forum.gif
AF / MF fiksfokāli.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / AF / MF fiksfokāli.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 18.01.13 00:07 labots
 citēt
Turpinot ziemas mēnešu mājasdarbu - filmu kameru lēcu izmantošanas iespēju proves uz šodienas digitālajām kamerām. Fiksfokāļi. Vienīgo, mani interesējošo zoom stiklu: Carl Zeiss Vario -Sonar T*24 - 120mm f/2,8 - 4,8 (FF ekvivalentā uz APS-C) no Sony R1 laikam neizdosies uzlikt citai kamerai. Pentax darba nogrieznis (no pēdējās lēcas līdz matricai) ir 45,46mm. Sony brīnumam no pēdējās lēcas līdz matricai ir 2,2mm !!!! Interesē lēcas ar fokusu no21mm līdz 85mm. Min. diafragma - 2,8 un plašāka. APS-C matrica. Pašlaik , manuprāt, esmu puslīdz apguvis 85 / 2,0 adaptāciju (bez traucējošiem pārejas gredzeniem). Pie max. atvērtas fragmas - tuvplāna portreti bez dermatoloģijas. Vislielāko pārsteigumu sagādāja F/4,0. Tādu detalizāciju, zīmējumu un krāsas gaišai 85 mm lēcai par smieklīgiem pārdesmit latiem nekad nebūtu gaidījis.:face-smile: Šai sakarā viens Liels Lūgums. Manai 61- mā gada lēcai filtra vītne ir vēl CZ sistēmā - M49x0,5. Atšķirībā no vēlāk izplatītā: M49x0,75. Ļoti ceru atrast to laiku pārejas gredzenu uz lielāku - 52x0,75mm filtru. Šeit jau spaiņiem esot svieduši atkritumos filmoptiku - varbūt tāds brīnums ir saglabājies. Vajag blendi pielikt. Nav liela problēma izvirpot, bet varbūt kādam no F/blogeriem šis nieciņš mētājās skapī.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):