Iesakiet lūdzu kādu servisu, kurš nodrošina datu atgūšanu no mirušiem HDD. Lieta tāda, ka neesmu LV un meklējot Google dažus atradu, bet viens ir tas, ko viņi raksta savām mājas lapās, otrs, kā reāli strādā.
Jet.lv pēc dažiem "ieteikumiem" tika atmests kā variants.
Vēl ir Datoru ātrā palīdzība un SmilePC. Ir vēl kādi ieteikumi.
Būšu LV pēc nedēļas uz kādu brīdi, tāpēc gribētu pa to laiku vismaz uzsākt to processu.
Paldies!
P.S. Varam uztaisīt konkursu par to, kurš gudrāk nokomentēs par to, kā informācija ir jā-backup'o, lai šitādu problēmu nebūtu
Nu baigi dārgu atrakciju gribi uzsākt... Neesmu nevienā firmā mēģinājis, ja par portatīvo remontu, tad Interfeiss mani apmierina. www.interfeis.lv Uzraksti šiem, lai veicas.
SmilePC. aizvedu savu datoru uz remontu.. visur remonts bija 35-45Ls Tur sakuma teica arī 35Ls, bet aizvedu jo pie majām viņš. beigās naācās samaksāt tikai 20Ls.
Kādreiz "TritoNs" palīdzēja atgūt datus no fiziski bojāta HDD - vienīgi bija nedaudz jāpagaida, kamēr sameklē "donoru" (diemžēl nezinu, vai koordinātes ir aktuālas): ===================================== Rīga, Āgenskalns, Amālijas iela 13 (Augļu iela 6) Skype: trriton mob.+371 29413995 =====================================
Opitis:Kādreiz "TritoNs" palīdzēja atgūt datus no fiziski bojāta HDD - vienīgi bija nedaudz jāpagaida, kamēr sameklē "donoru" (diemžēl nezinu, vai koordinātes ir aktuālas): ===================================== Rīga, Āgenskalns, Amālijas iela 13 (Augļu iela 6) Skype: trriton mob.+371 29413995 =====================================
RaivisG:SmilePC. aizvedu savu datoru uz remontu.. visur remonts bija 35-45Ls Tur sakuma teica arī 35Ls, bet aizvedu jo pie majām viņš. beigās naācās samaksāt tikai 20Ls.
nu ko Tu te raksti. ja tur kontakts atkritis, tad, protams, buus 20ls. te jau nevar saprast, kas cilveekam noticis ar hdd, ja ir nepiecieshams donors, tad cenas +- buus 1ls par gb, vai arii konkreets izcenojums, kas svaarstaas no 70-100ls + savs datu uzglabaataajs. nesen viens pazinja lieliijaas, ka shamajiem ( www.inrex.lv ) esot viskrutaakaa aparatuura datu atguushanai Latvijaa, cik patiesiibas nezinu un tas atrodas Liepaajaa.
jā, vienu no HDD esmu kopā ar klientu gājis atjaunot JETā - tikai ar lielu pierunāšanu izdevās sabīdīt, kad klients pastāvēs klāt, kamēr atjaunos datus ... meistariņa bardakā bija grūti pat klāt esot izsekot kur un kā tur kas tiek pievienots - beigās samaksājām drošības naudu un aizdevāmies kopēt pie sevis
Mēs atjaunojam datu praktiski no jeb kādiem datu nesējiem. Vienīgais ja jājauc un jāņem no cilindriem infa, ja galvas ir sacirtušās tad informācijai arī jābūt ļoti svarīgai, jo diagnostika vien sākas no 300 Eiriem, un datu atgūšana vēl vis maz 500 Eiri. Bet ja cietnis lasās tad principā datus var atgūt vienkāršāk un cena ir 3,5Eiri par 10Gb.
chukmasoff_f:Mēs atjaunojam datu praktiski no jeb kādiem datu nesējiem. Vienīgais ja jājauc un jāņem no cilindriem infa, ja galvas ir sacirtušās tad informācijai arī jābūt ļoti svarīgai, jo diagnostika vien sākas no 300 Eiriem, un datu atgūšana vēl vis maz 500 Eiri. Bet ja cietnis lasās tad principā datus var atgūt vienkāršāk un cena ir 3,5Eiri par 10Gb.
Šī izklausās sakarīga cena (es par pirmo ciparu). Tomēr - ja vispirms dodas uz Preiļu veikalu, tad visdrīzāk vairs nekas nepalīdzēs (ja Preiļu veikals pieštepselēs un nevarēs vienkārši nolasīt datus).
Preiļu veikalā man atjaunoja nosprāgušā HDD datus. A kas ir, tavā miestā, lai to izdarītu, disku štepselē pa taisno 220V rozetē, ja vienkārši nenolasās un pēc tā nekas nepalīdz?
Schneider:Preiļu veikalā man atjaunoja nosprāgušā HDD datus. A kas ir, tavā miestā, lai to izdarītu, disku štepselē pa taisno 220V rozetē, ja vienkārši nenolasās un pēc tā nekas nepalīdz?
HDD var nosprāgt stipri dažādi. Ir stipri dažādas metodes datu atgūšanai, arī tādas, pēc kurām nekas nav vairs atgūstams, ja pielietota nepareizā gadījumā.
