forum.gif
Speciālistu konsīlijam.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Speciālistu konsīlijam.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 20.02.13 21:38 labots
 citēt
Problēma - ir pieejama filmkamera.
www.kenrockwell.com...
Tieši tāda komplektācijā. Pārbaudīju ar filmu, viss labi.
paskatījos eBay piedāvājumus un cenu. Tur - kaķis maisā, šeit kamera no pirmajā rokām.
Saimnieks - fotogrāfs pēc profesijas, pa retam, savam priekam to lietojis.
Izlēmis no filmas atvadīties, visam laka nepietiek.
Pieļauju, ir F/bloga rindās cilvēki, paši tādu tehniku lietojuši. Tādi, kuriem ir pieredze.
Laipni lūgti arī visi pārējie, reizēm pat visneauglīgākajās diskusijās gadās pa kādam patiesības graudam.
Ar cieņu, Valdis.:face-wink:
Publicēts: 20.02.13 21:55
 citēt
Ā,šo Kauguros dzenājām kopā ar blogeri Mathias,normāla kamera,man gan labāk patīk bik modernākas filminieces,bet it kā viss bija ok
Publicēts: 20.02.13 22:17
 citēt
Rolands66:Ā,šo Kauguros dzenājām kopā ar blogeri Mathias,normāla kamera,man gan labāk patīk bik modernākas filminieces,bet it kā viss bija ok

Modernākās parasti ir vairāk ar elektoniku aprīkotas, no bateriju / akumulatoru dzīves atkarīgi. Šai, cik skatījos, var laist manuālajā vispār bez baterijas. Uz 1/125 sek stādāja kā pulkstenis. Vēl - kompaktums. Lai gan faktiski vissvarīgākā būtu lielā pentaprizma (redze). Ar tādu OVF esmu redzējis krietni jaunākus vai krietni lielākus un dārgākus modeļus.
Loti interesē, cik par to varētu / vajadzētu maksāt - man diezgan nozīmīgs faktors.:face-sad:
Publicēts: 20.02.13 22:35
 citēt
Lietojis neesmu,taču turpat vikipēdijā izlasīju.Elektro(mehānisks )slēdzis no 8s-1/1000.Vertikālā štorka.Tikai diafragmas prioritātes automēts.Manuālā režīma nav.Mehāniski darbojas 1/100 s,kas arī ir sinhronizācijas ātrums un uz B.TTL eksponometrija.Skatu meklētājs 92% no kadra.Laikam bija mikrorastrs un ķīlis,ja pareizi atceros.Opcionāli pieejams kā visiem tai laikā motordraivs un databack.Ražots līdz 1979.
Publicēts: 20.02.13 22:54
 citēt
1/100 ar ISO 200 filmu saulainā laikā -
Publicēts: 20.02.13 23:04
 citēt
viecha:Lietojis neesmu,taču turpat vikipēdijā izlasīju.Elektro(mehānisks )slēdzis no 8s-1/1000.Vertikālā štorka.Tikai diafragmas prioritātes automēts.Manuālā režīma nav.Mehāniski darbojas 1/100 s,kas arī ir sinhronizācijas ātrums un uz B.TTL eksponometrija.Skatu meklētājs 92% no kadra.Laikam bija mikrorastrs un ķīlis,ja pareizi atceros.Opcionāli pieejams kā visiem tai laikā motordraivs un databack.Ražots līdz 1979.

I-netā daudz infas.Patika par SEIKO metāla slēdzi. Nez cik tādam darba resurss? Rokā guļ lieliski, stikls arī gaišs, ass. Sevišķi patika skatu meklētājs MF stikliem. Ja tāds būtu bijis manam Nikon D 3100, droši vien vēl šodien to lietotu.:face-smile:
Publicēts: 20.02.13 23:08
 citēt
6x6 sahtiņa gaišāka
Publicēts: 20.02.13 23:18
 citēt
Jā, ar tādu droši vien varēs knipsēt vispasaules lielās katastrofas gadījumā, kad nedarbosies nekas, kas saistīts ar elektroniku.
Publicēts: 20.02.13 23:29
 citēt
seelis:Jā, ar tādu droši vien varēs knipsēt vispasaules lielās katastrofas gadījumā, kad nedarbosies nekas, kas saistīts ar elektroniku.

attīstot ar skala gaismu varēs spīzdināt :)
Publicēts: 20.02.13 23:33 labots
 citēt
seelis:Jā, ar tādu droši vien varēs knipsēt vispasaules lielās katastrofas gadījumā, kad nedarbosies nekas, kas saistīts ar elektroniku.

