forum.gif
Labs temats
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Labs temats
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 22.01.13 15:00
 citēt
fotokvartals.lv...
Kas šis ir?Uzbrauciens svētumam-klasiskajai latviešu fotomākslai vai svaigs un drosmīgs viedoklis par novecojušām vērtībām?
Publicēts: 22.01.13 15:10
 citēt
Es ar pasmējos :)
Publicēts: 22.01.13 15:52
 citēt
Ja nevar labāk, tad kaut kas tak jāizdomā :D
Publicēts: 22.01.13 16:13
 citēt
viecha:fotokvartals.lv...
Kas šis ir?Uzbrauciens svētumam-klasiskajai latviešu fotomākslai vai svaigs un drosmīgs viedoklis par novecojušām vērtībām?

Vai nav vienalga kas tur rakstīts? Tāpat to kvartālu gandrīz neviens vairs nelasa..
Publicēts: 22.01.13 16:14
 citēt
nu tagad kādi 50 cilvēki izlasīs :D
Publicēts: 22.01.13 16:33
 citēt
manuprāt, lai kāda ar nebūtu tās fotogrāfijas mākslinieciskā vērtība, tā tajos laikos bija vairāk uzdrīkstešanās/atmoda it visā ... Tāpat ir ar cukurgailīti, kurš kādreiz šķita īsts kārums...
Publicēts: 22.01.13 16:42
 citēt
Citagaisma: Vai nav vienalga kas tur rakstīts? Tāpat to kvartālu gandrīz neviens vairs nelasa..

TAS GAN , jo viņi tā ar nespēja nevēlējās attīstīt VIETĒJIEM INTERESANTAS tēmas par VIETĒJO aktualitētēm :)
Publicēts: 22.01.13 17:09
 citēt
Shadow:nu tagad kādi 50 cilvēki izlasīs :D

..pēdējo reizi.:-)
Publicēts: 22.01.13 18:54 labots
 citēt
Labs, patik ka Bankovskis raksta:)
p.s.
spelju kartis vinjam neesmu piegadajis, lai ari skola ar to nodarbojos:D
Publicēts: 22.01.13 18:55 labots
 citēt
1
Publicēts: 22.01.13 19:06
 citēt
Sižets ar visu to akmeni tomēr tāds samocīts, toties nekādu skuvekļu un silikonu! Tagad retums, bet retumi ir vērtīgi.
Publicēts: 22.01.13 19:18
 citēt
Diezgan precīzs atplaiksnījums, kas nepretendē uz dziļu analīzi, bet drīzāk rosina padomāt. Bankovskim jau galva strādā. Nu tā viš tur bija.
Publicēts: 22.01.13 19:29
 citēt
GG:Diezgan precīzs atplaiksnījums, kas nepretendē uz dziļu analīzi, bet drīzāk rosina padomāt. Bankovskim jau galva strādā. Nu tā viš tur bija.

plikas levitejoshas buutnes... zveera! :)
Publicēts: 22.01.13 23:13
 citēt
UldisMuzikants:manuprāt, raksta autors ar humoru piegājis tēmai. Komentētāji ar drūmajiem ģīmjiem domā, ka tas ir uzbrauciens.

Komentētāji šeit ir tieši ieinteresētas personas-vienas puses izteikti pārstāvji.Tas jāņem vērā.Un viņiem ir pilnas tiesības uz savu viedokli.Tā levitējošā būtne,protams,ir domāta G.Bindes pazīstamā fotogrāfija,ne?Es jau nu vairāk sliektos uz autora viedokļa pusi.Tikai mulsina viena lieta-tādā stilā var "nolikt"da jebko.Gan Mihailovski un Bindi gan Stakli un Balču.Epitetus un salīdzinājumus piemeklēt nav nemaz tik grūti.Bet dziļāka analīze,jo sevišķi saistībā ar laikmetu te netiek prasīta.Vēl sliktāk ir tad,ja viedoklis tiek grozīts honorāru vai citu merkantilu apsvērumu dēļ.Te labs piemērs bija Īvāna grāmata par Gleizdu-liels un episks slavinājums dižam meistaram.Drusku vēlāk viņš sastrīdējās ar Gleizda Anniņu un tapa raksts,kur lielais Jānis bija kļuvis par sīku amatierīti,kas niekojas ar bezmērķīgu mākonīšu fotografēšanu.To gan nevar pārmest ne šī raksta autoram ne komentētājiem.
Publicēts: 22.01.13 23:34
 citēt
talavietis:manuprāt, lai kāda ar nebūtu tās fotogrāfijas mākslinieciskā vērtība, tā tajos laikos bija vairāk uzdrīkstešanās/atmoda it visā ... Tāpat ir ar cukurgailīti, kurš kādreiz šķita īsts kārums...

