Tādam[/url] relatīvi plakanam objektam grūtāk pateikt,bet tuvais blūrs neatšķirās no tālā,sašķiebjot kameru vai objektīvu objekti,kas tālāk no asuma plaknes būs vairāk izplūduši.Lai arī man ir šķiebjamā kamera šito metodi gandrīz nelietoju,man aktuālāka tēma lai objekti negāžas.
Izgājšgad provēju, bet nenopirku.Nē nu stikls principā labs(eksemplārs gan jāizvēlās!), žel ka muca tomēr ir. Atradu citu risinājumu, sev piemērotāku, universālāku un kopumā lētāku.
priore:mans pēdējais risinājums ir - staipīt kompī milzīgus failus, ja vajag taisnot perspektīvu. Tad nedaudz reižu samazinot, redzamas asas visas sīkākās detaļas.
alchsh:Vari padalīties ar info par šo citu risinājumu?
Mans risinājums sastāv no: izskatās šitā: fotografē šitā: un šitā: izskatās arī šitā: sanāk šitā: un šitā:
atslēgas vārds: KIPON T&S NIK-NEX
Šitas gan ir krucis ! Interesanti man jau domāt varētu būt pat kvalitatīvāk par Samyangu kopumā , tomēr NIKON stikls
Bet šitāds Haseļa stikli uz Canon EOS Tilts Shift varētu būt vispār zvērā adapter is specially designed for Canon EOS mount camera body, allowing Hasselblad mount lens to be mounted onto Canon EOS mount camera body.www.nsiteck.com...
ar šādu adapteri + crop matricu ir jēga ņemties, ja baigi gribās max pixeļus izspiest. vienkāršāk būtu FF kamera+ tas pats redzamais 14-24 + kropēšana. kā arī te vēl tiek izmantota objektīva kāja, kas arī kaut ko maksā.