Kas ir testējis un vai ir liela jēga iegādāties otro versiju ņemot vērā lielo starpību cenā . Lūdzu tikai tehniskus komentārus. Patreiz lietoju pirmo, man liekas ka viņam iz slikta detalizacija pie atvērtas blendes, gribētos asāku.
killer13:slikta detalizacija pie atvērtas blendes, gribētos asāku.
Vairāk kā gadu nostaigāju ar pirmo versiju. Detalīzācija bija samērā laba, protams ne tik laba kā L fiksiem, bet ja nedrukā neko lielāku par A3 no viena kadra, tad bija ok. Tīri subjektīvi šķiet, ka II versija ir par dārgu priekš tā ko iegūst pārejot no 1 versijas.
Nu 24-70 tāds baigais tanks un darba zirgs. Nekas izcils optiski nav, bet nav arī tik slikts kā viņu mēdz zākāt. Kad bildē ar viņu dažreiz iemetas slinkums gan kājās gan galvā...
2 versija ir optiski uzlabota, bet man šķiet trauslāka gan dēl plastmasīga materiāla izvēles gan arī tā, ka priekšējo lēcas daļu kas izvirzās vairs neaizsargā lielā blende kā tas ir I versijai.
kad man iznāca palietot uz pilnā kadra vienu tādu, tad man šķita ka šis objektīvs nav L buta cienīgs, precīzāk pie 70mm atvērts bija ļoti slikts, pie f4 tuvumā fokusējot (portretiem piemēram) bija okei, bet tālumā fokusējot (piemēram ainava uz bezgalību)ass bija tikai pats centrs un sāni ļoti vāji. Lai viss ūtu ass vajadzēj f11 vai pat vairāk...