Ja nobirst failu tabula vai cietnis tikai noformatēts - diezgan labi var atgūt jebkurš, kas spēj atrast kādu recuva vai getdataback. Ja nobirst elektronika, varēs ļoti labi atgūt jebkurš, kurš atradīs identiska modeļa cietni un pārlodēs plati. Ja nobirst mehānika... tad būs vajadzīgs daudz un dažādu prasmju, instrumentu, donoru, programmu, pat telpu kopums + dikti, dikti daudz laika - tas viss maksā ai, cik dārgi.
Preiļu veikalā var noteikti izdarīt pirmo soli, varbūt arī otro. Dumi ir tad, ja vajag trešo, bet sākumā pārlaiž pāri 40 dažādus tūļus, scandiskus un ko nu vēl ne - ideāli, ja "remontējošā" režīmā, tad tur ar garantiju ir beizputra.
Esmu redzējis cietni (gribēja man notirgot) kuram iekšā disks salūzis gabalos. Pieņemu, ka ir spečuki, kas arī no tāda diezgan daudz vienniekus un nullītes spētu izvilkt, kaut vai tas pats tritons - ja neko nejaucu, starp citu, tad viņš reiz Jetā strādāja.
Ā, un sasmējos par to meistara bardaka tekstu... No autoservisa arī bēg cilvēki prom, ja šiem nav uzgriežņu atslēgas pēc izmēriem sakārtotas?
Nujā... Preiļu veikalā par to neviens neko nav dzirdējis. Ar to nodarbojas datoru veikala īpašnieks, jādomā, ka šāda tāda saprašana no tām lietām viņam varētu būt. Ja pats nevarēs, gan jau aizsūtīs uz turieni, kur ir ...daudz un dažādu prasmju, instrumentu, donoru, programmu, pat telpu kopums...
Jāsaprot, ka vienkāršā gadījumā jebkurš daudzmaz domāt, lasīt un google meklētāju lietot protošs pilsonis (a la Preiļu datorveikala īpašnieks) tiks galā. Savukārt tajos gadījumos, kad elektronika ir kirdik vai disks mehāniski botāts spēs palīdzēt tikai speciālists.
Nepieļauj domu, ka par Preiļu datorveikala īpašnieku varētu būt arī speciālists? Mani uzjautrina, ka ir tāda vīzdegunīga valsts iedzīvotāju kategorija, kura domā, ka provincē datoru piedziņa notiek ar zirgu kuļmašīnas ģeibeli, bet saviem bērniem nav pateikuši, kur aug kartupeļi: ziemellatvija.diena.lv... Bet varbūt arī paši nezina...
bieži vien, vislielākā problēma ir, donorcietņa atrašana, ne meistara spējas.... , sevišķi, ja cietais aizvēsturisks, un par aizvēsturisku mūsdienās jau uzskata 5-6 gadi vecu....... nevienā veikalā ne darbnīcā nebūs tonnām dažādu paraugu, firmu, modeļu cieto disku, ko izmantot kā donorus vajadzības gadījumā...... te arī galvenā problēma
Schneider:Nepieļauj domu, ka par Preiļu datorveikala īpašnieku varētu būt arī speciālists?
Pieļauju, protams. Speciālists filantrops, kuram ir sagādājis sev iespēju strādāt bezputekļu apstākļos, iegādājies speciālu programmatūru, tur rezervē visu iespējamo ražotāju diskus kā donorus. Katrā otrajā datorveikalā tak tāds ir.
Schneider:Ja pats nevarēs, gan jau aizsūtīs uz turieni, kur ir ...daudz un dažādu prasmju, instrumentu, donoru, programmu, pat telpu kopums...
Forši, tikai Tu izteicies, ka:
Schneider:Preiļu veikalā man atjaunoja nosprāgušā HDD datus.
nevis kaut kur veda Un to jau arī teicu, ka pimrajā scenārijā noteikti varēs palīdzēt, otrajā varēs tad, ja veikalā ir spečuks, bet trešajā būs jāved uz specializētu iestādi.
Man pēdējā pieredze ar reģionālo datorservisu īpašniekiem bija tālajos divtūkstošajos. Viens tāds Limbažu speciālists manā klātbūtnē palaida scandisk uz 2h, pats timēr darojās ap citu datoru, mūsējam pat aci neuzmezdams. No vecākiem, saprotams, noplēsa par 2h darba. Un tad vēl uz mūsu pretenziju par iepriekšējā dienā pirkta printera kārtridža defektu nošūpoja galvu - drukas galva aizkaltusi, būs jāņem uz tīrīšanu, dāāāārgi.. Aš zaļš palika uz manu 15 gadnieka tekstu "HP printeriem drukas galva ir kārtridžā, tieši tāpēc jau arī tādu pirkām" Bet kārtridžu nācās samainīt
Es nebiju domājis konkrēto gadījumu, bet vispārējo attieksmi, ka ārpus Rīgas gan zobus rauj, gan arī datorus remontē tikai ciema kalēji piekvēpušā smēdē ar lūkšām un lielo veseri.
Tad sāc. IMHO manā pirmajā postā bija gana skaidri uzrakstīts, kas ko kur var darīt un izdarīt un kāpēc. Tik tālāk par Latgales pilsētas nosaukuma un vārda "nevar" apvienojumu vienā teikumā netiki laikam.