Vispār jau domāts, cerēts apgabaliem, stipri tāliem no civilizācijas. Bija interesanti palasīt (linku vairs neprotu atrast) Lapina ekspedīciju aiz polārā loka. bildējot tur ziemojošo vēršu dzīvi. Akumulatorus lādējuši ar kaut kādu mobilo ģeneratoru.:face-smile:
P.S.6x6 (man gan vairāk patika 7x6) kompaktumā tuvu nestāv, par filmas resursiem, un svaru virs 5000 m.v.j.l. nerunājot.
Publicēts: 21.02.13 00:21 labots
 citēt
Ar ebaja kaķi maisā ir tā, ka, ja pārdevējs norādījis, ka viss čiki un strādā labi - bet, pēc saņemšanas izrādās, ka kaut kas gan nav tā - naudiņu no paipalas smuki dabūsi atpakaļ. Galvenais, paspēt ātri notestēt, lai nepatie, ja nemaldos, 40 dienas kopš pirkuma.

Izlasīju pirmo postu trīs reizes. Jautājumu neatradu. Mana atbilde - jā, kad rozā.
Publicēts: 21.02.13 09:00
 citēt
Atvainojos! Varbūt teikumā, kur tieši uzrunāju F/bloga autorus, vajadzēja papildteikumu: Lūdzu informāciju par personīgas lietošanas laikā atklātajiem, šai kamerai raksturīgiem niķiem. Vēl - kāda varētu būt optimālā, cena, kuru pirkšanas gadījumā man nevajadzētu pārsniegt. Kā jau sākumā teicu, vienu īso filmiņu izbildēju, patika gan ergonomika, gan stikls, tā zīmējums.
Publicēts: 21.02.13 09:02
 citēt
Visticamāk, ka vajadzēja, jo varēja saprast, ka gribi cenu zināt, bet ka interesē iespējamie gļuki - nekad.
Publicēts: 21.02.13 09:27
 citēt
Voldemorts:Atvainojos! Varbūt teikumā, kur tieši uzrunāju F/bloga autorus, vajadzēja papildteikumu: Lūdzu informāciju par personīgas lietošanas laikā atklātajiem, šai kamerai raksturīgiem niķiem. Vēl - kāda varētu būt optimālā, cena, kuru pirkšanas gadījumā man nevajadzētu pārsniegt. Kā jau sākumā teicu, vienu īso filmiņu izbildēju, patika gan ergonomika, gan stikls, tā zīmējums.
neredzu nevienu iemeslu lai nenjemtu kaut ko jashikveidīgu pa +/- 30 latiem.

Neņem ļaunā, bet tas par to stikla zīmējumu... tas gan izsauc zināmu smīniņu - vismaz Tavu radošo daiļradi aplūkojot - noteikti :D
Publicēts: 21.02.13 11:01
 citēt
Bildes:
Voldemorts:Atvainojos! Varbūt teikumā, kur tieši uzrunāju F/bloga autorus, vajadzēja papildteikumu: Lūdzu informāciju par personīgas lietošanas laikā atklātajiem, šai kamerai raksturīgiem niķiem. Vēl - kāda varētu būt optimālā, cena, kuru pirkšanas gadījumā man nevajadzētu pārsniegt. Kā jau sākumā teicu, vienu īso filmiņu izbildēju, patika gan ergonomika, gan stikls, tā zīmējums.
neredzu nevienu iemeslu lai nenjemtu kaut ko jashikveidīgu pa +/- 30 latiem.

