forum.gif
Palīdziet atpazīt fontu!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Palīdziet atpazīt fontu!
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 31.01.13 13:04 labots
 citēt
subj.
Publicēts: 31.01.13 13:35
 citēt
Njā šitais diemžēl neatrod

www.myfonts.com...
Publicēts: 31.01.13 13:38
 citēt
šito jau mēģināju.... Izskatās, ka kantoris ir savu uzdizainējis un publiski uz āru nekur neizliek. :(
Publicēts: 31.01.13 13:41
 citēt
Vai tad nav tā ka visi fonti ir pieejami, tikai daļa pa naudu?
Publicēts: 31.01.13 13:45
 citēt
Neuropol ir līdzīgs, bet nu atšķirības tomēr niknas
Publicēts: 31.01.13 14:27 labots
 citēt
Edgewater arī līdzīgs, bet nav šitais. N burts cits.
Publicēts: 31.01.13 14:44
 citēt
Nu jā, Durandal arī līdzīgs un Copperplate arī, bet neviens īsti nav... :)
Publicēts: 31.01.13 14:52
 citēt
Space Colony ļoti līdzīgs, bet N atšķiras, un tas arī loģiski- tas N lec ārā no stila
Publicēts: 31.01.13 15:09 labots
 citēt
Man šķiet ka šis ir durandal fonts, vienkārši viņi ir vairāki paveidi, ķipa light, flat utt.
Publicēts: 31.01.13 15:26
 citēt
ArmandsK_:Man šķiet ka šis ir durandal fonts, vienkārši viņi ir vairāki paveidi, ķipa light, flat utt.

nēē.. durandals il klučinieks kā superstar utt - šitais ir liektais - nu piemēram Y ir no pusloka utt.
Publicēts: 31.01.13 15:35
 citēt
durandal aerotype
Publicēts: 31.01.13 15:43
 citēt
ArmandsK_:durandal aerotype

nu nav jau
Publicēts: 31.01.13 15:47
 citēt
Maris:
ArmandsK_:durandal aerotype

nu nav jau
nu lab
Publicēts: 31.01.13 16:10 labots
 citēt
vopšem izskatās, ka būs jātaisa pašam... praktiski visi vajdzīgie burti paraugam man ir, nav tik V un D :( D uztaisīšu kā apgrieztu C ar strīpiņu vertikālu galā, par V jāpadomā...
Publicēts: 31.01.13 16:17
 citēt
Kā jūs tik labi par fontiem zinat? :D Web lapas taisaat?
Publicēts: 31.01.13 16:18
 citēt
Space colony izskatās vislīdzīgākais... N var paņemt no cita... :)
Publicēts: 31.01.13 16:19
 citēt
Ritz:Kā jūs tik labi par fontiem zinat? :D Web lapas taisaat?

domāju, ka drīzāk notiek sparings, web meklēšanas resursu izmantošanā. :)
Publicēts: 31.01.13 16:24 labots
 citēt
Ritz:Kā jūs tik labi par fontiem zinat? :D Web lapas taisaat?
bik kaut ko arī taisu, bet jāteic mājaslapās izmanto vienu, max divus fontus lai nesanāk kīšmiš :)
Publicēts: 31.01.13 16:29 labots
 citēt
Kādreiz šancēju izdevniecībā kur buja savs Fontu dizaineris , viens no toreiz zināmakajiem Gustavs Andrejs Grīnbergs vārdā , vards gan šim bija cits bet šis sevi tā sauca. Tad šada tad nācās sadarboties kad šis uz speciālas palielināmās mašinas tos uzkonstruētis fontis pēc tam pavairoja , mašina bija speciāls palielinātājs ar diskveida fontu negatīviem :):) Ot bij laika PIRMS kompjiem:)!
Publicēts: 31.01.13 16:34 labots
 citēt
Oi, bija vēl baigās biezās fontu grāmatas - katalogi. Pazinu vienu plakātu mākslinieku, kuram galvā visi viņi bija toreiz, bet vienmēr pirms triept uz palaga vienmēr atšķīra savu bībeli, lai nočekotu, vai visu pareizi atcerās.... Ar viņu kopā pa ielu iet nebija iespējams, viemnēr burkšķēja par to, ka visādi ļoļiki no fontu viedokļa nepareizas kino afišas un koncertu reklāmas sazīmējuši
Publicēts: 31.01.13 16:36
 citēt
ņem to space colony un viss.. tas N tik svarīgs lai būtu kā paraugā? īpaši, ka nemaz nesasaucas ar pārējo stilu..
Publicēts: 31.01.13 16:37
 citēt
Pinus:ņem to space colony un viss.. tas N tik svarīgs lai būtu kā paraugā? īpaši, ka nemaz nesasaucas ar pārējo stilu..

Pat jāpiekrīt! Tā arī darīšu. paldies par palīdzību!
Publicēts: 31.01.13 16:45
 citēt
Sapper:vopšem izskatās, ka būs jātaisa pašam... praktiski visi vajdzīgie burti paraugam man ir, nav tik V un D :( D uztaisīšu kā apgrieztu C ar strīpiņu vertikālu galā, par V jāpadomā...

skaties prātīgi - fontu būve nav kinderšpīle - apaļie burti O,C,S utt ir lielāki par pārējiem par 3-5% - papēti čo pačom.

