forum.gif
Citāts no Kleina:
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Citāts no Kleina:
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 15.01.13 17:15
 citēt
Bildes, tā nu gluži nav, ka nobildēsi ar jebko. Cita lieta - ja zini ko dari, tad vieglāk ir izvēlēties pareizo rīku. Bet ja par tehniku ir nojēga tik daudz, ka tā nav svarīga vai vajag jaunāko un krutāko bez sajēgas kāpēc, tad atliek runāt par mākslu, jo zem tās var daudz ko sabāzt.
Publicēts: 15.01.13 17:16
 citēt
spaidijs:tehnika nav svarīga, инфа 100%

Oke, varbūt nav svarīga, bet cik ilgu laiku Tu pavadīsi, piemēram, slēpnī ar 50mm objektīvu, lai labi nobildētu lūsi savvaļā?
Publicēts: 15.01.13 17:20 labots
 citēt
MarisPilats:

Oke, varbūt nav svarīga, bet cik ilgu laiku Tu pavadīsi, piemēram, slēpnī ar 50mm objektīvu, lai labi nobildētu lūsi savvaļā?

A kapēc man to bildēt savvaļā? Es ko biologs kauč kāds? Ja man vajaga lūsi nobildēt, braucu uz Rīgu, tur esot zooloģisks parks, kur visi tie dzīvnieciņi pa krātiņim priekš bildētajiem salikti...
p.s.Nu tas pie nosacījuma, ja man vajaga bildi ar lūsi, un nevis stāstu par to kā bildēt lūsi..
Publicēts: 15.01.13 17:26
 citēt
Bet var arī lūsis nobildēt. Ja svarīgs gala rezultāts un patīk čakarēties, nu moš kāds no procesa baudu saņem, tad 50mm un 350D būs pietiekams. Svarīgākais ir izmantot apkārtni, apstākļus un galvu. Tāds klikš un gotovs piegājiens personīgi man nepatīk. Protams viss relevants ja bildēm savām priekam
Publicēts: 15.01.13 17:26
 citēt
ak34:Bildes, tā nu gluži nav, ka nobildēsi ar jebko. Cita lieta - ja zini ko dari, tad vieglāk ir izvēlēties pareizo rīku. Bet ja par tehniku ir nojēga tik daudz, ka tā nav svarīga vai vajag jaunāko un krutāko bez sajēgas kāpēc, tad atliek runāt par mākslu, jo zem tās var daudz ko sabāzt.
nu nez... baigi pateiksi ar ko šis fotografēts? img.fotoblog.lv...
Publicēts: 15.01.13 17:27
 citēt
Citagaisma:
MarisPilats:

A kapēc man to bildēt savvaļā? Es ko biologs kauč kāds? Ja man vajaga lūsi nobildēt, braucu uz Rīgu, tur esot zooloģisks parks, kur visi tie dzīvnieciņi pa krātiņim priekš bildētajiem salikti...
p.s.Nu tas pie nosacījuma, ja man vajaga bildi ar lūsi, un nevis stāstu par to kā bildēt lūsi..

Bet es jau biju domājis, par konkrētu uzdevumu - nobildēt savvaļā!
Skaidrs, ka ja vēlme to darīt Zoo, tad neko īpašu nevajag.
Publicēts: 15.01.13 17:29
 citēt
MarisPilats:

Bet kas tur ko nenobildēt? :) Arī ar 8mm var nobildēt, tikai tad lūsis būs tālumā un ļoooooti maziņš :D
Publicēts: 15.01.13 17:33 labots
 citēt
ak34:Bildes, tā nu gluži nav, ka nobildēsi ar jebko. Cita lieta - ja zini ko dari, tad vieglāk ir izvēlēties pareizo rīku. Bet ja par tehniku ir nojēga tik daudz, ka tā nav svarīga vai vajag jaunāko un krutāko bez sajēgas kāpēc, tad atliek runāt par mākslu, jo zem tās var daudz ko sabāzt.

