forum.gif
5d 2mk Vs 5d 3mk
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / 5d 2mk Vs 5d 3mk
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 19.02.13 14:40
 citēt
Cik jūtama ir atšķirība starp šiem modeļiem. protams neskaitot cenu kas ir divreiz lielāka. tad jautājums būtu ar ko piem 3mk ir gandrīz uz pusi labāks kā mk2? un viss. ;)

"Pupiks"
Publicēts: 19.02.13 14:51
 citēt
protams labāks, bet vai divtik...
Publicēts: 19.02.13 15:08
 citēt
Gabiz:protams labāks, bet vai divtik...

tad cik noprotu izdevīgāk tomēr 2mk jo par atlikušo naudu vēl kko var sadomāt.
Publicēts: 19.02.13 15:11 labots
 citēt
ar 5D ir vienkārši - Canon šo modeli sadalīja 2 modeļos - 6D un 5D Mark III, Attiecīgi arī cenas izmaiņas. Gan 6D, gan 5D Mark III ir labāki par 5D Mark II. Vai uz pusi labāks - grūti pateikt. Uz 5D Mark III jāskatās, kā uz lētu alternatīvu 1D X, nevis dārgu 5D II aizvietotāju. 5D II aizvietotājs ir vairāk ir 6D nevis jaunais 5D
Publicēts: 19.02.13 15:15
 citēt
šitik :)

Publicēts: 19.02.13 15:15
 citēt
ak34:ar 5D ir vienkārši - Canon šo modeli sadalīja 2 modeļos - 6D un 5D Mark III, Attiecīgi arī cenas izmaiņas. Gan 6D, gan 5D Mark III ir labāki par 5D Mark II. Vai uz pusi labāks - grūti pateikt. Uz 5D Mark III jāskatās, kā uz lētu alternatīvu 1D X, nevis dārgu 5D II aizvietotāju. 5D II aizvietotājs ir vairāk ir 6D nevis jaunais 5D

ak34 laikam neesu tik gudrs šajā jomā jo lēnītēm viss jāpārlasa vēlreiz. tagad man ir jautājums vai man vajag 5dmk2. pff jūtos mazliet apjucis. tad tu saki ja pirkt tad pirkt 3mk? nevis visrpirms 2 un tad kkad tresho?
Publicēts: 19.02.13 15:22 labots
 citēt
Ja tu netaisies bildēt sportu vai lietas, kam nepieciešams ļoti advancēta AF sistēma tad pērc MKII un par ietaupīto naudu vēl kādu sakarīgu fiksēto objektīvu.

Ergonomiski 6D nestāv blakus 5dmkII. Tas ir drīzāk 5dmkII 60D korpusā. Gumijotas pogas, jālien menu lai nomainītu diezgan vienkāršas un nepieciešamas lietas.
Publicēts: 19.02.13 15:24
 citēt
Billy:Ja tu netaisies bildēt sportu vai lietas, kam nepieciešams ļoti advancēta AF sistēma tad pērc MKII un par ietaupīto naudu vēl kādu sakarīgu fiksēto objektīvu.
paldies priecīga ziņa. nu doma bildēt sportu nākamos 5 gadus to4na nav. :D pašlaik tas ir hobija līmeni +/- pagastā būsu pirmais vecis. :D tapēc ir visādi darbiņi jau pasūtīti un veicami. tākā laikam jau būs jāpērk. nosūtīju visādiem veičiem pieprasījumu uz kādu atlaidi ja maksā skaidrā. ;) ko labu teiks tikai vēl nez viens atrakstīja ka 9ls atlaidi var iedot :D nu nekas sākums ir labs :)
Publicēts: 19.02.13 15:26
 citēt
Lai būtu pagasta pirmais vecis, neprātīgi izšķiesties nebūs labākais risinājums! hobija līmenim der arī aifons, bet glaunāk (pagasta acīm) izskatīsies liels melns canon 1Dmk1 (tirgo spaiņos uz svaru nu jau). ;)
Publicēts: 19.02.13 15:29
 citēt
Billy:Ja tu netaisies bildēt sportu vai lietas, kam nepieciešams ļoti advancēta AF sistēma tad pērc MKII un par ietaupīto naudu vēl kādu sakarīgu fiksēto objektīvu.

