Visiem sveiciens. Jālūdz Jūsu palīdzība. Esmu nolēmis iegādāties kameru fotogrāfēšanai un nonācis pie d3200. Tikai, apstājos pie objektīviem 18-55mm un 18-105mm (runa iet par standarta KIT, kuri tiek piedāvāti komplektā). Ceru uz sapratni un iejūtību un nevajag man ieteikt atgriezties pie ziepenes
tieši tā. Naudiņas cik ir tik ir . tik vienā forumā lasīju, ka 18_105mm neesot par gana labu atzīts un labāk iesaka 18-55 varbūt labāk ņemt tikai body un piepirkt klāt objektīvu? tad vēl man saka, ka d5100 līdzīgā cenā, bet labāks utt...
jā. priekš video ir video kamera. d5100 var vienīgi displeju uz visām 4ām grozīt. tas , tā.
man par objektīviem bilde nekāda nezīmējas variants. ņemt body un tad par to cenu starpību (ietaupīts nepērkot kit) piepirkt objektīvu... jeb tomēr.. kā?
Protams, ka labāk ņemt tikai body un klāt piepirkt objektīvu. Vienīgais jautajums - vai pietiks naudas? Cik sapratu, naudas tev nav, tapēc 18-55 būtu tīri normāls variants. Nikonam 18-55 ir ok. Ja nauda tomēr atradīsies, tad Sigma 18-50 2.8, kā piemērs. - www.fotoblog.lv... Un vispār vajag izdomāt ko taisies fotografēt. Varbūt tev vajag kaut kādu vienu fiksu, lai gan diez vai.
Ar tām sigmām uzmanīgi. Tā sigma, kas ir bez HSM burtiem (un 18-50 f2.8 tāda ir), uz šitiem abiem (D3200, D5200) korpusiem būs bez autofokusa. Autofokuss būs lētākai sigmai (internetveikalos ap 130ls) - konkrēti sigma 18-50 f2.8-4.5
Bzh:Ar tām sigmām uzmanīgi. Tā sigma, kas ir bez HSM burtiem (un 18-50 f2.8 tāda ir), uz šitiem abiem (D3200, D5200) korpusiem būs bez autofokusa. Autofokuss būs lētākai sigmai (internetveikalos ap 130ls) - konkrēti sigma 18-50 f2.8-4.5
Bzh:Ar tām sigmām uzmanīgi. Tā sigma, kas ir bez HSM burtiem (un 18-50 f2.8 tāda ir), uz šitiem abiem (D3200, D5200) korpusiem būs bez autofokusa. Autofokuss būs lētākai sigmai (internetveikalos ap 130ls) - konkrēti sigma 18-50 f2.8-4.5
Iesaku vienmēr ņemt kitu. Salīdzinot "kita" un "body" cenas, kit-objektīvs sanāk gandrīz kā dāvana. Ja objektīvu kādreiz nomainīsi, kitenieks noderēs atkal, ja sagribēsies kameru pārdot. No abiem minētajiem ņemtu 18-105, jo optiskās kvalitātes ziņā abi ļoti līdzīgi: www.photozone.de... (turpat atradīsi arī 18-55)
d3200 vietā vēl man iesaka d5100, dēļ atvāžamā displeja. tipa, šamā extra nedaudz vienkāršojot kāda atsevišķa notikuma iemūžināšanu. piem. neesot jākrīt gar zemi un jālocās pāris līkumos...
/saprotu, ka katra kustīgā/lokamā detaļa ir priekšmeta (kameras, šai gad.) vājais posms un var saiet grīstē