Kādreiz Klimpiņš stāstīja kā Putnu grāmatu bildējis , man toreiz mute bija vaļā , AR TO TEHNIKU tas likās neiespējami , taču SABILDĒJA un neko :) Labākais stāsts bija par TAIR 300mm un Foto snaiperi kuram mehāniskā lecošā DIAFRAGMA krita ar tādu troksni ka putns ķer sirdstrieku nokrīt no zara :D ;D

Citagaisma:
MarisPilats:

A kapēc man to bildēt savvaļā? Es ko biologs kaut kāds? Ja man vajag lūsi nobildēt, braucu uz Rīgu, tur esot zooloģisks parks, kur visi tie dzīvnieciņi pa krātiņim priekš bildētajiem salikti...

Bija tāds DABAS / SKUĶU fotogrāfs Andris Štamguts [Pirmais MMD fotogrāfs]mans foto centra kolēģis. Viņam bija IZCILAS dzīvnieku fočenes. Viss bija neko ja neņem vērā ka onkam bija viena koka kāja visi brīnījās KA VIŅŠ TO VAR , vēl ar vienu kāju ! līdz brīdim kamēr publika sāka ievērot ka LOPIŅI aizdomīgi līdzīgi. Sākumā domāja ka tas zvēru dārza vai pieradināti bet kad atklājās KĀ ĪSTI visi bija mēmi. Īstenībā tie bija ZĪMĒTI dzīvnieku silueti ko Andris vadāja līdz mašīnā un lika SMUKĀS ainavās :):)
Publicēts: 15.01.13 17:38
 citēt
MarisPilats:
Citagaisma:

Bet es jau biju domājis, par konkrētu uzdevumu - nobildēt savvaļā!
Skaidrs, ka ja vēlme to darīt Zoo, tad neko īpašu nevajag.

Ja bajaga bildi ar lūsi, tad vai nav vienalga kātā dabūta gatava? :-0
Publicēts: 15.01.13 17:40
 citēt
Lunis:

Kādreiz Klimpiņš stāstīja kā Putnu grāmatu bildējis , man toreiz mute bija vaļā , AR TO TEHNIKU tas likās neiespējami , taču SABILDĒJA un neko :) Labākais stāsts bija par TAIR 300mm un Foto snaiperi kuram mehāniskā lecošā DIAFRAGMA krita ar tādu troksni ka putns ķer sirdstrieku nokrīt no zara :D ;D

Bet savvaļas zīdītājus ir vēl grūtāk bildēt, jo tie daudz tramīgāki par putniem, tiem oža daudz labāka utt. Ne par velti LV lielākā daļa dabas fotogrāfu vairāk putnus fotografē, tas ir vieglāk! Un arī amatieru fotogrāfijās biežākie dzīvnieki ir putni! Jā, var aiziet uz zoo nobildēt, piekrītu, bet man personīgi lielāka bauda tos savvaļā bildēt. Cik nu tam atliek laika, bet tas jau cits stāsts.
Publicēts: 15.01.13 17:41
 citēt
Lunis:

Citagaisma:

Bija tāds DABAS / SKUĶU fotogrāfs Andris Štamguts mans fotocentra kolēģis. Vīanm bija IZCILAS dzīvnieku fočenes. Viss bija neko ja neņem vēr`aka onkam bija viena koka kāja visi brīnijā KA VIŅS TI VAR da vēl ar vienu kāju ! līdz brīdim kamēr publika sāka ievērot ka LOPIŅI aizdomīgi līdzīgi. Sākumā do`māja ka tas zvēru dārza vai pieradināti bet kad atklājās KĀ ISTI visi bija mēmi. Īstenībā tie bija ZĪMĒTI dzīvnieku silueti ko Andris vaadāja līdz mašinā un lika SMUKĀS ainavās :):)

Nu ēdamlietas taču arī nebildē natūrā, arī autiņu bildes biežāk ir zīmētas 3d un nevis digigrāfētas, utt.
Publicēts: 15.01.13 17:43
 citēt
MarisPilats: Jā, var aiziet uz zoo nobildēt, piekrītu, bet man personīgi lielāka bauda tos savvaļā bildēt. Cik nu tam atliek laika, bet tas jau cits stāsts.

Tas noozīmē tikai to, ka stāsts par lūzi ir tikai Tavs subjektīvais viedoklis, bet objektīvi to var bildēt arī ar 50mm un zooloģiskajā dārzā, un ne tikai bildēt bet arī zīmēt, un pat gleznot un pat bez objektīva..
Publicēts: 15.01.13 17:46 labots
 citēt
Citagaisma:
Nu ēdamlietas taču arī nebildē natūrā, arī autiņu bildes biežāk ir zīmētas 3d un nevis digigrāfētas, utt.