Neņem ļaunā, bet tas par to stikla zīmējumu... tas gan izsauc zināmu smīniņu - vismaz Tavu radošo daiļradi aplūkojot - noteikti :D

Paldies par viedokli. Cenu starpība nav tik liela, lai eksperimentētu ar eBaju. Arī laika nav tik daudz - ja sanāk sūtīt atpakaļ, braucienā būtu jālieto esošais inventārs. Šoreiz runāju par konkrētu, kameru, no konkrēta, zināma saimnieka. Interesē no barošanas avotiem minimāla atkarība :face-smile: Ar stikliem, kā ar bitēm - neko nevarot zināt... Man nekad nav vajadzējis kameru, domājot par mistisku daiļradi. Banāla ikdienā redzētā fiksācija. Blidējot tikai to, ko pats vēlos, un tādā stilā, kā esmu nolēmis.:face-wink: Laikam nekad nebūtu varējis strādāt kā pasūtījumu izpildītājs. Katram savs.:face-smile:
Publicēts: 21.02.13 11:53
 citēt
Man šitie ir bijuši kādi desmit (andelējos vecos laikos ar lietām kuras pašam patīk) - kasjaki tādi paši kā visām 40gadīgām kamerām - mellie porolona blīvējumi aizgājuši pa pieskari un, ja mitrums ticis klāt, tad elektronika var gļučīt - ā un vēl filmas tinamais mehānisms ir tāds pasmalks - ja galva tupāka, tad gadās, ka salauž (meitenēm pārsvarā tāda bēda - zinu beibi kas 200mm stiklam vēloties fokusējamo riņķi griezt uz neritīgo pusi samala visas iekšas driskās)

Par iespēju bildēt manuāli protams pilnīgs bleķis - tāda tipa slēdzis tak bez bačenes nelaižās.

Pa lielām šaibām uzticama un izturīga kamera (nu nav kā vecie Oliji kas ir 90% pagalam) 1,7 pamatnieks ir labu labais - ikdienas fiksēšanai būs par labu.
Publicēts: 21.02.13 21:17 labots
 citēt
Maris. Tieši tā! Atslēgas vārdi - lietas, kuras pašam patīk. Par slēdža darbaspēju bez bačas , uz konstantiem 1/125 sek. bija i-netā, arī neticīgi galvu grozīju. No sērijas - pazudis tulkojumā.Stikls neslikts. Uzliku uz sava Pentax K-01, redzēju lielo starpību ar esošajiem Helios, Jupiter. Patiesība atklājas salīdzinot. Katalogos minētos F1,4 un 1,2 gan nav sanācis testēt - ceru to vēl apgūt.:face-smile:
Publicēts: 21.02.13 22:08
 citēt
Redzi nu pats.Par stkliem runājot.Arī vecs opelis ir labāks par žiguli.Šitādi elektromehāniski slēdži bija daudzām kamerām t.i. kad bez bačām darbojas tikai viens laiks.Vai tādu bateriju tagad viegli nopirkt?Nav ne jausmas.Un resursiņš jau arī nekāds lielais nebūs.Amatieru klase tomēr...tos skaitļus viņi parasti nenosauc publiski.Tikai top modeļiem.Un vēl laika zobs.Var jau teikt,ka vienās rokās bijis,tikko no Vācijas un tur pensionārs līdz baznīcai braucis,bet kas nu to var tā zināt?Katrā gadījumā tas ir pavisam cits līmenis un cita ražošanas kultūra salīdzinot ar zenitčikiem un hēlijiem.
Publicēts: 21.02.13 22:26
 citēt
Nuuu godīgi nostrādāts ir tas ME - ja fiziski izskatās labi tad šim jāiet - vienkāršs, bet ejošs verķis, stikls ar labs (1.4 pavisam jau konfekte)

Bet ja nav vēl iepirkts tad ieteiktu šo:

www.ebay.de...

vēlams ar 1,4 - lai arī Singapūrā naglots, tomēr īsts Zeiss ar visu HFT un kartiņu kura zaptīgāka gan par to gadu Pentax, gan OlyZuiko, gan rokkoriem. Laikam lētākā iespēja knipsēt ar ceisu
Publicēts: 21.02.13 22:49 labots
 citēt
Paldies par infu! Šo stiklu pat nebiju apskatījis. Pēc būtības - ja mans Pentax K-01 aķis ņem 500 bildes, nepilna mēneša braucienam jāpaņem rezerves akumulators. Par brīvo naudiņu jāpaņem stikls (diemžēl - tikko iegādātais 50mm f/1,4 mani apbēdina).

Spams - savu Pentax 40/2,8 XS labprāt (par naudām vienosimies) mainītu pret Pentax FA 24mm f/2,0 Al.:face-grin: Mīlu šo fiksfokāli - alternatīvo 35/2,8 divdesmit gadus priecīgs lietoju uz filmkameras.:face-smile:.
Publicēts: 22.02.13 12:31
 citēt
Voldemorts:Paldies par infu! Šo stiklu pat nebiju apskatījis. Pēc būtības - ja mans Pentax K-01 aķis ņem 500 bildes, nepilna mēneša braucienam jāpaņem rezerves akumulators. Par brīvo naudiņu jāpaņem stikls (diemžēl - tikko iegādātais 50mm f/1,4 mani apbēdina).