Ergonomiski 6D nestāv blakus 5dmkII. Tas ir drīzāk 5dmkII 60D korpusā. Gumijotas pogas, jālien menu lai nomainītu diezgan vienkāršas un nepieciešamas lietas.

5D sportam nav labākais aparāts, lai gan bildēt var. Ja jāizvēlas jauns aparāts, tad 5D II nepirktu kaut vai dēļ tā, ka tos vairs neražo. Lietota gadījumā, protams, savādāk. Ja var dabūt pa 500-600 tad iespējams, ka vērts ņemt
Publicēts: 19.02.13 15:32
 citēt
susurs:Lai būtu pagasta pirmais vecis, neprātīgi izšķiesties nebūs labākais risinājums! hobija līmenim der arī aifons, bet glaunāk (pagasta acīm) izskatīsies liels melns canon 1Dmk1 (tirgo spaiņos uz svaru nu jau). ;)
nu labi cik hobijam nu labi tas pašlaik cerams dzīvē kas mainīsies un varēs arī kko plānot. 1d es vienu brīdi par viņu domāju bet kkas man viņā tā neiepatikās. ;) kur nu vēl spaini ar viņiem :D
Publicēts: 19.02.13 16:58 labots
 citēt
5DIII = 5DII + AF(1D) + SD + $$
Publicēts: 19.02.13 17:08
 citēt
uljens, Tu piemirsi ISO, kas, manuprāt, ir vienīgā lieta, kuras dēļ vērts tos grašu maisus mest nebūtībā, lai pie tā verķa tiktu. ;)
Publicēts: 19.02.13 17:26
 citēt
susurs:uljens, Tu piemirsi ISO, kas, manuprāt, ir vienīgā lieta, kuras dēļ vērts tos grašu maisus mest nebūtībā, lai pie tā verķa tiktu. ;)

domā >=25600 ISO (kas ir 5DIII) būs kas baigi skatāms, diez vai :)
un te atkal ir mūžīgais jautājums: cik bieži nepieciešams bildēt apstākļos, kur tik lielu ISO vajag? :)
Publicēts: 19.02.13 17:33
 citēt
ehh, Uldi! es pagāšvasar divas dienas ar to matiņu paspēlējos. iesaku Tev arī. būs cits skatījums. citādi kaut kā iesīkstējis pie viena un tā paša 1D jau cik gadus... :)
Publicēts: 19.02.13 19:07
 citēt
5D 400
5D II 1600
5D III vajadzētu būt labi pie 10000
iso. Veči, kam ir ir ļoti apmierināti ar augstu iso
Publicēts: 19.02.13 19:27
 citēt
Ja nu d700 drusku zaudēja mk2, kas nav tik acīmredzami - pārsvarā d700 video funkcijas neesamības dēļ, tad d800 pārspēja mk3 par ļoti daudz daudz daudz punktiem.....Maigi sakot, ir jēga atturēties no mk3 iegādes, ja nu vienīgi neesat atkarīgs no tendencēm.
Publicēts: 19.02.13 19:47 labots
 citēt
susurs:ehh, Uldi! es pagāšvasar divas dienas ar to matiņu paspēlējos. iesaku Tev arī. būs cits skatījums. citādi kaut kā iesīkstējis pie viena un tā paša 1D jau cik gadus... :)

gribēšana jau ir, lai arī ļoti reti bildēju sliktas gaismas apstākļos, bet tomēr šad tad prasās (līdz kādiem 4000-6400), kā arī būtu dinamiskais diapazons labāks, pat nedaudz labāks AF + CF/SD fīča ar RAW`iem uz vienas kartes un jpeg`iem uz otras.