Sapper:Oi, bija vēl baigās biezās fontu grāmatas - katalogi. Pazinu vienu plakātu mākslinieku, kuram galvā visi viņi bija toreiz, bet vienmēr pirms triept uz palaga vienmēr atšķīra savu bībeli, lai nočekotu, vai visu pareizi atcerās.... Ar viņu kopā pa ielu iet nebija iespējams, viemnēr burkšķēja par to, ka visādi ļoļiki no fontu viedokļa nepareizas kino afišas un koncertu reklāmas sazīmējuši

es nezinu visus nosaukumus (pat ne tuvu) no galvas, bet burksķēt varu bezgalīgi, fontu idiotiska miksēšana ir kā ar nazi pa.... un ja kāds fontus vēl stiepj vai placina, tad vispār ir ideja nogalināt.

letiņiem jau nav fontu guru - tuvākais monstrs ir igauņu nelaiķis www.google.lv...
Publicēts: 31.01.13 16:53
 citēt
O, fonti arī vesala zinātne?!? Ko man ņemt PowerPoint prezentācijās? Ariel būs ok?
Publicēts: 31.01.13 17:01
 citēt
Ritz:O, fonti arī vesala zinātne?!? Ko man ņemt PowerPoint prezentācijās? Ariel būs ok?

jā kāpēc nē - viens no stūrakmeņiem

būtībā universāli fonti (to grupas, *ģimenes* un kā tik tos nesauc) nav daudz - harmoniskas kopas tiešām retums - 99,9% nav spējīgi rakstīties kruta visos gadījumos (un nevajag ar)

pēdējā mīlestība man ir Stag Sans grupa - nu pesec ku stilīgi:

ja cilvēks ir redzējis šo bildīti tad Eltona plakātus skatot uzreiz roka meklē revolveri

vēl lielākā daļa programmu fontus raksta ar nepareiziem optiskajiem attālumiem - pareizāksakot visas raksta nepareizi, bet AdobeIlustrator piemēram ir poga kas to cenšas novērst - tiesa aci vēl nav par skādi uzmest vai kas nav jāpalabo :)
Publicēts: 31.01.13 17:12
 citēt
Maris:
skaties prātīgi - fontu būve nav kinderšpīle - apaļie burti O,C,S utt ir lielāki par pārējiem par 3-5% - papēti čo pačom.

Aha, atceros, par šito un vēl visādām fīčām un niansēm man tas vīrs veselas lekcijas lasīja. :) Nez tagad topošajiem māxlinieliem, dizaineriem un tamīdzīgiem ārtistiem šitās ābeces patiesības vēl skolās māca? Vai tāpat kā visur citur meistarus ar operatoriem aizstāj.
Publicēts: 31.01.13 17:19
 citēt
Sapper:
Maris:

Aha, atceros, par šito un vēl visādām fīčām un niansēm man tas vīrs veselas lekcijas lasīja. :) Nez tagad topošajiem māxlinieliem, dizaineriem un tamīdzīgiem ārtistiem šitās ābeces patiesības vēl skolās māca? Vai tāpat kā visur citur meistarus ar operatoriem aizstāj.

visiem nemāca - ir atsevišķa mācība kas tā arī saucās *burtu mācība* - māca dekorātoriem (vides māksla), reklāmistiem, metālistiem, stikliniekiem vēl kaut kam - gleznotājiem, tēlniekiem noteikti nemāca.

sākas tā ar rakstītiem burtiem - kursīvu (italic variants fontiem) gõtiku utt jāraksta ar spalvu - man tās bij psc mokas jo esmu kreilis un spalvas slīpējums sanāk uz otru pusi - taisīju stiklinieku meitenēm auskarus un man šīs, barterā, rakstīja burtumacību :D vēlāk, kad sākas konstruētie burti, jau pats biju ķēniņš :)
Publicēts: 31.01.13 17:47
 citēt
Nu ir viens latviešu fontu guru, bet nedzīvo Latvijā jau kādu laiku.
lamatasunslazdi.photoshelter.com...
Publicēts: 31.01.13 18:08
 citēt
Kristians i baigais nazis un ir jau vēl augsta līmeņa speci - nu Ingūna Elere un kas tur vēl, bet Villu Toots ir kas vispār monstrāls - kā Šumahers auto vai Birkerts arhitektūrā.
Publicēts: 31.01.13 22:57
 citēt
eltoro:Nu ir viens latviešu fontu guru, bet nedzīvo Latvijā jau kādu laiku.
http://lamatasunslazdi.photoshelter.com/gallery/Typefaces/G0000ZSHRmaOGNFA/

Ar vņu tur viens zaķits figurēka kopā , tā neko modes škīla vimaz ĻOTI ineteresanti manā skatijumā:)
Publicēts: 01.02.13 08:58
 citēt
ir jau vēl šitāda: www.saschchen.net
viens fonts: typemedia2012.com...
guru droši vien jau ka nav, bet mācās :)
Publicēts: 01.02.13 10:51
 citēt
Lunis:
eltoro:Nu ir viens latviešu fontu guru, bet nedzīvo Latvijā jau kādu laiku.
http://lamatasunslazdi.photoshelter.com/gallery/Typefaces/G0000ZSHRmaOGNFA/

Ar vņu tur viens zaķits figurēka kopā , tā neko modes škīla vimaz ĻOTI ineteresanti manā skatijumā:)

Zaķīts arī tagad šķiļ:) Un pašlaik ar komandu blīž kaut kādu katalogu:) Nācās ar zaķīti kopā pastradāt pie kādiem četriem Rosmes katalogiem, poweris ir pamatīgs tam zaķītim:)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):