Sveiki! Gribēju pajautāt, vai tiešām tagad ir tā, ka nevajadzētu taisīt web lapā galerijas, izmantojot flash? Vai nav tomēr tik traki? Paskatījos pašmāju darboņus, flash galerijas izskatās ļoti labi. Ja nu kaut kādas problēmas ar galeriju skatīšanos, izmantojot iphone un līdzīgas iekārtas, speciāli tam jau var uztaisīt html versiju? Kādu laiku atpakaļ teica, ka flash'am nav nākotnes, lēns, nav draudzīgs meklētājiem u.t.t.
Tādad, vai par 90-100 % var teikt, ka html būs labāks? Paldies!
flashu uztaisa un ir, html var pamainīt vienu, divas vai vairāk bildes, pārdēvēt utt... tas protams nav aktuāli, ia cilvēks flashu laudzh iizii jeb ir nopircis/nozadzis kādu galerijas gjeneratoru, kur nodefine bildes, nosaukumus, aprakstus un uzliek tik uz servera. tas tik mans, lamera viedoklis.
+ html bildes paradas mekletaajaa, ja veel saliek komentārus, autoru utt. file info...vispār zveeraa. - var viegli nozagt, ias gan var būt liels pluss dazhreiz
līdz ar HTML5 un CSS3 sāk rasties jautājums, kādēļ vispār izmantot flash. flash ir lēnāks, resursus patērējošāks risinājums. par galerijām - nezinu, ko spēj piedāvāt flash galerijas tādu, ko nespēj piedāvāt jQuery galerijas. piedevām, flash lapas ir grūti vai neiespējami optimizēt meklēšanas dzinējiem, flash lapās neuztaisīsi bookmarks, pārlūka back poga nekur neved, etc, etc. cik man zināms, visi cenšas izvairīties no flash.
Vylcans:līdz ar HTML5 un CSS3 sāk rasties jautājums, kādēļ vispār izmantot flash. flash ir lēnāks, resursus patērējošāks risinājums. par galerijām - nezinu, ko spēj piedāvāt flash galerijas tādu, ko nespēj piedāvāt jQuery galerijas. piedevām, flash lapas ir grūti vai neiespējami optimizēt meklēšanas dzinējiem, flash lapās neuztaisīsi bookmarks, pārlūka back poga nekur neved, etc, etc. cik man zināms, visi cenšas izvairīties no flash.
Man patīk, kur ir apvienojums. Piemēram, kāzu bilžu galerija ar flash. Ir mazāk vai vairāk bildes, parasti pāris bildes no katrām kāzām. Un, piemēram, blogs ir html, ja grib ko vairāk parādīt no viena pasākuma + vēl kādu aprakstu ielikt.
a kāds vēl var būt blogs?! Katrs raksts kā screenshots no worda?! Flash ir stulbs, jo baisā noņemšaanās lai uztaisītu, piemēram, ka adresi var aizsūtīt kādam (no sērijas, pielaikot feisbukā konkrētu bildi vai iemest skype, meklējot kādu fotogrāfu). "trūkums" varētu būt sperta muzona nevarēšana pievienot slaidšova fonā - da i paldies dievam...
Tu gribi teikt, ka blogu nevar uztaisīt tā, ka virspusē teksts html un apakšā flash galerija? Daudzi jau vispār netaise negādus "blogus", tikai flash galerija.
Nē, to var - vienkārši sapratu, ka blogu gribi flašā - arī to, protams, var, bet nafig!?
A par to virspusē/apakšā - ekrāns tomēr lielai daļai cilvēku ir horiontāli platāks, nekā vertikāli augstāks. Dalot uz pusēm dabūsi divas grūti uztveramas daļas, katru 300-400px augstumā un xxxx px platumā - ja bildē panorāmas, būs OK.
piemēram šāds risinājums: dropthebit.com... acij interesants, bildītes lidinās, blūriņi blūrojas un viss smuki notiek bez jebkādiem flashiem un mierīgi vari editēt, kurā brīdī ienāk prātā.
Vylcans:piemēram šāds risinājums: dropthebit.com... acij interesants, bildītes lidinās, blūriņi blūrojas un viss smuki notiek bez jebkādiem flashiem un mierīgi vari editēt, kurā brīdī ienāk prātā.
O, paldies. Man likās, ja redzu kaut ko tādu, tad tas automātiski ir flash...
Ritz:Tagad domājot par savu mājas lapu, saliku bookmark'os visas LKFA biedru lapas. Daudzas ilgāk par 30 sek negribas skatiities. Dazas ir ljoti labas.
www.fotostudija.lv lūk šāda flash izmantošana ir totāli bezjēdzīga un lietotāju kaitinoša...
Pirmais mīnus flesh ir tas ka ne visas ierīces to parāda, abolim uz planšetes vai iPhone tas nesanāk ja nav dzailbreika. Bez tam smagi gruzijās ja ir mobilais internets.
nu bet tak taisi, kā gribi... jopcik. Man pašam ir ātrais risinājums - viens php fails, ko iemet mapē ar bildēm. Pat saģenerē thumbnaiļus un visu pārējo. Piem. maikls.ljubvi.net... nekas smalks, tikai lai bildes pē pasākuma iedotu utt. Kkas tur vēl gan reizēm nogļuko, bet nav jau taisīts pārāk publiskai lietošanai.
chukmasoff_f:Pirmais mīnus flesh ir tas ka ne visas ierīces to parāda, abolim uz planšetes vai iPhone tas nesanāk ja nav dzailbreika. Bez tam smagi gruzijās ja ir mobilais internets.
ņemot vērā, ka adobe ir pārstājusi izstrādāt flash mobilajām iekārtām var beigt pieminēt i produktus. jaunajiem androidiem arī nav flash atbalsta.