Nikonam ''darba attālums'' ir 46.5mm - 6008 roļikam 82mm - imejetsa 17mm roļika makroriņķis ar visiem kontaktiem - teorētiski nekas nemaisa uzvirpot trubeli kas skrūvējas F baijonetes M42 adapterī un otrā galā sev iesēdina to makroriņķa pakaļu - dabonam roļika Ceisa glāzes uz F baijoneti - crops, bet interesanti...
a vot bēda - roļikam ir *elektriska* fragma - 10 kontaktiņi kas vada stiklu - jemot vērā, ka fragmai ir riņķis tad to nodrošina tik divi kontakti un gan jau, ka elektromagnēts iekšā... teorētiski tak var mēģināt izzvanīt cik V un uz kuriem kontaktiem, kamera dod ārā, piemēram repetitora pogu nospiežot - vot i varētu noziedot makroriņķi perehodņika būvei...
ir visādi roļika adapteri, bet *ārpus stoka* un ne uz F
un tiem ir speci''als kontroljunits kas tak nafig nav vajadzīgs tik vienkāršai lietai
veči kaut ko meistaro ,kaut kur neta dzīlēs manīju konstrukciju, kur vidējā fomāta objektīvs uz statīva,bet krop digi stumda pa sliedītēm kā digipakaļu un taisa panorāmu.
NAV VIENKARŠI. Man pašam ir vairāki nīgri stikli ar Elektromagnētisko slēdzi , tur visai specifiska un arhaiska tā sistēma esot ar eksotisku spriegumu MANĀ GADĪJUMĀ Rakurs 672 6x7 STIKLI 90mm f5.6 , 150mm f3.5 210mm f4 visiem elektriska vadība kas nekad nav strādājusi sedz 6x8,5cm . To kas 90mm man jau gadiem dīc viens frukts BET man kautkā gribas sev šo paturēt.
Ideja nav slikta, zinu ka cilvēki uz nikoniem liek Leica stiklus....
Fotoaparātam jau varētu paskanēt kas notiek, bet tam 6000 sērijas adapterim gals izskatās tāds, kāds derētu Rollei lens control... Respektīvi domāju ka lētāk būs nopirkt to Lens control...
Lunis:NAV VIENKARŠI. Man pašam ir vairāki nīgri stikli ar Elektromagnētisko slēdzi , tur visai specifiska un arhaiska tā sistēma esot ar eksotisku spriegumu MANĀ GADĪJUMĀ Rakurs 672 6x7 STIKLI 90mm f5.6 , 150mm f3.5 210mm f4 visiem elektriska vadība kas nekad nav strādājusi sedz 6x8,5cm . To kas 90mm man jau gadiem dīc viens frukts BET man kautkā gribas sev šo paturēt.
Nu tu taču zini ar ko atšķiras ceis no rakursa - tas darbojas vienmēr + tur nafig nevajag neko vadīt tik repetitoru palaist pirms kameras slēdža.
Rolands66:veči kaut ko meistaro ,kaut kur neta dzīlēs manīju konstrukciju, kur vidējā fomāta objektīvs uz statīva,bet krop digi stumda pa sliedītēm kā digipakaļu un taisa panorāmu.
Nu tā nav *panorāmas montāža* tādā *klasiskā* izpratnē - nekas jau nedeformējas. Tas bija pirmais kas ienāca prātā - sliede diviem kadriem 36x48 iegūšanai - vienīgi tā jābīda uz āru, lai netraucē zipenes pļurķis un sanāk paliela izmēros.
Luxferre:Ideja nav slikta, zinu ka cilvēki uz nikoniem liek Leica stiklus....
Fotoaparātam jau varētu paskanēt kas notiek, bet tam 6000 sērijas adapterim gals izskatās tāds, kāds derētu Rollei lens control... Respektīvi domāju ka lētāk būs nopirkt to Lens control...
makroriņķiem jau nav iznesti kontakti uz controljunitu, bet gan caurejoši + man jau vajag tik divus un vienu pogu - noskrūvēs makroriņķa pakaļai to kontaktgrupu un pielodēs kur vajag - tik jāizzvana kur...
Schneider:Vēl nav zināms vai rumpis, jūtot, ka objektīvs nav pievienots, vispār dos ārā tos voltus repetierim, kurus varētu izzvanīt un atrast.
nav gan zināms (bet man ir vēl arī makrosliede kuras vadiem ar adatām var tikt klāt arī ja stikls klāt ) - tāpēc ar prasu vai nav kāds kam ir iemaņas saudzīgi pačekot.