Spams - savu Pentax 40/2,8 XS labprāt (par naudām vienosimies) mainītu pret Pentax FA 24mm f/2,0 Al.:face-grin: Mīlu šo fiksfokāli - alternatīvo 35/2,8 divdesmit gadus priecīgs lietoju uz filmkameras.:face-smile:.

Neredzu aktivitātes. vai tiešām neviena Pentaxista? Neviens nevēlas iegādāties Super Limited stiklu par puscenu? Degradācija....:face-sad:
Publicēts: 22.02.13 12:40
 citēt
viecha: Vai tādu bateriju tagad viegli nopirkt? Nav ne jausmas.

Vēsi. Tīri smuki darbojas mūsdienu analogi, man pat 1970.g. Olympus 35RC ar jauno LR9 strādā.
Publicēts: 22.02.13 14:53
 citēt
Schneider:
viecha: Vai tādu bateriju tagad viegli nopirkt? Nav ne jausmas.

Vēsi. Tīri smuki darbojas mūsdienu analogi, man pat 1970.g. Olympus 35RC ar jauno LR9 strādā.

Lūk, normāla runa. Arī nupat dažas to laiku kameras pārbaudīju. :face-smile: Mīlu precīzu, nepastarpinātu kadru.:face-wink:
Publicēts: 22.02.13 14:58
 citēt
Voldemorts:
Schneider: Vēsi. Tīri smuki darbojas mūsdienu analogi, man pat 1970.g. Olympus 35RC ar jauno LR9 strādā.

Lūk, normāla runa. Arī nupat dažas to laiku kameras pārbaudīju. :face-smile: Mīlu precīzu, nepastarpinātu kadru.:face-wink:
a kas ir PASTARPINĀTS kadrs???
Publicēts: 22.02.13 15:08
 citēt
Bildes: a kas ir PASTARPINĀTS kadrs???

Ē-ē-ē... atmetu ar roku.
Publicēts: 22.02.13 15:13
 citēt
Bildes:
Voldemorts: Lūk, normāla runa. Arī nupat dažas to laiku kameras pārbaudīju. :face-smile: Mīlu precīzu, nepastarpinātu kadru.:face-wink:
a kas ir PASTARPINĀTS kadrs???

Bildes, piedod! Varbūt emocināli izteicos. Nu, filma. Ar noteikumu - autors pats filmiņu attīsta. Pats izkopē uz papīra...
Publicēts: 22.02.13 16:11
 citēt
nuuuuuuuuuuu.... na jau gan. Īsti nepastarpināts sākas ar paša lietām lēcām, paša inženierētu optisko shēmu, paša taisītu gaismjutīgo materiālu (plati/filmu) - vot tad ir smeķis... a tā... širpotrebs...
Publicēts: 22.02.13 22:30 labots
 citēt
versatile:nuuuuuuuuuuu.... na jau gan. Īsti nepastarpināts sākas ar paša lietām lēcām, paša inženierētu optisko shēmu, paša taisītu gaismjutīgo materiālu (plati/filmu) - vot tad ir smeķis... a tā... širpotrebs...

Lūk, šis ieinteresēja! Vistiešākā saskarsme ar to bija Centrālajā cinkogrāfijā - gleznu reprodukcijas. Cinka plate ar uzliktu gaismas jūtīgu slāni. Kamera - uz sliedēm.:face-wink:.
Publicēts: 23.02.13 19:38
 citēt
Psc ... veci buki sāk apspriest savu jaunības dienu āmurus it kā būtu kāds superduperaktuālistilīgākais vienreizlietojamais smartfons :amazing:

Tā ir manta, kas strādā un ko var saremontēt (tikai diez vai atmaksājas). Ja kāda problēma, basketbolista cienīgs metiens miskastē un ņemam no plaukta nākamo, cena to pieļauj. Āmurs ir āmurs, tur nav kam defektēties pa sīkumiem. Pikseļp!šana tam nav aktuāla, attiecīgi atliek vien strādāt. Vecie stikli ir lieliski.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):