Ugunskuru akciju atklās 5.02.2013 Rīgā, Doma laukumā, pulksten 16.30, piedaloties valsts un pašvaldības amatpersonām, lauksaimnieku organizāciju līderiem. Īpašs pārsteigums būs Latvijas dziedošo zemnieku kora priekšnesums. Tajā apvienojušies Latvijas pašdarbnieku kolektīvos dziedoši zemnieki.
Zemnieku atbalstītāji pie kopīga ugunskura Iecavā gaidīti no pulksten 17 līdz 18 laukumā uz Rīgas un Skolas ielas stūra, «Bauskas Dzīvi» informēja posma Misas mežs-Iecava koordinatore Agnese Hauka. Šajā posmā ugunskurus kurs ne tikai Iecavas un Vecumnieku novada, bet arī Daugavpils, Jelgavas, Elejas un Tukuma puses zemkopji.
Vecumnieku lauksaimnieku grupa lauku konsultantu Aigas Saldābolas un Anitas Smilškalnes vadībā uzturēs uguni 50 lāpās nogāzēs pie dzelzceļa pārvada Iecavas novadā, informēja A. Hauka. «Tie, kuri vēlas piedalīties rītdienas akcijā, lūdzu ierasties plkst. 16 pie Vecumnieku novada domes. Pašvaldība mums nodrošina autobusu,» atklāja A. Saldābola.
Posmā no Bauskas līdz Lietuvas robežai degs 51 ugunskurs, informē koordinatore Rudīte Jaunzeme. «Visi ceļu gali būs aizņemti,» apliecina koordinatore, «mūsu posmam pieteikušies Bauskas, Rundāles, Dobeles, Jelgavas, Vecumnieku, Auces novada zemnieki. Ceraukstes novadā būs pārstāvji no kooperatīva «ABC projekts».» R. Jaunzeme aicina zemnieku atbalstītājus pilsētniekus pulcēties pie ugunskura Bauskas Rātslaukumā.
Ja laika apstākļi atļaus, ugunskuru ceļš tiks nofilmēts no helikoptera. Jau vēstīts, ka ugunskuri jākurina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» speciālistu īpaši iezīmētās vietās. Akcijas dalībniekiem jāvelk apģērbs ar atstarojošiem elementiem, automašīnas jānovieto uz pievedceļiem, nevis šosejas E67 malā.
Vai nesanāks tāda Baltijas ceļa vārga parodija?Tīri cilvēcīgi es tos zemniekus labi saprotu.Reāli diez vai kādreiz vispār būs vienlīdzīgi platībmaksājumi no ES,piemēram.Būsim mēs kodolā vai ārpusē.Lielajam ir un būs lielā tiesa.Nesen Rungainis(to tipu vienkārši ciest nevaru) atklātā textā pateica,ka dzīve,raug,neesot taisnīga.Lai tik palielinot konkurētspēju,mācās svešvalodas,apgūst tirgus...un visas pārējās šabloniskās blēņas.Blakus tam ,arī par to,ka nāksies pārvoetoties uz pilsētām kur ir darbs,nevis tupēt savos laukos un nīkuļot.Darbs,protams,būs apkalpot resnos investīciju baņķierus un ārzemju tūristus.Par minimālo stavku.Tas ir ,starp citu,valdības viedoklis,jo augšminētais ekonomikas eksperts ir premjera konsultants,nevis interneta komentētājs-daiļdirsējs.Patiesībā tas nozīmē-ejiet,ka jūs visi dēt!Mēs maucam uz eiro un kam ir,tam arī būs,bet jūs samierinieties,ka būs jākuļas pa nātrēm un nekādas garantijas un drošību mēs jums dot nevaram.Un pat ja gribētu,tad nevarētu.Lielie ir lielie un mazie ir mazi jebkurā savienībā,zonā vai kodolā!
SĀKUMĀ tur bija parezdēts dedzināt SIENA RUĻĻUS gan būtu bijis interesanti , bet vakar šie beidzot izkasijusies un "Ugunskurus" kuršot . Da muļļas . Bija parezdēts itkā pa ceļam braukt nobildēt Vecumnieku Bauskas psue BET laikam tā neorganizētiba ir par lielu ai tērētu degvielu un laiku.
