forum.gif
tiesības izmantot bildi
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / tiesības izmantot bildi
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 22.01.13 20:18
 citēt
vai kaadam nav aizkeeries kaads liigums kur vinsh pardod tiesiibas izmantot bildi kaadam uzneemumam uz konkreetu regionu un laiku ? butu pateiciigs ja padaliitos ar taadu liigumu
Publicēts: 22.01.13 20:56
 citēt
Vispār forši būtu, ja varētu uztaisīt tādu kā dokumentu bilbliotēku fotogrāfiem ar līgumu paraugiem utt.
Publicēts: 22.01.13 21:08
 citēt
Jā tiešām
Publicēts: 22.01.13 21:32
 citēt
Jebkurš līgums ir divu pušu labprātīga vienošanās, kas nevar būt pretrunā ar Valsts likumdošanu. Tāpēc katram konkrētajam gadījumam ir jāraksta individuāls līgums.
10 Ls un juridisks līgums ir tavs :P
Publicēts: 22.01.13 21:33
 citēt
mhm notāra apstiprināts
Publicēts: 22.01.13 23:29
 citēt
korner:mhm notāra apstiprināts

Vai zini, ko apstiprina notārs :D... to ka tavs ģīmis atbilst tekstā rakstītajam, ka tava roka ir veidojusi to, ko tautā sauc par parakstu :P un viss.
Publicēts: 23.01.13 10:56
 citēt
Javajag,varu izpalīdzēt
Publicēts: 23.01.13 13:52
 citēt
backspin:Vispār forši būtu, ja varētu uztaisīt tādu kā dokumentu bilbliotēku fotogrāfiem ar līgumu paraugiem utt.

Es tikai par
Publicēts: 23.01.13 14:34
 citēt
Nekad nevar zināt kad tas var noderēt! Tas būtu lielisks pasākums.
Publicēts: 23.01.13 14:49
 citēt
Vavers:
backspin:Vispār forši būtu, ja varētu uztaisīt tādu kā dokumentu bilbliotēku fotogrāfiem ar līgumu paraugiem utt.

Es tikai par

Un ja vēl fotoBanku žurnašļuhām.... Uztvērāt Niansi??? Tiem, kas tankā, līgumus juristi raksta, ar to maizi pelna, tāpat, kā fotograferi ar bildēm....:face-grin:
Publicēts: 23.01.13 16:02
 citēt
Elmarss:.... Uztvērāt Niansi??? Tiem, kas tankā, līgumus juristi raksta, ar to maizi pelna

Interesanti zināt, kuram individuālam darbonim ir juristi, kuri raksta līgumus? :face-grin:
Tā pat kā ir pieejami standartlīgumi ( www.google.lv... ), tā pat varētu uztaisīt glabātuvi priekš līgumu sagatavēm par fotogrāfijas tēmām - bilžu izmantošana, līgums ar modeli, līgums par pasākumu/objektu utt.
Un kas tur tik traki slēpjams?
Publicēts: 23.01.13 16:12
 citēt
backspin:
Elmarss:.... Uztvērāt Niansi??? Tiem, kas tankā, līgumus juristi raksta, ar to maizi pelna

Interesanti zināt, kuram individuālam darbonim ir juristi, kuri raksta līgumus? :face-grin:
Tā pat kā ir pieejami standartlīgumi ( www.google.lv... ), tā pat varētu uztaisīt glabātuvi priekš līgumu sagatavēm par fotogrāfijas tēmām - bilžu izmantošana, līgums ar modeli, līgums par pasākumu/objektu utt.

nav jau tā, ka katram darbam vajag līgumu, kurš jādod juristam taisīt. Bet ja vienreiz esi ticis pielīguma par kuru ir samaksāts juristam vai kā citādi iegūta mācība - tā pat vien ar visiem diez vai gribēsi dalīties. ;)
Publicēts: 23.01.13 16:22
 citēt
Elmarss:
Vavers: Es tikai par

