talavietis:Samyang SLR lenses are also branded as Vivitar, Rokinon, Walimex, Bower and Pro-Optic...
Cik zināms, tad visi tie brendi pērk no Samyang. Lai vai kā, jāgaida, kad parādīsies kādas atsauksmes, varbūt tīri labu kvalitāti piedāvās par sakarīgām naudām.
talavietis:Samyang SLR lenses are also branded as Vivitar, Rokinon, Walimex, Bower and Pro-Optic...
Cik zināms, tad visi tie brendi pērk no Samyang. Lai vai kā, jāgaida, kad parādīsies kādas atsauksmes, varbūt tīri labu kvalitāti piedāvās par sakarīgām naudām.
backspin:
Tad jautājums, no kā nopirkuši šim te?
Te var redzēt, kā tiek vērtēti daži Samyang stikli: http://www.dxomark.com/index.php/Lenses/Camera-Lens-Ratings
Jā jā , un tāpat tur var redzēt ka Canon ir viena no vajākām optikām
Galvenais lai tam verķim nebūtu mucas/spilvena,jo šiftētam attēlam to vairs nevar ar vienkāršām metodēm izlabot un tad tas neder arhitektūrām,tikai peizāžiem
Par Samyang. Ļoti nopietni ar kolēģi no foto kuba testējam ( paldies laptop.lv par sapratni) 85/1,4. Viduvēji. Par stikliem zem F24/2,8 neizteikšos. nekad neesmu sapratis. Pieļauju - ainavnieki. Portreti, sevišķi tuvplāni - nu piedodiet.
Voldemorts:Par Samyang. Ļoti nopietni ar kolēģi no foto kuba testējam ( paldies laptop.lv par sapratni) 85/1,4. Viduvēji. Par stikliem zem F24/2,8 neizteikšos. nekad neesmu sapratis. Pieļauju - ainavnieki. Portreti, sevišķi tuvplāni - nu piedodiet.
85/1.4 viduvēji? hm interesanti salīdzinot ar ko,jeb kuri tie švakie parametri bija ?
Voldemorts:Par Samyang. Ļoti nopietni ar kolēģi no foto kuba testējam ( paldies laptop.lv par sapratni) 85/1,4. Viduvēji. Par stikliem zem F24/2,8 neizteikšos. nekad neesmu sapratis. Pieļauju - ainavnieki. Portreti, sevišķi tuvplāni - nu piedodiet.
85/1.4 viduvēji? hm interesanti salīdzinot ar ko,jeb kuri tie švakie parametri bija ?
Rolands, mēs jau, šķiet, vienojāmies. Tu mīli bildēt portretus ar platleņķiem. Man - ar stikliem zem 24mm (uz FF). man tas nav pieņemams . Škiramies klusējot. Par 85/1,4 - ja normāli parunāsi laptop.lv, visu noskaidrosi. Ja patiks - cenas vienas no labākajām. Ar garantiju.
Voldemorts:. Nekad , nekādos apstākļos neatļaušos bildēt cilvēku(kaut vai stacijas bomzi) ar platleņķi.
PASĀKUMS = daudz cilvēki vidē. Stacijas bomziz = portrets. Te zināma atšķirība. Pēc tevis teiktā sapratu, ka neko platāku par 35mm uz pilna kadra lietot nevar, ja kadrā ir cilvēki?
Rolands, mēs jau, šķiet, vienojāmies. Tu mīli bildēt portretus ar platleņķiem. Man - ar stikliem zem 24mm (uz FF). man tas nav pieņemams . Škiramies klusējot. Par 85/1,4 - ja normāli parunāsi laptop.lv, visu noskaidrosi. Ja patiks - cenas vienas no labākajām. Ar garantiju.
Nekad nav bijis nekādu vienošanos. Normāls jautājums,to stiklu biju domājis ņemt-A NAFIG KAUT KĀDU HERŅU TE PŪST?
Lai nebūtu jāraksta rupjības(tobiš jāsauc lietas īstajā vārdā),jautāšu: kā tas nākas,ka tēmā kas veltīta tilt/šift platleņķim sāk apspriest portretobjektīvus?
60uz5komats6:Lai nebūtu jāraksta rupjības(tobiš jāsauc lietas īstajā vārdā),jautāšu: kā tas nākas,ka tēmā kas veltīta tilt/šift platleņķim sāk apspriest portretobjektīvus?
Tā viš ir-muldēšana netēmā te rullē
Lūrot logu vertikāli gar kadra malu,liekas līnija taisna izskatās. Varbūt tiešām sakarīgs objektīvs būs par jēdzīgu cenu. Liekas pentaksistiem un sony lietotājiem varētu patikt,šķiet tiem nebij nekāda plašā izvēle
Man jau vairāk gan laikam šitā štelle interesētu,jo arhitektūra tīrā veidā nav mans darbalauks
60uz5komats6:Lai nebūtu jāraksta rupjības(tobiš jāsauc lietas īstajā vārdā),jautāšu: kā tas nākas,ka tēmā kas veltīta tilt/šift platleņķim sāk apspriest portretobjektīvus?
Lai padižotos ar teoriju,ka portretus nebildē ar platleņķi....Gribējas kaut ko pateikt,ja nezināja par tēmu,tad vismaz par objektīviem.
Voldemorts:Par Samyang. Ļoti nopietni ar kolēģi no foto kuba testējam ( paldies laptop.lv par sapratni) 85/1,4. Viduvēji.
Vienmēr esmu apskaudis māsterus,kuri var tā kaut kur viekalā NOPIETNI notestēt objektīvu. Figviņzin,kaut kur jāpalasa vai. Nu labi,var izdrukāt kaut kao izškirtspējas noteikšanai,pabildēt pretgaismā,ar dažādiem atvērumiem,vēl kaut ko izdomāt-es tā nemāku. Tikai laiku palietojot dažādos apstākļos varu iebraukt,ko konkrētais modelis var vai nevar. Un tik un tā ir parametri,kuru lielumiem ko kaut kas ar speišel aparatūru mērījis un taml
Da figviņzin,kaut kas uz dullo nospiests,vells zin cik diafragma aizrauta utt,gan jau drīz vairāk bilžu parādīsies Izskatās jau krietni savādāk nekā man muļlājot ar pašbrūvētu konstrukciju ar 90/2.8 Vega
Aga ,reku vēl viendien čakarējos ar 45/3,5 ,sūdīgi-baigi acis nogurdina -kamēr iemuļlā kur vajag
Jēga ir ahūnā.Digi laikmetā re pat nemaz lauži nezin neko par milzīgu foto iespēju lauku. Papēti mož par kardānkameru iespējām,varbūt vieglāk būs saprast par ko runa
Te ir Horseman parikte,kas ļauj izmantot lielformāta kameru optiku,jāšuj panorāma. FF ir bik pa mazu tiem pekstiņiem
Imho tilt shif stikls (TS) uz 135 ir pavisam kas cits, ne ka uz formata. Nu protams var taisit giga pannas XuzY izmēriem ar visiem kustības, bet uz maza formata (135) TS - nav nopietni.
Jolan:...un kāda atšķirība būs ar kompī samuhļītu tilt shift???
taada, ka kompii var tik sajaat asu bildi a ar TS var noguldiit asuma plakni (piemeeram priekshmetus, rotas bildeejot) *pa galdam* un dabuut fookji tur kur pat diafragmeetam ziepim blurrs