Saņēmu norādi… tagad nožēloju to laiku, ko pazaudēju lasot… . Jā, varbūt to laiku foto dažam tā arī asociējās, bet tādu murgojumu uzrakstīt… ar tādu virsrakstu? Kur ir tavs teksts par “Fotogrāfija, kas iedvesmo” ?
p.s. un visi fotogrāfi pasaulē toreiz izrādas bija muļķi, jo no starptautiskajām izstādēm uz Rīgu, par pieminētajiem darbiem, ceļoja daudz balvu … jā, cik toreiz Eiropā gan bija zems līmenis, kur nu tikai Eiropā, pasaulē … un mums bija jānodzīvo šāds laiks, lai Pauls B. mums atvērtu acis
Paldies autoram.
Publicēts: 23.01.13 07:13
 citēt
Haiduk,
par eirovīzijas dziesmu konkursu jau arī fano ļoti margināla publika vairumā vakareiropas valstu...te arī līdzība ar tiem medāļiem un goda nosaukumiem...kas ceļo.
Publicēts: 23.01.13 09:40
 citēt
imgfoto:Haiduk,
par eirovīzijas dziesmu konkursu jau arī fano ļoti margināla publika vairumā vakareiropas valstu...te arī līdzība ar tiem medāļiem un goda nosaukumiem...kas ceļo.

... un kā vienmēr mums liekas, ka mēs tie gudrākie :D
Publicēts: 23.01.13 10:42
 citēt
Haiduks:
imgfoto:Haiduk,

... un kā vienmēr mums liekas, ka mēs tie gudrākie :D

------------------------------

Haiduk, diemžēl jāsamierinās un jāpieņem, ka katra nākošā paaudze būs gudrāka par iepriekšējo un kritizēt vakardienu ir vieglāk, nekā modelēt rītdienu...
Publicēts: 23.01.13 12:36
 citēt
talavietis:

Haiduk, diemžēl jāsamierinās un jāpieņem, ka katra nākošā paaudze būs gudrāka par iepriekšējo un kritizēt vakardienu ir vieglāk, nekā modelēt rītdienu...

Tas nu gan nav tiesa. Pretējā gadījumā cilvēki neatkārtotu vienas un tās pašas kļūdas, nekaptu uz vieniem un tiem pašiem grābekļiem..
Publicēts: 23.01.13 12:55
 citēt
Citagaisma:
talavietis:

Tas nu gan nav tiesa. Pretējā gadījumā cilvēki neatkārtotu vienas un tās pašas kļūdas, nekaptu uz vieniem un tiem pašiem grābekļiem..

-------------------
te mums katram šoreiz sava taisnība! Ja pieņem, ka katrs bērns piedzimst kā "balta lapa", tad loģiski, ka mēs "baltāki" vai ne tik balti salīdzinoši ar senčiem nedzimstam. Arī vecumposmus `mēs pārvaram ar tādām pašām krīzēm. Bet mana doma bija tehnoloģiju un iespēju ziņā. Arī salīdzināt šobrīd ir pavisam vienkārši. Šķiet, ka esi nobildējis ko unikālu, bet kad salīdzini ar pieejamo tīmeklī, tad saproti, ka tāds kaķa šķaudiens vien iznācis. Kamēr esi pirmais ciemā, viss forši..
Publicēts: 23.01.13 13:05
 citēt
talavietis:
Citagaisma:

-------------------
te mums katram šoreiz sava taisnība! Ja pieņem, ka katrs bērns piedzimst kā "balta lapa", tad loģiski, ka mēs "baltāki" vai ne tik balti salīdzinoši ar senčiem nedzimstam. Arī vecumposmus `mēs pārvaram ar tādām pašām krīzēm. Bet mana doma bija tehnoloģiju un iespēju ziņā. Arī salīdzināt šobrīd ir pavisam vienkārši. Šķiet, ka esi nobildējis ko unikālu, bet kad salīdzini ar pieejamo tīmeklī, tad saproti, ka tāds kaķa šķaudiens vien iznācis. Kamēr esi pirmais ciemā, viss forši..

