vopšem izskatās, ka būs jātaisa pašam... praktiski visi vajdzīgie burti paraugam man ir, nav tik V un D D uztaisīšu kā apgrieztu C ar strīpiņu vertikālu galā, par V jāpadomā...
Kādreiz šancēju izdevniecībā kur buja savs Fontu dizaineris , viens no toreiz zināmakajiem Gustavs Andrejs Grīnbergs vārdā , vards gan šim bija cits bet šis sevi tā sauca. Tad šada tad nācās sadarboties kad šis uz speciālas palielināmās mašinas tos uzkonstruētis fontis pēc tam pavairoja , mašina bija speciāls palielinātājs ar diskveida fontu negatīviem Ot bij laika PIRMS kompjiem!
Oi, bija vēl baigās biezās fontu grāmatas - katalogi. Pazinu vienu plakātu mākslinieku, kuram galvā visi viņi bija toreiz, bet vienmēr pirms triept uz palaga vienmēr atšķīra savu bībeli, lai nočekotu, vai visu pareizi atcerās.... Ar viņu kopā pa ielu iet nebija iespējams, viemnēr burkšķēja par to, ka visādi ļoļiki no fontu viedokļa nepareizas kino afišas un koncertu reklāmas sazīmējuši
Sapper:vopšem izskatās, ka būs jātaisa pašam... praktiski visi vajdzīgie burti paraugam man ir, nav tik V un D D uztaisīšu kā apgrieztu C ar strīpiņu vertikālu galā, par V jāpadomā...
skaties prātīgi - fontu būve nav kinderšpīle - apaļie burti O,C,S utt ir lielāki par pārējiem par 3-5% - papēti čo pačom.
Sapper:Oi, bija vēl baigās biezās fontu grāmatas - katalogi. Pazinu vienu plakātu mākslinieku, kuram galvā visi viņi bija toreiz, bet vienmēr pirms triept uz palaga vienmēr atšķīra savu bībeli, lai nočekotu, vai visu pareizi atcerās.... Ar viņu kopā pa ielu iet nebija iespējams, viemnēr burkšķēja par to, ka visādi ļoļiki no fontu viedokļa nepareizas kino afišas un koncertu reklāmas sazīmējuši
es nezinu visus nosaukumus (pat ne tuvu) no galvas, bet burksķēt varu bezgalīgi, fontu idiotiska miksēšana ir kā ar nazi pa.... un ja kāds fontus vēl stiepj vai placina, tad vispār ir ideja nogalināt.
letiņiem jau nav fontu guru - tuvākais monstrs ir igauņu nelaiķis www.google.lv...
Ritz:O, fonti arī vesala zinātne?!? Ko man ņemt PowerPoint prezentācijās? Ariel būs ok?
jā kāpēc nē - viens no stūrakmeņiem
būtībā universāli fonti (to grupas, *ģimenes* un kā tik tos nesauc) nav daudz - harmoniskas kopas tiešām retums - 99,9% nav spējīgi rakstīties kruta visos gadījumos (un nevajag ar)
pēdējā mīlestība man ir Stag Sans grupa - nu pesec ku stilīgi:
ja cilvēks ir redzējis šo bildīti tad Eltona plakātus skatot uzreiz roka meklē revolveri
vēl lielākā daļa programmu fontus raksta ar nepareiziem optiskajiem attālumiem - pareizāksakot visas raksta nepareizi, bet AdobeIlustrator piemēram ir poga kas to cenšas novērst - tiesa aci vēl nav par skādi uzmest vai kas nav jāpalabo
Maris: skaties prātīgi - fontu būve nav kinderšpīle - apaļie burti O,C,S utt ir lielāki par pārējiem par 3-5% - papēti čo pačom.
Aha, atceros, par šito un vēl visādām fīčām un niansēm man tas vīrs veselas lekcijas lasīja. Nez tagad topošajiem māxlinieliem, dizaineriem un tamīdzīgiem ārtistiem šitās ābeces patiesības vēl skolās māca? Vai tāpat kā visur citur meistarus ar operatoriem aizstāj.
Maris: skaties prātīgi - fontu būve nav kinderšpīle - apaļie burti O,C,S utt ir lielāki par pārējiem par 3-5% - papēti čo pačom.
Aha, atceros, par šito un vēl visādām fīčām un niansēm man tas vīrs veselas lekcijas lasīja. Nez tagad topošajiem māxlinieliem, dizaineriem un tamīdzīgiem ārtistiem šitās ābeces patiesības vēl skolās māca? Vai tāpat kā visur citur meistarus ar operatoriem aizstāj.
visiem nemāca - ir atsevišķa mācība kas tā arī saucās *burtu mācība* - māca dekorātoriem (vides māksla), reklāmistiem, metālistiem, stikliniekiem vēl kaut kam - gleznotājiem, tēlniekiem noteikti nemāca.
sākas tā ar rakstītiem burtiem - kursīvu (italic variants fontiem) gõtiku utt jāraksta ar spalvu - man tās bij psc mokas jo esmu kreilis un spalvas slīpējums sanāk uz otru pusi - taisīju stiklinieku meitenēm auskarus un man šīs, barterā, rakstīja burtumacību vēlāk, kad sākas konstruētie burti, jau pats biju ķēniņš
Kristians i baigais nazis un ir jau vēl augsta līmeņa speci - nu Ingūna Elere un kas tur vēl, bet Villu Toots ir kas vispār monstrāls - kā Šumahers auto vai Birkerts arhitektūrā.
eltoro:Nu ir viens latviešu fontu guru, bet nedzīvo Latvijā jau kādu laiku. http://lamatasunslazdi.photoshelter.com/gallery/Typefaces/G0000ZSHRmaOGNFA/
Ar vņu tur viens zaķits figurēka kopā , tā neko modes škīla vimaz ĻOTI ineteresanti manā skatijumā
eltoro:Nu ir viens latviešu fontu guru, bet nedzīvo Latvijā jau kādu laiku. http://lamatasunslazdi.photoshelter.com/gallery/Typefaces/G0000ZSHRmaOGNFA/
Ar vņu tur viens zaķits figurēka kopā , tā neko modes škīla vimaz ĻOTI ineteresanti manā skatijumā
Zaķīts arī tagad šķiļ Un pašlaik ar komandu blīž kaut kādu katalogu Nācās ar zaķīti kopā pastradāt pie kādiem četriem Rosmes katalogiem, poweris ir pamatīgs tam zaķītim