Ja ieliksi rokas bagāžas somā, nevajadzētu būt nekādu problēmu. Katrā ziņā no Dublinas, Londonas-Stansted, Porto esmu vedis, neviens neko neteica. Par LV nezinu, parasti no Rīgas esmu vedis nododamajā bagāžā, tāpēc varbūt labāk piezvanīt uz Ryanair pārstāvniecību Rīgā un uzprasīt, jo tur pārbaudēs sēž totāli ''burta kalpi''. Nekur mani nekad tā nav''kratījuši''kā Rīgā, gandrīz vienmēr jāizkrāmē visi foto piederumi no somas ārā, citādi nevarot caurskatīt, citur nez kāpēc var. Pēdējo reizi kad lidoju no Rīgas man ''piesējās''par 500gr pārsniegtā svara, nācās vilkt arā un likt kabatā...
Japērk bus viegli kompakti kevlāra statīvi kurus var pārvadāt iekšā bgažā. Man kolēģis pirms gadiem 3-4 tādu nopirka TIEŠI šim mērķim , statīvs kurš tur 5kg 1,75m augstumā šim izmaksāja ~600Eur taču saliekās ~30cm garumā bez lodes galvas kura ar bij no kautkā tā paša un smuki ņemās nost. Statīvu CEĻOŠANAI uz Afriku āziju šis samaksāja kā teica "Bezmaz 600Eur" toties nekādu kreņķu jo iepriekš šim braucieos vai ni nospēra vai lika atstād stāvus vismaz pa ~300+ Eur A tā staivs iekšā somā un nekādu kreņķu
ego:Ja ieliksi rokas bagāžas somā, nevajadzētu būt nekādu problēmu. Katrā ziņā no Dublinas, Londonas-Stansted, Porto esmu vedis, neviens neko neteica. Par LV nezinu, parasti no Rīgas esmu vedis nododamajā bagāžā, tāpēc varbūt labāk piezvanīt uz Ryanair pārstāvniecību Rīgā un uzprasīt, jo tur pārbaudēs sēž totāli ''burta kalpi''. Nekur mani nekad tā nav''kratījuši''kā Rīgā, gandrīz vienmēr jāizkrāmē visi foto piederumi no somas ārā, citādi nevarot caurskatīt, citur nez kāpēc var. Pēdējo reizi kad lidoju no Rīgas man ''piesējās''par 500gr pārsniegtā svara, nācās vilkt arā un likt kabatā...
nezinu gan... mani parasti vismazāk "krata" (kā Tu izsakies) tieši Rīgā... pagājušajā gadā pat kg nepārbaudīja, līdz ar to nepiesējās par pārsniegto svaru, kas man bija krietni vien lielāks par pieļaujamajiem 10 kg... tā ka tas noteikti ir no konkrētā pārbaudītāja garastāvikļa atkarīgs!
Jolanam: a par trijkāji, ja somā lien - vari vest, ja nē - pērc bagāžas biļeti! un to gan Ryanairs skatās strikti, man pat rokas somiņu, kas ir neliela maka izmērā lika iebāzt koferī, jo lidmašīnā drīkst iekāpt ar vienu somu!
Nu Ryanairs drāž pamatīgi. Personai drīkst būt viena vienība. Sieviešu, pat miniatūriskajām, rokassomiņām jābūt iekš somas. Šķiet tur drīz maku rokās nevarēs turēt.
Jolan, ja statīvs nepārsniedz bagāžas garumu, bet nelien somā, ir 2 varianti: 1. piesaitēt pie somas, 2. panjemt līdzi pauninieku rūtaino plastmasas tašu (kas iet rāmī iekšā) un uz parbaudi tajā ielikt somu un statīvu. Vienā lidojumā uz Londonu pārbaudīju čekistu reakciju .... man bija braucamā rokas bagāža un bildes 40x50, kas nu nesaņurcītā veidā negāja tajā čemodānā iekšā. Bet bija līdzi arī pauniniekuk taša. Dabiski, ka mani ar plāno mapīti ar bildēm un čemodānu nelaida cauri. Tad čekistu klātbūtne es no čemja izņēmu tašu un tajā iekrāmēju bildes un čemodānu )))) Šie bubināja par manu nekaunību, bet bija spiesti palaist ;-)))
Lidoju tikai vienreiz ar autobusu, maz, ka tikai vienu vienību atļāva ņemt kabīnē, arī to nebija, kur nolikt, jo plaukti ar lauku labumiem pilni, lūdza atdot nodošanai "lejā", un uz atbildi, ka tur dators, sarkastiski pajokoja (ar īru akcentu), ka tad es nekur nevarēšot lidot. Lēti nevar būt labi, kaut gan beidzamajās dienās arī dārgi nenozīmē labi nenormāls kost preššers uz šo industriju, taupa, kur vien var. Nebrīnos, ka drīz piedāvās skābekļa maskas kā izvēles opciju par papildus 20EUR
jēzusmarija, beidziet jaukt drošības pārbaudi ar pašas avioabiedrības noteikumiem par atļauto somu skaitu un kilogramiem. nevienu drošībnieku neinteresē somas svars vai izmēri, tos pārbauda aviosabiedrība, kas nav drošībnieki.
...iebraucu no rīta lidostā parunāt ar Ryanair un parādiju somu(NG 5158)un statīvu (Manfrotto 055) saāķetu kopā.Teica ,ka nelaidīs un statīvs būs jānodod bagāža
Beidzamajā reizē ar raineiru uz Faro un atpakaļ tādu jokus nācās noskatīties)) Viņiem tas stulbais rāmis kurā VISIEM lika iebāzt savas tašas. Rāmis uztaisīts no trubām. Iekšā kaut kā vēl var iestumt, bet ārā nāk ne labprāt. Kā tur dažas kundzes ņēmās!!! Sviedriem nolijušas un šie stāv un smīkņš. Protams ka tā konstrukcija varēja būt kastes veida, bet tad nebūtu tik intresanti. Patiesībā diezgan sadistiski
ja bieži jālido ar lidmašīnu, tad statīvu vajag tādu lai somā var ielikt. statīvs gan ir manta, ko nemaz nemēģinu ņemt rokas bagāžā - tā jau rokas bagāža vairākas reizes smagāka par pieļaujamo, ja lido ar foto tehniku - kur nu vēl statīvu tur likt
Katrreiz pirkt statīvu + galvu par ~1000 eiro? Tad jābūt vēlmei to visu pēc tam tirgot, lai atmaksātos. Tas ir, ja paveicas galamērķī atrast veikalu, kur tirgo tavus iecienītos statīvus. Vai vispār kaut ko statīvam līdzīgu.