Sveiki. Vajag kādu ziepjaparātu. Ne pārāk dārgu, līdz 250Ls - Olympus XZ-1 atbilst, bet nu tam Video fokusings esot pakaļā. Gribējās arī to labu. Ko ieteiktu?
jam:Sveiki. Vajag kādu ziepjaparātu. Ne pārāk dārgu, līdz 250Ls - Olympus XZ-1 atbilst, bet nu tam Video fokusings esot pakaļā. Gribējās arī to labu. Ko ieteiktu?
Vai Panasonic Lumix DMC-LX5 kādam ir? Kāds ir?
Man ir.Par video neko nezinu,jo uzskatu ka tā ir cita opera un cita tehnika ar ko nenodarbojos.Kā fočiks apmierinoša,pat laba attēla kvalitāte,normāls makrorežīms,kas patiesībā nemaz nav makro,tikai tuva fokusēšana,mazs,viegls ar maza diapazona zūmu 24-90(ko arī gribēju),bet ievērojams šaterlāgs(slēdža aizture) un absolūti nekam nederīga kadrēšana tikai ar displeju.To dienas gaismā redzēt es nevaru.Atsevišķi dabūjams elektronisks skatu meklētājs,bet tas ir puse no pašas kameras cenas.Mazliet neparocīga parametru uzstādīšana Av un Tv režīmā,bet pie tā var pierast.Dažas varbūt liekas funkcijas(liekas man,kādam citam varbūt vajag),ja par asuma dziļumu tad caurums 2 uz šīs matricas iztaisa aptuveni to pašu,ko 4 uz FF.Kā piezīmju grāmatiņa pilnīgi derīgs.Spoguleni aizstāt,protams,nevar.Es par šito verķi samaksāju 300 lašu internetbodē un aptuveni to tas ir arī vērts.
video gavno, jo asums stādās automātiski centra punktā. filmēsi porņuku kur ritmiskas kustības - vot i asums raustīsies visu laiku - fons - rumpis - fons
vieča!!! 1/1.63" sensoram F2 asuma dziļums salīdzinot ar FF gan tuvāk būs kādiem F16. Vienīgais ieguvums ir tikai vairāk GAISMAS, mazāks iso un trokšņi.
Priekš amatjorskās filmēšanas ko skatās uz moņa un youtuba , pietiek ar mobilku. Vispār tā visa video uzņemšana izskatās kā slimība un digitālās videodrazas ražōšana, ja vēl bildes kur sabildēti draugi , radi un citi mājdzīvnieki kuda nešlo, tad tas amatjor-hom video , ir pilnīgs vāks...
chukmasoff_f, atceries, ka ir tāda lieta bērni, kuru patieso augšanu un nedarbu darīšanas meistarību var novērtēt kustīgā bildē, nevis statiskā fotogrāfijā. Telefona kamera ir par vāju. Nenormāli maksājošis iphone like telefonus netaisos pirkt. Slikts ieguldījums.
no dp review: (arī mazs sensors, bet lēcai F1,8) That lens won't offer a tremendous amount of depth-of-field control (it'd be the same as a 26-130mm F10-15 lens on a full frame camera), but does mean the XZ-10 can keep to lower ISOs than its small sensor peers can in the same lighting conditions.
Es jau to visu neapstrīdu.Nekādas tur samērīšanas neesmu taisījis.Bet "uz aci" toč tāds iespaids man radās.Nu nav tik traki,ka ar vaļēju caurumu šamais verķis taisītu ko tādu kā F16 uz FF.Gan jau ka taisnība tev ir.Ne jau velti šito stiklu vairāk par 8 nemaz nevar aizgriezt.Nez vai tas ir dēļ tā,ka tehniski dārgi sanāktu uztaisīt vai arī tam vienkārši maza jēga.No depth of field viedokļa.Bet atkal no ekspozīcijas viedokļa gan tas nemaz netraucētu-kāds F16 ,ja nu gluži negribas mocīties ar to 22.
Versatile, tev ir bērni? Ja nav, tad šo diskusiju neturpini jo vnk nevari izteikt objektīvu pamatojumu. Ja ir, bet ik pa laikam nepaskaties kā aug un mainās tavi bērni...khm. Houston, you have a problem.
jam:Versatile, tev ir bērni? Ja nav, tad šo diskusiju neturpini jo vnk nevari izteikt objektīvu pamatojumu. Ja ir, bet ik pa laikam nepaskaties kā aug un mainās tavi bērni...khm. Houston, you have a problem.
jam:Versatile, tev ir bērni? Ja nav, tad šo diskusiju neturpini jo vnk nevari izteikt objektīvu pamatojumu. Ja ir, bet ik pa laikam nepaskaties kā aug un mainās tavi bērni...khm. Houston, you have a problem.
es arī šito video māniju nekad neesmu varējis izprast. man jau pietiek kad čoms atnāk ar 1500 bildēm no ēģiptes brauciena, video vēl skatīties?
bērna izaugsmi vislabāk ir redzēt uztaisot 2 bildes gadā. vismaz ir redzama atšķirība. nevis kaut kādi štrunta video - mans acuraugs piecpadsmito reizi šļūc pa slidkalniņu, pūš 5 svecītes tortē un re kā viņš ar suni skrien.
Tā jau mēdz būt. Uz 2/3" (58 kv/mm) X-Trans CMOS s2nsora Fuji 28-112mm f/2,0 - 2,8 ar attiecību uz FF 7,9 - 11,00. Šis rādītājs gan dod vienīgi nelielu iespēju orientēties asuma dziļuma rezultātā, nevis ar gaismas caurlaidi uz matricu. * Equivalent aperture, in 135 film terms - this gives an idea of the depth of field control offered by the lenses when the sensor size is taken into account. Par video - visos redzētajos šo kameru aprakstos ir teikts - Fuji X10 / X20 ir FOTO kameras, uzsverot, ka nav pat tiešās pogas video bildēšanai. P.S. 1) Šāda tipa konstrukcijām ir raksturīgi iebūvēti ND filtri bildēšanai labās gaismās. 2) Video cilvēki bildējot ar MF, neuzticoties AF . Tāpat kā Av / M režīmos, nepaļaujoties uz AUTO.
Nav man bērnu, ir divi mazi brāļi, viens no kuriem pirmsskolas vecumā. Ok, es saprotu - iefilmēt pa pārdesmit sekunžu fragmentiņiem kur kkas smieklīgs vai interesants notiek - pēc tam arī sīcim būs interesanti. Bet tie, kas atvelkās ar statīvu uz bernudārza izlaidumu, uzliek videokameru un baigi nopietnu ģīmi filmē to 2h balagānu... kam tas vajadzīgs?! Pat sīkais no tā ne vella neatcerēsies, kur nu vēl kādas ilūzijas ka šamais pusmūžā to skatīsies - da diez vai vispār būs uz kā skatīties... Cikiem vēl mājās ir VHS maģi ejošā stāvoklī? Līdz ar streetview parādīšanos arī pēc ceļojuma video lielas jēgas nav. Pats esmu taisījis videodienasgrāmatu, pāris reizes dienā ierakstot apmēram minūti garus video ar iespaidiem - neko vairāk jau arī nevajag. Un tam vislabākais rīks ir mobilais - mazāk gadžetu, ko sargāt.
Vēl, tiem kurus interesē. podakuni.livejournal.com... Pa šo pašu - podekuni.livejournal.com/ var atrast daudz interesantu testu. Bija interesnti paskatīties materiālus par objektīviem, t,sk. video bildēšanai ražotos. Autoram ir pabrīva pieeja jaunākajām kamerām, bieži vien pirmspārdošanas variantam.
X10 īpašnieks gan esmu, bet rādāmu bilžu vēl nav. Aparātiņš pašam dikti patīk- tehnoloģiski moderns un arī gana nostaļģisks- atgādina jaukos laikus, kad zāle bij zaļāka...... Šeit ir viens krievu fotogrāfa testiņš ar diezgan interesantām bildēm:
Friidis:X10 īpašnieks gan esmu, bet rādāmu bilžu vēl nav. Aparātiņš pašam dikti patīk- tehnoloģiski moderns un arī gana nostaļģisks- atgādina jaukos laikus, kad zāle bij zaļāka...... Šeit ir viens krievu fotogrāfa testiņš ar diezgan interesantām bildēm:
Lieliska]http://yablor.ru/blogs/test-fotoapparata-fujifilm-x10/2264009 Lieliska[/url] izvēle! Šis autors (slinkums meklēt linku) salīdzina X10 ar Sony RX 100, tam lielāka - 1" matrica. Vājās gaismās Sony stipri sliktāks.
tiek salidzināts tā saucamais DOFs starp LX7 -- RX100 -- G1X , lai nav jameklee, tad LX7 ir mazaakais sensors. Bez šaubām ka gaišā lēca izvelk visu bet nu pa to cenu ko maksā LX7 viņam nav konkurentu tikai wanna bee.
man ir LX7 un esmu ļoti apmierināts ko tas spēj. Turklāt tieši panasonic`a video ir krietni labāks nekā visiem fuji,sony u.c. ja seko interneta offeeraam tad ebrejaa jauni LX7 pāris dienas bija pa 300USD(tagad 350-380usd)+ships uz LV 30USD + 21% = 399,3USD.
reaktors, tieši to arī gribu teikt - Fuji X10 podakuni. livejournal.com/ testos daudzās pozicijās ir redzami labāks sniegums kā daudz lielāko matricu kamerām Sony RX100, pat Canon G1X. Video gan fuji nav tas labākais, tur ļoti patika Panasonig G3 ar multimatricu. Te kaimiņš gan saka - video vajagot www.youtube.com... .
visus savus fočukus esmu pircis vai nu japānā vai asv un pašam nekad nekas nav noticis, tāpēc akli ticu ka man par garantiju nav jāuztraucas, BET ir cilvēki kam tiešām neveicas(vajadzētu laikam aizbraukt uz Tibetu attīrīties , laigan izpētījis to fenomenu neesmu kāpec viņiem garantijas servisi tik ļoti pievelkas
p.s. un jā BHP laps kantoris, esmu no šamajiem pircis nekad nav bijušas problēmas. un es saku vēl kāds gadiņš un super ziepji ar gaišām lēcam griezīsies ķēmā, SLR būs kāziniekiem un ideotiem kas grib "labās" bildes
jam:Ko jūs sakāt par Nikon Coolpix P7700 ? Pēc testiem arī liekas zvērs. Pagaidām ir izkristalizējies Nikons vs Canons S110.
p7700 nikonu čamdījis neesmu, testos sūdzās par AWB. canon S110 neliekas nearko dižāks par S100 tā pa lielam. savukārt es pavilkos uz LX7 tieši dēļ plātuma - 24mm@35mm std un F1.4 - F2.3@24-90mm(protams šeit 24mm 1.4 nav salīdzināms ar cannikon 24mm 1.4 lēcām izšķirspējas ziņā, bet cenu ziņā gan varētu palīdzināt ) ,un protams LEICA uzraksts uz lēcas protams ir vēl citas fīčas kā iebūvēts ND filtrs kuru var presetot ja savajagās, priekš video noder labi ,MACRO AF kas rēāli dod ārā drūmu boki focējot pučītes un visādus sūdiņus. katrā ziņā jāpērk tas kas patīk
eltoro:vai kādam varbūt ir pieredze salīdzinājumā ar LX-7 un X-10 ? man šie divi izmēros šķiet pievilcīgi kā līdzvazājamieaparāti
x10 pluss lielākais ir zūms ar gredzenu. mīnuss - automātiskais fokuss ir vnk krimināls. fotojomā pluss ir skatu meklētājs un exr režīms par REDZAMI paplašina dinamisko diapazonu. LX7 tur blakus sūkā ledu
ir lētāks gals kkur ? te sanak 200ls jauns.. letaku neesmu atradis.. ja kads zin kkdus korejas vai malazijas i-net veikalus.. kur ir vel letak un ir safe.. padodiet zinju ludzu!
Radās nepieciešamība pēc ziepīša ar labu AUTO režīmu. Precīzāk šo foto lietos sieviete un nepieciešams ar mazāk manipulācijām dabūt salīdzinošai labu attēla kvalitāti. Saprotu, ka tas īsti kopā neiet, bet jāatrod kāds kompromiss. Esmu noskatījis pāris modeļus. SONY DSC-RX100 - forumā maz pieminēts, bet lielajā makonī tīri labas atsauksmes. Liels sensors, kas varētu būt OK. PANASONIC Limix LX7 - forumā labas atsauksmes Izmēram arī ir nozīme - pārāk liels arī nebūtu vēlams. (teiksim Nikon Canon bezspoguļu versijas netiek apskatītas)
Ugo:Radās nepieciešamība pēc ziepīša ar labu AUTO režīmu. Precīzāk šo foto lietos sieviete un nepieciešams ar mazāk manipulācijām dabūt salīdzinošai labu attēla kvalitāti. Saprotu, ka tas īsti kopā neiet, bet jāatrod kāds kompromiss. Esmu noskatījis pāris modeļus. SONY DSC-RX100 - forumā maz pieminēts, bet lielajā makonī tīri labas atsauksmes. Liels sensors, kas varētu būt OK. PANASONIC Limix LX7 - forumā labas atsauksmes Izmēram arī ir nozīme - pārāk liels arī nebūtu vēlams. (teiksim Nikon Canon bezspoguļu versijas netiek apskatītas)
RX100 ir fantastisks aparāts! Ne mani vārdi, bet čoma, kam ir šis aparāts - tādā izmērā un cenu kategorijā šobrīd nekas labāks neeksistē. Bet nevaru nepiekrist.