forum.gif
Problēma ar NIKON D5100 slēdža resursa skaitīšanu!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Problēma ar NIKON D5100 slēdža resursa skaitīšanu!
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 28.01.13 17:46
 citēt
Kāds kam ir šis vai cits modelis nav pamanījuši, ka slēdža resursu skaita dubultā?! Tas kāds gļuks vai visiem tā?!
Publicēts: 28.01.13 18:16
 citēt
Droši vien neesmu vienīgais ,kas nesaprata jautājumu.
Bet šā vai tā ieskatijos savā kristāla lodē un ieraudziju kā tu bildē,turot fotoaparātu izstieptās rokās un skatoties ekrāniņā.
Publicēts: 28.01.13 18:31
 citēt
Tātad: nobildējot 1 bildi, ieliekot kompī, programma saka, ka esi nobildējis divas! Kas tur ko nesaprast?!
Publicēts: 28.01.13 18:35
 citēt
1. Uzliec RAW formātu.
2. Uztaisi bildi.
3. Ielādē to datorā.
4. Apskati shutter count programmā PhotoME.
5. Iegaumē (pieraksti uz papīra) skaitu.
6. Atkārto punktus 2 - 4.
Ja diviem, pēc kārtas ejošiem, kadriem kārtas numurs atšķirsies tikai par vienu, tad tu tajā kadru skaitīšanā nebūsi kauko sapratis.
Publicēts: 28.01.13 18:36 labots
 citēt
Ā, tagad sapratu, tev ir uzlikts RAW+JPEG. Tur dubultā tiek skaitīti kadri nevis slēdža nostrādājieni.
Publicēts: 28.01.13 19:37
 citēt
Tātad:
1. Uztaisiju jpeg bildi
2. Ielādēju datorā
3. Apskatīju shutter count programmaa exiftool un internetaa [url=www.myshuttercount.com]www.myshuttercount.com[/url] piecas pēc kārtas uzņemtas bildes. Katrai bildei Shutter count palielinās pa 2, tātad skaita dubultā: 2, 4, 6, 8, 10, 12 u.t.t.
Tad citiem nav tāds gļuks?!
Publicēts: 28.01.13 19:47
 citēt
Man domāt es uzrakstiju kapēc.
Bet var jau arī padomāt vai dzīvē neesi aizvainojis kādu padzīvojušu romu tautības sievieti.Kopš tā laika tev ir uzlikts lāsts,visa tehnika lūzt un noveco divreiz ātrāk,un tā vēl būtu tikai pusbēda,nelaime,ka pats arī noveco ātrāk,steidzami meklē kādu Balto burvi,lai lāstu noņem. :)
Publicēts: 28.01.13 20:47
 citēt
vasjakoks:....Tad citiem nav tāds gļuks?!
mans aparāts kaita pa vienam kadram uz priekšu! :)
Publicēts: 28.01.13 22:51
 citēt
Schneider:Ā, tagad sapratu, tev ir uzlikts RAW+JPEG. Tur dubultā tiek skaitīti kadri nevis slēdža nostrādājieni.

Nē, nebija uzlikts RAW+jpeg...
Ir jpeg (normal)

Uzliekot RAW (normal) arī skaita pa vienam.

Interesanti....
Publicēts: 28.01.13 23:02
 citēt
Tev varbūt vienkārši ir pāra skaita seriālnummura aparāts - man skolā izsniedza tādu - noklājās slēdzis pie 1000 ar mazām kapeikām kadriem... pēc garantijas remonta kādus 300 kadrus ir izturējis... vēl dzīvs

krievu rulete ne kamera
Publicēts: 28.01.13 23:53
 citēt
Tad piekrītu 60/5,6, tu būsi nepareizi nobildējis kādu romieti, esi dabūjis lāstu uz kakla. Lielākā šeize būs, kad dubultosies ne tikai kadri kamerā un gadi, bet līdz ar katru savu bērnu atnāks izpildraksts par alimentiem kādam ārlaulības...
Publicēts: 29.01.13 11:18
 citēt
Nav tā, ka Tu esi vienkārši nospiedis pogu fokuseejot vai tamlīdzīgi un tāpēc Tev skaita dubultā?! Manuprāt tas slēdzis skaita klikshkjus nevis bildes. Un ne vienmeer nospiezhot pogu, tiek uzņemta bilde. Varbūt es kļūdos, tad jau gudrāki foruma dalībnieki iekomentēs kā tur īsti ir.
Publicēts: 05.02.13 08:30
 citēt
Varbūt ka aparāts tiek lietots LiveView režīmā un godīgi skaita visas slēdža kustības- viena lai ieslēgt LiveView, otra lai bildi uztaisīt?
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):