nedaudz jāpagaida, kādu soli spers Canon, jo pašlaik Nikons ieliek Canon`am kloķi, līdz ar to vai nu drīz sekos vēl kaut kas jauns Canon pusē, vai vajadzētu kristies 5D III cenai :)
Publicēts: 19.02.13 19:48 labots
 citēt
Ar ko tad tas D800 ir tik pārāks? Tikai vairāk megapikseļi un iebūvēta zipene. Turklāt, nav vidējā Raw opcija tapēc visu laiku esi spiests bliezt uz tiem nevajadzīgajiem pikseļu miljoniem. Un ISO arī nedaudz pa īsu d800..
Publicēts: 19.02.13 20:45
 citēt
Gan viens gan otrs štrunts, Būtu nauda un vajadzība Haseli nopirtu.
Publicēts: 19.02.13 22:48 labots
 citēt
chukmasoff_f:Gan viens gan otrs štrunts, Būtu nauda un vajadzība Haseli nopirtu.

kas būtu ja būtu, bet kā jau minēji, tad nav ne viena, ne otra :cry:
Publicēts: 19.02.13 23:03
 citēt
ISO dēļ vien Mk. II ir misenē metams:
ISO 3200 (kas jaunajiem aparātiem nebūt nav daudz):
Mk.II

Mk.III

chukmasoff_f:Gan viens gan otrs štrunts, Būtu nauda un vajadzība Haseli nopirtu.
Būtu nauda Haselim pietiktu ar vēlmi.. bet naudas nav, tad ne vajadzībai, ne nabadzībai nav nozīmes...
Publicēts: 19.02.13 23:10
 citēt
Nikon D800 --- forever
Publicēts: 19.02.13 23:18
 citēt
Haiduks:5D 400
5D II 1600

pirmkārt jau prasās jautāt, kāpēc sākot ar trešo digitāls skalījums, nevis normāls dalījums stopos? :) kas tie par 10 000? tad jau mož megabaitā ieskaiti 1000 baitus?! :D

par pirmiem diviem arī es droši teiktu, ka par stopu vairāk pirmam un par diviem otram ir vēl visnotaļ bildējams.

p.s. pagāšvasar ar trešo nobilēju kāzas, zibspuldzi neizmantojot pat mičošanā ap pusnakti, kas bija izgaismota meža vidū tikai ar dažām svecītēm. ar kuru aparātu vēl tā var?! mož nīkuļa D800, jebkurš cits - diez vai.
Publicēts: 19.02.13 23:21
 citēt
susurs:
Haiduks:5D 400
5D II 1600

pirmkārt jau prasās jautāt, kāpēc sākot ar trešo digitāls skalījums, nevis normāls dalījums stopos? :) kas tie par 10 000? tad jau mož megabaitā ieskaiti 1000 baitus?! :D

par pirmiem diviem arī es droši teiktu, ka par stopu vairāk pirmam un par diviem otram ir vēl visnotaļ bildējams.

p.s. pagāšvasar ar trešo nobilēju kāzas, zibspuldzi neizmantojot pat mičošanā ap pusnakti, kas bija izgaismota meža vidū tikai ar dažām svecītēm. ar kuru aparātu vēl tā var?! mož nīkuļa D800, jebkurš cits - diez vai.

Ja nemaldos, tad D3s ISO performancē vēl neviens (Kanons) nav izkodis :face-wink:
Publicēts: 19.02.13 23:27
 citēt
Haidukam taisnība par tiem ISO, kādus mēnešus atpakaļ rokās nonāca mkIII, atļāvos pa kluso notestēt, kamēr īpašnieks bija uz plauktiņa aizmirsis. Sajūta palika tāda dīvaina, protams, ka ar pirmo piecīti būtu nekorekti salīdzināt, bet sajūta tāda, ka rokās principā nav vairs fotoaparāts, bet kompis ar fotografēšanas funkciju. Un 6400 bija pat ļoti labi lietojams (ar 50mm f/1.4), 10 000 bija galējā robeža...
Publicēts: 19.02.13 23:27
 citēt
club.foto.ru...

ISO izskatās dikti lietojams.. pat pie 6400
Publicēts: 19.02.13 23:46
 citēt
Gabiz:
Ja nemaldos, tad...