Un ja vēl fotoBanku žurnašļuhām.... Uztvērāt Niansi??? Tiem, kas tankā, līgumus juristi raksta, ar to maizi pelna, tāpat, kā fotograferi ar bildēm....:face-grin:

+++

par bildēm naudu grib, bet līgumiņu gan na haļavu gribas. Bet tos kuri grib bildes na haļavu par zagļiem sauc:-)
Publicēts: 23.01.13 16:26
 citēt
backspin:

Nevajag jau katram savu juristu - aizej uz juridisko kantori un uztaisīs Tev līgumu. Vai arī taisi kā nu pats māki.
Pilnīgi pareizi elmarss savilka paraleles ar foto jomu. Gribi labas bildes - ej pie profesionāla fotogrāfa un maksā naudu, ja negribi maksāt taisi pats bildes kādas nu tās sanāk. Nav jau nekas slēpjams.
Tu jau ar savas bildes neslēp - bet ja kāds paņemtu un Tavu bildi kaut kur izmantotu, tad gan droši vien gribētu atlīdzību par to, ne?
Publicēts: 23.01.13 17:11 labots
 citēt
emzi:
backspin:

Nevajag jau katram savu juristu - aizej uz juridisko kantori un uztaisīs Tev līgumu. Vai arī taisi kā nu pats māki.
Pilnīgi pareizi elmarss savilka paraleles ar foto jomu. Gribi labas bildes - ej pie profesionāla fotogrāfa un maksā naudu, ja negribi maksāt taisi pats bildes kādas nu tās sanāk. Nav jau nekas slēpjams.
Tu jau ar savas bildes neslēp - bet ja kāds paņemtu un Tavu bildi kaut kur izmantotu, tad gan droši vien gribētu atlīdzību par to, ne?

Jūs te par līgumiem runājat, vai par fotogrāfa gribas izpausmēm :D.
Piem. es gribu par kāzām 500 ls... un gaida, kamēr kāds būs par to uz mieru... un tad tiek slēgts līgums (mutisks, rakstīts, vai kā savādāk), kurā tiek atrunātas abu pušu varēšana, gribēšana, daudzumi un termiņi.
Kāds teiks, ka rakstiks ir stiprāks- diez vai, ja gribēs ar visu rakstisko apjās, vismaz uz 3-5 gadiem... tik ilgi iet tiesāšanās :D
Publicēts: 23.01.13 17:24
 citēt
Tad jau kāds kāds var padalīties, kurš jurists kaut ko saprot no fotolietām. Man gan pašam pagaidām na tāda vajadzība...
Publicēts: 23.01.13 17:26
 citēt
Ritz:Tad jau kāds kāds var padalīties, kurš jurists kaut ko saprot no fotolietām. Man gan pašam pagaidām na tāda vajadzība...

:D... ar ko ta fotogrāfs atšķirās no cita veida amatnieka, firmača ?
Līgumā nerakstīs, ka bildēs ar 9stiklu matēti melnu objektīvu :D
Publicēts: 23.01.13 17:30
 citēt
Es jau nezinu... :D Par to pašu model release....
Publicēts: 23.01.13 17:44
 citēt
Ritz:Es jau nezinu... :D Par to pašu model release....

