Tantes līgums kā reizi ir piemērs tam kāpēc tomēr vajadzētu vai nu juristam samaksāt vai pašam mēģināt izlasīt un saprast likumus , kas regulē autortiesības, nodokļus un uzņēmējdarbību.
ak34:Tantes līgums kā reizi ir piemērs tam kāpēc tomēr vajadzētu vai nu juristam samaksāt vai pašam mēģināt izlasīt un saprast likumus , kas regulē autortiesības, nodokļus un uzņēmējdarbību.
Nav obligāti juristam jāmaksā , var ar juristu gulēt vienā gultā un ēst no viena grāpīša
ak34:Tantes līgums kā reizi ir piemērs tam kāpēc tomēr vajadzētu vai nu juristam samaksāt vai pašam mēģināt izlasīt un saprast likumus , kas regulē autortiesības, nodokļus un uzņēmējdarbību.
Un nevienam līgumam naf juridiska spēka, ja tajā naf ievēroti, vai pārkāpti LG likumi...
Elmarss:
dansiga:Elmaars, a tev ir sieva un berni? BET - ar kueriem Tu dzīvo ikdienā kopā?
Nu galigi divains Tu esi! Tu strada? Algu sanem, vai tapat vien aiz labas sirds palidzi kadam uz sava rekina nopelnit?!
Jā, esmu galīgi dīvains, par izpalīdzēšanu neprasu naudu kā visi citi. Un vēl esmu paēdis, nopelnījis savu naudu, varu atļauties daudz maz labi dzīvot, jocīgi ne? Kā gan tas iespējams? Bet zini kas ir pats labākais? Ja kādam izpalīdzu par to neko neprasot, agri vai vēlu tas nāk atpakaļ un arī citi manā labā ir darījuši daudz, neko par to neprasot. Bet jums, kapitālistiem, to laikam nekad nesaprast.
Nu galigi divains Tu esi! Tu strada? Algu sanem, vai tapat vien aiz labas sirds palidzi kadam uz sava rekina nopelnit?!
Jā, esmu galīgi dīvains, par izpalīdzēšanu neprasu naudu kā visi citi. Un vēl esmu paēdis, nopelnījis savu naudu, varu atļauties daudz maz labi dzīvot, jocīgi ne? Kā gan tas iespējams? Bet zini kas ir pats labākais? Ja kādam izpalīdzu par to neko neprasot, agri vai vēlu tas nāk atpakaļ un arī citi manā labā ir darījuši daudz, neko par to neprasot. Bet jums, kapitālistiem, to laikam nekad nesaprast.
Un kur tad Tu to naudu nopelni, ja visiem visu par velti dari? Ko Tu ye mal par kaut kadu izpalidzesanu?Liguma sastadisana nav nekada izpalidzesana, bet DARBS-tiesi tapat ka fotografesana. MAn vispar liekas karunajam par dazadam lietam. Skatos Tu ta neko bilde - neizpalidzesi-nenobildesi te kadam kazas, izlaidumu, iesvetibas, vienkarsi dzimeni, vai vel kaut ko? GAn jau kadreiz atnaks atpakal
Ir atšķirība, kas prasa. Ja prasītu kāds amatieris, kas ar foto nepelna, bet kam gadījies, ka kāds bildi uzprasa notirgot, tas ir viens. Bet, ja cilvēks, kas ir Latvijā labi zināms profesionāls fotogrāfs, un bildē arī ne tikai Latvijā, pie tam ir labi apmaksāts un par savu darbu prasa ne to mazāko samaksu, pi* kapeikas un nevēlas samaksāt juristam par darbu, tad atvaino - kādu attieksmi pret tādu cilvēku tu vēlies no publikas sagaidīt?
Un nevienam līgumam naf juridiska spēka, ja tajā naf ievēroti, vai pārkāpti LG likumi...
Tiesi ta. Sis pats raksta autors kadu laicinu atpakal par Ls xxx bildeja viena mana drauga sievai (juristie) fotosesiju. Man liekas ka butu likumsakarigi ka vinas aizietu piemeram pie tas pasas juristes, kuru bildeja, un samaksatu vinai Ls xx par liguma sastadisanau, nevis prasitu te kadam paraudzinus. Nu tas ta tiri ka piemers. Kapec bildem jabut par naudu bet ligumiem na haljavu?!
emzi: Un kur tad Tu to naudu nopelni, ja visiem visu par velti dari? Ko Tu ye mal par kaut kadu izpalidzesanu?Liguma sastadisana nav nekada izpalidzesana, bet DARBS-tiesi tapat ka fotografesana. MAn vispar liekas karunajam par dazadam lietam. Skatos Tu ta neko bilde - neizpalidzesi-nenobildesi te kadam kazas, izlaidumu, iesvetibas, vienkarsi dzimeni, vai vel kaut ko? GAn jau kadreiz atnaks atpakal
Ne jau visu visiem par velti, bet ja normāli palūdz. Ok, piemērs, es vienam mašīnu safočēju kalendāram, vēlāk kad man vajadzēja, viņš manējo auto par brīvu sačipoja. Šajā gadījumā, nesaku, ka kādam jāskrien taisīt specifisks līgums, vienkārši, ja ir jau gatava kāda sagatave, tad var padalīties, ja pašam no tā nerodas zaudējumi utt. Protams, ja grib vienmēr visu "na haljavu" un pats neko pretī nedod, tad gan vairs nav smuki.
RobertsJ: Ir atšķirība, kas prasa. Ja prasītu kāds amatieris, kas ar foto nepelna, bet kam gadījies, ka kāds bildi uzprasa notirgot, tas ir viens. Bet, ja cilvēks, kas ir Latvijā labi zināms profesionāls fotogrāfs, un bildē arī ne tikai Latvijā, pie tam ir labi apmaksāts un par savu darbu prasa ne to mazāko samaksu, pi* kapeikas un nevēlas samaksāt juristam par darbu, tad atvaino - kādu attieksmi pret tādu cilvēku tu vēlies no publikas sagaidīt?
Pilnīgi piekrītu, es te vairāk par tiem amatieriem domāju, kuriem pa reitai reizei vajag kādu bildi notirgot vai modeļu relīzi uztaisīt vai kā savādāk. Ar tādu domu būtu laba krātuvīte, kaut vai paraugam, lai paši var salabot tālāk kā vajag.
... amatierim, kuram vajag kādu bildi notirgot, viņš to notirgo!, nevis domā par līgumiem. Vislabākais ir just Ls kabatā, nevis gaidīt līguma izpildes nosacījumus
Haiduks:... amatierim, kuram vajag kādu bildi notirgot, viņš to notirgo!, nevis domā par līgumiem. Vislabākais ir just Ls kabatā, nevis gaidīt līguma izpildes nosacījumus
Problēma tik tajā, ja pērk juridiska persona oficiāli, tad tai vajag papīrus, un ja tā juridiskā persona nav fotojomas biznesā, tad tai tāda līguma arī nebūs, tā tikai pateiks fotogrāfam, ka mēs no tevis varam paņemt to bildi pa tik un tik, un lai fotogrāfs tad sagatavo papīrus.
un, kas to liedz... neliela vienošanas, lai labāk skan- iepirkuma līgums, pieņemšanas nodošanas akts... bet, te sākās... ja neesi nekas, naf kam naudiņas parskaitīt , un te sākās- jāpieņem uz līguma izpildi darbā, un no norunātās summas nodokļi nost
Nu var jau sarakstīt pats līgumu....tikai nevajag par Preci nosaukt DVD disku un pēc tam līguma punktos par Preci saukt fotogrāfijas.... Tā pat sākumā perk un pardod...pēc tam paradas fotogrāfiju(Preces) izmantoshanas terminji... Veel labs apzīmējums izmantoshana- razhoshana... Tante...apkaunies
imgfoto:Nu var jau sarakstīt pats līgumu....tikai nevajag par Preci nosaukt DVD disku un pēc tam līguma punktos par Preci saukt fotogrāfijas.... Tā pat sākumā perk un pardod...pēc tam paradas fotogrāfiju(Preces) izmantoshanas terminji... Veel labs apzīmējums izmantoshana- razhoshana... Tante...apkaunies
imgfoto:Nu var jau sarakstīt pats līgumu....tikai nevajag par Preci nosaukt DVD disku un pēc tam līguma punktos par Preci saukt fotogrāfijas.... Tā pat sākumā perk un pardod...pēc tam paradas fotogrāfiju(Preces) izmantoshanas terminji... Veel labs apzīmējums izmantoshana- razhoshana... Tante...apkaunies
Ej kakāt mācītājs atradies
Nuuuu...13 gadus dažādus līgums sastādīju, kaut ko jau jēgstu...
backspin:Jā, esmu galīgi dīvains, par izpalīdzēšanu neprasu naudu kā visi citi. Un vēl esmu paēdis, nopelnījis savu naudu, varu atļauties daudz maz labi dzīvot, jocīgi ne? Kā gan tas iespējams? Bet zini kas ir pats labākais? Ja kādam izpalīdzu par to neko neprasot, agri vai vēlu tas nāk atpakaļ un arī citi manā labā ir darījuši daudz, neko par to neprasot. Bet jums, kapitālistiem, to laikam nekad nesaprast.
Īstenībā tā arī ir... labais atmaksājas. Tas ir tikai cilvēcīgi savējiem izlīdzēt tāpat. Naudu paņems no svešajiem.
Un galvenais pieminēt derīguma termiņu (LR likumā- garantija jādod 2 gadi ) Par šito "punktos par Preci saukt fotogrāfijas." tik viegli gan nebūs... fotogrāfija pārdodās uzreiz divejādi , atšķirībā no fotoaparāta . Ir jāatrunā gan foto, kā prece, gan foto, kā autortiesības :P (jo pērk gan vienu, un ir reizes, kad pērk arī otro
Vai zini, ko apstiprina notārs ... to ka tavs ģīmis atbilst tekstā rakstītajam, ka tava roka ir veidojusi to, ko tautā sauc par parakstu :P un viss.
nav viss. kā tev kaukas nepatīk, neapstiprinātu parakstu tu vari pateikt,mka tas nav tavs un pats sarakstījis. Tāda gadījumā neapgāžams liecinieks - notārs.