Maldies! ;)
Publicēts: 20.02.13 00:40
 citēt
uljens:

kas būtu ja būtu, bet kā jau minēji, tad nav ne viena, ne otra :cry:

A ja nav kazai piena tad ari nevajag :D
Publicēts: 20.02.13 08:31
 citēt
skat, rekur arī lielāko kļūdu iekš 5dmkIII arī sāk labot: www.canonrumors.com...
Publicēts: 20.02.13 20:15
 citēt
Tad nu tā. meklējos lētāk 5d mk2 un beigu beigās minimālo cenu par jaunu un komplektājā orģ baterija(1), lādētājs vāciņš, gŗamata, cd, kkas vēl tur itkā un beigu beigās visam pa virsu garantija, bet jāgaida 1 nedēļa līdz atnāk līdz Madonai. Cena 1085Ls. ko sakat par kko tādu? ;) vai izdevīgāk mk3?
Publicēts: 20.02.13 20:21
 citēt
pupiks:Tad nu tā. meklējos lētāk 5d mk2 un beigu beigās minimālo cenu par jaunu un komplektājā orģ baterija(1), lādētājs vāciņš, gŗamata, cd, kkas vēl tur itkā un beigu beigās visam pa virsu garantija, bet jāgaida 1 nedēļa līdz atnāk līdz Madonai. Cena 1085Ls. ko sakat par kko tādu? ;) vai izdevīgāk mk3?

Pieņemot ka tu bildē vispārējo standartu (kaķīši, kociņi, pliki pupi) tad 5d mk2 pietiks vēl ilgiem gadiem! Iso utt - tas viss ir tikai bezjēdzīga pikseļu pišana!
Par ietaupīto naudu nopērc kādu jēdzīgu fiksu un būsi laimīgs bez gala!
Publicēts: 20.02.13 20:21
 citēt
Madonā uz jebko, kas lētāks par Haseli, satīties pat nav jēgas. ;)
Publicēts: 20.02.13 20:27
 citēt
nu nav jau ka kaķīšus ļoti mīlu un ka man kāds rā'dītu pupus, bet nu jā vēl nav gads kopš pirmās iegādes, bet vasarā jau ir daži darbiņi salasījušies tāka noderēs, vnk doma ir tāda ka nav jau jēgas piem pirkt kkādu 600d ja. nu vnk ja pirkt tad jau lai ir pāris gadiem uz priekšu manta. tā pat kā ar pc tu neviens jau nepērk 2 gadiem un tad atkal jaunu, nu labi ir arī kas tā pērk, bet nu parasts mirstīgais kā daži no mums te ir. :)

un susur cik kuru tieši haseli tu iesaki?
Publicēts: 20.02.13 20:30
 citēt
Es haseļus neiesaku vispār. Ja pirktu midformātu ar digitālo pakaļu (ar filmām man jau ir), tad phase vai rollei, mož mamya. Bet nu, Madonā tak svarīga tikai cena, ne? :)
Publicēts: 20.02.13 20:32
 citēt
susurs:Es haseļus neiesaku vispār. Ja pirktu midformātu ar digitālo pakaļu (ar filmām man jau ir), tad phase vai rollei, mož mamya. Bet nu, Madonā tak svarīga tikai cena, ne? :)

cena nu beidz. tas nav galvenais. vnk domājot par nākotnes iespējam. a hasels jau maksaa kaa uz vecumdienaam.taakaa nepiekritiishu :)
Publicēts: 20.02.13 20:36
 citēt
vo laiž, a huli,mož ar rengeniem sāks šķilt.
Publicēts: 20.02.13 20:37
 citēt
pupiks:
susurs:Es haseļus neiesaku vispār. Ja pirktu midformātu ar digitālo pakaļu (ar filmām man jau ir), tad phase vai rollei, mož mamya. Bet nu, Madonā tak svarīga tikai cena, ne? :)

cena nu beidz. tas nav galvenais. vnk domājot par nākotnes iespējam. a hasels jau maksaa kaa uz vecumdienaam.taakaa nepiekritiishu :)

domājot par nākotni labāka izvēle ir 5dm3. m2 ir tehniski novecojusi kamera ;)
Publicēts: 20.02.13 20:45
 citēt
nu piem mk2 piem 5gadiem skatoties uz priekshu bus jau par vecu?
Publicēts: 20.02.13 20:49
 citēt
ak34:
pupiks:

domājot par nākotni labāka izvēle ir 5dm3. m2 ir tehniski novecojusi kamera ;)

Skatoties ko bildēt, es darbā ar pirmo piecīti bildēju un nejūtos tehniski apdalīts.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):