mī un žē - pilns internets ar modeļu relīzēm ... paņem variantu, kas tev ir tīkams un ja modele paraksta - viss ok!
Publicēts: 23.01.13 17:56
 citēt
emzi:
Skaudīgā latvieša daba.... ka tik citiem netiek un apēst bez sāls.
BILDES ir individuālas, bet līgumi nē, nevajag salīdzīnāt nesalīdzināmas lietas. Pat STANDARTLĪGUMS ir pieejams bez juristu kantoriem. Visi laikam skrējuši pie juristiem un baigo piķi maksājuši, tāpēc tagad negrib nevam citam rādīt pat ja tās būtu kaut vienkārās sagataves. Es te nerunāju par kaut kādiem baigajiem super-līgumiem, kur jāiet pie jurista. Gribi salīdzinājumu - tas būtu tas pats, kas es uztaisītu fotošopā bildes rāmīti un padalītos ar failu, lai tev pašam nav jātaisa jauns un iekšā vari likt kādu bildi vēlies, kaut vai no manis pirkt (vai pie jurista skriet).
Publicēts: 23.01.13 18:05
 citēt
backspin:
emzi:
BILDES ir individuālas, bet līgumi nē, nevajag salīdzīnāt nesalīdzināmas lietas. Pat STANDARTLĪGUMS ir pieejams bez juristu kantoriem. Visi laikam skrējuši pie juristiem un baigo piķi maksājuši, tāpēc tagad negrib nevam citam rādīt pat ja tās būtu kaut vienkārās sagataves. Es te nerunāju par kaut kādiem baigajiem super-līgumiem, kur jāiet pie jurista. Gribi salīdzinājumu - tas būtu tas pats, kas es uztaisītu fotošopā bildes rāmīti un padalītos ar failu, lai tev pašam nav jātaisa jauns un iekšā vari likt kādu bildi vēlies, kaut vai no manis pirkt (vai pie jurista skriet).

Ir Tankisti Latvijā, IR!!!:anger:
Publicēts: 23.01.13 18:16 labots
 citēt
dansiga:
Ritz:Es jau nezinu... :D Par to pašu model release....

mī un žē - pilns internets ar modeļu relīzēm ... paņem variantu, kas tev ir tīkams un ja modele paraksta - viss ok!

Ja, tik vienkārši? Ja modelei ir 2 gadi? Gan jau tomēr kādas nianses, kuras ir jāzin...

Un ja paņemšu kādas paraugu, kurā nav iekšā būtisku lietu?
Publicēts: 23.01.13 18:27
 citēt
ja Tev ir TIk specifiskas lietas .... nu tad taisnā ceļā pie kāda jurista (tādi līgumoi nekur nemētājās) ...... un tam juristam ir nevis fotolietas jāsaprot , bet cilvēku tiesības .....
Publicēts: 23.01.13 18:29
 citēt
backspin:
emzi:

kads te sakars ar sakudibu?! Pats vispar filtre, ko runa? Nav korekti salidzinat ligumu ar foto ramiti! Tev tak ar ligumam nederes plikas sanummuretas lapas, ne? Tad nem tos standarta ligumus no neta un lieto, ko tu te ciksti. Tikai varetu padomat, ka tos kads cilveks nav taisijis un darbu ieguldijis.
To drizak varetu pielidzinat bildem, kuras Tu izlaid caur jau ieprieks sagatavotiem fotoshop vai kadas citas programmas uzstadijumiem, un neieguldi darbu katras bildes apstrade. Izskatas, ka uzskati, ka fotografi ir vienigie, kam par darbu nauda ir jamaksa:-)
Publicēts: 23.01.13 18:36
 citēt
Elmarss:

Kā gan savādāk? Kur tad šie pēc kara lai liekas?

Tā vien liekas, ka katram kārtīgam latvietim ir:

1.Sava firma, caur kuru var dabūt visu ko vien vajag un nevajag.
2.Radinieki pa pus pasauli
3.Juristu kantoris
4.Katrs savā jomā ir visprofesionālākais.
5.Katram ir neapstrīdamā sava taisnība

Un tagad izstāsti, kāpēc gan tāda neiecietība un "katrs tik par sevi" sindroms?
Publicēts: 23.01.13 18:44
 citēt
emzi:
Nav korekti salidzinat ligumu ar foto ramiti!
Tik pat korekti cik salīdzināt ar fotogrāfu.

