Sākšu ar to,kad palūgšu nelamāt un visādi citādi nebārt. Esmu šeit pirmo reizi,vienkārši izmisums par foto tehniku lūdz jautāt padomU zinošiem fototehnikas mīļotājiem. Neesmu Lv!esmu kalnos kur katrs sirdī mazāks,lielāks fotogrāfs nevar bez sava fotoaparāta,gribās Alpu skaistumu atstāt bildēs. Mani tehnika pievīla, canon 40D vienkārši apstājās,rāda busy,un nekas nenotiek. Neviena poga nereaģē. Samainīju atmiņas kartes,domāju ka pie vainas,bet nē. Noņēmu objektīvu...bez izmaiņām,mēģināju bildēt bez viņa. Te nav ne canon servisa,ne veikala...ne padoma kam pajautāt.BŪšu vēl šeit divas nedēļas...kā atmodināt aparātu nav idejas. Varbūt kādam ir kas līdzīgs gadījies. Nerāda error99,vienkārši lodziņā iekšā spiežot bildēšanas pogu deg-busy,un mainās iso 800 un iso400. Tas ir viss,un atveras iebūvējamā zibspuldze. Vairāk neko neizdodas atmodināt. Netieku menu,lai uzstādītu sākotnējos ražotāja režīmus. Ja kādam ir kāds padoms,bez vešanas uz servisu lūdzu padalies,ļoti gaidīšu-Feliciita.
Izņem BATERIJU !! Paturi kādas 5 min laukā un ieliec atpakaļ varbūt LĪDZ , var vēl drastiskāk īstenībā ir DIVAS baterijas blakus lielajai maziņā atvilktnītē MAZĀKA izņem arī to uz kādām 10min . PAGAIDI nu ja tas nelīdz tad DAKTERIS tik līdzēs Divas graujošas lietas ziemā ietekmē fočuku Zema temperatūra un KONDENSĀT no krasām temperatūras izmaiņām no siltām aukstām telpām ar paaugstinātu mitrumu utt.
Nezinu, kā tas Canoniem, bet oļikam līdzīgai vainai – elektroniskai patvaļai - ar panākumiem lietoju Luņa parakstītās zāles zirga devās. Vairākas reizes badošanās kūre ne 5 minūtes, bet vismaz vienu nakti braši gājusi labumā. Tāpat jau neko nezaudēsi, ja paturēsi aparātu kādu nakti bez aķīša.
orks:Nezinu, kā tas Canoniem, bet oļikam līdzīgai vainai – elektroniskai patvaļai - ar panākumiem lietoju Luņa parakstītās zāles zirga devās. Vairākas reizes badošanās kūre ne 5 minūtes, bet vismaz vienu nakti braši gājusi labumā. Tāpat jau neko nezaudēsi, ja paturēsi aparātu kādu nakti bez aķīša.
Ja vēl visus vākus vaļā un siltumā, varbūtēja kondensāta izžāvēšanai... Lai veicas.
Lunis:Izņem BATERIJU !! Paturi kādas 5 min laukā un ieliec atpakaļ varbūt LĪDZ , var vēl drastiskāk īstenībā ir DIVAS baterijas blakus lielajai maziņā atvilktnītē MAZĀKA izņem arī to uz kādām 10min . PAGAIDI nu ja tas nelīdz tad DAKTERIS tik līdzēs Divas graujošas lietas ziemā ietekmē fočuku Zema temperatūra un KONDENSĀT no krasām temperatūras izmaiņām no siltām aukstām telpām ar paaugstinātu mitrumu utt.
Maziņā baterija bija slapja,iztecējusi.....ļoti ceru ka visa vaina būs tur....pasūtīju- gaidu kad tādu atgādās līdz kalniem... Pagaidām mans puisis guļ bez baterijām plauktā....
Ooo, sveika! atpazinu pēc bēdu stāsta mani gan mulsina ka neko nedarot momentā nosēžas arī lielā bačurka, nemaz nezinu vai arī uz sitienu tā mēdz izbeigties, jo pirms izbrauci, Tev taču ar lielo nebija bēdu, bildēji pietiekoši ilgi... bet ja tā nav, tad mazajai slodze, bet tik un tā - pāris nedēļas pulksteni varēja pavilkt, nevis uzreiz iztecēt... vienīgā cerība - ar svaigām bačurkām un ja settingos tiek - pāršūt firmware, ja nekas ar bačurku nomaiņu neizmainījās. un ja nekas no nosauktā neizdodas, aizdomas ka Schneider būs taisnība par to skābi un Lunim, ka dakters tik līdzēs īstais brīdis scrnly izteikt versiju un piedāvājumu...
Keltainen:Ooo, sveika! atpazinu pēc bēdu stāsta mani gan mulsina ka neko nedarot momentā nosēžas arī lielā bačurka, nemaz nezinu vai arī uz sitienu tā mēdz izbeigties, jo pirms izbrauci, Tev taču ar lielo nebija bēdu, bildēji pietiekoši ilgi... bet ja tā nav, tad mazajai slodze, bet tik un tā - pāris nedēļas pulksteni varēja pavilkt, nevis uzreiz iztecēt... vienīgā cerība - ar svaigām bačurkām un ja settingos tiek - pāršūt firmware, ja nekas ar bačurku nomaiņu neizmainījās. un ja nekas no nosauktā neizdodas, aizdomas ka Schneider būs taisnība par to skābi un Lunim, ka dakters tik līdzēs īstais brīdis scrnly izteikt versiju un piedāvājumu...
Uhhh tīīī, cik interesanti texti, man, kā vēsturniekam.... Katrāziņā tad jau visdziļākā līdzjūtība businesa upurim, kā sacīt, jāsaka.
Keltainen:īsti nesapratu Elmarss sarkasmu, bet ja runā tikai par izžāvēšanu, tad šaubos - ja nemaldos, tad šis fočuks cītīgi žāvējas jau gandrīz no jaungada...
Tad es nesaprotu izbrīnu par "pēkšņo" atteikšanos darboties kalnos. Nu neņem normālie uz kalniem nedrošu tehniku, un ja tāda nomirst, ir bezjēdzīgi mēģināt blogā rast padomu par līķa reanimāciju... Īsāk: dīvainīši. Bet tad tiešām pārpratums, lai veicas pie ūbermeistera atdzīvināt to līķi.
Par tebleti canonam, bet stipri vecākam un antikvārākam varu pastāstīt to, ka iespējams nav viņa tikai pulkstenim, bet imho arī kam BIOSam līdzīgam, ja kas tāds fočikiem ir. Reiz bija situācija ar 350d, pa nakti tika uzlādēti akumulatori fočukam, nākamajā rītā, atnāku uz objektu, gripā viena bača, jo novērots, ka liekot pa vienai un, kad beidzās samainot, sanāk vairāk izšaut kā tad, ja abas uzreiz iekšā. Nobliežu kādus 4 testa kadrus, nomirgo indikācija, ka bača cauri un viss parubās... me šokā... Ar otru bateriju notiek tieši tas pats.... iestājās bik panika. Sāku štukot, kur problēma, lādētāji bija 2 dažādi, neticās, ka abi izbeidzās vienlaicīgi. Sāku štukot, pirmais arī ienāca prātā, vai tik nav tajā aparātā vēl arī tablete. Izrādās, jā, ir, izņemu, pāris šamaniskas manipulācijas - paberzēt padauzīt, ielieku atpakaļ... šoreiz pēc 3 kadri viss joprojām vēl ok. Par laimi sieviete tieši tajā laikā siro pa lailveikalu, zvans, nosaukts numurs, pēc piecām minūtēm atzvans, ka jauna tablete nopirkta, pēc vēl 20 minūtēm jau fotoaparātā. Atlikusī diena izglābta.
kāds ir tas aparāts, tāds ir, cilvēks iegādāja lietottu apm. pirms pusotra gada un ja pareizi atceros, tepat no fotobloga, pats laikam pārsūtīju ieraudzīto sludinājumu, līdz šim laikam tik viena man zināma nenozīmīga ķibele bija kuru atrisināja izslēdzot - ieslēdzot... ar tādu arī aizbrauca. patiesi ceru ka Sapper taisnība un velns nebūs tik melns un dāmai sanāks arī kādi skaisti bilži, ne tikai atmiņas un nopūtas par neuzticamo tehniku
Sapper:Par tebleti canonam, bet stipri vecākam un antikvārākam varu pastāstīt to, ka iespējams nav viņa tikai pulkstenim, bet imho arī kam BIOSam līdzīgam, ja kas tāds fočikiem ir.
Man bija EOS 10D, instrukcijā teikts, ka tā ir tieši pulkstenim. Es tik domāju, kas tad Pentakšiem to pulksteni uztur, tiem tā tabļetka nav ne kur atrodama ne instrukcijā pieminēta. Vecais K110D par 6 gadiem veiksmīgi nosprāga pats, bet pulkstenis gāja līdz pēdējam brīdim.