Jūsu viedoklis iesācējam kur labāka un kādā izpildījumā, lai iekļautos 300-320Ls robežās? Pats esmu nosvēries uz Nikon pusi, bet nevaru saprast pirkt ar kitu vai body un meklēt labāku objektīvu?
Jebko, bet noteikti ar kitu. Savus kiteniekus pēdējo 5 gadu laikā ir atjauninājuši visi ražotāji, un tas vairs nav lamuvārds. Jā, mazāka gaismasspēja, vairāk plastmasas, varbūt grabelīgāks, bet optiski pietiekami labs. Kitam ar pliku "body" cenā starpība niecīga, ja kit- objektīvu kādreiz nomainīsi, tas atkal noderēs, ja sagribēsies kameru pārdot.
Kamra tikko iznāca, ir svaiga ar janakajam tehnologijām šajā cenu klasē. Pietam filmē video 1080p 30 fps.
Paldies par šo ieteikumu. Nebiju tādu pamanījis. Paramteri, fīčas, dzīvescikls tiešām pārsteidza. starpība tikai kādi 60-70 Ls, ar 3100d. Tik vai kāds varētu pateikt, kurš no šiem www.salidzini.lv... ir vislabākais kits? Vai viņi visi vienādi? Visi ir Nikkor?
pērc canon, labākas krāsas, labāks video un plašāka izvēle normālos autofokusa objektīvos gan cenas gan kvalitātes ziņā. nikonam kaudze ar vecajiem skaļajiem AF objektīviem un vēl vecākiem normāli nestrādās, canonam visi EOS objektīvi strādas.vienīgasi mīnuss ir ka autofokus nav tik konsistents kā nikon un varbūt ergonomika nav tik laba un uzbūves kvalitāte.
Astral:pērc canon, labākas krāsas, labāks video un plašāka izvēle normālos autofokusa objektīvos gan cenas gan kvalitātes ziņā. nikonam kaudze ar vecajiem skaļajiem AF objektīviem un vēl vecākiem normāli nestrādās, canonam visi EOS objektīvi strādas.vienīgasi mīnuss ir ka autofokus nav tik konsistents kā nikon un varbūt ergonomika nav tik laba un uzbūves kvalitāte.
JA ir svarigs video, tad noteikti Canon, jo video funkcija Canon ir daudz labaka ka Nikon-visus parametrus iespejams uzstadit manuali. pluss canonam stipri lielaka izvele lietotu objektivu un ari citu aksesuaru tirgu.
emzi: pluss canonam stipri lielaka izvele lietotu objektivu un ari citu aksesuaru tirgu.
Vot šito es nekad neesmu sapratis, var padomāt, ka fototehnikai lietotus liberiņus pērk katru dienu, kā maizi. Pat vidusmēra profesionālis mierīgi iztiks ar kauko tipa 17-50+70-200, amatierim tas nozīmē dablkitu vai pat pietiks ar superzūmu.
emzi: pluss canonam stipri lielaka izvele lietotu objektivu un ari citu aksesuaru tirgu.
Vot šito es nekad neesmu sapratis, var padomāt, ka fototehnikai lietotus liberiņus pērk katru dienu, kā maizi. Pat vidusmēra profesionālis mierīgi iztiks ar kauko tipa 17-50+70-200, amatierim tas nozīmē dablkitu vai pat pietiks ar superzūmu.
Kapec uzreiz ka maizi? Vienkarsi lietotu var nopirkt daudz letak, ko daudzi ari izmanto. Un te nu ir ta lielaka izvele canon. Paskaties pats kaut tai pasa ss.lv-cik tur ir piedavajuma objektivi canonam un cik nikonam!
Emzi, 1100D, diemžēl, nav tik labs, kā 3100 Nikons. Video nevar uzlikt manuālos parametrus un nav MLU, kas bija pat 1000D, krāsas var sagriezt ar jebkuru kameu, kā vēlas, toties 1100D vairs nav putekļu krateklis. 1000D bija lielisks par to cenu, 1100D ir labāks eksponometrs, procesors, bet kopumā nepatīk.