Pag,pag!Es jau nesaku nebildēt vai ka tas pasākums ir nevajadzīgs.Vienkārši reāli sausais atlikums tur būs apaļa nulle.Un ne jau zemnieki vai rīkotāji pie tā vainojami!
viecha:Vai nesanāks tāda Baltijas ceļa vārga parodija?Tīri cilvēcīgi es tos zemniekus labi saprotu.Reāli diez vai kādreiz vispār būs vienlīdzīgi platībmaksājumi no ES,piemēram.Būsim mēs kodolā vai ārpusē.Lielajam ir un būs lielā tiesa.Nesen Rungainis(to tipu vienkārši ciest nevaru) atklātā textā pateica,ka dzīve,raug,neesot taisnīga.Lai tik palielinot konkurētspēju,mācās svešvalodas,apgūst tirgus...un visas pārējās šabloniskās blēņas.Blakus tam ,arī par to,ka nāksies pārvoetoties uz pilsētām kur ir darbs,nevis tupēt savos laukos un nīkuļot.Darbs,protams,būs apkalpot resnos investīciju baņķierus un ārzemju tūristus.Par minimālo stavku.Tas ir ,starp citu,valdības viedoklis,jo augšminētais ekonomikas eksperts ir premjera konsultants,nevis interneta komentētājs-daiļdirsējs.Patiesībā tas nozīmē-ejiet,ka jūs visi dēt!Mēs maucam uz eiro un kam ir,tam arī būs,bet jūs samierinieties,ka būs jākuļas pa nātrēm un nekādas garantijas un drošību mēs jums dot nevaram.Un pat ja gribētu,tad nevarētu.Lielie ir lielie un mazie ir mazi jebkurā savienībā,zonā vai kodolā!
Nu tad ar dziedāšanu jau neko nepanāksi Vai tad Tev liktos, ka tautai iet slikti, ja aiz Tava loga dziedātu zemnieku bariņš??? Es, piemēram, padomātu, ka viņiem iet vairāk nekā labi un, ka tauta ir laimīga
Kā jau latvieši, kurina sārtus, un balso par toļika foršo pričeni; kurina sārtus un balso par "latvieti, nepadodies!" pļēguru... Nav vēl apnicis...? P.S. Par "dziesmoto revolūciju" tak jāsaprot, ka valdošajiem pārmaiņas vajadzēja... Apriebās par komunisma uzvaru vāvuļot belovežā sumbrus šaujot pa kluso... Gribējās uz pilnu klapi ar bagātību izvērsties.
Ilgi domāju , vai rakstīt šo tekstu, bet tomēr nespēju klusēt .... Kad zemnieki gadu un vairāk atpakaļ rīkoja akcijas - tad te blogā lielākā daļa bļava - ROze vainīgs ... pie visa vianīgs Roze ..... a kāpēc tagad neizskan vianīga vārds?
dansiga:Ilgi domāju , vai rakstīt šo tekstu, bet tomēr nespēju klusēt .... Kad zemnieki gadu un vairāk atpakaļ rīkoja akcijas - tad te blogā lielākā daļa bļava - ROze vainīgs ... pie visa vianīgs Roze ..... a kāpēc tagad neizskan vianīga vārds?
Vēl joprojām pie visa,atkārtoju,pie visa vainīgi ir trīs oligarhi.Paskaties pati-i Dombis i Zatlers nekad nepiemirst piesaukt treknos gadus,Kalvīti un Šķēli.
dansiga:Ilgi domāju , vai rakstīt šo tekstu, bet tomēr nespēju klusēt .... Kad zemnieki gadu un vairāk atpakaļ rīkoja akcijas - tad te blogā lielākā daļa bļava - ROze vainīgs ... pie visa vianīgs Roze ..... a kāpēc tagad neizskan vianīga vārds?
Vēl joprojām pie visa,atkārtoju,pie visa vainīgi ir trīs oligarhi.Paskaties pati-i Dombis i Zatlers nekad nepiemirst piesaukt treknos gadus,Kalvīti un Šķēli.
Ot īsto piesauci- Zatleru- cikus tas apmuļkoja ... Antiņu uz baltā zirga tēlojot ... bet Muļķu zemē tikai tā var Vienu par tiem pašiem nodarījumiem ķjurķi bāž, Otru godā ceļ, par prezidentu. Man pat anekdote radās- ja ments pienem kukuli- esi devis vienu zatlerīti, ja tevi ņem pie dziesmas- esi devis vienu auderīti. Bet tā otra priekšā es noņemu cepuri- Šķēles laikā bija vairāki bezdeficīta budžeta gadi, un mani(manus bērnus) tajos gados nepārdeva verdzībā!!!
Roze visu sistēmu salaida pilnīgā pakaļā un tagad no tās bedres nemaz nav tik viegli tik ārā. Lai cik labs aswinizators, slaucējs vai apsēklotājs gan nebūtu bijis viņam nebija dzelzs nervi un stipra dūre, lai aizietu uzsitot galdā dūri sakot...nē veči būs šitā... Bet uķi puķi veģetējot uz valsts rēķina n-tos gadus un vēsi nodarbojoties ar savām lietām, hobijiem.... Un tagad viņu godā celt var tikai kā fotogrāfu, bet Lauksaimniecības sitēmu viņš sagrāva!
Delfu komentētāju līmenis. Speci visās jomās kaut arī īsti neko nezi. Es pats nāku no zemnieku ģimenes, tā ka labprāt ko iekomentēšu.
1. Iestāšanās noteikumi un līgumi tika sagatavoti kad zemkopības ministrs bij Slakteris! 2. Nelaiķis Roze par ministu kļuva īsi pirms pašas iestāšanās, ka d viss jau bija sataisīts un sabiedrības un arī Valsts prezidentes un ministra prezidenta viedoklis bija EU par katru cenu! (es toreiz balsoju pret, nevis tādēļ ka esmu pret EU, bet gan par veidu un laiku kā un kad tas notika...). 3. Īsti arī neredzu ko tur tajā cukura jomā varētu darīt... Paši uzņēmēji jau izlēma par likvidāciju. Tāpat Valsts tālāka cukura nozares subsidācija nebija iespējama... Protams visi jau gudri runātāji, tad lūdzu pasakiet konkrētus priekšlikumus 4. Pēc 14 gad ir iespējams būvēt cukurfabrikas! Vecās cukurfabriaks nebij efektīvas utt. Tā ka tagad būš atkal visas iespējas uzbūvēt labākas... 5. Toreiz to protestu organizēja maza grupiņa un tie 10 miljoni kas toreiz streikos tika izsisti nonāca ļoti šaurau zemnieku grupai, Nauda cik atceros aizgāja govju citskokku saglabāsanai izpētei utt.
Intresanti ka Stājoties iekšā bij vienošanās ka platībmaksājumi tiks izlīdzināti 14 gadā... Skatīsim vai patreizējiem ministriem ministru prezidentam būs iekšā izcīnīt platībmaksājumus vismaz 80% līmenī.
divi viedokļi - par tiem pašiem zemniekiem __________________________________________ 1)no mums viss ir atkarīgs!
pirms 37 minutēm, 2013.02.06 11:05 +4 -0
reģionu attīstība ir atkarīga no mums. Paskatieties, kā ražojumus mēs pērkam? Polijas, Lietuvas, citu valstu. Pat ķiploki ir no Ķīnas. Iedomājieties - ķiploki Latgalē un visā Latvijā ir no Ķīnas! Mēs taču varam ar pašu audzētiem ķiplokiem piekraut kuģus. Ir jāpērk mūsu pašu produkcija. Ir jāpamaina domāšana mūsu galvās un jāpērk nevis vislētakais, bet gan mūsu pašu produkcija. 2)Protams , ka problema ir musu pasu domasana , bet patiesiba ta ir NEGRIBESAN , Latvijas veikali ir pilni ar produktiem , kas nak no Spanijas , Francijas , Vacijas vai Skandinavijas , kur darba izmaksas un nodokli ir 10x lielaki neka Latvija , bet vinu sarazota produkcija ir 10 x letaka par vietejo , atbilde ir vienkarsa Latvija ir maza alkatiga napoljonistiska valsts , kuru domasana talak par suna ciemu nesniedzas no Db.lv
PS Lauksaimniecība ir valsts stratēģiskā nozare, kara gadījumā - ja nav ko ēst, pārtikas uzkrājumu, valstij ir "kirdik"
kvaa, esi kādreiz dzīvē redzējis Spānijas tomātu siltumnīcas? + loģiski padomājis, kādi ir resursi apkurei un cik ražas gadā var novākt? Un Spānijas tirgū pirktie dārzeņi un augļi ir lieliski. Kastes, kurās iepakoti, gan tādas pašas kā pie mums. Bet jā. Veikalā ņemu vietējo. Ja ir.
cik es runāju ar 1 pieredzējušu cilvēku - Latvijā nevar būt tik liels atbalsts no ES, jo šeit nav kaut kādi "īpaši" - katastrofāli dabas apstākļi, reljefs utml - ka neveiktos lauksaimniecības nozare
zemnieki izspiež naudu - saviem Džon Dīriem un leksusiem Pats esmu - lauku fazendas īpašnieks bijis, PSRS laikos, mēs visu audzējām paši, vedam sienu ar rokas ratiem (zirgu nodeva lapsu fermā) - vagojām vadziņas ar ar rokas arkliņu , i neko iztikām, citu ienākumu nebija, kā mātes alga VEF vecāmāte nebija kolhozā un viņai nebija nekādas pensijas
tagadējās reālijas 1)zemes nodoklis, pipec, es vienk.viņu nemaksāju, jo zemi atņēma, tā arī nevarēju to privatizēt - kādus 32 ha 1995.gadā - kaimiņi dedzināja kūļu - nosvilināja 100 gadus un visus karus pārlaidušas ēkas 4 gabalas man tagad tikai parads valstijs krājās , par to nodokli, kādi 500ls paziņa maksā - par zemi, kura aizmežota - tipa maksā pat sodu, jo neapstrādājot
Visas mūsu problēmas sākās - ideoloģiskajā līmenī - pārējais jau viss ir tikai sekas Un ideoloģijas ir 2 - abas iznīcinošas Latvija 1) mežonīgais kapitālisms ar vilku likumiem 2)krustnešu ideologija - kura padara cilvēkus trulus un stulbus, par aitām stulbām, kuras var tikai blēt
Jolan - Tu gadijumā nepērc arī to lēto Vjetnamas zivteli, no Mekongas deltas ?
pangasiju PS bet jā - man nav lielu ienākumu, iepērkos Supergetto, RIMI man ir par dārgu, arī pērku tos Kīnas ķiplokus, īpaši, kad ir akcija un viņi maksā 2ls vietējie maksā 5ls kā saka - Staļina na vas ņetu ! Jo Staļina laikos - cenas kritās un auga vienkāršās tautas dzīves līmenis.
Vēl varu piebilst, ja gribat atbalstīt mazos ražotājus, neiepērcieties lielveikalos. Jā, mazās bodes nav ērtas, jā, kaut kam varbūt kādreiz termiņš īsāks atlicis (bet, jo vairāk tur iepirksieties, jo mazāka tā būs problēma), jā, varbūt nav tādu superduper atlaižu. Bet ražotājiem tas bus reāls atbalsts, tāpat kā tam, kam tā bode pieder un valstij kopumā.
nu - teorētiski - ķīnā ir pārceltas visas ražotnes, tur EKOLOĢIJA ir aptuveni vēl sliktāka nekā PSRS, un viss tas jaukums - nonāk arī tajos Kīnas ķiplokos laikam, tā kaut kā
ekoloģiska paika - tagad ir bagāto privilēģija diemžēl
Skaidris ka jāpērk spāņu tomāts pa 1 vien tik tam spānim vajag iebarot kautko pa 1,20 Var jau protams patriotiski audzēt sav tomātu pa 1,50 pārdot Jānītim pa 2 un 0.50 samaksāt Sašam par oglēm.
Jolan:pastāsti man ARGUMENTETI-kāda starpība starp ķiplokiem
subjektīvi - nepatīk lielās daiviņas, savādāks aromāts, vājāka garša - vairāk tos draņķus vajag. Salīdzinoši - no Spānijas vestu ķiploku uz vienu lielo pīli ar gaļu vajag 1/2 galviņu, vietējo lieku veselu, bet Ķīnas nelieku, jo sanāk dārgāk kā vietējo
versatile:Vēl varu piebilst, ja gribat atbalstīt mazos ražotājus, neiepērcieties lielveikalos. Jā, mazās bodes nav ērtas, jā, kaut kam varbūt kādreiz termiņš īsāks atlicis (bet, jo vairāk tur iepirksieties, jo mazāka tā būs problēma), jā, varbūt nav tādu superduper atlaižu. Bet ražotājiem tas bus reāls atbalsts, tāpat kā tam, kam tā bode pieder un valstij kopumā.
...kāpēc ir jāatbalsta nekonkurēt spējīga ražošana/tirzniecība??Ja cenas būtu vienādas,tad sauklis atbalstam vietējos "strādātu"
Jolan:pastāsti man ARGUMENTETI-kāda starpība starp ķiplokiem
subjektīvi - nepatīk lielās daiviņas, savādāks aromāts, vājāka garša - vairāk tos draņķus vajag. Salīdzinoši - no Spānijas vestu ķiploku uz vienu lielo pīli ar gaļu vajag 1/2 galviņu, vietējo lieku veselu, bet Ķīnas nelieku, jo sanāk dārgāk kā vietējo
...neredzu starpību starp vietējo un ķinas "sīvumā" un garšā.Izmērus nesalīdzināju.