Tehnologīju attīstība nenosaka cilveku gudrību, nereti var gadīties pat otrādi. Cilvēkam nav jādomā, nav jāizmanto un jātrenē savs smadzeņu pods, jo ar tehnoloģiju palīdzību var nonākt pie tāda paša rezultāta kā ar prāta izmantošanu.
Tehnoloģijas sniedz jaunas iespējas, taču nereti pateicoties tām, vecās tiek aizmirstas. ..un šī tendence man patīk.
Unikālu bildi, manuprāt, nenosaka unikāls sižets, bet tas faktors, kas atrodas parasti aiz aparāta.:-) Jo tikai cilvēka redzējums var būt patiesi unikāls, un viņa konkrētais bildes dabūšanas veids. No kā izriet, ka nevis tehnoloģiskā jaunrade nosaka bildes unikalitāti, bet gan bildētaja redzējums, dzīves pieredze un viņa prasme šo redzējumu un pieredze nodod bildes skatītajiem Bet to jau mēs tāpat zinām.:-)
Publicēts: 23.01.13 15:08 labots
 citēt
Citagaisma, tāda cilvēka daba - vienmēr meklēt jauno. Kolēģis,vēl miera laiku inženieris to pasniedza tā - cilvēka iedzimtais slinkums ir viens no visspēcīgākajiem progresa virzītājiem, sākot ar šumeru riteņa pielāgošanu. par šodienu - nez vai būtu prātīgi neizmantot ta jebko, kas progresīvs. Mehāniķu davīze - fiziku neapšmauksi.:face-smile:
P.S. Par tematu - daudzi tekstiņi ir identiski ar tā jaunā mūka domu gājienu.:face-wink:
Publicēts: 23.01.13 15:21
 citēt
Voldemorts:Citagaisma, tāda cilvēka daba - vienmēr meklēt jauno. Kolēģis,vēl miera laiku inženieris to pasniedza tā - cilvēka iedzimtais slinkums ir viens no visspēcīgākajiem progresa virzītājiem, sākot ar šumeru riteņa pielāgošanu. par šodienu - nez vai būtu prātīgi neizmantot ta jebko, kas progresīvs. Mehāniķu davīze - fiziku neapšmauksi.:face-smile:

Hm, un kas no tā progresa labs? Vai dēļ progresa cilvēki ir palikuši laimīgāki? Pa manam progress un alkatība ir vienas medāļas divas puses. Cilvēkam visu laiku kauč kā ir par maz, naudas, mantas, varas, zināšanu, ..visu laiku tiksme pēc kaut kā jauna, kas bieži nav nemaz labāks par veco, tieksme pēc tā kas ir kaimiņam...
Nu ja, tā ir tā cilvēka daba.. ..neprasme sadzīvot ar dabu, neprasme dzīvot ar to kas ir dots.
Lai gan pat budisti ir teikuši, ka vēlmes rada ciešanas. Un tās vēlmes rada ciešanas ne tikai cilvēkam, bet arī tai lodītei pa kuru mēs staigājam, tai lodītei, kuru mēs progresa, alkatības un vēlmju vadīti visu laiku nesaudzīgi ekspluotējam..
Tik tamdēļ, ka tas ir cilvēka dabā.. Nīcināt to, kas dots..
Publicēts: 23.01.13 17:39 labots
 citēt
Citagaisma:
Nu ja, tā ir tā cilvēka daba.. ..neprasme sadzīvot ar dabu, ....

Nav tik traki, cilvēks ir dabas daļa tāpat kā viss pārējais. Manhetenas debesskrāpji ir tikpat dabiski kā skudrupūznis mežā. Bet ja cilvēks kļūs dabai nevēlams, viss nokārtosies - daba atbrīvosies no cilvēka...:face-smile:
Publicēts: 23.01.13 17:53
 citēt
citagaisma, es par Tavu pēdējo tekstu ļoti aizdomājos ...... un kā ar Tavām vēlmēm? ...... Nē - nu es to nespēju aptvert - dzivot bez vēlmēm ... A kāds mērķis dzīvošanai bez vēlmēm?
Publicēts: 23.01.13 17:57
 citēt
dansiga:citagaisma, es par Tavu pēdējo tekstu ļoti aizdomājos ...... un kā ar Tavām vēlmēm? ...... Nē - nu es to nespēju aptvert - dzivot bez vēlmēm ... A kāds mērķis dzīvošanai bez vēlmēm?

Tur tāda dziļa doma.Vēlmes visu laiku paliek vēlmes,ja neko nedara to realizēšanai.Kad sāc darīt,tad tas jau ir mērķis un Tava dzīve piepildās ar darbību.Apmēram tas pats,kas visu laiku gribēt un visu laiku nedabūt(kaut ko).
Publicēts: 23.01.13 18:06
 citēt
ekoists:
dansiga:citagaisma, es par Tavu pēdējo tekstu ļoti aizdomājos ...... un kā ar Tavām vēlmēm? ...... Nē - nu es to nespēju aptvert - dzivot bez vēlmēm ... A kāds mērķis dzīvošanai bez vēlmēm?

Tur tāda dziļa doma.Vēlmes visu laiku paliek vēlmes,ja neko nedara to realizēšanai.Kad sāc darīt,tad tas jau ir mērķis un Tava dzīve piepildās ar darbību.Apmēram tas pats,kas visu laiku gribēt un visu laiku nedabūt(kaut ko).

Nu piedod atvaino ...... ja NEKO nedara, lai piepildītu vēlmes ..... tad jau tāds ir amēba!!!!!
Publicēts: 23.01.13 18:08
 citēt

A kāds mērķis vispār dzīvošanai?;-) ..ar vai bez vēlmēm?
Publicēts: 23.01.13 18:38
 citēt
Citagaisma:

Manai? MAN - AR vēlmēm!!!!
Publicēts: 23.01.13 22:22 labots
 citēt
Citagaisma:

Mērķis var rasties tikai indivīda apzinātā izvēlē. Striktā, bezkompromisu. Par dzīvošanu saskaņā ar dabu te iedevu linkus uz pāris videorullīšim par laimi. Par mērķi un izvēli ( ja atradīšu, nopublicēšu) daudz pārdomāt lika Elbrusa pārejas jaunās alpīnistu bāzes vēsture. Īsi - vienpadsmit cilvēku grupa (ziema) iet uz pāreju. Viens, jūtot, ka nevar - atgriezās bāzes nometnē. Pārēji desmit sedlienē gāja bojā. Valsts Alpīnistu federācija pacēla tautu. Rezultāts - ziedojumos (bez valsts līdzdalības) tika savākta vajadzīgā summa un Francijā pasūtīta mītnes būve. Nerūsošais tērauds un stikls. No apmēram 5000 pretendentiem to samontēt tika atlasīta neliela grupa. Cilvēki vienpadsmit, ja pareizi atceros. Interesantākais - to starpā arī viena sieviete - alpīniste. Varu iedomāties, kādiem kritārijem viņa atbilda, lai izkonkurētu pārējos tūkstošus. Vēl - laika apstākļiem pasliktinoties, helikopteris kravu līdz sedlienei nogādāt nespēja. Turpat kilometru konstrukcijas tika aiznestas uz rokām. Ko tas nozīmē kalnos, sapratīs tikai kalnos bijušais. Tagad - vēlreiz par mērķi. Ta bija viņš. Un tika perfekti realizēts. Dod Dievs, katram to vai ko līdzīgu paveikt. Kā mani jaunībā mācīja - kas tad ja ne tu. Kad tad, ja ne tagad.
Publicēts: 23.01.13 22:27
 citēt
talavietis:manuprāt, lai kāda ar nebūtu tās fotogrāfijas mākslinieciskā vērtība, tā tajos laikos bija vairāk uzdrīkstešanās/atmoda it visā ... Tāpat ir ar cukurgailīti, kurš kādreiz šķita īsts kārums...
ko Tu domā ar "cukurgailīti"????????????????? :bad_egg::bad_egg::bad_egg::bad_egg::bad_egg:
Publicēts: 23.01.13 23:16 labots
 citēt
GunarsII:
Nav tik traki, cilvēks ir dabas daļa tāpat kā viss pārējais. Manhetenas debesskrāpji ir tikpat dabiski kā skudrupūznis mežā. Bet ja cilvēks kļūs dabai nevēlams, viss nokārtosies - daba atbrīvosies no cilvēka...:face-smile:

Ok, tā ir pavisam cita tēma, bet Tevis teiktajam nu gan īsti nepiekritīšu. Tā tāda 'cilvēks = pasaules naba' domāšana. Mēs cilvēki jau sen kā nevis iekļaujamies n-tos gadu tūkstošus ilgušajos dabas procesos, bet gan tieši otrādi - tos izmainām (un ne uz labo pusi) vai pat sagraujam. Un daba jau cītīgi cenšas no mums parazītiem atkratīties (dabas katastrofas), bet nu pagaidām tā vēl īsti nesanāk. :face-wink:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):