3200 tajam pārāk daudz megapikseļu, mani nomāc Nikon ar to, ka nav mazie RAW, atšķirībā no Canon. kaut gan, arī Canon mazie RAW sākas tik no desmitās sērijas aparātiem. 3100 ir mazs, skaists, kvalitatīvs.
ar prieku lasu šādus topikus! Da pērc ko gribi! Puse tāpat ieteiks Canon un otra puse Nikon Tā tas ir bijis un būs Tikai tad ja Tev būs patiesa intrese, tad pats izbursies tam visam cauri un nonāksi pie sava varianta. Vienmēr būs tā ka Canon second hand būs lielāks kā Nikon. Un padomā kapēc??? Es izvēlos Nikon un ja man vajadzētu pašlaik sākt no nulles es atkal izvēlētos to pašu! Tava izvēle un laime ir Tavās paša rokās! Un vari ticēt droši ka tie 500 topiki kuri par šo tēmu ir bijuši un kurus NOTEIKTI Tu esi pārlasījis Tav pateiks tieši to pašu!
emzi: ...var nopirkt daudz letak, ko daudzi ari izmanto. Un te nu ir ta lielaka izvele canon. Paskaties pats kaut tai pasa ss.lv-cik tur ir piedavajuma objektivi canonam un cik nikonam!
Neskatīšos un neanalizēšu, bet neticu, ka vienas klases stiklu cena tik radikāli atšķiras, ka amatierim būs liela finansiāla problēma aprīkot ar tiem entry level kameru. Es pat tādu nepārākizplatītu sistēmu kā Pentax esmu nodrošinājis ar visu sev (vietējo avīžu reportiera darbam) vajadzīgo, ieskaitot ...-.../2,8.
JurisAnders:Jūsu viedoklis iesācējam kur labāka un kādā izpildījumā, lai iekļautos 300-320Ls robežās? Pats esmu nosvēries uz Nikon pusi, bet nevaru saprast pirkt ar kitu vai body un meklēt labāku objektīvu?
lēta spogulene ar kitu ir kā mitsubishi evo piekare ford fiesta bundžā ar 0,9l motoru - motoru (objektīvu) var var ielikt kaut ferrari, bet beņķus un salonu nesamainīsi - var visus apdzīt (nomainot motoru) tik jāsamierinās ar tizlu sēdēšanu
nikon man traki nepatīk budžeta optika, canonam matrices... pentax ir forš kits, bet (tapat kā nikon) drūmas *standartizejas* krāsas - ja nav plānā pirkt optiku kur katrs objektīvs ir 3-4x dārgāks par kameru - iesaku pentax - ja ir plānā pirkt niknu optiku - nekādā gadījumā pentax.
Paldies visiem, kas izteica savu viedokli, bet peec MaB ieteiktā Nikona D3200, izrakāju i-netu krustu šķērsu un beigās nonācu pie secinājuma, ka manām prasībām un cenu kategorijai atbilda tikai NIKON D3200, D5100 un Canon 600D (neskaitot pentax k-r, ko ļoti gribēju, bet vairs nav pieejams). Tā kā video nav īsti prioritāte, kopumā esmu nosliecies par D5100 iegādi, kas bilžu ziņā (vismaz ar standarta kitu) sit pāri visus šos pārējos variantus
JurisAnders:Paldies visiem, kas izteica savu viedokli, bet peec MaB ieteiktā Nikona D3200, izrakāju i-netu krustu šķērsu un beigās nonācu pie secinājuma, ka manām prasībām un cenu kategorijai atbilda tikai NIKON D3200, D5100 un Canon 600D (neskaitot pentax k-r, ko ļoti gribēju, bet vairs nav pieejams). Tā kā video nav īsti prioritāte, kopumā esmu nosliecies par D5100 iegādi, kas bilžu ziņā (vismaz ar standarta kitu) sit pāri visus šos pārējos variantus
Nu nez vai savās bildēs redzēsi šo atšķirību Galvenais, lai pašam labi derētu rokā un būtu ērts lietošanā.. Lai veicas. Vēlāk stiklus meklēsi
JurisAnders: Tā kā video nav īsti prioritāte, kopumā esmu nosliecies par D5100 iegādi, kas bilžu ziņā (vismaz ar standarta kitu) sit pāri visus šos pārējos variantus
šajā cenu kategrojā bilde ir PILNĪGI VIENĀDA. Viņš neko nevar sist pušu. Rupji sakot - canon pusē zaudē lētos stiklus(piemēram 50mm 1.8)
Izdevās izprovēt abas darbībā (gan Canon 600D, gan Nikon D5100) Abas super, bet tomēr saliekot visus + un -, Nikons ir pārāks starp šiem abiem. Nevar noliegt, ka izvēloties "īsto" daudz nospēlēja autozooms filmēšanā un HDR, protams, arī cena
JurisAnders:Izdevās izprovēt abas darbībā (gan Canon 600D, gan Nikon D5100) Abas super, bet tomēr saliekot visus + un -, Nikons ir pārāks starp šiem abiem. Nevar noliegt, ka izvēloties "īsto" daudz nospēlēja autozooms filmēšanā un HDR, protams, arī cena
Tiesam labs tas video ''autozooms'' tam aparatam Tev likas???!!! Es teiktu ka vins ir tik labs, ka mierigi vareja ari nebut! Kamera iebuvetais HDR ir ari visai apsaubams - katra zina ne tads, ka tovar izveidot saviem spekiem ar jebkuru spogule MAnuprat lielakais labums, kas ir Nikonam ir mazliet lielaks sensors, 600 CAnons paraks ar manualajiem video uzstadijumiem un iebuvets fokusa motors, kas Nikon nav (deres tikai objektivi ar iebuvetu fokusa motoru)
JurisAnders:Izdevās izprovēt abas darbībā (gan Canon 600D, gan Nikon D5100) Abas super, bet tomēr saliekot visus + un -, Nikons ir pārāks starp šiem abiem. Nevar noliegt, ka izvēloties "īsto" daudz nospēlēja autozooms filmēšanā un HDR, protams, arī cena
600 CAnons paraks ar manualajiem video uzstadijumiem un iebuvets fokusa motors, kas Nikon nav
Vot šitas konkrēti iespārda, paņirgāšos par nikonistiem, kā šie par mani... Aplūrēju savu kameru, kaimiņa un vēl daudzas Canon, BET motoru neatradu, laikam ienaidnieki nospēruši. P.S. ObaNāā, Emzi canons!!!!????? Es ir beigts.
eltoro:ar prieku lasu šādus topikus! Da pērc ko gribi! Puse tāpat ieteiks Canon un otra puse Nikon Tā tas ir bijis un būs Tikai tad ja Tev būs patiesa intrese, tad pats izbursies tam visam cauri un nonāksi pie sava varianta. Vienmēr būs tā ka Canon second hand būs lielāks kā Nikon. Un padomā kapēc??? Es izvēlos Nikon un ja man vajadzētu pašlaik sākt no nulles es atkal izvēlētos to pašu! Tava izvēle un laime ir Tavās paša rokās! Un vari ticēt droši ka tie 500 topiki kuri par šo tēmu ir bijuši un kurus NOTEIKTI Tu esi pārlasījis Tav pateiks tieši to pašu!
Elmarss:... un vēl daudzas Canon, BET motoru neatradu, ...
To normāls cilvēks "no ielas" nevar zināt, ka EOSiem NAV motoru kamerās, bet IR motors KATRĀ objektīvā. Atšķirība liekas tikai bija skaļš/lēns vai ātrs/kluss(USM).