Līdz 90 gadu sākumam 2/3 slaveno USA žurnalu vāku bija pa 2/3 zīmēti attēli uz "Fotogrāfijas pamata"

Vēl 90 gadu sākumā Rīgas Poiligrāfiajs vidusskola mācīja "Retušētājus" ļoti pieprasīts un deficīts kruts amats SPECIĀLISTS bez kura neiztika NEVIENS profesionāls foto kantoris ANONĪMS tehnisks speciālists no kura darba sastāvēja VISAS salona un reklāmu bildes citreiz pat uz 50% attēls bija zīmēts pa virsu negatīvam :)
Publicēts: 15.01.13 17:48
 citēt
Citagaisma:
MarisPilats: Jā, var aiziet uz zoo nobildēt, piekrītu, bet man personīgi lielāka bauda tos savvaļā bildēt. Cik nu tam atliek laika, bet tas jau cits stāsts.

Tas noozīmē tikai to, ka stāsts par lūzi ir tikai Tavs subjektīvais viedoklis, bet objektīvi to var bildēt arī ar 50mm un zooloģiskajā dārzā, un ne tikai bildēt bet arī zīmēt, un pat gleznot un pat bez objektīva..

Es jau nesaku, ka nevar, man ir sanācis, neplānoti, ka meža cūkas pienāk tik tuvu, ka es ar savu 100 - 300mm stiklu varu iet ieskrieties, bet tas ir nenormāli reti.
Es būdams biologs, mīlu bildēt savvaļā, un man bieži pietrūkst tie mm uz objektīva, jā tas ir subjektīvi.
Publicēts: 15.01.13 18:07
 citēt
Dabas foto ir viena no foto jomām, kur bez specifiskas tehnikas nevar iegūt daudz maz prognozējamu rezultātu. Tur arī neder: vajag lūsi -ejam uz zoodārzu. Tur mēdz būt prasības, lai dzīvnieks ir dabā, nepieradināts un bilde ir bez pārmērīgām digitālām manipulācijām, kā piemēram aizklonēts zariņš. Par izbāzeņiem un putniem būros nemaz nekomentēšu.

Gan jau ka arhitektūras foto ar prastu platleņķi nebūs gana - vajag objektīvu ar kustībām un ar minimāliem kropļojumiem, ja sporta foto varētu iztikt bez lielajiem teleobjektīviem, tad neviens nevilktos uz futbolu ar pacmit kg tehnikas, ainavas gan jau ka ar ir stipri ērtāk bildēt ar iphonu - kāpēc ir dīvaiņi, kas vēl ar vien tās mēģina bildēt ar fotoaparātu?

Bet, protams, lai izliktos par lielu meistaru vai slēptu to, ka vairs nespēj saprast jaunās tehnoloģijas pietiek pateikt, ka visu var nobildēt ar da jebko vai māksla ir svarīgāka par visu. Kleina citātā, gan nekā tāda nebija - tas ir pārāk vispārīgs un ļoti dažādi saprotams.
Publicēts: 15.01.13 18:11
 citēt
Ieteikumi fotografēt dzīvniekus zoodārzā nav tā labākā pieeja. Zoodārzā grūti tikt pie attēliem, kur redzama normāla dzīvnieku uzvedība to dabiskajā vidē un bildes uzbūve arī parasti tā vai citādi ir ierobežota perspektīvas, fona/priekšplāna elementu un gaismu ziņā. Un ir jau vēl ētiskas dabas apsvērumi par to, kādos apstākļos bilde iegūta.

Cita lieta, ka var lūkot tikt pie skatāmām dzīvnieku fotogrāfijām savvaļā bez 600 milimetriem - izmantot aparātus ar distances vadību, kustību sensoriem utt. Pāris gadus atpakaļ izskatījās, ka lielos dabas foto konkursus nav iespējams uzvarēt, ja neesi iebāzis fotoaparātu ar zivsaci beigta lopa vēderā :)
Publicēts: 15.01.13 18:22 labots
 citēt
Bildes:
ak34:

par fotogrāfu stāstiem, ka tehnika nav svarīga vienmēr esmu smaidījis. foto vienmēr ir bijusi ļoti tehniska joma un labi fotogrāfi bez labām tehniskām zināšanām par visu procesu no bildēšanas līdz galaproduktam drīzāk ir izņēmums nevis norma. kāpēc daudzi stāsta ka tehnika nav svarīga - nesaprotu.
nu doma ļoti vienkārša - ja tu māki, tad uztaisīsi ar jebko. ja nemāki - nekādi marki un leikas neglābs.

:D audzēkņu izdomai nekad naf robežu :D
Kad pavazājies pa nopietniem fotosaitiem, paskati bildes, un ar kādu tehniku tās ir bildētas, tad tomēr uzvarētājs ir prāts, un tikai tad tehnika. Bez prāta tele vietā iebāzīsi pinholi :D
Tehnika ir tikai instruments prata darbības īstenošanai... Gleizds savas bildes ar pārtaisītu monokli bildēja, un iz slavenība, bet lielākā daļa 1D nēsātāju tautai nepazīstami subjekti :D
Publicēts: 15.01.13 18:27
 citēt
veezais_gr:var lūkot tikt pie skatāmām dzīvnieku fotogrāfijām savvaļā bez 600 milimetriem

Te labs piemērs: 1x.com...
Publicēts: 15.01.13 18:30
 citēt
backspin:
veezais_gr:var lūkot tikt pie skatāmām dzīvnieku fotogrāfijām savvaļā bez 600 milimetriem

Te labs piemērs: [url=http://1x.com/#!/photo/41886/category/nature/popular-ever/oops

Tas]http://1x.com/#!/photo/41886/category/nature/popular-ever/oops

Tas[/url] pa Luņa modei ar plato :D
Publicēts: 15.01.13 18:36 labots
 citēt
backspin:

Te labs piemērs: [url=http://1x.com/#!/photo/41886/category/nature/popular-ever/oops

Te]http://1x.com/#!/photo/41886/category/nature/popular-ever/oops

Te[/url] vēl tādā pat stilā - ja patīk grāmatās drukātas bildes skatīt:
www.amazon.co.uk...
Publicēts: 15.01.13 18:39
 citēt
backspin:

Te]http://1x.com/#!/photo/41886/category/nature/popular-ever/oops

Te[/url] atkal nāk palīgā bioloģija!!!
Vai nav ievērots, ka lielākā daļa zvēru bildes ir no Āfrikas? Tas tāpēc, ka tur tie dzīvo lielos rezervātos un no cilvēka vairs tik pat kā nebaidās, turklāt tie gana aktīvi arī dienas laikā.
Vēl gana bilžu ir no ziemeļiem, kur vasarā gaišs i dienu i nakti. Bet bildes ar savvaļas zvēriem no mūsu platuma grādiem ir diezgan maz, jo zvēri ir tramīgi, tie slēpjas, aktīvi paliek vakaros ar krēslu un līdz rīta krēslai. Nu, protams, ir arī izņēmumi, bet es par vairumu runāju... šis arī vēl viens iemesls, ka vairums tomēr putnus izvēlas, tie lielais vairums pa dienu aktīvi.

Un atkal, lai krēslā labi bildētu vajag labu ISO, gaišu stiklu utt.
Publicēts: 15.01.13 18:56
 citēt
MarisPilats, domāju, ka šiem neko nepierādīsi. Reti kurš ir mēģinājis kaut vai tos pašus zvērus dabā bildēt. Ik pa laikam gan daudziem trāpās kāda bilde, bet domāju, ka tipiskais vietējais fotogrāfs paņems pēdu no mežacūkas mežā pie šādas uzvedības jau tad kad tā būs tādā attālumā ka ar to pašu 600mm tā kadrā aizņem tik daudz cik lauva bildē ;)

Ja tiešām visu varētu ar da jebko nobildēt, kāpēc tik daudzi šeit bildē ar 5D un visādiem L stikliem?
Publicēts: 15.01.13 19:02
 citēt
ak34:
Ja tiešām visu varētu ar da jebko nobildēt, kāpēc tik daudzi šeit bildē ar 5D un visādiem L stikliem?

Tak tas ir taspats jautājums kādeļ tad pats Kleins pasūtījumus bildē ar labu tehniku ieskaitot vidējā formāta digi?
Publicēts: 15.01.13 19:14
 citēt
backspin:

un]http://1x.com/#!/photo/41886/category/nature/popular-ever/oops

un[/url] zem bildes ir mazā noslēpuma atklāšana: "I used a radio controlled remote and shot from a handheld monopod, turned upside down, without getting out of the car"
Publicēts: 15.01.13 19:24
 citēt
ak34:domāju, ka tipiskais vietējais fotogrāfs paņems pēdu no mežacūkas mežā pie šādas uzvedības jau tad kad tā būs tādā attālumā ka ar to pašu 600mm tā kadrā aizņem tik daudz cik lauva bildē ;)

Starp citu, ļoti pareizi darīs :) Mežacūka nav tas zvērs, kura dēļ būtu jāriskē ar labākajā gadījumā saplēstām biksēm. Pat mednieki ir kāpuši kokos, kad šitas lops uzbrūk. Ja tik ļoti vajag mežacūkas foto, tad zoo. Citādi var atrast iespēju un veidu, kā to nobildēt neapdraudot savu veselību, sevišķi, pie šitādas tā lopa uzvedības :)
P.S. Nav mežacūka. Bet tik un tā pamācoši.. :) youtu.be...
Publicēts: 15.01.13 19:32
 citēt
Bzh:
ak34:domāju, ka tipiskais vietējais fotogrāfs paņems pēdu no mežacūkas mežā pie šādas uzvedības jau tad kad tā būs tādā attālumā ka ar to pašu 600mm tā kadrā aizņem tik daudz cik lauva bildē ;)

Starp citu, ļoti pareizi darīs :) Mežacūka nav tas zvērs, kura dēļ būtu jāriskē ar labākajā gadījumā saplēstām biksēm. Pat mednieki ir kāpuši kokos, kad šitas lops uzbrūk. Ja tik ļoti vajag mežacūkas foto, tad zoo. Citādi var atrast iespēju un veidu, kā to nobildēt neapdraudot savu veselību, sevišķi, pie šitādas tā lopa uzvedības :)
P.S. Nav mežacūka. Bet tik un tā pamācoši.. :) [url=http://youtu.be/BIql1ZpHovs

Tas]http://youtu.be/BIql1ZpHovs

Tas[/url] video ir šovs! Kā mēs labi redzam filmēts ir ar divām kamerām, tātad blakus bija pārējā filmēšanas komanda, kura nepieciešamības gadījumā aiztriektu lāci prom. Un BBC jau nu nebūtu tie, kas riskētu ar savu operatoru dzīvībām, domājams, ka kamera/slēpnis bija vairāk kā super izturīga...
Un kā jau ak34 iepriekš teica, bieži vien pasūtītājs vēlas savvaļā fotografētu dzīvnieku, bet to tiešām te laikam teju neviens nespēj uztvert...
Publicēts: 15.01.13 19:41 labots
 citēt
MarisPilats:
Bzh:

P.S. Nav mežacūka. Bet tik un tā pamācoši.. :) youtu.be...

Tas video ir šovs! Kā mēs labi redzam filmēts ir ar divām kamerām, tātad blakus bija pārējā filmēšanas komanda, kura nepieciešamības gadījumā aiztriektu lāci prom. Un BBC jau nu nebūtu tie, kas riskētu ar savu operatoru dzīvībām, domājams, ka kamera/slēpnis bija vairāk kā super izturīga...
Un kā jau ak34 iepriekš teica, bieži vien pasūtītājs vēlas savvaļā fotografētu dzīvnieku, bet to tiešām te laikam teju neviens nespēj uztvert...

Klau, pastāsti man lūdzu, kā fotogrāfs nodos savus superduper safotogrāfētos kadrus, ja mežacūka būs drusku palosījusi viņu? :) To, ka mežacūka var paplosīt, taču man Tev nav jāstāsta? :)
1) Pilnīgu bulšitu Tu sāki, kad piedāvāji ar 50mm nobildēt savvaļā lopu. To var izdarīt. Tiesa, zvērs nebūs pa visu kadru, bet izdarīt var!
2) Tu sāc demagoģiju. Vienā brīdī vajag savvaļu, nākamajā krēslu un Latviju, pēc tam, izrādās, ka Āfrika dienā nav savvaļa utt.. :)

P.S. Un meža lopu ir vieglāk nobildēt kā, piemēram, medni. Jo putniem, attšķirībā no zvēriem, ir krāsaina redze un šie to bildētāju var atšķirt no apkārtējās vides :)
Publicēts: 15.01.13 19:47
 citēt
Bzh:
MarisPilats:
Tas video ir šovs! Kā mēs labi redzam filmēts ir ar divām kamerām, tātad blakus bija pārējā filmēšanas komanda, kura nepieciešamības gadījumā aiztriektu lāci prom. Un BBC jau nu nebūtu tie, kas riskētu ar savu operatoru dzīvībām, domājams, ka kamera/slēpnis bija vairāk kā super izturīga...

Klau, pastāsti man lūdzu, kā fotogrāfs nodos savus superduper safotogrāfētos kadrus, ja mežacūka būs drusku palosījusi viņu? :) To, ka mežacūka var paplosīt, taču man Tev nav jāstāsta? :)
1) Pilnīgu bulšitu Tu sāki, kad piedāvāji ar 50mm nobildēt savvaļā lopu. To var izdarīt. Tiesa, zvērs nebūs pa visu kadru, bet izdarīt var!
2) Tu sāc demagoģiju. Vienā brīdī vajag savvaļu, nākamajā krēslu un Latviju, pēc tam, izrādās, ka Āfrika dienā nav savvaļa utt.. :)

P.S. Un meža lopu ir vieglāk nobildēt kā, piemēram, medni. Jo putniem, attšķirībā no zvēriem, ir krāsaina redze un šie to bildētāju var atšķirt no apkārtējās vides :)

Nu bet te jau Tu atbildi uz jautājumu par tehniku, ka lai iegūtu labu rezultātu no svara ir tehikas iespējas - labs slēpnis vai lieli mm uz stikla, lai Tevi neapēstu!!!
Publicēts: 15.01.13 19:50
 citēt
Bzh,
Kā reizi medni nobildēt ir diezgan vienkārši. Mežacūkas ar nav grūti, jo to ir daudz, bet problēma būs ar gaismu - tām nepatīk pa dienu klajas vietās staigāt. Piemēram šajā laikā, ja gribas smuki mežacūku sniegā un mežā sabildēt, tad vajadzētu aparātu, kas normālu bildi taisīs pie gaismas, kur ekspozīcija ir f/2.8, 1/30, un iso3200. Attiecīgi, ja teleobjektīvs ir ar maksimālo daifragmu f/5.6 tad iso vajadzētu ~12k. Vasarā būs nedaudz labāk, jo naktis ir īsākas.

Visādā ziņā putnus dabā fotografēt ir stipri vienkāršāk par zīdītājiem. Un esmu bildējis arī lāčus no slēpņa, kuram durvis nevarēja aiztaisīt, jo atslēga bija salūzusi - nekāda vaina. Tas BBC video bija šovam uzfilmēts - domāju, ka gan tas kex, kas sēdēja būrī gan tie kas bija ārā priecājās par šādu lāča uzvedību
Publicēts: 15.01.13 20:23 labots
 citēt
Bzh, jautrs video! Tas platleņķa perspektīvas izkropļotais lauva gan tikpat nebaudāms kā līdzīga veida cilvēku bildes. :face-sad: Katram darbam savs instruments. Visbiežāk bildējamais kustonis (no vārda - kustēties) laikam tomēr ir cilvēks. Arī pasaules pieredze šai nodarbē ir nopietna. Šis autors man sen ir paticis. Interesenti tur var atrast vēl daudz šīs sērijas video. :face-smile:
www.youtube.com...
Publicēts: 15.01.13 20:25 labots
 citēt
ko juus piepis...ties tiem dziivniekiem? nav par ko citu parunaat? zoofīlu bars...

miroņus fočējot, par provi, nevajag krutu aparātu, jo var likt ilgaakas ekspoziicijas ar zemu iso :D statīvs gan labs vajadzīgs
Publicēts: 16.01.13 10:22
 citēt
Bzh: To, ka mežacūka var paplosīt, taču man Tev nav jāstāsta? :)

Nosauc kādu no gadījumiem, kad mežacūka būtu kādam iekodusi ja nav bijusi aizšauta(nu ar aifonu laikam nesanāks) vai kāds IDIOTS nav noķēris piena sivēnu un turējis aiz kājas kviecošu?

Medni gribi nobildēt...īzī...sameklē reģionu kur tie dzīvo vai kur organizē komercmedības, samaksā naudu mežzinim, no vakara ievedīs riestā...no rīta nobildēsi, tik silti saģērbies:)

Mežacūkas vajag meklēt pie auzu laukiem vasarās, kad sīkie jau ēd auzas...neskatoties uz mātes rūcieniem skrien laukos iekšā pa gaismu...pats esmu sporta pēc piegājis klāt uz 5 metri gaišā dienā...

Stirnai pa atklātu lauku var mierīgi pieiet klāt pret vēju no 400m līdz kādiem padsmit...tik jāzin kā:)

rakstāmgalda biologi ibio...:D

p.p.s.
mednis nav garšīgs, stirnu plaušas ir dikti garšīgas kotletēm kamēr dunduru kāpuri tur nesalien un mežasūkas ir vis labākās:D
Publicēts: 16.01.13 10:40
 citēt
imgfoto:mežasūkas ir vis labākās:D

meža sukas???? :exciting:
Publicēts: 16.01.13 10:42
 citēt
Pa kuru laiku topikā iezagusies tā spārnotā frāze, ka fotografēt var "ar da jebko". Man liekas, ka vienam otram tā ir tikai tāda krāšņa poza pašapziņas celšanai. Paskatīsimie savos skapjos un fotosomās!! Kleina sākotnējais teksts ir ļoti tolerants, būtībā pareizs un nepavisam ne ar tādu galveno domu. Es teiktu - var ar jebko, ja vien tas ir PIETIEKAMI labs vai arī piemērots uzdevumam. Un vai tad šitas to neapliecina? :
Luxferre:Protams viedi vārdi, bet tajā pašā laikā Valts izmanto labāko pieejamo fototehniku...
Publicēts: 16.01.13 10:51
 citēt
Kleins ir zvaigžņu slimības nomocīts tirliņš, kura lauri, uz kuriem joprojām guļ, ir tik ļoti nodeldēti, ka drīz būs noberzts jēls sāns.
Publicēts: 16.01.13 14:42
 citēt
MarisPilats: Bet bildes ar savvaļas zvēriem no mūsu platuma grādiem ir diezgan maz, jo zvēri ir tramīgi, tie slēpjas, aktīvi paliek vakaros ar krēslu un līdz rīta krēslai. Nu, protams, ir arī izņēmumi, bet es par vairumu runāju...

izņēmums, tepat kaimiņos, Igaunijā blog.moment.ee...

1D Mark III + 300mm f2.8 lens + 2x extender
Publicēts: 16.01.13 15:07
 citēt
uljens:
MarisPilats: Bet bildes ar savvaļas zvēriem no mūsu platuma grādiem ir diezgan maz, jo zvēri ir tramīgi, tie slēpjas, aktīvi paliek vakaros ar krēslu un līdz rīta krēslai. Nu, protams, ir arī izņēmumi, bet es par vairumu runāju...

izņēmums, tepat kaimiņos, Igaunijā blog.moment.ee...

1D Mark III + 300mm f2.8 lens + 2x extender

zinu, zinu šo džeku, sekoju jau sen viņam līdzi, zinu arī dažus Latvijas zvēru fotogrāfus. Par tiem platuma grādiem es izteicos ļoti vispārīgi, protams, ir arī mums profesionāļi (Andris Eglītis), kas te bildē dzīvniekus un ļoti labi to dara. Bet viņiem jau nav slikta tehnija, arī Tevis pieminētajam Igaunim.
Publicēts: 16.01.13 15:56
 citēt
akal jūs par lopiem...
Publicēts: 16.01.13 16:08
 citēt
Bildes:akal jūs par lopiem...

Es jau labprāt dzirdētu vēl viedokļus par cilvēku fotogrāfiju, piemēram, studijās, par dokumentālo foto, piemēram, kādās konfliktu zonās, par sporta foto - futbols, hokejs utt.
Publicēts: 16.01.13 16:22
 citēt
MarisPilats:
Bildes:akal jūs par lopiem...

Es jau labprāt dzirdētu vēl viedokļus par cilvēku fotogrāfiju, piemēram, studijās, par dokumentālo foto, piemēram, kādās konfliktu zonās, par sporta foto - futbols, hokejs utt.

Es brīnos, ka Tu par makro neprasi... :D
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas