forum.gif
Kā var samazināt bildes MB ?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kā var samazināt bildes MB ?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 08.02.13 19:59
 citēt
Sveiki! Neesmu tehniskas dabas, tāpēc, lūdzu, palīdziet!

Ja fotogrāfija ir 4,24 MB liela, bet man ir vajadzīga šī fotogrāfija 3 MB liela, vai ir kādas iespējas to tehniski samazināt?

(fotogrāfijai ir 4000X3000 pikseļu, jpeg)

Paldies jau iepriekš!
Publicēts: 08.02.13 20:05
 citēt
Uzinstalē bezmaksas programmu "Picasa". Līdzko pavēlēsi kādu bildi kaut kur eksportēt, tā prasīs, cik pikseļu lielu Tu to gribi.
Publicēts: 08.02.13 20:32
 citēt
GunarsII:Uzinstalē bezmaksas programmu "Picasa". Līdzko pavēlēsi kādu bildi kaut kur eksportēt, tā prasīs, cik pikseļu lielu Tu to gribi.

Vispār jau *.jpg faila izmēru netikai pikseļi, bet kompresija nosaka... Tātad saglabājot piemeklē kompresiju, ko reizēm par kvalitāti dēvē.:face-smile:
Publicēts: 08.02.13 20:44
 citēt
Paldies!
Publicēts: 08.02.13 20:50
 citēt
Elmarss:
GunarsII:Uzinstalē bezmaksas programmu "Picasa". Līdzko pavēlēsi kādu bildi kaut kur eksportēt, tā prasīs, cik pikseļu lielu Tu to gribi.

Vispār jau *.jpg faila izmēru netikai pikseļi, bet kompresija nosaka... Tātad saglabājot piemeklē kompresiju, ko reizēm par kvalitāti dēvē.:face-smile:

Kurā vietā var kompresiju mainīt, piem., lietojot "Microsoft Office Picture Manager"?

"Microsoft Office Picture Manager" mainot bildes pikseļus tiek piedāvāts "Size Setting Summary""... Ko es ņēmu vērā, mainot pikseļus.
Publicēts: 08.02.13 20:58
 citēt
Publicēts: 08.02.13 21:11 labots
 citēt
fanta13:
Elmarss:

Kurā vietā var kompresiju mainīt, piem., lietojot "Microsoft Office Picture Manager"?

"Microsoft Office Picture Manager" mainot bildes pikseļus tiek piedāvāts "Size Setting Summary""... Ko es ņēmu vērā, mainot pikseļus.

Nu uzinstalē kādu bezmaksas legālo programmu, kas bilžu apstrādei paredzēta. Pikassa, faststone, gimp. TAS ir to vērts.:face-smile:
Un tai maikrosoft brīnumā : export- jpeg options - un piemeklē kompresiju... Lai veicas.:face-smile:
Publicēts: 08.02.13 21:12
 citēt
Publicēts: 08.02.13 22:14
 citēt
tikai ar tām legālajām bezmaksas uzmanīgi. Mājas lietotājam ir legalas un bezmaksas, bet darba datorā instalēt nevar.
Darba datoram der paint.net, mājas datorā lietoju xnview.
Publicēts: 08.02.13 23:09
 citēt
Jpg var samazināt pārkompresējot vai samazinot krāsu informāciju - dažos fotorīkos ir šāda iespēja. Pamatā lai saīsinātu pārsūtīšanas laiku bildēm. Parasti nemaz to kvalitātes zudumu redzēt nevar
Publicēts: 09.02.13 12:20
 citēt
Resaizošanai, kompresēšanai pilnīgi pietiek ar foršo IrfanView. Spēcīgs/viegls rīks!
Publicēts: 09.02.13 12:41
 citēt
fanta13:Sveiki! Neesmu tehniskas dabas, tāpēc, lūdzu, palīdziet!

Ja fotogrāfija ir 4,24 MB liela, bet man ir vajadzīga šī fotogrāfija 3 MB liela, vai ir kādas iespējas to tehniski samazināt?

(fotogrāfijai ir 4000X3000 pikseļu, jpeg)

Paldies jau iepriekš!

A' kur (kādā programmā) Tu atradi cik Tev PX un MB?:amazing:
Publicēts: 09.02.13 16:14
 citēt
man gan IfranView nepatiik = chakaree bildes uz samazinaashanu. Shkjiet ka FastSTone daudz korektak to dara un programma bezmaksas.
Publicēts: 09.02.13 16:29 labots
 citēt
dansiga:man gan IfranView nepatiik = chakaree bildes uz samazinaashanu. Shkjiet ka FastSTone daudz korektak to dara un programma bezmaksas.

neko nečakarē, meitenīt! noņem defoltos 60% kvalitāte un sharpenigu!
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):