emzi:
Tev tak ar ligumam nederes plikas sanummuretas lapas, ne? Tad nem tos standarta ligumus no neta un lieto, ko tu te ciksti. Tikai varetu padomat, ka tos kads cilveks nav taisijis un darbu ieguldijis. (..)
Izskatas, ka uzskati, ka fotografi ir vienigie, kam par darbu nauda ir jamaksa:-)

Man nevajag līgumus, jo ar to nenodarbojos, bet citiem gan var noderēt, kaut dēļ parauga. Vai tad tie līgumi tik ļoti specifiski katru reizi, ka nevar izmantot vienu kā pamatu citiem? Jā, darbs ir ieguldīts un? Citos forumos gan nav žēl padalīties ar saviem izdomātiem risinājumiem, zīmētām shēmām, vai programmu sagatavēm utt. Tik šit katrs par kaut mazāko sīkumu grib izkāst otram kapeiku. Un Jā, filtrēju ko runāju un pats arī esmu devis citiem par brīvu dažāda veida sagataves.
Publicēts: 23.01.13 19:03
 citēt
backspin:
emzi:
Nav korekti salidzinat ligumu ar foto ramiti!
Tik pat korekti cik salīdzināt ar fotogrāfu.

emzi:
Tev tak ar ligumam nederes plikas sanummuretas lapas, ne? Tad nem tos standarta ligumus no neta un lieto, ko tu te ciksti. Tikai varetu padomat, ka tos kads cilveks nav taisijis un darbu ieguldijis. (..)
Izskatas, ka uzskati, ka fotografi ir vienigie, kam par darbu nauda ir jamaksa:-)

Man nevajag līgumus, jo ar to nenodarbojos, bet citiem gan var noderēt, kaut dēļ parauga. Vai tad tie līgumi tik ļoti specifiski katru reizi, ka nevar izmantot vienu kā pamatu citiem? Jā, darbs ir ieguldīts un? Citos forumos gan nav žēl padalīties ar saviem izdomātiem risinājumiem, zīmētām shēmām, vai programmu sagatavēm utt. Tik šit katrs par kaut mazāko sīkumu grib izkāst otram kapeiku. Un Jā, filtrēju ko runāju un pats arī esmu devis citiem par brīvu dažāda veida sagataves.

Nu ka Tev nevajag, ko tad te nemies vispar?
Juristu ir nekorekti salidzinat ar fotografu? Labi-tad salidzini profesionali ar profesionali!
Ta nav runa par zel vai nav zel. Cilvekiem ir darbs par kuru viniem ir butiski sanemt naudu, lai uzturetu sevi, savu gimeni, teretu naudu hobijiem, izklaidem utt! To Tu vismaz saproti?
Protams ka nevienam nav zel padalities ar lietam kuras nav iegulditi lieli lidzekli, vai tas vispar iegutas na haljavu.
Publicēts: 23.01.13 19:15
 citēt
emzi:
Ta nav runa par zel vai nav zel. Cilvekiem ir darbs par kuru viniem ir butiski sanemt naudu, lai uzturetu sevi, savu gimeni, teretu naudu hobijiem, izklaidem utt! To Tu vismaz saproti?
Protams ka nevienam nav zel padalities ar lietam kuras nav iegulditi lieli lidzekli, vai tas vispar iegutas na haljavu.

Nu bet par to jau arī es runāju - padalīties ar lietām, kuras neprasa lielu ieguldījumu, kuras netraucē ikdienas darbam un ģimenes uzturēšanai un maz ticams, ka šāda veida līgumu sagataves būtu kas šausmīgi darbietilpīgs, ja jau reiz kaut kas no tā esot atrodams internetā. Un pat ja darbs ieguldīts vairāk, un par to jau nauda nopelnīta, tad kāpēc nepadalīties, ja pastāv iespēja, ka kāds cits arī padalīsies ar ko noderīgu.
Kāpēc vispār iesprigstu par kaut ko tādu ko man nevajag? Jā, labs jautājums, reizēm prātoju, vai vajag, bet tas ar laiku novestu pie pārāk lielas vienaldzības.
Publicēts: 23.01.13 19:21
 citēt
backspin:
Elmarss:

Kā gan savādāk? Kur tad šie pēc kara lai liekas?

3.Juristu kantoris

---------------------------
tāds diemžēl ir tas kapitālisms... :)
Publicēts: 23.01.13 19:23 labots
 citēt
Līguma variants, strādā labi , jau kādas 5-6x izmantots.
failiem.lv...
Publicēts: 23.01.13 19:42
 citēt
Tante:Līguma variants, strādā labi , jau kādas 5-6x izmantots.
[url=http://failiem.lv/u/hvoiiqv
]http://failiem.lv/u/hvoiiqv[/url]
Iespaidīgi... šitā var tirgot sākot ar nelaiķes, omes garu, beidzot ar kaimiņjanka, alkaša, dvēseli...:face-grin:
Publicēts: 23.01.13 19:47
 citēt
talavietis:
backspin: Kā gan savādāk? Kur tad šie pēc kara lai liekas?

3.Juristu kantoris

Nē, nu, bērniņi, ja savas bildes pa velti daliet, tak līgumu nevajag... JA ar tām bildēm naudu pelniet, tak maksājiet par līgumu, ja pašiem smadzeņu nav....:face-grin: BUSINESSS, poņimaješššš:face-grin:
Publicēts: 23.01.13 19:54
 citēt
Elmarss:
Tante:Līguma variants, strādā labi , jau kādas 5-6x izmantots.
[url=http://failiem.lv/u/hvoiiqv
]http://failiem.lv/u/hvoiiqv
[/url]
Iespaidīgi... šitā var tirgot sākot ar nelaiķes, omes garu, beidzot ar kaimiņjanka, alkaša, dvēseli...:face-grin:
Ta pofig ar ko, bet galvenais, ka līgums strādā un apmierina nepieciešamās prasības :)
Publicēts: 23.01.13 19:58 labots
 citēt
Elmarss:
talavietis:

BUSINESSS, poņimaješššš:face-grin:

Nu ja, kā gan savādāk, un tas pats vērojams arī valdībā. Tādi mēs esam. Sabiedrība. Kapitālisti.
Publicēts: 23.01.13 20:01
 citēt
Varam sarunāt barteru - ja piekrīti atnākt pavasarī pie manis uz pāris stundām sievai siltumnīcā uzrakt zemi, es uztaisīšu līgumu ;)
Publicēts: 23.01.13 20:16 labots
 citēt
backspin:
Elmarss:
BUSINESSS, poņimaješššš:face-grin:

Nu ja, kā gan savādāk, un tas pats vērojams arī valdībā. Tādi mēs esam. Sabiedrība. Kapitālisti.

Nu nevajag pirkstu ar locekli....:face-grin:
RobertsJ:Varam sarunāt barteru - ja piekrīti atnākt pavasarī pie manis uz pāris stundām sievai siltumnīcā uzrakt zemi, es uztaisīšu līgumu ;)

Bet šito es saprotu, tas jau ir cilvēciski.:face-smile:
Publicēts: 23.01.13 20:44
 citēt
Tankisti...:)
Publicēts: 23.01.13 20:51
 citēt
Tantes doto ligumu izmantot var...nu tikai ir nianses...neprecizitates un niestikovkas...nezinu vai tisham lai var patiesaaties vai nejaushi, bet ir...;)
Publicēts: 23.01.13 20:55
 citēt
Elmaars, a tev ir sieva un berni? BET - ar kueriem Tu dzīvo ikdienā kopā?
Publicēts: 23.01.13 20:59
 citēt
imgfoto:Tantes doto ligumu izmantot var...nu tikai ir nianses...neprecizitates un niestikovkas...nezinu vai tisham lai var patiesaaties vai nejaushi, bet ir...;)

Otrais :D :D :D
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas