Citāts no valta Kleina , šams testējis vienu no jaunajiem megaaparātiem:
"Vai es ieguvu neparastas kvalitātes un mākslinieciski novatoriskas bildes? Protams, ka NĒ! Tās bija tādas pašas kā vienmēr. Asas, fokusētas fotogrāfijas mijās ar neasajām, slikti eksponētās ar perfektajām, nokavēti mirkļi ar veiksmīgi fiksētajiem. Kārtējo reizi sapratu, ka tehnoloģijas var uzlaboties nemitīgi, bet ja to nedaru arī es, tad šai simbiozei nav nekādas jēgas. Fotoaparāts vai kāda cita ierīce nespēs piepildīt cilvēces sapni par ideālo ierīci, kamēr tās īpašnieks gribēs baudīt savas intelektuālās attīstības kūtrumu."
Vai nav viedi vārdi? Šito vajadzētu uztetovēt uz pieres katram pikseļpisējam...
ps. speciāli neliku linku, lai nereklamētu otrās šķiras brendus
Par šo arī cienu tādus meistarus, kuri neiet konjunktūras pavadā, bet sauc lietas to īstajos vārdos. Viens no galvenajiem iemesliem, kā dēļ cenšos neizlaist viņu publisko uzstāšanos. Ir tik patīkami šodienas pseidopatiesību plūsmā dzirdēt un redzēt ko neviltotu, patiesu.
Your equipment DOES NOT affect the quality of your image. The less time and effort you spend worrying about your equipment the more time and effort you can spend creating great images. The right equipment just makes it easier, faster or more convenient for you to get the results you need. /Ken Rockwell/
Bildes:Citāts no valta Kleina , šams testējis vienu no jaunajiem megaaparātiem:
"Vai es ieguvu neparastas kvalitātes un mākslinieciski novatoriskas bildes? Protams, ka NĒ! Tās bija tādas pašas kā vienmēr. Asas, fokusētas fotogrāfijas mijās ar neasajām, slikti eksponētās ar perfektajām, nokavēti mirkļi ar veiksmīgi fiksētajiem. Kārtējo reizi sapratu, ka tehnoloģijas var uzlaboties nemitīgi, bet ja to nedaru arī es, tad šai simbiozei nav nekādas jēgas. Fotoaparāts vai kāda cita ierīce nespēs piepildīt cilvēces sapni par ideālo ierīci, kamēr tās īpašnieks gribēs baudīt savas intelektuālās attīstības kūtrumu."
Te ne vienam nav tik plata piere, lai šitik garu tekstu satilpinātu
Te ne vienam nav tik plata piere, lai šitik garu tekstu satilpinātu
Viedi vārdi jau ir, bet tā kā līdz jebkurai patiesībai, arī līdz šai katram pašam jānonāk caur nopirktas, pārdotas, atkal nopirktas un beidzot atrastas aparatūras kaudzi... tikmēr ražošanas apjomi nekritīsies
Viedi vārdi jau ir, bet tā kā līdz jebkurai patiesībai, arī līdz šai katram pašam jānonāk caur nopirktas, pārdotas, atkal nopirktas un beidzot atrastas aparatūras kaudzi... tikmēr ražošanas apjomi nekritīsies
a Tu nav ievērojis, ka ar pikseļu pšnu nodarbojas pārsvarā vecāka gadagājuma kungi ar "palielu" pieredzi šajā netikumā?
Interesanta tabuliņa par TOP brendiem pasaulē 2012 gadā: brandirectory.com... No tiem, kam sakars ar foto - 6.Samsung 69.Sony 93.Canon 94.Panasonic P.S. Tikai un vienīgi interesanta, nevienā neesmu iemīlējies, spams, vārdu sakot.
GunarsII:Interesanta tabuliņa par TOP brendiem pasaulē 2012 gadā: brandirectory.com... No tiem, kam sakars ar foto - 6.Samsung 69.Sony 93.Canon 94.Panasonic P.S. Tikai un vienīgi interesanta, nevienā neesmu iemīlējies, spams, vārdu sakot.
GunarsII:Interesanta tabuliņa par TOP brendiem pasaulē 2012 gadā: brandirectory.com... No tiem, kam sakars ar foto - 6.Samsung 69.Sony 93.Canon 94.Panasonic P.S. Tikai un vienīgi interesanta, nevienā neesmu iemīlējies, spams, vārdu sakot.
Nu jā - sakars tikai tik, cik nosaukums līdzīgs.. Piemēram, Canon ir Office/Business Equipment sektorā, Panasonic ir Home Furnishings sektorā, bet Samsungs ir Semiconductors sektorā
P.S. Tikai un vienīgi spams. Bez jebkādām interesēm attiecīgajos zīmolos
man īstenībā pofig tas brends,ka tik ar kameru būtu patīkami strādāt. Kad atrasta sava kamera apgreida jautājums var atkrist uz daudziem gadiem. Tagad gribētos pentaksi 645d pamuļļāt,bet vairāk gan tīri ziņkāres pēc.
a Tu nav ievērojis, ka ar pikseļu pšnu nodarbojas pārsvarā vecāka gadagājuma kungi ar "palielu" pieredzi šajā netikumā?
Ot šito gan nebiju ievērojis, jo "vecāka gadagājuma kungi" ir bijuši uz tu ar filmu, un filmā pikseļus ... nu piedod, ne..sa. Kas ir strādājis uz normāla matstikla, zināja, kas ir Hiperfokālais attālums, un kā to izmantot. Ko praktiski uz mūsdienu kameru matstikliem praktiski nevar pielietot Tāpēc oponēju tavam, par "vecāka gadagājuma kungi" ... Pats vienmēr esmu teicis, bildē cilvēks, bet aparatūra palīdz īstenot ideju :P
Bildes:
Ot šito gan nebiju ievērojis, jo "vecāka gadagājuma kungi" ir bijuši uz tu ar filmu, un filmā pikseļus ... nu piedod, ne..sa. Kas ir strādājis uz normāla matstikla, zināja, kas ir Hiperfokālais attālums, un kā to izmantot. Ko praktiski uz mūsdienu kameru matstikliem praktiski nevar pielietot Tāpēc oponēju tavam, par "vecāka gadagājuma kungi" ... Pats vienmēr esmu teicis, bildē cilvēks, bet aparatūra palīdz īstenot ideju :P
ar netikumu bija domāta tieši pikseļu pišana, ja kas
O jā,kad vecums klāt un meitas nekoļījas , vēsā mierā var pikseli izdrāzt ,kamēr sadeg. Ja Piksele blonda ar 4to izmēru,vispār var maukt burstā,kamēr dofs satumst.
Uztveru Kleina sacīto, ka tukšu demagoģiju. Runa bija par tehniku, bet šamais bīda visu laiku māxlinieku bausli, ka galvenais nav tehnika, bet idejas, meistarība un citas šamo fiškas. Mīlīši, ko tad jūs, dižie mākslas guru, joprojām nesēdiet vannas istabā pie fotopalielinātāja un attīstīšanas spirāltrauka? Tak nē, redz, paši nēsā rotaslietu vietā tūkstošus vērtus aparātus nez kāpēc!
Man kaut kā dzīvē nav bijusi vajadzība ne pēc viena no pasaules labākajiem fotogrāfiem, viņu darbiem, viņu idejām un viņu meistarības. Toties man ir bijusi pastāvīga vajadzība pēc praktiskas fototehnikas un attīstoties tehnoloģijām arī manas prasības auga. Variet mani saukt par pikseļbizēju, bet fočiks manā telefonā priekš manis ir lielākā vērtē, kā miljona labāko fotogrāfu darbi, idejas un meistarība kopā. Lai gan - runā, ka veļas tīrība nav atkarīga no veļasmašīnas un pulvera, bet gan no mazgātājas prasmes koķetēt un gorīt gurnus, kad liek veļu mašīnā iekšā un smuki dziedāt, kad ņem ārā
Daudzās nozarēs jau sen esmu ievērojis šito štelli-cilvēks netiek līdz tehnoloģijai.Tas nav tikai par foto.Cik nav redzētas valsts iestādes pilnas ar datoriem,bet ļaudis tāpat nēsā izziņas no kabineta uz kabinetu.Visur ir datu bāzes un tīkli,bet nezin kāpēc ofisos papīra dokumentu skaits pieaug.Tai pašā izglītībā-ik pa diviem gadiem maina novecojušo tehniku,jaunas datorklases,iepērk interaktīvās tāfeles un citas finķikļuškas,bet skolotāji tās lāgā ieslēgt nemāk ,nerunājot jau par izmantošanu tam,kam tās domātas.Un tad nu sanāk,ka uz viskrutākajiem kompjiem puikas drāž tās pašas spēlītes un sēž sociālajos tīklos Nu modernākas spēlītes ,protams,ar labāku bildi un ātrākas un tā...,bet būtībā tikai spēlītes.Atļaušos apgalvot,ka mācību procesam tehnoloģija tiek izmantota ļoti vāji,jo tas prasa sagatavotību un lielu darbu arī no pasniedzēja puses,bet vecuma galā un par tādu algu...nevienam negribas pūlēties.
Nu vispār jau pirms Kleina un Kena Norisa musjē Bresons esot teicis, ka labu bildi varot dabūt arī ar konservbundžu. Tik pats nez kādēl bildēja ar Leicu.
swenorue:Uztveru Kleina sacīto, ka tukšu demagoģiju. Runa bija par tehniku, bet šamais bīda visu laiku māxlinieku bausli, ka galvenais nav tehnika, bet idejas, meistarība un citas šamo fiškas. Mīlīši, ko tad jūs, dižie mākslas guru, joprojām nesēdiet vannas istabā pie fotopalielinātāja un attīstīšanas spirāltrauka? Tak nē, redz, paši nēsā rotaslietu vietā tūkstošus vērtus aparātus nez kāpēc!
Man kaut kā dzīvē nav bijusi vajadzība ne pēc viena no pasaules labākajiem fotogrāfiem, viņu darbiem, viņu idejām un viņu meistarības. Toties man ir bijusi pastāvīga vajadzība pēc praktiskas fototehnikas un attīstoties tehnoloģijām arī manas prasības auga. Variet mani saukt par pikseļbizēju, bet fočiks manā telefonā priekš manis ir lielākā vērtē, kā miljona labāko fotogrāfu darbi, idejas un meistarība kopā. Lai gan - runā, ka veļas tīrība nav atkarīga no veļasmašīnas un pulvera, bet gan no mazgātājas prasmes koķetēt un gorīt gurnus, kad liek veļu mašīnā iekšā un smuki dziedāt, kad ņem ārā
Kārtējais cepjamais topiks Labinieks, eju pēc našķiem Kaut kas par tēmu ar jāieraksta. Atliek vien piekrist tam, ka tehnoloģiju attīstība un pieejamība cilvēkiem - šajā gadījumā fototehnoloģijas fotogrāfiem - ir tieši apgriezta vidējam bilžu kvalitātes līmenim.
Valts vienmēr mācējis sataisīt Showu ar visai lab zināmām kaut radikālām tēzēm TAČU no sevis var piemest SKUMJU vēsti , KOPUMĀ diemžēl "Labo darbu" kopums ir gājis KRIETNI mazumā neskatoties uz ļoti pieejamām un vienkāršām FOTO tehnoloģijām. DIEMŽĒL vienkāršība @ pieejamība ir ļoti iluzora. pieļauju vēl variantu ka KĀDREIZ kad lai kaut ko bija "Jāmāk" lai iegūtu kaut elementāru rezultātu publika tomēr bija ATTĪSTĪTĀK vizuālā un intelekta ziņā. MŪSDIENĀS reāla problēma ir TRULA - ŠABLONISKA pasaules uztvere un izcila aprobežotība. TAKA rokoties KALNOS ar izcilas TEHNIKAS kvalitātes NEKO reizēm pārņem nenormāla bezcerība. Man Latvijā ir gadījies ka publika bildē piemēram ar 1Ds Canon un Nikon XD sēriju un superīgā kvalitātes NEKAS sabildēts NEVIENA kaut cik interesanta LIETOJAMA kadra , blakus dāmīte ar 350D spoguļkameru un 90% bildes IZCILAS. Diemžēl liela katastrofa ir TEHNISKI tehnoloģiju apsēsti cilvēki kuri dzelžaini uzskata KAMERA BILDĒ PATI man tik ROKĀS JĀPATUR un kompī LĪMEŅI JĀSAVELK un es jau "Fotogrāfijas meistars" , diemžēl NEKĀDA super kvalitātē un tehniskā varēšanu NEATSVER nespēju IEDOMĀTIES - IZTĒLOTIES - SAREDZĒT
viecha:Daudzās nozarēs jau sen esmu ievērojis šito štelli-cilvēks netiek līdz tehnoloģijai.Tas nav tikai par foto.Cik nav redzētas valsts iestādes pilnas ar datoriem,bet ļaudis tāpat nēsā izziņas no kabineta uz kabinetu.Visur ir datu bāzes un tīkli,bet nezin kāpēc ofisos papīra dokumentu skaits pieaug.Tai pašā izglītībā-ik pa diviem gadiem maina novecojušo tehniku,jaunas datorklases,iepērk interaktīvās tāfeles un citas finķikļuškas,bet skolotāji tās lāgā ieslēgt nemāk ,nerunājot jau par izmantošanu tam,kam tās domātas.Un tad nu sanāk,ka uz viskrutākajiem kompjiem puikas drāž tās pašas spēlītes un sēž sociālajos tīklos Nu modernākas spēlītes ,protams,ar labāku bildi un ātrākas un tā...,bet būtībā tikai spēlītes.Atļaušos apgalvot,ka mācību procesam tehnoloģija tiek izmantota ļoti vāji,jo tas prasa sagatavotību un lielu darbu arī no pasniedzēja puses,bet vecuma galā un par tādu algu...nevienam negribas pūlēties.
par fotogrāfu stāstiem, ka tehnika nav svarīga vienmēr esmu smaidījis. foto vienmēr ir bijusi ļoti tehniska joma un labi fotogrāfi bez labām tehniskām zināšanām par visu procesu no bildēšanas līdz galaproduktam drīzāk ir izņēmums nevis norma. kāpēc daudzi stāsta ka tehnika nav svarīga - nesaprotu.
Kāpēc , Visatļautībai nav ne vainas , no malas jau ņirdzīgi skatīties uz "Publikas spēju" izpausmēm Profesionālā ziņā gan tas BĒDĪGI izskatās kad cilvēkiem nav ne jaumas ne par kādiem standartiem vai tehnoloģijām vai pat elementāru ētiku .
viecha:Daudzās nozarēs jau sen esmu ievērojis šito štelli-cilvēks netiek līdz tehnoloģijai.Tas nav tikai par foto.Cik nav redzētas valsts iestādes pilnas ar datoriem,bet ļaudis tāpat nēsā izziņas no kabineta uz kabinetu.Visur ir datu bāzes un tīkli,bet nezin kāpēc ofisos papīra dokumentu skaits pieaug.Tai pašā izglītībā-ik pa diviem gadiem maina novecojušo tehniku,jaunas datorklases,iepērk interaktīvās tāfeles un citas finķikļuškas,bet skolotāji tās lāgā ieslēgt nemāk ,nerunājot jau par izmantošanu tam,kam tās domātas.Un tad nu sanāk,ka uz viskrutākajiem kompjiem puikas drāž tās pašas spēlītes un sēž sociālajos tīklos Nu modernākas spēlītes ,protams,ar labāku bildi un ātrākas un tā...,bet būtībā tikai spēlītes.Atļaušos apgalvot,ka mācību procesam tehnoloģija tiek izmantota ļoti vāji,jo tas prasa sagatavotību un lielu darbu arī no pasniedzēja puses,bet vecuma galā un par tādu algu...nevienam negribas pūlēties.
par fotogrāfu stāstiem, ka tehnika nav svarīga vienmēr esmu smaidījis. foto vienmēr ir bijusi ļoti tehniska joma un labi fotogrāfi bez labām tehniskām zināšanām par visu procesu no bildēšanas līdz galaproduktam drīzāk ir izņēmums nevis norma. kāpēc daudzi stāsta ka tehnika nav svarīga - nesaprotu.
nu doma ļoti vienkārša - ja tu māki, tad uztaisīsi ar jebko. ja nemāki - nekādi marki un leikas neglābs.
Reizēm tehnika ir ĻOTI svarīga, pamēģini strītu nobildēt naktī no rokas, bez zibspuldzes ar, piemēram, eos 350D un 18-55 objektīvu, tā pat arī 1Dx ar kādu baigi lielo objektīvu nebūs nekas labs šīm nodarbēm, vai arī pamēģini labu ainavu ar ziepīti bez raw nobildēt utt. Tā kā, manuprāt, atbilstoša tehnika ir ļoti būtisks faktors.
ak34: foto vienmēr ir bijusi ļoti tehniska joma un labi fotogrāfi bez labām tehniskām zināšanām par visu procesu no bildēšanas līdz galaproduktam drīzāk ir izņēmums nevis norma. kāpēc daudzi stāsta ka tehnika nav svarīga - nesaprotu.
Bildes:nu doma ļoti vienkārša - ja tu māki, tad uztaisīsi ar jebko. ja nemāki - nekādi marki un leikas neglābs.
Nu jā, tā viš ir, zināšanas + atbilstoši instrumenti.
Bildes:nu doma ļoti vienkārša - ja tu māki, tad uztaisīsi ar jebko. ja nemāki - nekādi marki un leikas neglābs.
PRECĪZI ! Principā rezultātu var iegūt ar JEBKO , tik izdarāms tas ir darbietilpīgāk sarežģītāk. Man kādreiz jaunie koļēģi skatoties tāmes BRĪNĀS kā "Cena nemainās gadiem" . Pavisam vienkārši VIENAS tehnoloģijas nomaina aizvieto citas KOPĒJĀ cena nemainās jo kaut kas paliek ievērojami lētāks kaut kās dārgāks KOPĀ tehnoloģiskās ķēdes galā REZULTĀTS nemainīgā ne cenā ne tehniskās kvalitātēs prasībās