forum.gif
Kā zināt, ka objektīvs derēs tieši manai kamerai ? ? ? help
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kā zināt, ka objektīvs derēs tieši manai kamerai ? ? ? help
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 07.02.13 03:28
 citēt
tātad, esmu ticis pie eos 550d, skatos interneta izsolēs objektīvus, bet baidos nopirkt tādu, kas nederēs. Pēc kā vadīties? Kaut kādi cipari, burti, apzimējumi ... ? :shame:
Publicēts: 07.02.13 07:06
 citēt
18-55mm IS noteikti derēs!
Publicēts: 07.02.13 07:54
 citēt
www.kenrockwell.com... , ja ir sarakstos, tad derēs, jo kanonam, jebkuru objektīvu, ar kanon bajoneti, varēs uzlikt[derēs] uz jebkura canon fotoaparāta, atšķirībā no štulbās nikon sistēmas.
Publicēts: 07.02.13 09:39
 citēt
negatIvs:www.kenrockwell.com... , ja ir sarakstos, tad derēs, jo kanonam, jebkuru objektīvu, ar kanon bajoneti, varēs uzlikt[derēs] uz jebkura canon fotoaparāta, atšķirībā no štulbās nikon sistēmas.

Te gan būs otrādāk. Nikonam var uzlikt vecum vecus nikona objektīvus, bet canons tak kaut kad 80-tajos bajoneti nomainīja. Nikonam ir cita lieta - lētajām kamerām daļai objektīvu nebūs pieejams autofokuss (objektīviem, kuriem autofokuss tiek pievadīts no kameras).

Un vēl jau kanonam bija kaut kādas jokainības ar tie izbīdījumiem atsevišķiem objektīviem. Katrā ziņā problēmās ar objektīvu nesaderību lielākas iespējas ir iebraukt kanonistiem, nekā nikonistiem.
Publicēts: 07.02.13 09:53
 citēt
nuuuu, nikonam standartu un nesavietojamību krietni vairāk :)
uz 550d derēs jebkurš canon EF un EF-s objektīvs.
ar vecākiem trešo pušu ražotājiem var būt problēmas - sigma smagi uzrāvās, kad canons pamainīja kamera sun objektīva komunikācijas protokolu 90o gadu vidū, ja nemaldos.
Publicēts: 07.02.13 10:09
 citēt
Sigma uzrāvās ne tikai ar Canonu, to vispār bīstami ņemt.
Nikonam jāstudē vesela tabula resources.nikonians.org... , pirms pirkt ko vecāku, vecum vecajiem ar daļu kameru nebūs ne tikai AF, bet arī eksponometrs nestrādās. Canonam galvenais ir zināt, ka stikls ir AF. Izbīdījums ir tas pats, kas vinjete Nikona DX, ja to arī izdosies iespraust FX rumpī.
Un vēl - jebkuram Canonam derēs jebkura EX blice no filmu laikiem, bet Nikonam pa to laiku nomainījušies 3 blices automātikas standarti.
Toties Nikonam vadība vieglāka un saprotamāka.
Publicēts: 07.02.13 10:13
 citēt
Schneider:
Toties Nikonam vadība vieglāka un saprotamāka.

Šito gan nekad neesmu sapratis, kur slēpjas tas vieglums :D
Publicēts: 07.02.13 10:14
 citēt
RobertsJ:
negatIvs:www.kenrockwell.com... , ja ir sarakstos, tad derēs, jo kanonam, jebkuru objektīvu, ar kanon bajoneti, varēs uzlikt[derēs] uz jebkura canon fotoaparāta, atšķirībā no štulbās nikon sistēmas.

Te gan būs otrādāk. Nikonam var uzlikt vecum vecus nikona objektīvus, bet canons tak kaut kad 80-tajos bajoneti nomainīja. Nikonam ir cita lieta - lētajām kamerām daļai objektīvu nebūs pieejams autofokuss (objektīviem, kuriem autofokuss tiek pievadīts no kameras).

Un vēl jau kanonam bija kaut kādas jokainības ar tie izbīdījumiem atsevišķiem objektīviem. Katrā ziņā problēmās ar objektīvu nesaderību lielākas iespējas ir iebraukt kanonistiem, nekā nikonistiem.

runa par saraksta objektīviem, tas ir mūsdienu ....
Publicēts: 07.02.13 10:23
 citēt
Nikonam un Pentaxim daudz ko var pārslēgt vienkārši ar knibuli, Canonam jāspiež pareizo pogu un jāgriež pareizo ripu, pirms tam vēl atrodot brilles, jo uz displeja tos simboliņus nevella neredz. Kad mūsu redaktore nopirka EOS 7D un palūdza saštellēt labākos iestādījumus, es, gudru ģīmi sataisījis, ķēros klāt, bet izrādījās, ka manas 8 gadu pieredzes ar Canoniem pietrūkst, jo dēļ centrālās AF zonas uzlikšanas bija parādījusies vēl viena poga.:anger:
Publicēts: 07.02.13 10:25
 citēt
runa par objektīviem, jo kamera jau nopirkta, ne savu laiku nodzīvojušiem nikon brendiem ....
Publicēts: 07.02.13 13:45
 citēt
Kam vispār nahren vajadzīgi vecie objektīvi?:face-sad:
Publicēts: 07.02.13 13:55
 citēt
aibeks:Kam vispār nahren vajadzīgi vecie objektīvi?:face-sad:
tam pasam, kam jaunie..
Publicēts: 07.02.13 14:08 labots
 citēt
interesē tēma - vecie PSRS objektīvi uz CANON 5D - ar pāreju M42
vai arī citu marku objektīvi - ko tirgo izsolēs - ar pāreju
vai ir kas labs - atrodams 100ls robežās
Publicēts: 07.02.13 14:32
 citēt
Stipri maz kas tur var būt noderīgs. Ja patīk fokusēties ar roku, tad lietojams varētu būt Mir-24 vai zivesacs, kurai fokusēšanās vispār tikpat kā nav vajadzīga.
Publicēts: 07.02.13 15:02
 citēt
kvaa:interesē tēma - vecie PSRS objektīvi uz CANON 5D - ar pāreju M42

Cik esmu skatījies, tad 100Ls robežās nav nekā lietojama, viss sākas no ~250Ls, piemēram Carl Zeiss...
PSRS objektīvi nav lietojami nopietnākām lietām, paspēlēties var.
Publicēts: 07.02.13 15:42
 citēt
kvaa:interesē tēma - vecie PSRS objektīvi uz CANON 5D - ar pāreju M42

Gelios-40, visu laiku un tautu "labākais" portreju objektīvs.... Te viens pasažieris par to īdēja gadiem, kamēr atrada cilvēciņu, kam šo par kosmisku cenu pārdot...:face-smile:
www.fotoblog.lv...
Pārdomām....:face-devil-grin:
Publicēts: 07.02.13 17:10
 citēt
backspin:
PSRS objektīvi nav lietojami nopietnākām lietām, paspēlēties var.

Tu kludies, ir gan lietojami. Vienkarsi musdienu profus mulsina mf, minimals cakars ar bajonetem...un to var saprast, bet nav ari ta, ka nav lietojami.
Publicēts: 07.02.13 17:43
 citēt
ARTURVODNEV:
Tu kludies, ir gan lietojami. Vienkarsi musdienu profus mulsina mf, minimals cakars ar bajonetem...un to var saprast, bet nav ari ta, ka nav lietojami.

Lasīt uzmanīgāk - NOPIETNĀM lietām nav lietojami, paspēlēties var.
MF nav nekāda problēma, ja fočēju "darbam", tad 90% izmantoju MF. Stulbums ar viņiem sākas tajā momentā, kad sāk interesēt izšķirtspēja, pretgaismas noturība, krāsas/kontrasts un distorcija.
Publicēts: 08.02.13 11:41
 citēt
Tagad domāju - vai priekš 5D nepaņemt šito

veikals.bfs.lv...

Samyang

priekš studijas darba
Publicēts: 08.02.13 11:46
 citēt
kvaa:Tagad domāju - vai priekš 5D nepaņemt šito

veikals.bfs.lv...

Samyang

priekš studijas darba

Droši, ja studija 100 un vairāk kvadrātmetri, pat bildes sanāks....Protams pasei, vai skolēnu apliecībai.... Cilvēciņ, varbūt iztērē pārdesmit latus kādiem "vislētākajiem fotokursiem"????:face-smile:
Publicēts: 08.02.13 11:49
 citēt
Elmarss, 40m2 istabā ar 85 uz kropa pamanījos 1,75m cilvēku pilnā augumā iedabūt. Istaba kkas apmēram 5x8m.
Publicēts: 08.02.13 11:56 labots
 citēt
versatile:Elmarss, 40m2 istabā ar 85 uz kropa pamanījos 1,75m cilvēku pilnā augumā iedabūt. Istaba kkas apmēram 5x8m.

UN??? Varbūt Ginesa rekordam piesakies???:face-grin:
Un man 1,76, bez kurpēm, KO nu????:face-grin:
Publicēts: 08.02.13 12:14
 citēt
cik ir koeficients Full frame pret crop ?

28mm uz crop = 50mm full frame ?
Publicēts: 08.02.13 12:56
 citēt
EJ KURSOS!
Publicēts: 08.02.13 13:30
 citēt
kvaa:cik ir koeficients Full frame pret crop ?

Te: en.wikipedia.org... (tabula raksta beigās!)
Publicēts: 08.02.13 14:05
 citēt
Dažreiz - man šitas viss atgādina to anekdoti - par žīdu, vācieti un latvieti ellē
žīdi viens otram palīdz
pie vāciešiem - ir ordnungs
latvieši - velk atpakaļ ellē tos, kuri lien laukā

:face-grin:
Publicēts: 08.02.13 14:10
 citēt
www.xnet.lv... iesaku, man šitā ir angliski - būs daaaaaaaaaaaaaaudz mazāk stulbību forumā no Tavas puses. Nemaksā arī kosmosu.
Publicēts: 08.02.13 14:17 labots
 citēt
Man jau paziņa teica, ja jauniņos tā apdiršot, ka maz neliekās
+ vēl daži "umņiki" man piedavāja savu drazu iesmērēt - pa dārgo, domājot, ka galīgs lohs un neko nesaprot

nesanāks bizness uz manis, neceriet, es kā žīds kaulēšos un gaidīšu lētako piedāvājumu...dddd
Publicēts: 08.02.13 14:18
 citēt
Paklau, tā ļoti godīgi - cik tev gadu?
Publicēts: 08.02.13 14:20
 citēt
Schneider:Paklau, tā ļoti godīgi - cik tev gadu?

