Sveiciens fotogrāfiem... Tā ir sanācis, ka velkas līdzi viena nesaprasta problēma, kuru esmu nolēmis šobrīd saprast!
Lieta tāda, ka ik pa brīdim, bildēs, kuras bildēju ar SIGMA 70-200 f2.8 uz bildēm vertikāli pa vidu, parādās gaišāks par pašu bildi pusloks. Vai kāds ir ar ko tādu jau saskāries un no kā tas rodas!?
Pusloks būs bijis "Lensflāre" jeb SIGMA visai vāji tur pretgaismu tāpec arī vīnai ir PAMATĪGA blende , taču gadās ka gaisma ir pārak skarbā lenķi un nelīdz pat blende tad TIK cik tiek iekšā pretgaisma tik arī "Aizsitās" tās pusloks . Tas gadās šad tad aŗi LABĀKIEM stikliem , piemēram šeit www.ogresbalss.lv... šo efektu var rezdēt bixsi zem krušu`rajona un tas ir ZVĒRĪGS Canon EF 50mm f/2.5 Macro jau ar integrētu blendi
monstrzzz:nu tagad viss kārtībā, bildes var redzēt norādītajā linkā pirmajā ierakstā!
Es jau tev paskaidroju KAS tas ir , tas ir "Bļiks" no kautkādas gaismas kura tiek optiķa iekšienē. Man uau tas sāk likties pēc kāda spīdīga priekšmeta vai nemelninātas lēcas malas.
vienai no fotoaparāta shutter lapiņām izsists robs, līdz ar to, shutter lapiņām aizveroties/atveroties, tajā vietā kadrs tiek pārgaismots. ļoti labi novērojas uz gaišiem foniem ar atvērtu diafragmu un ātriem slēdžu laikiem. bija pašam, nepieciešama slēdža nomaiņa.
uljens:vienai no fotoaparāta shutter lapiņām izsists robs, līdz ar to, shutter lapiņām aizveroties/atveroties, tajā vietā kadrs tiek pārgaismots. ļoti labi novērojas uz gaišiem foniem ar atvērtu diafragmu un ātriem slēdžu laikiem. bija pašam, nepieciešama slēdža nomaiņa.
Tātad, problēma varētu būt fočukā nevis objektīvā!? Interesantākais ir tas, ka tagad kādu laiku šis defekts nav rādījies... Tad jau laikam jāstiepj fočuks uz darbnīcu, lai pārbauda!?
Esmu vairāk kā pārliecināts, ka jā - fotoaparāta, konkrētāk shutter unita vaina.
^ pamēģini uztaisīt testa kadaru @ f2.8 pret gaišām debesīm. uz tumša fona var pat nemanīt.
Kad pašam bija šāda problēma, meklēju informāciju, bet kas interesanti, internetā nekas nav atrodams. Un canon serviss atsevišķas lapiņas nemaina, tikai visu shutter unitu.
jā, apsveicu, tas ir slēdzis - ir bijusi tāda kamera. Gļuki redami, sākot ar 1/320 uz viendabīga fona, no 1/500 - arī ikdienas vidē.
uljens, esi slēdzi dzīvē redzējis? Es ar neņemtos mainīt atsevišķas lapiņas tādam verķim. Starp citu, tas man arī bija 30D. Tolaik slēdzi par 35 Ls laikam ebay paņēmu, maiņa bija 45+.
versatile:jā, apsveicu, tas ir slēdzis - ir bijusi tāda kamera. Gļuki redami, sākot ar 1/320 uz viendabīga fona, no 1/500 - arī ikdienas vidē.
uljens, esi slēdzi dzīvē redzējis? Es ar neņemtos mainīt atsevišķas lapiņas tādam verķim. Starp citu, tas man arī bija 30D. Tolaik slēdzi par 35 Ls laikam ebay paņēmu, maiņa bija 45+.
Sen bija doma pie cita aparāta tikt, izskatās, ka būs pienācis īstais brīdis!
monstrzzz:nu tagad viss kārtībā, bildes var redzēt norādītajā linkā pirmajā ierakstā!
Es jau tev paskaidroju KAS tas ir , tas ir "Bļiks" no kautkādas gaismas kura tiek optiķa iekšienē. Man uau tas sāk likties pēc kāda spīdīga priekšmeta vai nemelninātas lēcas malas.
versatile: uljens, esi slēdzi dzīvē redzējis? Es ar neņemtos mainīt atsevišķas lapiņas tādam verķim. Starp citu, tas man arī bija 30D. Tolaik slēdzi par 35 Ls laikam ebay paņēmu, maiņa bija 45+.
jā, stāv sava aparāta slēdzis piemiņai. Nu ja 1Ds II slēdzis maksātu tik pat, ar neņemtos