI. LV" filozofiju. Ja nevari nekur aizbraukt, neko neproti, piemēram, vinnēt konkursu un dabūt darbu Briselē -slikti. Ja aizbrauc - atkal slikti, neesi patriots!
Vinnēt darbu konkursā Briselē... Nja, tas ir uz darba devēju strādāt un nevar dirst pasūtīt ja kas nepatīk. Es gandrīz pēdējos 20 gadus strādāju pats uz sevi, eiropā yto ko daru te es pat nevarētu tuvu tam ko darīt, jo tur uzreiz sertifikāti un diplomi vajadzīgi, un tieši specialitātē, a pie mums pofig vari pabeigt filozofus un strādāt par ekonomistu vai juristu, tā ari citās jomās. Es ar savu karaskolas diplomu pat te nedabonu kvalificētu darbu pie darba devēja , kur nu vēl eiropā, bet ja ņemos stradadams uz sevi var grozīties. Protams nav skaidrs cik vēl ilgi, bet ceru ka politiskais bardaks lidz manām vecumdienām vēl tūrpināsies vismaz gadus 40 un tad jav laiks uz kapiem būs
Girts: Lasīju interesantu viedokli par šo tēmu - ne Rietumiem ne Austrumiem mēs neesam vajadzīgi kā domājoša un inteliģenta tauta, tikai kā transporta koridors ar tupiem lētiem izpildītājiem, līdz ar ko arī no visām pusēm notiek mērķtiecīga debilizācija. Bet ja padomā, masveida debilizācija notiek visā kapitālistiskajā pasaulē, ar ASV priekšgalā. Ja ļoti labi padomā, šī debilizācija izsktās konkrēti mērķtiecīga. Atkal jājautā, kam tas ir izdevīgi?
Manuprāt, "sazvērestību" teorijas tomēr ir pārspīlēta lieta. Debilizācija, jeb es teiktu deģenerācija ir vērojama visā dzīvajā dabā - noveco un deģenerējas gan augu šķirnes, gan baktēriju kolonijas, tāpat nācijas un vēl plašāk ņemot - civilizācijas. Pilnīga pārticība un labklājība rada zināmas negatīvās sekas tāpat kā nabadzība. Neanalizēšu sīkāk, bet tepat aiz jūras, Zviedrijā, tas fakts, ka tur vairāk nekā 200 gadus nav bijis kara, arī savā ziņā ir rungas otrs gals ar savdabīgu ietekmi uz cilvēkiem un sabiedrību kopumā. Bet tas, ka mēs "nevienam neesam vajadzīgi" ir pilnīgi dabiski, jo mums taču arī "neviens nav vajadzīgs". Morāle: parūpēsimies katrs pats par sevi, un tad visiem būs labi! Un tad mazināsies arī "VISS IR SLIKTI. LV" domāšana!
Ja masveidiga aizbraukšana nav rādītājs- tad kas??? Lielākajai daļai iemesls emigrācijai pamatā ir materiālās labklājības uzlabošana. Man- morālais diskomforts. Pretīgā dubultmorāle ikdienā mēdijos, sadzīvē, ik uz soļa- ne katram tas ir pieņemams. CCCP laikos bēga prom no morālās diktatūras, ne biezākas desas dēļ!
aibeks:Ja masveidiga aizbraukšana nav rādītājs- tad kas??? Lielākajai daļai iemesls emigrācijai pamatā ir materiālās labklājības uzlabošana. Man- morālais diskomforts. Pretīgā dubultmorāle ikdienā mēdijos, sadzīvē, ik uz soļa- ne katram tas ir pieņemams. CCCP laikos bēga prom no morālās diktatūras, ne biezākas desas dēļ!
Ja visiem būtu brīva pārvietošanās brīvi, tad iedomājies kas notiktu kad sāktu miljoniem no ķīnas izceļot, kur strādnieki pelna dažus dolārus dienā... CCCP laikos nebija iespēja aizbēgt...
Kam tad negribas labāk dzīvot? Aizbraukšana uz attīstītāku valsti ir vienkāršākais veids kā uzlabot savu dzīves līmeni. Kopumā nav pie mums slikti, bet rietumeiropā, protams, dzīveslīmenis augstāks. Trūkums, protams, šādai migrācijai ir, ka pirmā paaudze ir otras šķiras iedzīvotāji priekš vairuma vietējo. Viņu bērniem un mazbērniem būs, protams labāk.
Ķīna arī izceļo, visa DA Krievija pilna ar ķīniešiem, kuri vienos vārtos darba tirgū izkonkurē slinkos krievus. Tas pats arī LV, labu dzīvi grib visi, bet strādāt neviens negrib. Kāpēc Latgale ir ekonomiski atpalicis reģions, ar ko tas ir sliktāks par Kurzemi, Zemgali vai Vidzemi? Jāsāk ar attieksmi, pret sevi, savu tautu un valsti. Skumji skatīties kā tautieši noliek visu ko var nolikt un jūtas vareni, pārāki, paceļ sevi noliekot citus. Kādu gan attīstību mēs gribam sagaidīt, ja sabiedrība ir slima ar negatīvismu.
Redz viss pārsvarā vienkārši... Kādreiz "moi adres ņi dom i ņe uļica", tagad "globālā latvija". Par smadzeņuskalošanu tak vēl stulbāk... izrēķināja cilvēciņi, ka saeimas vēlēšanu budžets ap pusotru ļimonu, un saeima IR!!! tak jevrikam tērēs tikpat... Dumji, bet fakts. Nu lielākā daļa latvijas iedzīvotāju nesaka, ka viss ir slikti, parasti to attiecina uz konkrētām, patiesi kroplām lietām, attiecīgi topika autora un viņa passijas "optimisms" man tādu teļaprieku pavasarī ganībās atgādina. Par braukāšanu uz svešām zemēm, tak vēl caralaikos letiņi krievzemi apguva, un dzīvo tur vēltagad.. Par Tobago nerunāšu... Par to mistisko "vissirslikti" tak slimajiem ārstēties iesaka.