Nebūs purčika jura kārtējais klons sadomājis izklaidēties???:face-grin:
Publicēts: 08.02.13 14:22
 citēt
wtf ?
kas par purčika juri, ar ko viņš te ir slavens ?
Publicēts: 08.02.13 14:25 labots
 citēt
Elmarss:
Schneider:Paklau, tā ļoti godīgi - cik tev gadu?

Nebūs purčika jura kārtējais klons sadomājis izklaidēties???:face-grin:

Nē, nu ir vēl varianti - ja puikam 10-12 gadi, tad viss skaidrs, mēs bērnībā zvanījām uz 01 ar tekstu "У бабушки пончики подгорели", tagad izklaidējas interneta forumos. Ja pieaudzis, tad darīšana ar "īpašām vajadzībām", tas jāpacieš, jo tādi pat no Dieva ir sevišķi aizsargāti.
Publicēts: 08.02.13 14:43 labots
 citēt
1. ko es te uzgāju (meklejot tehniku) - bija pisnemenis |šneiders| un diskusijas niknās zem viņa piedāvājumiem
tā kā - dots pret dotu
nē, nu es saprotu, ka kaut kā tā naudiņā jāpelna un lohi jāķer :face-grin:
Publicēts: 08.02.13 15:00
 citēt

Labāk izlasi šo: admiringlight.com...

kvaa:Man jau paziņa teica, ja jauniņos tā apdiršot, ka maz neliekās

Jauniņie ne vella negrib mācīties, tik gaida, kad visu gatavu ar karotīti mutē ieliks.

kvaa:
+ vēl daži "umņiki" man piedavāja savu drazu iesmērēt - pa dārgo, domājot, ka galīgs lohs un neko nesaprot
nesanāks bizness uz manis, neceriet, es kā žīds kaulēšos un gaidīšu lētako piedāvājumu...dddd

Pagaidām izskatās, ka gribi baigo kvalitāti, bet ņaudiņas ņau un ceri ko labu atrast pa 100Ls.
Publicēts: 08.02.13 16:19
 citēt
kvaa:1. ko es te uzgāju (meklejot tehniku) - bija pisnemenis |šneiders| un diskusijas niknās zem viņa piedāvājumiem
tā kā - dots pret dotu
nē, nu es saprotu, ka kaut kā tā naudiņā jāpelna un lohi jāķer :face-grin:

Skaidrs. Otrais variants - par īpašajām vajadzībām, ja jau pat izfiltrēt to, ko lasi, nespēj.
Bet varbūt esmu palaidis ko garām, dod linku uz nikno diskusiju zem mana pisnesa piedāvājumiem.
Publicēts: 08.02.13 17:40 labots
 citēt

Mīļumiņ... nu tu tak pats uzprasies uz apdiršanu, tur ar to, ka jauniņais vai savādāk, nekāda sakara!
28mm arī Āfrikā ir 28mm, crop nozīmē šaurāku redzesleņķi, no nominālā redzesleņķa, atkarībā no crop matricas lieluma... izlasi šito admiringlight.com... un pēcāk pieej pie spoguļa un uzprasi sev - kāda vella pēc man ir 5D, ja es šito nezinu...
Publicēts: 08.02.13 17:54
 citēt
viencmuzikanc:...un uzprasi sev - kāda vella pēc man ir 5D, ja es šito nezinu...

Neuzprasīs. Vienkārši kaukur ir izlasījis, ka FF - это песдато
Vai arī patiešām tas ir tikai kāds piedzēries Jurčiks...
Publicēts: 08.02.13 18:53
 citēt
vovo, es par Juri aizmirsis biju - jau domāju, kam klons varētu būt... bet teksti tik debīli, kā moš toč īsts.
Publicēts: 08.02.13 18:56
 citēt
viencmuzikanc:

Mīļumiņ... nu tu tak pats uzprasies uz apdiršanu, tur ar to, ka jauniņais vai savādāk, nekāda sakara!
28mm arī Āfrikā ir 28mm, crop nozīmē šaurāku redzesleņķi, no nominālā redzesleņķa, atkarībā no crop matricas lieluma... izlasi šito admiringlight.com... un pēcāk pieej pie spoguļa un uzprasi sev - kāda vella pēc man ir 5D, ja es šito nezinu...

Viņam tak ir 550D :anger:
Publicēts: 08.02.13 21:57
 citēt
Koments par Samyang 85/1,4
- Я не люблю кошек...
- Ты просто не умеешь их готовить!
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas